Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ידעתי שאפשר להזמין 86 כ״ס ... מה מחירה?

אם ככה מה ההבדל בין 1400 עם 86 כ״ס לעומת 1200 TSI עם 86 כ״ס ??

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפער בין ה-1.4 (הישן והעלוב) ... ה-1.4 העתיקה.

די נו :-P

כמו עם הקרוז הרגילה והטורבו. זה שהוסיפו לה טורבו והרכיבו אותה בארה"ב לא שינה את השם שלה - עדיין קרוז.

אז בTSI יש צלחות בלימה טיפה משודרגות, כיול מתלים קשיח-בצורה-מפגרת (שים לב שכל ביקורת על הפאביה 1.4 משבחת את הבחירה בצמיגים השמנים ב14" במקום ה16/17 בTSI, בגלל נוחות נסיעה ירודה משמעותית) וקצת טאצ'ים של עור. ביג דיל.

למרות שהבחור פה משווה את ה1.4 ספורט ששם בכל מקרה האבזור כמעט זהה (או זהה לחלוטין?)

אני דווקא מאוד מרוצה מהMPI הוותיק, עם הנסיעה האגרסיבית שלי אני לא מצליח לרדת מ 1/14, אפילו 1/16 אם לוקחים רגיעון של הדס בבוקר.

להגיד לך שחסר לה כח? ממש לא. צריך לזכור שהמנוע אטמוספרי רגיל ומן הסתם בהילוך שלישי ב30קמש היא לא תאיץ כמו מטוס.

(בעוד בגרסת הטורבו, אפילו בהילוך חמישי היא תאיץ בלי בעיה)

בקיצור, די להקצין. פאביה זו פאביה, ה1400 לא עשויה מקקה וה1200 לא מזהב. בסה"כ כמעט אותו רכב בשינוי הדרת. (ושלא תעז להטיף לי על כיול המתלים "בהשראת הVRS"!!:lol:)

לגבי הרמקולים, הם סיניים סבירים בלבד

אתקן אותך ואומר לך שגם בפאביה הרמקולים הם (סוג של...) קומפוננט (6.5), ולא רמקולים קוקסיאלים כפי שאתה מציג זאת.

1. הטוויטרים מסין, הוופרים מאוקראינה

2. המידה המקורית בפאביה היא 5.25 כאשר אפשר להתקין 6.5 בעזרת טבעת בקלות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה לא משנה באיזה מנוע תיקח את הדגם זו כבר הבחירה שלך . אני עדיין חושב שמבחינת התמורה הפאביה נשארה אחת המכוניות הטובות בקבוצה שלה (כמובן בדגמי הספורט) מבחינת יחס איבזור לשקל .

th_Picture096.jpg
פורסם

NINJMNKY, זה לא כפי שאתה מתאר את זה - בבסיס הם דומות, שם זה מתחיל ונעצר.

ב-1.4 (וב-1.2TSI86) יש בלמי 256 מ"מ מקדימה ובלמי 232 מ"מ מאחורה - לעומת זאת, ב-1.2TSI105 יש בלמי 288 מ"מ מקדימה ו-232 מ"מ מאחורה. לך זה אולי נראה לא משמעותי, אבל בפועל (גם בלי נהיגה קיצונית) קיים פער מוחשי ומהותי.

ה-1.2TSI "ספורט" (עם דגש על ה"ספורט", ואפרט בהמשך) אומנם פחות נוחה מה-1.4 וזאת לאור מידות גומי נדיבות ונמוכות חתך, אבל הפיצוי מגיע בהתנהגות ואחיזה טובה משמעותית - תודות לגומי הרחב והאוחז, כיול מתלים שונה, כיול היגוי שונה ושימוש ברכיבי מתלה הלקוחים הישר מגרסת ה-VRS (והפולו GTI / איביזה CUPRA), כך שזה בהחלט מינוס שאני אישית מוכן לסבול.

נהגתי על ה-1.4 לא פעם, גם לא פעמיים. היא לא חלשה נורא או עגלתית נורא לעצמה, אלא שמכניסים את ה-1.2TSI למשוואה, אז הפער הגדול - בהחלט גורם לגרסה החלושה להרגיש חלשה, עגלתית, עצלה והרבה פחות זמינה ונעימה לנהיגה רגועה או אגרסיבית. יתכן ולצרכים הספציפיים שלך היא מספיקה בהחלט. לי אישית גם ה-1.2TSI מתחיל להרגיש עצל, בעיקר בידיעה שיש אפשרות להקפיץ את ההספק ב-X כ"ס ו-Y קג"מ'ים, מה שיהפוך אותה לזריזה וחזקה בפער לא קטן בכלל. כפי שאמרתי, עניין של צורך :wink:

לגבי הרמקולים, הרשה לי לתקן אותך שוב, הטוויטרים מיוצרים בסין - וכך גם הרמקולים - מבדיקה מעמיקה.

ה-1.2TSI שלי עברה לידי חבר קרוב, הוא לקח אותה אל יוסי לביצוע החלפת רמקולים ושדרוג כללי של מערכת השמע - הרמקולים שהוצאו היו תוצרת סין (כמו הטוויטרים, כפי שציינתי מעלה) והיו בקוטר 6.5. יתכן וזה עוד הבדל קטן בין הגרסאות / רמות גימור.

בקיצור, אם ביצועים לא מעניינים אותך והפער המחירי נראה לך סתמי (למרות שבפועל זה מעשה אידיוטי לשלם 90K על 1.4 "ספורט" - כשיש לך 1.2TSI סביב 100K), קח את ה-1.4 "ספורט" ותהנה לך גם מסאנרוף מקורי. אם ביצועים כן גורמים לך לחשוב פעמיים, תשקיע עוד מעט ותיקח את ה-1.2TSI, אתה ממש לא תתחרט, זאת בהחלט קפיצת מדרגה מורגשת וקיימת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שי, תוכל גם לבדוק את האופל קורסה החדשה בעלת 100 כ"ס ונפח מנוע 1.4.

תוכל ליהנות מרכב גרמני, צעיר ונמרץ.

בברכה,

אמיר מנס

מנטור אופל

תודה אמיר, תוכל לתת עוד פרטים ?מה לגבי איבזור? סוג המושבים ?

פורסם

ב-1.4 (וב-1.2TSI86) יש בלמי 256 מ"מ מקדימה ובלמי 232 מ"מ מאחורה - לעומת זאת, ב-1.2TSI105 יש בלמי 288 מ"מ מקדימה ו-232 מ"מ מאחורה. לך זה אולי נראה לא משמעותי, אבל בפועל (גם בלי נהיגה קיצונית) קיים פער מוחשי ומהותי.

ה-1.2TSI "ספורט" (עם דגש על ה"ספורט", ואפרט בהמשך) אומנם פחות נוחה מה-1.4 וזאת לאור מידות גומי נדיבות ונמוכות חתך, אבל הפיצוי מגיע בהתנהגות ואחיזה טובה משמעותית - תודות לגומי הרחב והאוחז, כיול מתלים שונה, כיול היגוי שונה ושימוש ברכיבי מתלה הלקוחים הישר מגרסת ה-VRS (והפולו GTI / איביזה CUPRA), כך שזה בהחלט מינוס שאני אישית מוכן לסבול.

נהגתי על ה-1.4 לא פעם, גם לא פעמיים. היא לא חלשה נורא או עגלתית נורא לעצמה, אלא שמכניסים את ה-1.2TSI למשוואה, אז הפער הגדול - בהחלט גורם לגרסה החלושה להרגיש חלשה, עגלתית, עצלה והרבה פחות זמינה ונעימה לנהיגה רגועה או אגרסיבית. יתכן ולצרכים הספציפיים שלך היא מספיקה בהחלט. לי אישית גם ה-1.2TSI מתחיל להרגיש עצל, בעיקר בידיעה שיש אפשרות להקפיץ את ההספק ב-X כ"ס ו-Y קג"מ'ים, מה שיהפוך אותה לזריזה וחזקה בפער לא קטן בכלל. כפי שאמרתי, עניין של צורך :wink:

לגבי הרמקולים, הרשה לי לתקן אותך שוב, הטוויטרים מיוצרים בסין - וכך גם הרמקולים - מבדיקה מעמיקה.

ה-1.2TSI שלי עברה לידי חבר קרוב, הוא לקח אותה אל יוסי לביצוע החלפת רמקולים ושדרוג כללי של מערכת השמע - הרמקולים שהוצאו היו תוצרת סין (כמו הטוויטרים, כפי שציינתי מעלה) והיו בקוטר 6.5. יתכן וזה עוד הבדל קטן בין הגרסאות / רמות גימור.

בקיצור, אם ביצועים לא מעניינים אותך והפער המחירי נראה לך סתמי (למרות שבפועל זה מעשה אידיוטי לשלם 90K על 1.4 "ספורט" - כשיש לך 1.2TSI סביב 100K), קח את ה-1.4 "ספורט" ותהנה לך גם מסאנרוף מקורי. אם ביצועים כן גורמים לך לחשוב פעמיים, תשקיע עוד מעט ותיקח את ה-1.2TSI, אתה ממש לא תתחרט, זאת בהחלט קפיצת מדרגה מורגשת וקיימת.

האמת שביצועים מדברים אלי ואני חושב שעדיף לקחת מנוע חדש יותר (שגם יתן יתרון בזמן המכירה בעתיד)

פורסם
תודה אמיר, תוכל לתת עוד פרטים ?מה לגבי איבזור? סוג המושבים ?

בשמחה שי.

הקורסה מאובזרת מאוד ביחס לרכבים אחרים בקטגוריה:

כריות אוויר קדמיות וצדדיות

הגר עור ושליטה על השמע מההגה

מושב אחורי מתפצל

ריפודים במבחר צבעים

ועוד המון פיצ'רים נוספים שאני בטוח שתהנה מהם.

אם תרצה לבדוק לגבי שאלות ספציפיות נוספות אשמח לעמוד לרשותך.

אמיר מנס

מנטור אופל

פורסם
בשמחה שי.

הקורסה מאובזרת מאוד ביחס לרכבים אחרים בקטגוריה:

כריות אוויר קדמיות וצדדיות

הגר עור ושליטה על השמע מההגה

מושב אחורי מתפצל

ריפודים במבחר צבעים

ועוד המון פיצ'רים נוספים שאני בטוח שתהנה מהם.

אם תרצה לבדוק לגבי שאלות ספציפיות נוספות אשמח לעמוד לרשותך.

אמיר מנס

מנטור אופל

אמיר, אולי די, אתה ממש פתטי. לפחות תדע ותכיר את הפער בין השתיים לפני שאתה רץ בהצהרות.

6 כריות אוויר יש גם בפאביה - ובכל סופר מיני מכובדת אחרת.

הגה עור יש גם בפאביה - וצרף לכך גם ידית הילוכים ובלם יד מצופים עור.

מערכת שמע מקורית MP3 עם AUX יש גם בפאביה - שליטה על ההגה הינה אופציה (וחבל).

גוון הריפודים תלוי בגוון החיצוני של הרכב וברמת הגימור של הרכב - בדיוק כמו באופל.

בקיצור, מלבד שליטה על השמע מההגה (ורק חבל שזה צמוד למערכת שמע מגוכחת ומחרידה באיכות שלה) זה היתרון האיבזורי היחידי של הקורסה על פני הפאביה - וגם זה פתיר תמורת תשלום נוסף וזמן המתנה מעט ארוך מהרגיל.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לספורט TSI ולספורט האטמוספרי של המבצע יש את אותם הצמיגים, באותו החתך ובאותו הרוחב. 205\45 R16

יש לי חבר טוב שיש לו את הספורט האטמוספרי של המבצע עם גיר ידני וחלון גג מקורי, הג'אנט והצמיג אותו הדבר בדיוק.

מלבד חלון הגג והסמליל של הTSI מאחור, אין כל דרך להבדיל ביניהם.

פורסם

דרור, ציינתי את ההבדלים בין ה"ספורט" לבין ה"אמביאנטה".

אגב, בין ה"ספורט" 1.4 ל-1.2 יש הבדל בכיול מתלים, היגוי וכמובן בלמים שונים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

(שים לב שכל ביקורת על הפאביה 1.4 משבחת את הבחירה בצמיגים השמנים ב14" במקום ה16/17 בTSI, בגלל נוחות נסיעה ירודה משמעותית) וקצת טאצ'ים של עור. ביג דיל.

למרות שהבחור פה משווה את ה1.4 ספורט ששם בכל מקרה האבזור כמעט זהה (או זהה לחלוטין?)

אני דווקא מאוד מרוצה מהMPI הוותיק, עם הנסיעה האגרסיבית שלי אני לא מצליח לרדת מ 1/14, אפילו 1/16 אם לוקחים רגיעון של הדס בבוקר.

להגיד לך שחסר לה כח? ממש לא. צריך לזכור שהמנוע אטמוספרי רגיל ומן הסתם בהילוך שלישי ב30קמש היא לא תאיץ כמו מטוס.

(בעוד בגרסת הטורבו, אפילו בהילוך חמישי היא תאיץ בלי בעיה)

רק תיקון קל ה-1.2 TSI 86 כ"ס מגיע עם צמיגים 14" נוחים מאוד, ניסית להמעיט בכוח של המנוע הקטן אז לא, ההבדל הוא גדול מאוד בזמנות הכוח ומרגישים את זה טוב אפילו הגירסה שלי (86 כ"ס) חזקה משמעותית מה-1.4

דרור, ציינתי את ההבדלים בין ה"ספורט" לבין ה"אמביאנטה".

אגב, בין ה"ספורט" 1.4 ל-1.2 יש הבדל בכיול מתלים, היגוי וכמובן בלמים שונים.

וגם סאן רוף .

פורסם

לא חושב שהסאנרוף הוא מה שאמור לגרום להעדיף את ה-1.4 על פני ה-1.2TSI. ממש אבל ממש לא, למען האמת...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הוא אולי לא אמור אבל הוא בהחלט מוסיף... אני לא מבין למה ה1.2 לא מגיעה ישר עם חלון גג במיוחד בדגם הספורט

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום שוב!

אני עדיין בחיפושים אחרי פאביה חדשה.

ויתרתי נכון לעכשיו על רכישת יד שניה ואני רוצה לקנות חדשה

קיבלתי הצעה לפאביה 1.4 ספורט ידנית ב89900 חדשה מהסוכנות.

ומנסיעת המבחן עימה הרגשתי שהיא לא זריזה כמו שציפיתי , שמעתי תגובות מצויינות לגבי מנוע ה-TSI ואני באמת חושב שבמעמד המכירה (בעוד 3-4 שנים) ה-TSI יהווה יתרון.

מישהו יכול לבסס לי את המחשבה הזו?

ראיתי שבלוי יצחק המחירון של 2011 עולה 80 אלף עבור 1.4 MPI בעוד ש-TSI 1.2 עולה רק 82.5 אלף - איך זה יכול להיות שה-TSI מאבד ערך כל כך ? חשבתי שהוא ישמור על מחיר הרבה יותר טוב מ-MPI. בעוד שבעתיד רק ה-TSI ייוצר וה-MPI יהיה ישן ולא אטרקטיבי.

אשמח להמלצות שלכם

• תוכן חדש...