Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול באמסטרדם וברלין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

מחר בלילה אני טס לאמסטרדם ל 5 ימים וישר משם לברלין ל5 ימים שילמתי כבר על בתי מלון ועל טיסת פנים.

השאלה היא כמה אני צריך לקחת לבזבוזים בהתחשב בזה שאני לא מתפרע בקניות ?

תודה לעוזרים

פורסם

עכשיו אתה נזכר? אני מעריך שבין 50-200 אירו ליום לאדם, אבל זה אומדן גס מאוד כיון שהדבר תלוי בסגנון שלך. מה ואיפוה אתה אוכל, מבלה, מסייר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה בויזה זה העמלות המטורפות של הבנק, אני חשבתי על כיוון של 1000 יורו ל 10 ימים השאלה אם זה לא מוגזם

פורסם

SO GAY. זועק למרחקים.

באשר לנושא השרשור.

באמסטרדם אני לא מצליח לרדת מ100 יורו ליום.

בברלין אני יכול לחיות על 20-30 יורו בהנחה ואשתי לא דופקת שופינג בפרידריכשטראסה וקורפיורסטנדאם.

פורסם

100 יורו ליום זה הגיוני, בהנחה שתאכל במסעדות וכיו"ב.

תגדיר לעצמך תקרה נמוכה יותר, של 80 ליום או משהו כזה,

כדי להימנע מהפתעות לא נעימות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אשתי ואני מסתדרים בד"כ בהוצאה בין 100-200 אירו ליום לזוג, אבל אנחנו חוסכים מאוד בצד של האוכל - ארוחת בוקר במלון, ארוחת ערב בהכנה עצמית (ואם המלון הוא לינה בלבד - כך גם ארוחת הבוקר) עם קניות בסופרמרקט. במהלך היום אוכלים סנדביצ'ים (מאותה קניה בסופר). מסעדות - לא מדי יום, ובד"כ ארוחות קלות (פסטות וכד') שהן די זולות. כמוכן אנחנו נוהגים לקנות פאסים עירוניים לתחבורה (+\- אתרים, תלוי בכרטיסים המוצעים באותה עיר).

זמן רב לא הייתי בהולנד, אבל הייתי בגרמניה מספר פעמים בשנים האחרונות ואם לא התרחש שם שינוי קיצוני בשנה האחרונה הרי שהמזון זול מאוד. הקופאים בסופרמרקט בד"כ אינם סוברי אנגלית אבל מנסים לסייע כמיטב יכולתם עם תקשורת בשפת סימנים בינלאומית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי גרמניה - לא התרחש שום שינוי, המזן שם אכן זול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בוא נעשה מספר הנחות:

1. אתה צריך מקום סביר לישון בו בלילה.

2. אתה צריך לפחות 2-3 ארוחות סבירות ביום (לא אמרתי מסעדות גורמה, אבל צריך לאכול)

3. אתה צריך תחבורה או רכב להתנייד בערים.

4. אתה סביר להניח רוצה לבלות או לראות כל מיני מקומות ועל זה משלמים ברוב המקרים.

5. אולי גם שופינג או מזכרות.

מלון סביר עם ארוחת בוקר יכול להגיע ל40-50 אירו ללילה לדעתי,

אוכל יעלה עוד 15-20 אירו (אירופה יקרה) עם שתיה במהלך היום וכו',

בהנחה שתיקח אפילו מונית אחת הלוך ואחת חזור ביום, תשלם משהו כמו 30-40 אירו,

נניח שתכנס כל יום למוזיאון אחד או לאתר אחד ותשלם על כניסה 20 אירו,

ולא תעשה שופינג,

אפשר להגיע כאן בכיף ל100-120 אירו ליום לבנאדם.

את החשבון תעשה בעצמך.

יכול להיות שאני באופן אישי הייתי מגיע ליותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, הוא כתב בהודעה הראשונה שהוא כבר שילם על בתי מלון.

ובנוגע ל"אירופה יקרה", ובכן, הבט... האוכל בגרמניה זול יותר מאשר בארץ,

אם אתה ניזון רק מלחם ונקניקים. :-P

בקיצור, לא יקר יותר מאשר בארץ, בממוצע.

פורסם
דור, הוא כתב בהודעה הראשונה שהוא כבר שילם על בתי מלון.

ובנוגע ל"אירופה יקרה", ובכן, הבט... האוכל בגרמניה זול יותר מאשר בארץ,

אם אתה ניזון רק מלחם ונקניקים. :-P

בקיצור, לא יקר יותר מאשר בארץ, בממוצע.

אה אוקיי

אני יכול לחיות כמה ימים על לחם ונקניקים,

אבל מדי פעם מחפשים לגוון ומשהו משביע ובריא וטעים יותר... (יש לציין שאני לא שומר כשרות ולא הפרדה אז אין לי בעיה לאכול אוכל מקומי ולהנות בכיף)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור, נדמה לי שהתחשיב שלך שגוי, אבל זה עניין של גישה. חוץ מז אני זקן (יש לי ילים בגיל שלך ושל אלעד) כך שהדרישות שלי שונות.

בכל מקרה - מלון סביר יהיה יותר יקר ממה שאתה כותב, אני מעריך שמלון 3* יעלה סביב 80-100 אירו ללילה, אבל סביר שהמחיר יכלול ארוחת בוקר. ד"א - אם העסקה במלון היא לינה בלבד הרי שארוחה במלון תעלה עוד 10-20 אירו לאדם. ההוצאה מוצדקת אם אתה נוסע לבד, אבל אם מדובר בזוג ויותר - מומלץ לקנות בסופר ולהתארגן בחדר. אני נוהג לקחת קומקום חשמלי קטן (עלה לי פעם $30 בדיוטי) וזה מאפשר הכנת קפה, מרק אינסטנט או מנות חמות למיניהן. כמוכן לקחת כמה כלים חד פעמיים. להביא אוכל מהארץ ליום-יומיים הראשונים ועד שיגמר כבר תמצא את הסופר הקרוב. שים לב לשעות פתיחה של חנויות, בהרבה מקומות הן נסגרות בין 5-6 בערב אבל יש גם חריגים.

שתיה בדרך - לקנות בקבור 1.5 ליטר של מים מינרליים ולמלא אותו בבוקר בחדר. אתה בהולנד וגרמניה, לא בטורקיה, ואין שום בעיה באיכות המים.

מוניות מיותרות לחלוטין. התח"צ בברלין היא מהמעולות שבעולם וכרטיס יומי לאזורים A+B, שהם מרבית העיר, יעלה 15 אירו ליממה לקבוצה של 2-5 אנשים והתוספת לאיזור C (דרוש רק לפוטסדאם, ואנזה ו-SXF) יעלה היא אירו. גם באמסטרדם תח"צ מעולה אם כי אני זוכר פחות פרטים. יתכן שעדיף לך לרכוש כרטיס תיירים שכולל גם כניסות לאתרים, אבל את זה עליך לבחון אישית לפי התוכניות שלך.

כניסות לאתרים יכולות לעלות הרבה כסף, בד"כ התמורה הוגנת ביותר.

שופינג הוא חובה - מבחר עצום ומחירים נוחים, לפחות בברלין. צריך להקציב לצורך זה תקציב נפרד.

פורסם

אם כך בכל מקרה צדקתי בכך שיום אחד יעלה לפחות 100-120 אירו :)

• תוכן חדש...