Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון: החלפתי פאזה למיד. הטוויטר נשאר ישר.

קיבלתי בדיוק את הסאונד שהיה לי ברכב הקודם.

כשהראש במרכז, שומעים בבירור שהפאזה הפוכה לגמרי.

אבל כשמזיזים אותו 30 ס"מ שמאלה, למרכז מושב הנהג, הכל נשמע מדויק.

כשהפאזה היתה ישרה, לא היתה בכלל במה. הקול של הזמר הגיע מהחלון השמאלי של האוטו.

עכשיו, כשהיא הפוכה, הזמר ממוקם ממש במרכז הדש-בורד, והסאונד נפתח לכל הצדדים.

הצרימה שהיתה נעלמה, והצליל באופן עקרוני הרבה יותר נעים.

תדרי מיד מסויימים הונחתו, באופן ברור בגלל השינוי. אבל כאמור, במסגרת האפשרויות הקיימות - זו האפשרות הטובה ביותר.

lanosforce, תודה על ההצעות, אבל אני לא מתכנן לשנות רכיבים או להשקיע בתוספות למערכת. גם ככה הייתי בטוח כבר שברכב החדש אני אשאר עם המערכת המקורית שתגיע איתו :) אני די מופתע בכלל שהעברתי את המערכת :-D

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע - מה שאתה עשית זה טיים קורקשן פיסי בעצם.

הטוויטר - אתה בקושי תרגיש הבדל אם תהפוך לו את הפאזה כי הוא מנגן תדרים כל כך קצרים שהיפוך פאזה יוצר הסטה בזמן שהיא בקושי שמיעה לאוזן שלך.

יהיה ניחות קטנטן בעוצמה שלו וגם זה חלק מהעניין.

ברגע שהפכת פאזה למיד שמאל - אתה הסטת אותו במחזור גל שלם (אני מבין שהפכת קטבים) לאורך כל הספקטרום שלו ובעצם עשית לו השהיית זמן שכנראה מספיקה בכדי ליצור אצלך פוקוס טוב.

מה שאני מציע לך לנסות בנוסף -

להפוך גם לטוויטר שמאל את הפאזה ולתקן עם הבאלאנס טיפונת ימינה - אולי זה ישמע לך אפילו עוד יותר טוב, תנסה תגיד לי מה היו הרשמים - לזה השרשיר הזה נועד.

חברים - דיון פתוח - כל מי שרוצה לנסות משהו או לשאול שאלה בבקשה להצטרף!

אני גם מבקש מחברי פורום אחרים עם נסיון ארוך טווח בכוון מערכות לשתף מהידע שלהם - כולם מוזמנים, לא רק אני בבקשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתם מדברים פה על כיוונים, פאזות ושות, לי יש ביט1 והכל אצלו "מאופס".

כאילו הוא משמש רק כמנחת וזהו. זה ככה שנה מאז שהתקנתי את המערכת.

במפגש צפון יבגני עזר לי מעט לכוון אך השינוי לא היה דרסטי משום שלא יצא לו להתעסק עם ביט1 לפני כן (יבגני תודה!) אולם אני מרגיש שאני לא ממש מנצל את היכולות שלו.

יש פה מישהו מאיזור הצפון (אני מנהריה) שיודע להתעסק עם ביט1 ברמה מקצועית שיכול לעזור לי לכוון את המערכת?

קפה ומאפה עלי!

Got To love It

פורסם

אדי, עזובתך :) מה אני מבין :p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אז שב ותלמד :-P

בן,

תנסה את יוני, עד כמה שהוא לא אוהב את המוצר אני בטוח שהוא יוכל לעזור.

תנסה גם לראות אם מישהו בצפון יכול לעזור לך ליצור קשר עם יאריק.

אליקו - שחרר ניצרה :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתם מדברים פה על כיוונים, פאזות ושות, לי יש ביט1 והכל אצלו "מאופס".

כאילו הוא משמש רק כמנחת וזהו. זה ככה שנה מאז שהתקנתי את המערכת.

במפגש צפון יבגני עזר לי מעט לכוון אך השינוי לא היה דרסטי משום שלא יצא לו להתעסק עם ביט1 לפני כן (יבגני תודה!) אולם אני מרגיש שאני לא ממש מנצל את היכולות שלו.

יש פה מישהו מאיזור הצפון (אני מנהריה) שיודע להתעסק עם ביט1 ברמה מקצועית שיכול לעזור לי לכוון את המערכת?

קפה ומאפה עלי!

תגיע למפגש עם לפטופ אני יעזור לך, אני מתנצל שמפגש אחרון שהייתה בעבר לא יכולתי אבל זה בגלל שרצו לשמוע את המערכת שלי מלא אנשים ברכב הישן, וכל המפגש שניה אחת הרכב לא נח.

היה לי את הביט 1 איזה תקופה, אני יודע את נקודות התורפה שם, אבל על תצפה ליותר מידי מהמכשיר הזה אם אין לך יחידת ראש איכותית.

דבר איתי בפרטי ונקבע שעה, זה לוקח הרבה מאוד זמן לכוון.

מדובר ב-3WAY או 2 WAY?

פורסם

אתה צריך להחליף את הHU - מצטער.

היה לי HU בסיסי ביותר של קלריון - הוחלף לCARPC עם יציאה אופטית התוצאה

שתי פלנטות שונות של סאונד.

---------- לגבי פרוססורים ושיטת העבודה איתם

הדבר הכי חשוב לזכור כשאתה עובד עם פרוססור זה להיות מסודר - לא להתבלגן.

להגדיר אלמנט אלמנט ורק אח"כ להתחיל להכנס לדקויות.

קודם כל אתה דואג שכל כניסה באה מהמקור הנכון.

אחרי זה אתה דואג שכל יציאה הולכת לערוץ ההגברה הנכון ולרמקול הנכון.

אח"כ אתה קובע נקודות חיתוך וסלופים - לפני זה, הביט1 לא יוציא סאונד בכלל לרמקולים! תדאג להתחיל בטווחי התדרים שבטוחים לכל רמקול וגיינים סגורים במגברים.

אח"כ אתה מפעיל וקודם כל שומע.

משם אתה עובר לכוון זריז של TC שאת זה אפשר לעשות בכל גיין -> מסיים עם זה ומשאיר את זה בצד.

ואז אתה מתחיל לחפש נקודות חיתוך אופטימליות ולבסוף פותח גיין.

משם כבר אתה תגיע למשחקי פאזות אם כי השאיפה היא שהפאזות יהיו ישרות בכל האלמנטים.

לבסוף אם יש לך ציוד כמו RTA - לעשות איקולציה איפה שנדרש זו לא בושה.

----------------- יצא לי היום לשמוע מערכת שהמקור שלה הוא HD-X3 של קלריון

במילה אחת - וואו :shock:

הוא באמת לוקח את הביט1 מבחינת צליל, אין מילים.

וזה עוד על מערכת שיומיים לפני יצא לי לשמוע אותה עם אקליפס 7200 וביט1 שזה פחות או יותר אחד השילובים החזקים שקיימים היום בשוק -> אפרופו אם מישהו מעוניין בציוד הזה אני מניח שזה מסתובב ביד2 כאן כבר למכירה, אחרי ששמעתי את הקלריון אין מצב שהבן אדם נשאר עם הביט1 והאקליפס.

וגם התוצאה שהיתה עם האקליפס והביט1 היתה לא פחות ממשהו שאני מוכן לעשות הרבה דברים בשבילו :-D

פשוט השוואה של 1:1 והקלריון הזה מטמטם.

אפרופו - אני בדיוק הזמנתי HQCT-I1 לCARPC באוונסיס -> מקלט רדיו איכותי, משהו שהיה חסר לי כבר המון זמן. בדרך.

מצאתי אחד משומש - נראה לי אחד מהאחרונים בעולם.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי בלי קשר לאיכות של הHX D3, ההשוואה לביט1 לא הוגנת, גם אם היית מחבר סטרימר ב500 ש"ח לביט1 ביציאה דיגיטלית הוא היה נשמע טוב יותר מהאקליפס ולא בגלל שהאקליפס גרוע, נהפוך מדובר במכשיר מאוד איכותי אבל המרה כפולה עושה את שלה...

פורסם

כן, יוני, שכחתי אולי לציין שזה שהHU בסיסי ואם ממש רוצים להנות ממערכת ברמה גבוה רצוי להחליף - זה לא שאי אפשר להנות על HU בסיסי, פשוט צריך לתאם את הציפיות מראש.

אפרופו - שמעתי מה מגיע לרכב שממנו הHX-D3 יצא... אבל את זה אני כבר משאיר ללאון :-D

ברגע שאתם תשמעו מה הבחור מביא - אני חושב שאין טישו בעולם שיעצור לכם את הדמעות :shock:

רועי - אצלי עם הביט1 אין המרה כפולה אפרופו - אופטי ALL THE WAY עד ליציאה למגברים.

הביט1 אצלי הוא בעצם הHU. ועדיין שלא תבין לא נכון - הD3 פשוט לוקח אותו, אין מילים!

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, קצת סטית מהנושא.

את המאמר שהבאתי, אני מכיר ממש טוב. מה שניסיתי להגיד זה שאין דבר כזה - צליל מושלם, זה הכל אשליה, הכל בראש.

בן אדם שומע את מה שהוא מאומן ורגיל לשמוע. למשל, גיטריסט טוב יודע להבדיל בין OVERDRIVE לבין SOFT DISTORTION שמבחינת פיזיקה - שניהם CLIPPING. כל ההגדרות שמשתמשים בהם בעולם הסאונד כגון "צליל חם\קר\פושר\מתוק\מר\צ'ילי\טובסקו", "צליל אוורירי\עמום\סכין", "צליל חנוק\פתוח" מבחינה פיזיקלית הם בסה"כ עיוותים קלים לצליל.

אבל אני לא אכנס לזה.

מה שכן הפתיע אותי זה שאמרת שאחרי שהחלפת את שיטת ה-TC שלך, אופי הצליל השתנה. אבל אחרי זה הבנתי שאין לי סיבה להיות מופתע. הרי בטבע קיים רק סוג אחד של אות נקי - סינוס. כל צליל אחר - שילוב של אינסוף (במובן המתמטי) של סינוסים שמשתנים גם בתדר וגם בעוצמה. השילוב הזה מאפשר לנו להבדיל תו "לה" (440HZ אם אני לא טועה) שנוגן ע"י גיטרה או ע"י אורגן. השילוב האיסופי הזה גורם לכך שרוחב פס העבודה של פרוססור חייב להיות אינסופי. ברור שזה לא אפשרי. ולכן כל דבר חשמלי\אלקטרוני\דיגיטלי יוריד משהו מהסגנל ויעוות כך את הסיגנל הקיים. ז"א אם תעשה TC בערוץ אחד בלבד, תקבל את ה-0.01 אחוז העיוות שמעגל ה-TC מכניס. אבל אם תעשה TC בשני ערוצים, תקבל 0.02 אחוז. הבעיה של השמיעה שלנו (טוב It's not a bug, it's a feature :-) ) היא שאנחנו שומעים שינוי צליל יחסי טוב יותר מעוצמה בערך מוחלט. כלומר אדם רגיל כנראה לא ישמע את ה-0.02 אחוז של עיוות, אבל המעבר מ-0.01 ל-0.02 בעצם מעלה את העיוות ב-3DB שכל אדם ממוצע יכול לשים לב אם יתאמץ. במיוחד בן אדם כמוך שהאוזן שלו מתורגלת ומאומנת לשמוע הבדלי צלילים. מה גם שמתוך ההיכרות שלי עם מעגלי השהיה, ככל שאתה מעלה את ההשהיה, אחוז העיוות (היחסי, כן?) עולה. ואז מדובר כבר בשינוי של 6, 9, 12 DB, למרות שאחוז העיוות עדיין כ"כ נמוך שאנחנו לא אמורים לשמוע.

יש מצב אני טועה במשהו אבל הסבר כזה נשמע לי הגיוני

בכלל, השמיעה של בן-אדם זה היא דבר מאוד מעניין.

אגב, בובי זה כינוי, אבל אני חי עם הכינוי הזה יותר מ25 שנה. אז בובי זה בסדר גמור.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
לפחות מנחת, הגברה, והתקנה איכותית יש?

אתה שואל אותי?

יוסי התקין את המערכת, המנחת זה הביט 1.

הגברה יש lrx4.5 שמגביר אקטיבי את הסט הקדמי וlrx4.1 על הhx300d.

חיווט של אוודיסון סדרת בינתיים.

אם השאלה לא היתה מופנת אלי, אל תתיחס להודעה :wink:

אדי, שקלתי לחבר את האייפון ליציאה האופטית של הביט1, זה יכול לחסוך לי הרבה כסף על יחידת ראש חדשה וזה יכול להיות פיתרון לא רע. הבעיה היחידה היא שאני לא מוצא את המתאם שממיר בין hd ליציאה אופטית.

Got To love It

פורסם

בן,

זה פתרון מעולה. אם יש לך אייפון 4 אז יש לו מתאם ליציאת HDMI אחרי זה לרשום בEBAY

HDMI to SPDIF converter אמור תוך שניה לתת לך עשרות של ממירים כאלה - אני בטוח שגם בחנות כמו פיוז גבעתיים אתה תמצא עוד לא מעט פתרונות שכוללים בתוכם גם מגבר אוזניות.

-------- בובי (שזה בעצם בוב שזה בעצם רוברט אבל אני עדיין חושב שזה לא שמך הפרטי :) )

אני כל כך אוהב את התגובה האחרונה שלך.

אתה כבר מתייחס כאן לפסיכואקוסטיקה ופסיכולוגיה וכאן השיח נהיה מעניין עוד יותר.

זה נכון - האוזן\מוח המאומנים והניואנסינים שמאמנים אותם אליהם הם רבים.

כן - אנחנו משתמשים בתיאורים של תחושות ומצבים בכדי לעשות סוג של האנשה (לא הענשה) לצליל וזה עובד כי ככה אפשר לדבר בשפה משותפת.

הבעיה היא כאשר מדברים על מגברים ואופי צליל - כאן בדרך כלל מתחילות להן מריבות בין אסכולות שאחת אומרת שמגבר הוא מגבר והוא לא משפיע על אופי הצליל והשניה - מגבר קובע אופי צליל.

הבעיה עם האסכולה שאומרת שמגבר הוא מגבר היא שזו טעות חלקית שנובעת מחוסר יכולת להבדיל בין "רצוי למצוי" או יותר נכון בין "עיוני למעשי" כי כמו שאתה אמרת - זה לא גל סינוס נקי אלא טווח שע"י המוח יכול גם להתפס כאין סופי - איפה כל תדר ותדר מוגבר כאן ובאיזו עוצמה ובאילו אחוזי עיוות - זה מה שמבדיל מגבר אחד משני, כשמכניסים למשוואה גם קרוס אובר בתוך המגבר - אתה כבר מתרחק מה"רצוי" לעולם אחר שהוא כולו "מצוי".

וכמה מריבות היו כאן לגבי זה שאין צורך לרכוש מגבר מעבר לרמה מסויימת ופשוט מתעלמים מכך שגם בין שני מגברים זהים או זהים לכאורה - יכולים לפעמים להיות הבדלים וזה כמובן - וויכוח אין סופי שאין טעם להכנס אליו כי בסוף אתה נופל על אותה נקודה - אנשים שומעים את מה שהם רוצים לשמוע וגם כל אדם שומע קצת אחרת.

תוסיף לזה פסיכואקוסטיקה שבה יש מצבים שאנחנו משכנעים את עצמנו להאמין שמשהו צריך להשמע כמו שהוא נשמע או מצבים בהם אנחנו משייכים שינוי מסויים למשהו שלא גורם אותו או לא משפיע עליו.

תוסיף לזה פסיכולוגיה ונסיון - אתה יודע, ככל שיש לך יותר נסיון, יכולת הלמידה שלך הולכת וקטנה בגלל שאתה בטוח בעצמך ופועל באוטומט -> גם את זה צריך לדעת לזהות ולשבור.

תוסיף לזה גם כל מיני סממנים כמו אגו שלפעמים גורמים לבן אדם לטעון משהו סתמי ועכשיו אתה כבר לא יודע אם הוא מדבר שטויות או שמרוב ביטחון עצמי אולי הוא עלה על משהו (אפילו במקרה) ואתה צריך להתחיל לבחון את עצמך.

בסופו של דבר אתה מבין שאתה מנסה להפיץ תורת כאוס להמונים של אינדיבידואלים.

ומה שמסכם את זה, שבסופו של דבר - אם אתה מרוצה, הכל בסדר!

ואני אשמח לדעת את שמך הפרטי- מה גם שאם אתה יודע לאמר זה לא באג זה פיצ'ר - כנראה שיש לך זיקה לעולם ההיי-טק אבל - לטס' טייק איט אופליין :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...