Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחת התלונות מאז ה"מפץ הגדול" היתה שאיבדנו את הדרך ושרשירים על סאונד נטו כבר נעלמו מכאן.

אני רוצה להחזיר אותנו קצת לשם.

לאחרונה יצא לי להתנסות בכוון מערכת נוספת והגעתי למסקנה שאני רוצה לבדוק את הנושאים הבאים:

1. TC בשיטה ה"מסורתית" שלי שאומרת להפוך את היחס במרחקים בין צד ימין של הרכב לצד שמאל של הרכב.

לעומת TC בשיטה של להסיט את הרמקול הקרוב ביותר וזהו.

2. האם באמת יש צורך להפוך פאזות לאלמנטים? לפחות בסט הקדמי.

3. האם תחום חפיפה גדול זה דבר טוב או רע? - למען האמת, האם לתת לאלמנט לנגן את רוב תחום התדר שלו זה טוב? או רע?

--- לגבי TC ----

לאחר שאתמול גיליתי ברנו שהשיטה של להסיט רק את צד שמאל עובדת נהדר החלטתי לבדוק מה ההבדל באוונסיס - איפה שיש לי פרוססור "קצת" יותר רציני וגמיש.

בשיטה שלי - צד ימין היה בהסטה של 11 ס"מ בעוד צד שמאל היה בהסטה של 42 ס"מ (בערך)

בשיטה השניה - הסטתי את צד שמאל בלבד ב0.75 מילישניות

האם היה הבדל? - כן!

מה היה ההבדל? כאן זה נהיה מעניין.

בשיטת היפוך יחס - הזמר בפוקוס מאוד מאוד ברור - יש עומק אדיר בינו לבין שאר הכלים, הוא למען האמת חי בעולם משלו.

אבל - משהו בכלים באמת הולך לאיבוד, חוץ מפוקוס מאוד חזק על מרכז הרכב, שאר הכלים מרגישים טיפה טיפה עמומים.

בשיטה שבה אני מסיט רק את צד שמאל - הזמר פחות דומיננטי אבל הוא נשמע עוד יותר טבעי מאשר קודם, קצת פחות בולט משאר הכלים - אבל - התמונה הכוללת מרגישה הרבה יותר פתוחה, יש קצת יותר בהירות בכל העניין והזמר בסופו של דבר נשמע טבעי מאוד.

זה נשמע נכון יותר ומצד שני נאבד לי קצת עומק שם.

אז - יש יתרונות ויש חסרונות.

---------------- לגבי פאזות --------------------

כל הסט הקדמי שלי היה בפאזות הפוכות בעצם - זה נתן הרבה יותר כוח ונפח פחות או יותר להכל אבל זה היה טיפה טיפה על חשבון דיוק של הכלים.

בהפיכת הפאזות לכל הסט חזרה לישרות - ההבדל הוא מאוד קטן - אבל תשומת הלב היא יותר על כך שהכל נהיה קצת יותר ברור אם זאת תחום הבאס פחות מודגש ממה שהיה קודם לכן.

כרגע כל הסט בפאזות ישרות

------------------ לגבי תחומי חפיפה ------------------

מישיבה ברכב של אליקו - אני שומע L3SE שמנגן בעצם מ350 הרץ עד קצה היכולת שלו וטוויטרים שמוסיפים עוד קצת איפשהו למעלה - וזה פשוט נשמע טוב.

אמרתי לעצמי מה יקרה אם אני אתן לL4 אצלי לנגן עד 16 במקום עד 3.75K הרץ

פחדתי מנפילה רצינית בהספק ושאצטרך לפתוח גיין - אבל ההבדל הוא לכאורה מינורי - ואז, כשעוברים מפריסט של 4K לפריסט של 16K קולטים עד כמה שההבדל הוא מורגש.

ההבדל הוא שבמקום שהאלמנטים יפריעו אחד לשני - הטוויטר והמידריינג' הם משתלבים אחד עם השני בצורה פרפקטית וכל תחום התדר - כל הווקאל, כל הכלים הקלאסיים - כלי מיתר, כלי נשיפה, כלי נקישה - פשוט נשמעים טוב יותר. יותר חי, יותר דינאמי, יותר אנושי הכל פשוט יותר.

כרגע אני הולך להתנסות בסטאפ הזה (בין הוופרים למידים מזמן כבר יש לי תחום חפיפה גדול)

אבל השינוי של תחומי חפיפה, יישור פאזות ושימוש מינימלי ככל האפשר בTC נראים כרעיון טוב וכוון נכון מאוד ללכת בו.

לכל מי שיש פרוססור וסט שלושה חלקים ויכול להרשות לעצמו לנסות את המשחק הזה של נקודות חיתוך מקסימליות - ממליץ בחום לנסות.

כמו כן אם האלמנטים שלכם הם סט אחוד (אותה סדרה אותו מותג) תעבדו עם פאזות ישרות - כמו שזה נראה, אין שום טעם להפוך אותן, אבל כמובן - זו לא מסקנה גורפת אלא רק לכוון הנוכחי.

בנוסף לכך - תנסו לעבוד עם הTC בתיקונים הכי קטנים שאתם יכולים ותבדקו אם אהבתם את התוצאה או לא.

אפרופו גם בלי TC הכל אצלי במרכז (הודות להתקנה בקיק פאנלים) אבל התחום שמוגדר כמרכז הוא הרבה יותר רחב ואני לא כל כך אוהב את זה.

תנו רשמים שלכם לגבי משחקים בTC, פאזות, גיינים, סלופים, נקודות חיתוך

תנסו לכוון בצורה דומה ותעלו את הרשמים שלכם.

תתפרעו ותחלקו את הלקחים שלמדתם.

אפרופו יוני - אם אתה קורא את זה במקרה, אני אשמח לשמוע את דעתך אחרי שתשב אצלי ברכב לאחר הכוון הזה. אני חושב שאני מתחיל להבין למה אתה לא אוהב פרוססורים - אבל הגורם העיקרי כאן לבעיות הוא הגורם האנושי ככל הנראה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על הרשמים היה מעניין לקרוא, לצערי אני עדיין מבולבל עם עצמי בנושא הכיוונים ומירכוז (בעיית שמיעה).

מה שכן על היפוכי פאזות, כמו שאמרת, כאשר אני הופך פאזה למידבאסים אמת הבאס עמוק יותר ובכלל מביא את הסאב לגמרי לקידמת הרכב אבל משהו שם מתפקשש או מאבד פוקוס, ממש קשה לי להבין מה.

פורסם

למה אני רואה את זה עכשיו אחרי 19 שעות של עבודה פיזית?

יש לי כל כך הרבה מה לומר אבל כל כך מעט כח. אולי כשנתעורר :-)

רק שאלה - כשאתה אומר 'כל הפאזות היו הפוכות' - אתה מתכוון לפאזה בין כל שני אלמנטים? כשבאמת כל הפאזות 'הפוכות' (בכל הרמקולים) בעצם כל הפאזות 'ישרות' :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

קודם כל מה בעצם קורה בהיפוך פאזה -

צריך להבדיל בין היפוך פאזה חשמלית שזה היפוך קטבים פיזיים לבין היפוך פאזה בנקודות חיתוך שמבוצע ע"י פרוססור.

בגדול - בהיפוך פאזה הרמקול או מנגן את גל הקול בסדר הופכי או שהוא מנגן אותו בהסטה מסויימת שהיא פחות מ180 מעלות.

התוצאה הישירה של היפוך פאזה היא בעצם הסטה בזמן. יש שתי אפשרויות, או שהרמקול מגיע בזמן (פאזה ישרה) או שהוא מגיע בהסטה מסויימת של מחזור גל קול או הסטה מלאה של מחזור גל קול שלם.

מה התוצאה של זה מבחינה שמיעה לאוזן?

בין מידבאס\וופר לסאב וופר - תזמון משתנה באזור נקודות החיתוך יגרום לסאב וופר ולמידבאס להגיע בזמנים שונים לאוזן או להפך באותו זמן בדיוק ואז זה ההבדל בין סאב וופר שמבטל את המידבאסים לבין סאב וופר שלא מבטל את הבאס שלהם.

בין אלמנטים בתוך אותו הסט - זה יכול לגרום לחיבור טוב יותר בין האלמנטים, לפצות על טעות במיקומים שגורמים להסטה בזמן או גם על חיבור חוטים לא נכון בחלק מהמקרים.

לאלמנט עצמו - פאזה הפוכה בדרך כלל נשמעת מפוזרת יותר לאוזן, פחות מדוייקת או נקיה ובמקרים מסויימים זה מגדיל את תחושת הרוחב או עומק ורמת הפיזור היא זניחה אז זה דווקא נשמע טוב יותר אבל בחלק מהמקרים זה פשוט נשמע מרוח. זה כבר תלוי בהמון גורמים - הפוטנציאל של האלמנט, יכולת השליטה של המגבר באלמנט, אחוזי עיוות כוללים במערכת, מיקומים פיזיים, זוויות.

------------ אצלי ברכב הפכתי פאזה לכל זוג אלמנטים - כלומר טוויטר שמאל וימין עם פאזות הפוכות, מידריינג'ים עם פאזות הפוכות ווופרים עם פאזות הפוכות מה שאומר שהסט הקדמי שלי היה מיושר בין האלמנטים מבחינת פאזות אבל כל הסט הקדמי היה פשוט בפאזה הפוכה.

המון באס, המון גוון, דגש מובהק על מרכז הבמה אבל הכל היה - איך להסביר את זה במילים? טיפה טיפה מרוח יותר, פחות בהיר ונקי - אפשר לאמר הרגשה של השמנת יתר :-D

אחרי שיישרתי את כל הפאזות - כל כלי נהיה ברור יותר כשאתה מדבר על להאזין לכלי עצמו ולהבדיל אותו מכלים אחרים, המרכז וכל מה שמנגן בו כמו ווקאל בדרך כלל נהיה פחות בולט בעומק שלו אבל יותר נקי ורמת הבאס ברכב - ירדה קצת, בעיקר מבחינת הירידה של האלמנטים בתדר, פשוט הבאס נהיה פחות עמוק.

אפשר לאמר בפשטות - הצליל נהיה קר יותר.

ברגע שעשיתי את זה - פתחתי למידריינג' את תחום התדר לגמרי - וזה שיפר את המצב בגלל שעד כמה שהצליל נהיה קל יותר, בגלל תחומי החפיפה - כל דבר ודבר נהיה מודגש יותר ודווקא ברור עוד יותר וההרגשה היא שהתמונה הכוללת הרבה יותר דינאמית, יותר חיות.

וסה"כ עם כל התיאורים האלה - למי שלא מכיר את המערכת, ההבדלים האלה ישמעו ממש זניחים, מינוריים אבל כשבוחנים טוב טוב את אותו השיר כמה פעמים - יכול להיות שאפילו תגידו - וואו.

דוגמא - נורה גו'נס

הקול שלה נהיה פשוט דק ונעים - ברוב המערכות החלק התחתון של הקול שלה פשוט נמרח ונהיה עבה מידי - זה לא קורה עכשיו אחרי התיקונים האלה.

בחלק מהטרקים שלה יש גיטרת בס שאמורה להיות מאוד מאוד ברורה - כשהפאזות היו הפוכות הגיטרה היתה מאוד מאוד חזקה אבל מרוחה קצת - עכשיו היא קצת נבלעת עם הכלים האחרים בגלל שההדגש עליה נעלם אבל היא דווקא מופרדת טוב יותר מהם ברגעים שבה מתבצעת הפריטה עצמה על המיתר - זה נשמע סותר וקשה להסביר את זה, אתם פשוט צריכים לנסות.

וגם הרבה מאוד טרקים אחרים שאני רגיל לשמוע - ברגע שעוברים בין הפריסטים מרגישים באופן מיידי את התנודות בין דגשים, נפח, עומק, פוקוס, רוחב וכן אפילו קצת גובה -> משתנים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מעניין לקרוא שיש אנשים שהופכים פאזה למיד. הייתי בטוח שזה קיצוני ומאוד לא מקובל.

לפני 5 שנים התקנתי קומפוננט של HERTZ ברכב הקודם שלי.

הסאונד היה מעולה ומדויק, אבל תדרי האמצע היו מאוד צורמים. מדויק, אבל מנסר את האוזן. סאונד מקומפרס ולא נעים.

לאחר משחקים ותעיות הפכתי פאזה רק למיד, הטוויטרים נשארו ישרים.

התוצאה שהתקבלה היתה מדהימה ממש. סאונד נקי ומפורט, מאוד "חלול" במובן הטוב של המילה, כלומר, כל כלי נשמע בפני עצמו ואין ערבוב של כלים האחד בשני - ממש כמו רמקול היי-אנד ביתי. הסאונד הפך נעים מאוד והבמה היתה רחבה ומדוייקת.

המיד-ריינג' קצת קטן ובשירים מסוימים הקול של הזמר הלך קצת לאיבוד. אבל בטרייד-אוף, זה היה שווה את זה.

באופן מוזר, אם הייתי שם את הראש במרכז, בין כסא הנהג לכסא שליד, שמעתי באופן ברור את הפאזה ההפוכה. אבל ברגע שהזזתי את הראש בחזרה אל מרכז כסא הנהג, הכל התיישר.

חשבתי שזו בעיה במבנה הרכב הספציפי שלי. אבל שלשום התקנתי את הרמקולים ברכב חדש, וגם כאן אני שומע שוב את אותו הסאונד הצורם. מדויק, אבל צורם.

אני מתכנן לקפוץ שוב אל המתקין כדי להחליף פאזה למיד הימני. אני בטוח שהסאונד יחזור להיות נעים, כמו שאני זוכר אותו.

פורסם

מוטי

כמו שאמרתי זה גם תלוי במיד עצמו - בצורה שבנו את הממברנה שלו, החומר שממנה היא עשויה.

זה תלוי ביכולת של המגבר שלך לשלוט במיד.

זה תלוי איפה מיקמת אותו, באיזה גובה, באיזו זווית.

כשאתה מזיז את הראש - אתה משנה את המיקום של האלמנט כלפי הראש שלך - לא פלא שאתה תקבל את התוצאה של הרמקול בזמן ומקום שונים מזה שאתה יושב בכסא בתנוחת נהיגה רגילה.

כן, יש גורמים בסאונד שיכולים לגרום לך די בקלות לחשוד בפאזה הפוכה - אבל זה לא משהו שאתה יכול לקבוע כעובדה.

נכון - להפוך למיד פאזה זה די קיצוני אבל כשאתה לוקח סט שלושה חלקים - זה יכול להיות עוד יותר קיצוני אם תהפוך רק לוופרים או רק לטוויטרים, בעצם כל שילוב אחר מאשר כל הסט כולו - את הפאזה

אתה תתחיל להכנס לסוג של מרדף אחרי הזנב של עצמך למה כל פעם משהו נשמע לך שבור אם אתה תחליף בסט שלושה חלקים למשל ועוד סט שלושה חלקים אחוד (אותו יצרן אותה סדרה) פאזות ותשבור את הקו המיישר של הלאמנטים כלפי עצמם בתוך הסט. בגלל זה הפכתי פאזות גם למידים.

ולא - אם יש דבר אחד שלא היה לי במערכת זו צרימה, הכל חוץ מזה. המערכת היתה מאוד מאוד נקיה גם עם פאזות הפוכות, פשוט אני כן אוהב את החום בסאונד שזה בפועל חוסר דיוק, מריחה כלשהיא ואני מאוד מאוד אוהב ווקאל אז כשהזמר היה מודגש כאילו שזרקו עליו זרקאור זה פשוט התאים לי -> הבעיה היא שזה לא בהכרח נכון לשמוע ככה, אני פשוט מתחבר לזה יותר.

אפרופו זו אחת הסיבות שאני פשוט אוהב כל כך את הרמקולים של מוראל - הם לא מדוייקים במיוחד, חלק מהטוויטרים שלהם לוקים בחוסר פירוט לעומת מתחרים -> אבל בשבילי הם פשוט עושים סוג של קסם ואני מתחבר לתוצאה.

בבקשה - בגלל שאמרתי כאן את דעתי על מוראל - אל תתחילו לקחת את זה לציוד - זה רק אני.

Pioneer TS-X150

פורסם

מעניין לקרוא את הטקסט שלך!

הצליל שאתה מדבר עליו הוא בדיוק מה שאני מחפש. אולי הסאונד הצורם הוא אכן אשמת המגבר (פאנץ' 450.4), אולי הרמקולים עצמם. בכל אופן, אני אחליף פאזה ואשמע את ההבדל.

אני בונה על זה שיש לי EQ 8 ערוצים בראש, ואוכל להגביר תדרים שילכו לאיבוד בגלל הפיכת הפאזה. ברור לי שאי אפשר לפצות באמת, כי התאבכות הורסת תמשיך להרוס גם כשהעוצמה תהא גבוהה יותר, אבל אולי עם משחק של EQ וגם time alignment פשוט שיש לי בראש, אוכל להגיע לסאונד מדויק יותר.

מה דעתך?

פורסם

יש כאן מאמר נחמד על העניין (לא רק TC/TA אלא יותר על צלילים כאשליה)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
מעניין לקרוא את הטקסט שלך!

הצליל שאתה מדבר עליו הוא בדיוק מה שאני מחפש. אולי הסאונד הצורם הוא אכן אשמת המגבר (פאנץ' 450.4), אולי הרמקולים עצמם. בכל אופן, אני אחליף פאזה ואשמע את ההבדל.

אני בונה על זה שיש לי EQ 8 ערוצים בראש, ואוכל להגביר תדרים שילכו לאיבוד בגלל הפיכת הפאזה. ברור לי שאי אפשר לפצות באמת, כי התאבכות הורסת תמשיך להרוס גם כשהעוצמה תהא גבוהה יותר, אבל אולי עם משחק של EQ וגם time alignment פשוט שיש לי בראש, אוכל להגיע לסאונד מדויק יותר.

מה דעתך?

בובי - אני מבטיח לקרוא את המאמר שלך ולהתייחס - כרגע לא יכול.

בכל מקרה - סאונד צורם יכול לנבוע מאלף ואחת סיבות כאשר הראשונה שבהן פשוט תהיה איכות האות.

הקלטה לא טובה? לא יעזור לך בית דין.

כוון לא נכון של הגיין? הHU מוציא אות נקייה אבל מוסיף אחוזי עיוות - תשכח מזה.

המגבר מוסיף אחוזי עיוות שמיעים? תשכח מזה?

אם אתה שם בקרת קליפינג כזו או אחרת ביציאה מהHU ומודד עם סקופ ביציאה לרמקולים ואתה רואה שהאות נקיה - עכשיו אתה יכול להתחיל להתרכז בכוונים - פאזות, נקודות חיתוך, סלופים, איקולציה.

תיקח בחשבון שאיקולציה - עדיף להמנע מפעולת הוספה ככל שרק ניתן - אני מעדיף להשתמש באיקולציה רק בשביל להנחית תדרים ולא בשביל להגביר תדרים - כי גם כאן אתה בקלות יכול להוסיף עיוות שמיע ולאחרונה ראיתי עד כמה הנושא רגיש על בשרי.

- אז - קודם כל תטפל באות מקור, תוודא שהיא נקייה, תוודא שהיא נכנסת מספיק חזק ונקי למגבר (ליין דרייבר?) ותוודא שהיא גם יוצאת נקי מהמגבר - טיפלת בבסיס הבעיה - מכאן תתחיל לטפל בכוונים.

עוד נושא שאתה צריך לקחת בחשבון זו ההתקנה עצמה.

לפעמים הצרימה בכלל לא מגיע מהרמקולים - אלא מהמשטחים שהם מותקנים עליהם - התקנת מידבאס על טבעת עץ והיא רופפת? לא בודדת היטב את הדלת או הדיפון? יש לך מגש אחורי רופף?

במקרים מסויימים אתה תגלה שחלק מהצליל שאתה שומע יוצא מחלקים ברכב שפשוט "מנגנים" מרוב שהם רועדים - קורות למשל, תיבות - כל דבר שיכול לפתח רזוננס כמיתר או תיבה.

אז תתחיל מהיסודות - התקנה, תשתיות, נקיון אות

לפני שאתה בכלל מטפל בפאזות, נקודות חיתוך, סלופים, איקולציה, השהיית זמנים.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי,

מעניין לקרוא את מה שכתבת, בימים האחרונים גם שיחקתי קצת עם הפאזות, גם בביט 1 וגם היפוך פיזי,

ובאמת הגעתי לתוצאה טובה יותר לטעמי כאשר כל האלמנטים (2 Way וסאב) בפאזות ישרות.

אבל אני לא מצליח להבין איך זה הגיוני שיש הבדל בין מצב בו כל הפאזות ישרות לכל הפאזות הפוכות ?(אם זה רק עניין של הסטה בזמן)

דבר נוסף זה איך אפשר לכוון TC רק לאלמנטים בצד הנהג, מה קורה בין הסאב לקומפוננט ?

הרי באופן אוטומטי הביט 1 לא מבצע השעיה לרמקול שמוגדר כרחוק ביותר, ומבצע השעיה יחסית אליו לכל השאר.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

גם לסאב רצוי לעשות תיקון TC במידה והוא לא מגיע בזמן עם הסט הקדמי - הסיבה לכך היא פיסית

הסאב מנגן תדרי קול ארוכים מאוד - אורך גל באזור ה50 הרץ הוא כמה מטרים טובים עד כמה שזכור לי - אתה צריך לתזמן את הסאב כך שהוא יפגע בזמן עם הסט הקדמי.

בובי - מאמר נהדר

הוא יותר מתייחס לצליל במות, אולפנים

אבל הוא מדבר על נושא שאני מנסה להעביר כבר המון זמן - אמנם האנזיים שלנו מאפשרות לנו לשמוע, אבל אנחנו מקשיבים מהמוח וזה לא האזניים שלנו שיוצרות את התמונה אלא המוח בעזרת הכלים שהאנזיים נותנות לו להשתמש בהן בכדי לצייר אחת.

בגלל זה אתה יכול לזרוק רמקולים על הרצפה ואתה עדיין תשמע צלילים בגובה שהם לא נמצאים בו בכלל - אם אתה לא מביט עליהם.

הנה כמה דברים יפים מהמאמר שהבאת:

The actual hearing process is extremely complex. No two people hear the same. Sounds may or may not be shown as identical but the listener is having the sound analysed by a brain, which of course is totally different from every other brain, it is also the sum of all experiences.

והסבר יפה לרעיון שמאחורי שיטת העבודה של פורמט הMP3 - זה נקרא "תחרות הצעקות" ובעצם זה אומר החזק מנצח - הקטע הוא שילדים למשל, מתקשרים ככה - חשבתם פעם למה כשאתם אוכלים בחדר אוכל או אפילו מסעדה - למה כל הזמן עוצמת הדיבור של האנשים עולה? למה כל הזמן אנחנו מבקשים להעלות את הווליום? כי בעל המסעדה מגביר את הווליום בכדי להתגבר על הווליום של הדיבורים ואז עוצמת הדיבור עולה ואז עוצמת המערכת עולה וכך הלאה.

This is often exaggerated in recording and even live performances. If it is exaggerated in live performances my brain and ears cannot cope with the fact that my eyes and ears are giving conflicting information. I might stay, but I don't enjoy it!

MP3:

MP3, which is fast becoming acceptable for the transfer of musical Information, was originally developed from the Philips' DCC software, which works (simply) on the fact that if a sound is louder than another, the quieter one cannot be heard ... so it simply throws it away! Audio masking is a well studied and documented effect. It can lead to the monitoring problems to which I have already alluded. This is how digital compression (which it isn't) is used to transmit files of manageable proportions. If something is compressed it can be restored by expansion following the same law, but MP3 can't, as the missing information has been away! Audio, of any fidelity creates huge files! Listen to the same recording side by side with a CD, and you'd have to be deaf not to notice the difference! Sound quality has certainly gone down with the “Digital Revolution” although it appears to have gone up! Chips with everything I suppose! I cannot see the point of developing a technology simply because you can. A friend said to me once, "Have you ever listened to a DAB radio? It sounds like an old fashioned wireless with a sock stuffed in it! (It's quite perverse actually as he is acknowledged as being a world authority on digital sound!)

ותחרות הצעקות:

shouting comp:

If you are familiar with the words of a song or even know them, you think you can hear them! Such is the power of the brain to interpret. Never underestimate the power of the subconscious! The cure is simple; just throw the engineer out of the concert and wheel in someone who knows what he's doing. Simply telling the idiot to turn up the vocal is of no use if he's already used up all the PA's headroom showing off! If any limiting or compression is applied and the peaks of the music are too high in the mix the vocal will be compressed or limited down! Ergo, no vocals! If the sound system is inadequate it is inadequate. If the band on its own is hitting the vocal mic louder than the singers mouth, automatic limiting in the equipment will still limit, it does not know nor care what is too loud, it will limit. This will add to the problem of having an inadequate sound system. The vocals need to be clearly heard to those unfamiliar to the material. It this happens regularly you may as well sack the singer(s) and there is more money to go round at the end of the night!

והנה הסבר פרה-היסטורי שמסביר סברה אחת ללמה אנחנו כל כך מכורים לבאס:

pre historic:

Dinosaurs and large wild animals once walked the earth; early man was an easy meal. It has been discovered that dinosaurs must have made a very low bass sound which not only carried a long way; it used to scare the pants off any humans that heard it! (Probably in those days pre-human would be correct and they wouldn’t be wearing pants, but it sounds good dontit?) As children grow up it stops being frightening and instead is exciting in the naughty sense and every promoter knows that you sell more beer if the bass is high!

Pioneer TS-X150

פורסם

TC בשיטה ה"מסורתית" שלי שאומרת להפוך את היחס במרחקים בין צד ימין של הרכב לצד שמאל של הרכב.

לעומת TC בשיטה של להסיט את הרמקול הקרוב ביותר וזהו.

אז לפי מה שאני מבין (וגם עושה בפועל) למעשה צריך לתת זמן השהיה לכל הרמקולים חוץ מהסאב (שהוא הכי רחוק) , ולכן לא יעזור להסיט את הרמקול הקרוב ביותר וזהו.

בכל מקרה, הבעיה שלי בכיוונים היא בנקודת החיתוך בין המידבאס לטוייטר,

כאשר חתחתי את הטויטר מלמטה ב3250HZ ואת המידבאס באזור 2200HZ , התדרים בתחום הנמוך ובתחום הגבוהה נשמעו נהדר, ונוצר חוסר משמעותי בתחום המיד.

נסיתי לחתוך את שניהם ב 2200HZ, ואבדתי הרבה מהפירוט והדיוק של הטיוויטר,ועדיין תחום המיד לא נשמע טוב.

הנסיון האחרון היה לחתוך את שניהם ב3250HZ, בצורה הזאת הטויטר נשמע טוב, תחום המיד נשמע סביר, ויש ירידה בדיוק ובעוצמה בתחום הנמוך, זה הפשרה שנשמעת יחסית הכי טוב שהצלחתי להגיע אליה .

אני בטוח שמעבר ל 3WAY יפתור לי חלק מהבעיות אבל עד אז אשמח לשמוע דעות נוספות בנושא.

פורסם

קודם כל לגבי הTC - השיטה "המסורתית" שלי דואגת לכך שלא משנה מה קורה בהקלטה - היחס במרחקים בין המציאות לזה של הTC הוא הפוך ואז יש התאבכות ואתה מקבל 50:50

המרכז פשוט "נלכד" ולא זז מילימטר בתוך הרכב.

העניין הוא שכנראה משהו אחר נפגע על הדרך ונוצר פוקוס חזק מידי באזור המרכז של הרכב - אני עדיין בוחן את התוצאות.

------- לגבי סאב וופר

אז זהו שלא!

הסאב וופר הוא ממש לא הרמקול הכי רחוק ממך - בחלק מהמצבים הוא באופן שיהיה לך קצת מוזר להבין - הרמקול הכי קרוב אליך - אולי אפילו קרוב מידי.

למה? כי כמו שאמרתי, הוא מנגן תדרים שהאורך הפיסי שלהם ארוך מידי וחורג ממגבלות הרכב, בשביל זה אתה צריך להרחיק את הסאב וופר גם כן ולתזמן את הפגיעה שלו עם הסט הקדמי.

האפשרות השניה היא במקום להרחיק את הסאב - להרחיק את כל הסט הקדמי, אבל כמו שאמרתי גם בנוגע לכך, השאיפה שלך היא לעשות מינימום מניפולציות על הסט הקדמי בעזרת הפרוססור.

על הסאב זה לא נורא כי גם ככה הוא מנגן MONO, הוא מנגן תחום מצומצם יחסית של תדרים וגם הוא מנגן תדרים מאוד לא כווניים - אז לעשות בו מניפלציות, רוב הסיכויים שהאוזן שלך לא תבחין בשום הבדל למעט המיקום "השמיע" שלו.

-------- לגבי הנקודות חיתוך אצלך

תנסה לתת לטוויטר שלך 3250 הרץ בסלופ 12 ולמידבאס 2200 הרץ אבל בסלופ 6

או - תנסה לעשות את אותו הדבר אבל גם בסלופ 6 לטוויטר.

תגיד לי אם היה הבדל.

אם יש לך אקולייזר - בתחום תדר של 2.5 קילוהרץ - תיתן בין דציבל ל3 דציבל תוספת ותגיד לי אם היה שיפור.

Pioneer TS-X150

פורסם

בקשר לסאב, זה נכון שהתדרים הנמוכים מתבשלים לאחר כמה מטרים ,

הבנתי את זה דווקא במערכת שלי בסלון, בבית הקודם שלי (שהיה בית קרקע) בדקתי איפה שומעים את הבאס הכי חזק וברור, וגלתי שזה מחוץ לבית , ברחוב .

בקשר לשינוי הסלופים , נסיתי בעבר לחתוך את המידבאס בסלופ 6, את הטויטר בסלופ 6, ואת שניהם.

האפשרות היחידה שנמעה לי טוב היא חיתוך המידבאס בסלופ 6 2200HZ, והטיוטר בסלופ 12 HZ3250,

אבל עדין זה פגע לי בבצועי המיד באס בכל תחומי התדרים שהוא מנגן.

נסיתי גם סלופים שונים (18 ו 24) וזה נשמע פחות טוב.

אולי אני טועה פה, אבל זה נראה שהרכיבים של מורל פשוט תוכננו להחתך בסלופ 12.

יכול להיות שבאמת הוספה של התדרים החסרים עם האיקוליזר יפתור את הבעיה, אני ינסה וידווח .

פורסם

תנסה גם משהו אחר - תחתוך את המידבאס ב4K הרץ - ותיתן לו טיפונת טיפונת יותר גיין... אני מדבר איתך על השינוי הראשון שתרגיש בהספק.

תיזהר עם הווליום - תוודא שאין לך עיוות שמיע לפני שאתה מגביר.

אפרופו - תנסה באזור הזה לחתוך אותו בסלופ 18 גם - זה הופכי ל6 בפאזה ויתכן ויעשה את השיפור הדרוש.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...