Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמוך מדי. כמו שאמרו, רק אם אתה מוכן לאפשרות

שתפסיד את כל ה-10K, אתה מוזמן לנסות את כוחך בבורסה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מתעלק על השרשור,

אני מחפש אפיק השקעה עם סיכון לא גבוה מדי, לסכום של 40K לתקופה של שנה (כל חודש אני אמשיך להפריש עוד כסף מעבר לסכום ההתחלתי הזה).

ומצד שני,

יש לי גישה כמעט קבועה לאינטרנט, והסכום שלי להשקעה הולך וגדל כל הזמן,

האם כדאי לעשות קורס של מסחר יומי בבורסה?

פורסם

מה לגבי המניות של נובו-נורדיסק (החברת אינסולין) ? אפשרי לרכוש שם משהו בסכום המדובר ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

להורים אין שום קשר להשקעות, אבל אני יכול לנסות לבדוק אצל הדודים. האם העמלות באמת כל כך גבוהות, שאין בכלל טעם לנסות?

בנוגע להשקעה בעסקים נשמע לי ממש לא יציב, ויש סיכוי גדול שאאבד את הכסף.

אז לפי מה שהבנתי במצב שלי אין לי יותר מדי מה לעשות, חוץ ממה שהבנק הציע.

אני מאמין שאני אצליח לחיות מהמשכורת הצבאית בגלל שבעתיד שאני יכול לצפות, אני הולך לראות את הבית פעמיים בחודש, כך שעם קצת חשיבה אפשר להסתפק.

פורסם
גם 1000 ש"ח הוא לא ירוויח אולי 300 אם זה תקופה ארוכה.

לצערנו אם היית במינוס של 10K היית משלם כל חודש כ 250 ש"ח.

טוב שלא הגזמת!!!

30 אחוז ריבית בשנה חישבת כאן, מה זה שוק אפור ?

בשביל 10 אלף ש"ח אם אין לך בטחונות אתה משלם בין 10 ל 12 אחוז בשנה,

10 אחוז זה בסביבות 83 ש"ח לחודש.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

כמה בורות (פיננסית) בשרשור אחד...

1. עמלה תעריפית של קניה/מכירה ניירות ערך בבנקים היא סביב ה- 0.7% (כתלות בבנק)מערך הקניה ולא פחות מ- 27-30 ש"ח לפעולה.

אחרי מו"מ ניתן להגיע בבנק מסחרי גדול לעמלות של 0.15-0.2 על קניה/מכירה + פטור (כמעט) מלא מדמי ניהול תיק ניירות ערך - זה כשמדובר בחשבון פלטינה.

כשמדובר עך תיק בסד"ג כשל פותח השרשור אז סביר להניח שניתן להגיע לעמלת קניה מכירה של 0.35% +/-.

זה מותיר אותנו עם עמלה של כ- 30-35 ש"ח לקניית ניירות הערך, אם כל הסכום מושקע בנייר אחד.

2. אם רוכשים אג"חים מהסוג שהצעתי, אזי ניתן להשיג תשואה יפה של כ- 10% ברוטו לשנה בלי לסכן את הכסף בשוק המניות (שגם בשנים טובות משיג תשואה של עד 10%-15% לשנה.

3. השקעה באג"ח לא מחייבת את המשקיע לשום פעולה אקטיבית נוספת מצידו, בעת תשלום ריבית אזי במועד התשלום הכסף נוחת אצלו ישירות בחשבון, כמו גם בזמן פדיון קרן.

4. קרנות נאמנות הן אחת האופציות הגרועות להשקעה, גוף גדול תמיד יפגר אחרי המדד כשהוא עולה וייפול יותר ממנו בזמנים של ירידות.

לחסרון לגודל ישנו משקל רב בבורסה דלת סחירות כמו הבורסה בת"א.

השקעות מוצלחות לכולם!

פורסם

אם קרנות נאמנות כאלה גרועות כמו שאתה מציג (ואף פעם לא ערכתי את ההשוואה אז אני הולך איתך בנושא) איך הן יחסית פופולריות ?

שמתי לב שיש מספיק קרנות שמנהלות מאות מליונים לפי בדיקה שלי, או שפספסתי משהו איפה שהוא בדרך?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

כי ישנם מספיק כאלה שלא מבינים בשוק ההון ומעדיפים להשקיע את הכסף בידיהם הנאמנות של קרנות הנאמנות.

שים לב שבהגדרה - נכנס כסף לקרן אזי היא צריכה להתכסות ולקנות ניירות ערך, אם מדובר על כניסת כספים מאסיבית אז הרכישה תעשה במחירים גבוהים.

בבריחת משקיעים הקרן צריכה למכור בכל מחיר וזה ייעשה במחירי זנות.

חייבים להבין את הנקודה הזו - המחזורים הדלילים בת"א יוצרים מצב שקניה בכמות גדולה תעשה תמיד במחיר מפולפל ומכירה תמיד תהייה במחירי רצפה.

פורסם
להורים אין שום קשר להשקעות, אבל אני יכול לנסות לבדוק אצל הדודים. האם העמלות באמת כל כך גבוהות, שאין בכלל טעם לנסות?

בנוגע להשקעה בעסקים נשמע לי ממש לא יציב, ויש סיכוי גדול שאאבד את הכסף.

אז לפי מה שהבנתי במצב שלי אין לי יותר מדי מה לעשות, חוץ ממה שהבנק הציע.

אני מאמין שאני אצליח לחיות מהמשכורת הצבאית בגלל שבעתיד שאני יכול לצפות, אני הולך לראות את הבית פעמיים בחודש, כך שעם קצת חשיבה אפשר להסתפק.

אין לך מושג על מה אתה מדבר. גם אני כבנאדם שלא מבזבז הרבה הייתי בטוח שאני לא אבזבז כמעט כסף בצבא המשכורת תספיק מעל ומעבר.

דבר ראשון, מנסיון- בבסיס סגור(אני לפחות) מבזבזים הרבה יותר כסף מאשר בבסיס פתוח.

תצא הביתה פעם ב.. אתה תרצה קצת להינות ולצאת והכסף שהצבא מספק לך בקושי יספיק. שלא לדבר על בזבוזים כשיתחשק לך לאכול איפשהו.

אני, כחייל וכאדם שגם חשב כמוך לפני הצבא, מציע לך לשמור את הכסף ולחיות טוב בזמן הצבא.

לדעתי בשביל לעשות 3000 שקל בזמן הצבא לא שווה לוותר על איכות החיים בזמן הצבא.

כשתשתחרר ותעבוד אתה תוכל לשים סכום כלשהו בצד ולא לגעת בו.

פורסם

מסכים מאוד..

חיילים שחיים רק מה356 שקל לא חיים. איך אפשר לצאת נגיד 3 פעמים בחודש.. לפעמים בא לאכול בחוץ ולא בחדר אוכל (אני אישית עם המחלקה שלי פעם בשבוע במסעדה), לפעמים רוצים שטויות מהשקם (יש כאלה שכל יום קונים דברים), לפעמים בא לך לקנות טלפון חדש או בגדים או כל דבר אחר... בקיצור אין מצב ש356 יספיק לך, תשאיר הכל בעו"ש ותחייה בצורה שיהיה לך כל מה שתרצה פחות או יותר בלי להיות כמו איזה מסכן שמחשב את השקלים. זה ממש לא שווה את המאמץ לחסוך את זה כי תרוויח גרושים. הבזבוזים האלה בזמן צבא לעמות זאת מעלים את המצב רוח מאוד, ושתשתחרר תרוויח את אותו הסכום מהר מאוד במילא.

בהסתייגות קטנה - אני בבסיס פתוח ועושה מה שבא לי, לא יודע אם בבסיס סגור יהיו כל כך הרבה הזדמנויות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

השאלה הכי חשובה היא האם באמת רוצים להרוויח? אם כן, מים ולחם גם יספיקו.

לפי דעתי, הכי כדאי זה לסחור בכסף הנ"ל. זה לפחות מה שאני עשיתי, כאשר היה לי סכום מזערי בצד לפני כמה שנים.

פורסם

צריך לשקול מה כדאי יותר - לחיות טוב בזמן הצבא או להרוויח סכום של משכורת חודשית נמוכה(וגם זה במקרה הטוב) ב-3 שנים האלו.

ת'כלס, מבחינתי, אין פה שום שיקול בכלל. אם זה היה סכום רציני, אני גם הייתי חיי מלחם ומים אבל פה זה לא המקרה.

בכל מקרה, עדכן אותנו מה החלטת בסוף. בהצלחה.

פורסם

כרגע אני כנראה אתגייס עם הכסף בעו"ש, ואראה איך זה לחיות מהמשכורת הצבאית.

אם אני אראה שאני מצליח לחיות מהמשכורת+- אני אשקול סגירה.

אגב, אם כבר, מתי המשכורת בצבא עולה מ350 לכיוון ה700? אם מדובר על מסלול לוחם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

Dont be a fool,

67814234.png

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...