Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצה לאופני שטח

MeDuZa
שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נכנס לחבר'ה ג'וק חדש לראש - אופני שטח

יש לנו באיזור ירושלים הרבה מקומות לעשות בהם רכיבת שטח עם אופניים, וחשבנו שזה יהיה נחמד.

הבעיה שאין לנו שום מושג בכל מה שקשור לעלויות ומה כדאי.

אני יודע שהטווח מחירים הוא גדול מאוד, אבל בכל זאת אין לנו תקציב מוגדר לזה.

בעיקרון אנחנו מחפשים משהו לא יקר מדי (אפילו יד שנייה אפשרי). לא צריך משהו ממש מקצועי (לא מתכוונים כל יום לצאת איתם לשטח... מדי פעם בסופ"שים).

אשמח לקבל את עזרתכם בנושא :)

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגדיר סכום אחרת יהיה קשה מאוד ..

אני התחלתי מאופני DIAMONDBACK ב 1000 ש"ח, היה מאוד כיף איתם (זנב קשיח) אבל מהר מאוד הבנתי שאני צריך משהו קצת יותר מהנה.

כיום יש לי משהו שהוא ביניים - MERIDA 500S שקניתי (המחירון הוא 6400) שיכוך מלא - לא הטופ של הטופ ולא זבל - איכותיים טובים וכרגע מספקים לי את כל הפאן שאני צריך.

בכללי - אם אתה מתחיל יש ברוזן את מינץ אופני MERIDA 300 בעלות של 3500 ש"ח (אולי פחות) - לבנות יפיפיות, שיכוך מלא

לדעתי תוכל להנות מהם בשנתיים הקרובות לפחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין צורך להתפרע באלפי שקלים, חבל שאופניים יקרות יהיו זרוקות במחסן ללא שימוש.

תתחיל בקטן, אופני כניסה מהדגמים פשוטים מחברות מוכרות עולות בערך ,1,200 ש"ח ומעלה. תבחר לך זוג שימצא חן בעינייך ויתאים לך מבחינת הגדול וסע לשטח. ברגע שתבין שהתחביב מדבר אלייך\או שתשבור אותם - אז כבר תוצאי אלפי שקלים על שיכוך מלא\ציוד וכו'.

בהצלחה!:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רוצה להוריד את הרוח מהמפרשים אבל רוב האנשים שמתחילים מסיימים עם אופניים בבויידם אחרי בדיוק 2 רכיבות, זה משתקף בלוחות היד-2.

אני מציע לקנות אופניים מתאימות מבחינת מידה בתקציב לא גבוה, כדי שאם העניין לא יתפוס, הפסד הכסף יהיה קטן יותר.

זוג ב-1500-2000 ש"ח ליד שניה יכול להיות נק' פתיחה טובה.

חשוב לא להיכנס לחנות שדוחפים בה ולצאת עם אבזור מלא בקנייה אחת, קנה רק מה שאתה צריך (קסדה - פשוטה מחברה מוכרת, מגיני ברכיים אם אתה בשטח), אל תקנה מנשאי מים יקרים - מתקן לבקבוק ובקבוק מים מינרליים יעשו את העבודה כהתחלה, נצנים לנסיעה בלילה אפשר לקנות ב-DX ב2 דולר במקום 40 שקל בחנות וכו'

לפחות עד שתראה אם התחביב נתפס או שזה רק "קטע של רגע"...

מה שחשוב זה לקנות מידה נכונה של אופניים. אני ממליץ להיכנס לאתרי אופניים ישראליים ולהתחיל לחפש מידע...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מצטרף להמלצה לפני - קודם תנסו לבדוק את השטח, לפני הוצאת אלפי שקלים שבסוף ישמשו קולב לבגדים...

יש היום המון אפשרויות לאופני כניסה בסביבות 1000 שח למשומשות, ואולי במסגרת מבצעים תוכל למצוא חדשות ברמת מחירים כאלה.

חשוב להקפיד על מספר כללים -

אופניים ממותג ידוע, לא מה שמכונה "מדבקה". יש המון מותגים לאופני כניסה - מרידה, GT, טרק, KHS, וכו' וכו'.

רמה בסיסית של מערכות האופניים - לא לוותר על מערכות של שימנו, עדיף מרמה של SLX ומעלה.

באופן כללי - יש באמת הרבה אפשרויות. נסה להגיע לחנות באיזור מגוריך ביחד עם מישהו שיש לו הבנה בסיסית בתחום.

חוץ מזה תוכל לשאול שאלות בפורום אופניים בתפוז, או בגרופי. יש המון אנשים שתמיד רוצים לעזור, בפורומים השונים.

והכי חשוב - להנות מזה, לא צריך לשבור את הראש יותר מדי.

עופר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום חבר, וברוך הבא לתחום על הכייף כיופק :)

דבר ראשון, איזה סוג רכיבות אתם מעוניינים לעשות? רכיבות שבילים, קפיצות/ירידות ?

אחרי שתענה על השאלה הראשונה, נוכל לעזור לך לבחור אופניים, ואני ממליץ בכל אופן לקנות יד שנייה.

דבר שני, ואם לא הכי חשוב, תשאיר כסף למיגון: קסדה, מגיני ברכיים+ עצמות, מרפקים+ אמה, כמובן רק אם איכות החיים שלך חשובה לך.

לבחור שמעליי, רמת SLX היא בין הגבוהות ומגיעות לרוב באופניים יקרות יותר, מערכות הילוכים פשוטות יותר Alivio, Deore יספיקו מעל ומעבר,

רק תשים לב שמערכות ההילוכים הם של חברה מוכרת כמו shimano או sram.

זה נכון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. בשלב ראשון, רכוש מוצרים טובים אך משומשים. אין שום סיבה לרכוש פילים לבנים בשלב זה.

2. רכוש קסדה איכותית וכפפות נוחות, זה ישפר את החוויה וישמור עליך.

3. רכוש אפניים שמתאימות לך מבחינת גודל. חשוב מאד.

4. אל תתפרע בתקציב, ראה סעיף 1.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזרתי לכמה חברים לאחרונה לחפש אופניים, האמת היא שביד 2 - אין יותר מדי מציאות. רוב האופניים עברו הרבה ו/או במחיר שלא ממש מצדיק את ההפרש בינן לחדש.

יש מחירים טובים בחנויות האופניים ודווקא הרשתות הגדולות שהייתי בטוח שיהיו הכי יקרות נתנו את התמורה הכי טובה.

הייתי בכל המקומות המומלצים בפורומים "אופני הבירה" ועוד כל מיני שטויות כאלו ובסוף כולם סגרו ברוזן ומינץ.

הם עובדים חזק עם מרידה - שהיא אחת מיצרניות השילדה הגדולות בעולם - ולא פעם אתה קונה מותג אחר משלם יותר כסף ובעצם מקבל שלדה של מרידה שיכולת לרכוש בזול יותר.

יתרון נוסף של המרידות הוא האבזור - הם מגיעות עם בולמים/בלמים/צמיגים וכו' ברמות מאוד גבוהות כבר בדגמים ההתחלתיים.

בנוסף יש ברוזן ומינץ מחלקת יד 2 שבא הכלים נמכרים בד"כ המחיר שבו הם זיכו את הלקוח פחות או יותר.

אבל אין לדעת על איזו מציאה תיפול, ככה ששווה לפתוח עיניים ואוזניים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הם עובדים חזק עם מרידה - שהיא אחת מיצרניות השילדה הגדולות בעולם - ולא פעם אתה קונה מותג אחר משלם יותר כסף ובעצם מקבל שלדה של מרידה שיכולת לרכוש בזול יותר.

זה לא נכון.

בסה"כ יש כ-4/5 מפעלים מובילים לייצור אופניים, ויש מפעלים שיש להם גם מותג משלהם (לדוגמא, מרידה). זה לא אומר שמה שהמפעל שמייצר מרידה מייצר עבור מותגים אחרים זה אותן שלדות...

בסופו של דבר העלות הכבדה באופניים איננה השלדה. כמעט כל הרכיבים המשמעותיים נקנים מ-Sram או Shimano ואלו שני התאגידים הללו שהם השחקנים הגדולים, המשמעותיים והחזקים בתעשייה.

בלי קשר, רוזן מינץ מחזיקים מרידה ו-GT ונותנים תמורה טובה לכסף בקניית אופניים. כמו כן, יש להם גם לא מעט יד שנייה.

בירושלים יש גם את "פדלים", חנות עם מוניטין מצויינים.

עכשיו "שטח" זה מושג רחב, שמתחיל בשבילי כורכר וממשיך עד קפיצות של מטר וחצי בין סלעים.

קודם כל צריך להגדיר יותר טוב את רמת הרוכב ומטרת הרכיבה.

אח"כ צריך ללכת להסתובב קצת בחנויות ולקרוא קצת מסביב.

ואז אפשר לשאול שאלות קצת יותר ממוקדות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני התחלתי עם TREK 4300, נהניתי וניצלתי אותם עם הסוף.

מחיר של זוג כזה (יד2) עולה בערך 1100~, אם הכניסה לתחום היא בשבילים וקפיצות קטנות של עד חצי מטר, אופניים כאלה הם בשבילך.

תאמת שהזוג שלי מוצע למכירה ב 900 ש"ח כולל ציוד, ככה שעסקה משתלמת.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ לעבור על החנויות האינטרנטיות (בישראל) - targetbike,bikedeal,bikesale וכל השאר

יש להם דילים מידי פעם - כפפות וקסדות למשל בחסכון של כמה עשרות שקלים

יש המון מבחר ביד2, אני אישית לא אוהב את רוזן מינץ (המבצעים שלהם לא באמת מבצעים וצריך להיות חבר מועדון, כרטיס שעולה סכום נכבד).

מבחינת חנויות אני מאוד אוהב את סלאלום בית-חירות & כפר מלל. לא דוחפים ציוד,גמישים ומאוד מקצועיים

גם מוטו אופן מעולים ויש להם שירות מצויין!

מרידה זאת חברה מוכרת אבל היא ממש לא מייצרת לכולם שלדות. לא כל מה שאומרים לך בחנות נכון.

אני הייתי מחפש דגמים משומשים של טראק, KONA או כל חברה אחרת שמייצרת זנב קשיח מאובזר יחסית עם בולם 100

ומערכות סראם/שימנו. עדיפות לבלמי דיסק הידראולים ולבולמים של רוקשוקס/פוקס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכי פשוט ?

גש לדוכן עיתונים (או סטימצקי) ורכוש את העיתוק MOUNTAIN BIKE ACTION האחרון (פברואר) שבו יש מדריך מקיף לרכישת אופניים וזה הכל.

רוב הרוכבים בפורום עברו את שלב הגישושים , לכן ייתנו לך הצעות כאלה ואחרות הקשורות לניסיונם.

אם יש לך חבר שילווה לך זוג לניסיון מצויין - אם לא, בעיניי, התחל מאופני כניסה (עד 1800 שקלים) מהחנות ומשם תדע מה ואיך ..

בסופו של דבר תמצא את הנישה שלך בתחום הרכיבה ואז תדע מה אתה רוצה ומה לא .

רכוש קסדה טובה וכפפות טובות (כפי שנכתב מעלי) , בהצלחה !

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...