Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחיר של 9700 ש"ח שציינתי הוא לא לגיר חדש אלא הצעת המחיר לשיפוץ הגיר שלי שקיבלתי מהמוסך המורשה של פיגו' שאני מטפל בו.

לפי מה שהתרשמתי את אותה איכות עבודה שהייתי מקבל דרך המוסך המורשה אקבל אצל ספי (לדעתי מבצע בעצמו עבור חלק מהמוסכים המורשים), ספי הציע לי גם אפשרות של שיפוץ חלקי, שיחזיק פחות זמן, בעלות משמעותית נמוכה יותר, אבל העדפתי לצאת בראש שקט ולבצע כבר שיפוץ מלא.

מכל התגובות בפורום הבנתי שאפשר לסמוך על ספי והרכב כבר אצלו בעבודה, כנראה שאקבל אותו חזרה ביום א' ואחרי שאסע עליו אעדכן חוות דעת שלי על הגיר לאחר השיפוץ.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיפוץ מלא במוסך מורשה מבצעים בחלפים מקוריים, ומחליפים כמעט כל חלק חוץ מהאריזה הכוללת.

פעם הייתה לי רנו עם אותה תיבת הילוכים שעברה שיפוץ מקיף במוסך מרכזי לפי החשבונית החליפו 90% מהגיר לחדש.

אני בספק רב אם במכון שיפוץ משתמשים בחלפים מקוריים, ואם בכלל מבצעים החלפה בסדר גודל שכזה.

גם שמן תה"ל לא כל מכון שם כמו שצריך ואמור להיות.

פורסם

מי מבצע את השיפוץ במוסך המורשה, האם המוסך עצמו או שהוא שולח את הגיר לשיפוץ במכון חיצוני ?

אם במכון חיצוני למה לא לגשת ישירות אליו ולחסוך את פערי התיווך ?

פורסם

אם אני לא טועה אני חושב שלרנו הייתה מחלקה מיוחדת לשיפוץ התיבות הללו. הם מחזיקים גירים "על המדף" ולא בהכרך שאתה מקבל את אוטו הגיר שירד מהרכב שלך.

פורסם

מהנסיון שהיה לי לפני כמה שנים עם מיציבושי שעבר שיפוץ גיר במוסך המורשה, עד כמה שאני זוכר נאמר לי שנשלח למכון חיצוני,

זה גם מה שהבנתי שהיה קורה אם הייתי מבצע בפיג'ו במוסך המורשה.

הייתי שמח אם בעל מקצוע היה מגיב וכותב מה באמת קורה ומה ההבדל בין לעשות במוסך המורשה או דרך מכון גירים אמין, הידע שלי הוא רק בתור לקוח.

נ.ב. כמה עלה השיפוץ במוסך של רנו ?

פורסם
המחיר של 9700 ש"ח שציינתי הוא לא לגיר חדש אלא הצעת המחיר לשיפוץ הגיר שלי שקיבלתי מהמוסך המורשה של פיגו' שאני מטפל בו.

לפי מה שהתרשמתי את אותה איכות עבודה שהייתי מקבל דרך המוסך המורשה אקבל אצל ספי (לדעתי מבצע בעצמו עבור חלק מהמוסכים המורשים), ספי הציע לי גם אפשרות של שיפוץ חלקי, שיחזיק פחות זמן, בעלות משמעותית נמוכה יותר, אבל העדפתי לצאת בראש שקט ולבצע כבר שיפוץ מלא.

מכל התגובות בפורום הבנתי שאפשר לסמוך על ספי והרכב כבר אצלו בעבודה, כנראה שאקבל אותו חזרה ביום א' ואחרי שאסע עליו אעדכן חוות דעת שלי על הגיר לאחר השיפוץ.

סליחה אם טעיתי, כנראה הייתי עייף ולא שמתי לב לגבי זה שהגיר מהמורשה ב9.7K הוא רק משופץ.

כל מה שדיברתם פה על השיפוץ המלא נכון, הוא יחזיק יותר זמן וישפר מאוד את מצב הגיר, אכן מחליפים כמעט הכל לחדש.

המוסך ששיפצתי אצלו הראה לי רשימה של חלקים שהוא מחליף, אחרי סיבוב באינטרנט הכלל דיאגרמות של הגיר וכל המידע הטכני, אכן הוא החליף כמעט את כולו.

לגבי השיפוץ בחלקים מקוריים, לא נראה לי שיש חברות חיצוניות (חוץ מאלה שמתעסקות עם פיז'ו\סיטרואן\רנו), שמייצרות חלקים לגיר הזה.

סך הכל, לך למישהו מומלץ ועם ניסיון וחוות דעת, תשקיע אצלו ותהנה.

(אני כמו שכתבתי בכמה מקומות, מוסך שאני סומך עליו נתן לי מילה שהשיפוץ יחזיק הרבה, שיפצתי, בינתיים פה ושם יש כמה כבישים שאני אוהב לשמוע את הצמיגים נחרכים בהם, הגיר מגיב לי מצויין! אני מרוצה, אבל צריך לחכות לקיץ שהגיר לא אוהב אותו בכלל, כדי לסגור דעה על השיפוץ).

פורסם

ניר, אם זה הקיץ הראשון שלך לאחר השיפוץ אני מציע שתוודא שמערכת קירור המנוע עובדת כמו שצריך (רדיאטור נקי, מאוורר שנכנס לעבודה ועובד כמו שצריך, נוזל קרור מתאים וכדומה). אם אצלך זה כמו בסיטרואן הרי שקירור הגיר נעשה על ידי מערכת הקירור הראשית, וזה חיוני שהגיר יקורר כראוי.

שני השקל שלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שיפוץ מלא במוסך מורשה מבצעים בחלפים מקוריים, ומחליפים כמעט כל חלק חוץ מהאריזה הכוללת.

פעם הייתה לי רנו עם אותה תיבת הילוכים שעברה שיפוץ מקיף במוסך מרכזי לפי החשבונית החליפו 90% מהגיר לחדש.

אני בספק רב אם במכון שיפוץ משתמשים בחלפים מקוריים, ואם בכלל מבצעים החלפה בסדר גודל שכזה.

גם שמן תה"ל לא כל מכון שם כמו שצריך ואמור להיות.

ללא כל קשר לפותח הקישור ולנושא הקישור משהו פה חייב להיכתב:

כשמשפצים גיר לא מחליפים את כל החלקים בגיר, וגם לא מחליפים את רוב החלקים בגיר. מחליפים את רוב החלקים הרכים. לדוגמא, אם נרצה בגיר כמו בשירשור מסוג AL4 להחליף מערכת פלנטרית, ציר ראשי, משאבה, ממיר מומנט, דרמים, מובילים, דיפרנציאל וכו', ואת כל החלקים האלו נקנה חדשים - עלות החלקים בגיר תעלה מעל 20,000 שקל. החלקים שהוזכרו לעיל נקראים חלקים קשים, וגם במעבדות השיפוץ של המורשים לא מחליפים אותם, אלא אם הם פגומים. מה בכל אופן כן מחליפים בשיפוץ? מחליפים חלקים רכים, מתקנים חלקים קשים פגומים או מחליפים אותם לאחרים תקינים או חדשים. חלקים רכים כוללים קלאצ'ים, ברזלים (לא בגיר הנדון, אבל ברוב השאר), בוכנות, סולנואידים, מיסבי-החלקה ומיסבים, רינגים, אטמים, מחזירי שמן, בנדים, שיפוץ ממיר מומנט וכו'.

לצערי, ללקוח אין כל דרך לוודא מה אכן הוחלף לו, ומה מקור החלק, ולכן נותר להיסתמך על משך האחריות, המלצות והתרשמות מבעל המקצוע.

אנחנו, דרך אגב, היינו הראשונים בארץ שנתנו אחריות אמיתית של שנה או 30,000 קילומטר על שיפוץ גיר.

פורסם

ישנו קיט שיפוץ חליפי וישנו מקורי ישנם גם חלפים מסויימים שיש רק מקורי. כמובן שפיגו או רנו לא מייצרים את החלקים בעצמם

פורסם

במקרה של ה AL4, ללובינסקי יש מעבדה משלה והיא לא שולחת אותם החוצה. השיפוצים הם ברמה מאוד מאוד גבוהה ובתור אחד שעבד 5 שנים ברשת, אחוז הכשלים בגירים המשופצים הוא אפסי. כל גיר שהיה עולה על הרכב היה נוסע ללא בעיות.

המעבדה לשיפוץ בלובינסקי נראית באמת כמו מעבדה ולא כמו חורבה, מה שמאפיין הרבה מאוד מכונים לשיפוץ גירים שראיתי בחיי.

לובינסקי נותנים אחריות של שנה או 30,000 ק"מ (הראשון מבינהם) על כל בעיה שתצוץ בגיר במהלך התקופה הזו (הגיר מקבל אחריות "מפגוש לפגוש" ולא רק על מה ש"נגעו" בפנים).

אם הרכב באמת יקר לליבך ואתה רוצה להנות ממנו עוד שנים וגם להנות מהשיפוץ של הגיר, לך על בטוח ושים אותו בשיפוץ בלובינסקי (אין לי ניסיון אישי עם מקומות אחרים בשביל באמת להמליץ לך "ללכת על בטוח").

אגב, מאיזה מוסך ברשת קיבלת הצעה של 9700 שח ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ניר, אם זה הקיץ הראשון שלך לאחר השיפוץ אני מציע שתוודא שמערכת קירור המנוע עובדת כמו שצריך (רדיאטור נקי, מאוורר שנכנס לעבודה ועובד כמו שצריך, נוזל קרור מתאים וכדומה). אם אצלך זה כמו בסיטרואן הרי שקירור הגיר נעשה על ידי מערכת הקירור הראשית, וזה חיוני שהגיר יקורר כראוי.

שני השקל שלי.

טפו טפו טפו מאז שהרכב יצא מהמפעל לא נגעו בשום דבר במערכת הקירור, חוץ ממאווררים שנשברו מפגיעה בשועל שקפץ לכביש והייתי על 100 קמש.

הרכב כמו שעון, אני כמעט בטוח של406 המערכת קירור של הגיר לא קשורה למערכת הראשית.

פורסם

בגירים של פיג'ו סיטרואן הקירור הוא באמת על ידי המערעת קירור.

אבל להבנתי, הגיר האלו לא סובלים מבעיות קירור במיוחד במנועי 2000

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
ישנו קיט שיפוץ חליפי וישנו מקורי ישנם גם חלפים מסויימים שיש רק מקורי. כמובן שפיגו או רנו לא מייצרים את החלקים בעצמם

אין קיט שיפוץ חליפי \ מקורי הכולל את כל החלקים. יש קיט קלאצ'ים, יש בוקסות בנפרד וכו'. ודווקא את ה AL4 כן פיג'ו ורנו מייצרים בעצמם (עם קצת עזרה מבורג וורנר). ואת השנה אחריות הם נתנו רק כשנה אחרינו...

פורסם
אין קיט שיפוץ חליפי \ מקורי הכולל את כל החלקים. יש קיט קלאצ'ים, יש בוקסות בנפרד וכו'. ודווקא את ה AL4 כן פיג'ו ורנו מייצרים בעצמם (עם קצת עזרה מבורג וורנר). ואת השנה אחריות הם נתנו רק כשנה אחרינו...

הכוונה לא הייתה שישנו קרטון ובתוכו כל החלקים קומפלט.

שורה תחתונה ישנם חלקים תחליפיים וישנם מקוריים, ישנם מכונים המשתמשים בשמן לפי התקן וישנם מכונים השמים dex3 הכי פשוט שיש. במחירים שאתם משפצים גירים אין סיכוי שהשיפוץ יהיה היקפי כמו במורשה.

• תוכן חדש...