Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברכב שלי הופיעו לאחרונה מספר פעמים התראה על תקלת גיר אוטומטי,

לאחר ההתראה ננעל על מצב חירום, אם אני מכבה את הסוויץ ומתניע בחזרה ניתן להמשיך ולנסוע כרגיל.

במוסך מורשה של פיג'ו/סיטרואן אמרו לי שהשמן שרוף ושלאור הקילומטראז' (155 אלף) צריך לשפץ את הגיר.

העלות שהציעו לי היא 9,700 ש"ח, אמרו שלדעתם ניתן למשוך כך עד הקייץ.

גיר מפירוק הציעו לי ב 2,500 ש"ח + התקנה במכון גירים של 1000 ש"ח.

שיפוץ גיר במכון גירים הציעו לי ב 4000 ש"ח.

יכול להיות שבכלל מדובר בתקלת מחשב ואם כן האם במוסך היו עולים על זה שלא צריך לשפץ את הגיר אלא רק לפתור את התקלה ?

בכל מקרה מבקש חוות דעתכם האם לשפץ במוסך המורשה ב 9700 ש"ח, במכון גירים ב 4000 ש"ח או להחליף לגיר מרכב אחרי תאונה ב 3500 ש"ח.

אשמח לתשובה.

תודה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שבתולדות הפורום מספר מועט של נושאים נטחנו עד זרא כמו הגיר האוטומטי המכונה AL4.

אני מציע לך בחום לחפש בפורום או בגוגל את צירוף המילים "גיר תקלה AL4" או דומים לו.

בשורה התחתונה, דעתי האישית היא שאם הגעת לשלב שבו יש כבר נזק מכני לגיר ואם אתה מעוניין להשאר עם הרכב לעוד משהו כמו שנתיים לפחות שווה לך להשקיע בשיפוץ מקצועי. נזק מכני יכול להיות מאובחן בכמה דרכים, אותן תוכל למצוא בחיפוש בפורום.

מחיר השיפוץ במורשה שהציעו לך גבוה מדי. שיפוץ על ידי מכון שאינו מכיר את הגיר הספציפי הזה לא יעזור לך להרבה זמן. גיר מפירוק משול לכוסות רוח למת כי למחרת ההרכבה הוא עלול להתחיל לעשות בעיות.

שורה עוד יותר תחתונה, בצע חיפוש בפורום, יש כאן המון מידע שקצרה היריעה מלכתוב שוב.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תשמע, שמן של AL4 צריך להחליף כל 60KKM.

אם הגיר שלך התחיל לדפוק, ולהתקע על הילוכים, סימן שהוא מתקרב למוות.

אני סחבתי את הבעיה מ150KKM עד 200KKM, וב200KKM הגעתי למסקנה שזה לא בטיחותי, וסתם כאב ראש.

(גם המוסך שאני סומך עליו הציע לי שיפוץ ביותר זול מ4K, עם מילה" שלו שזה יחזיק, ובינתיים כבר 20KKM הגיר כמו שעון, צריך לחכות לחום של אוגוסט כדי לראות אם השיפוץ יחזיק יותר מ20KKM).

מה גם שאחרי השיפוץ הוא לקח את הרכב כדי לכוון ולכייל מחדש את כל הגיר והאיזור שהוא התעסק איתו, והרכב חזר כמו שעון שווצרי.

לדעתי אין שום סיבה להחליף לגיר חדש ב10K. אבל זאת רק דעתי.

אני הגעתי להחלטה שאני משפץ ומה שיהיה יהיה, גם ככה ה406 שווה מחירון כמו החלפה לגיר חדש.

אם אתה צריך את המוסך ששיפץ לי דבר איתי בפרטי (הוא בב"ש).

פורסם

לדעתי עדיף שיפוץ,גיר מרכב לאחר תאונה,אתה לא יודע את מצבו,כיצד נהגו עליו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה,

חבר'ה אני יודע שיש הרבה פרסומים על הנושא ואני יודע שיש בעיה עם AL4,

עובדה גם אני כרגע עם גיר תקול כזה.

סה"כ רציתי לקבל חוות דעת ממי שמבין לגבי האלטרנטיבות הספציפיות שהציעו לי,

מהתגובות שקיבלתי נראה לי שאני הולך על שיפוץ במכון גירים,

אם יהיה משהו רלוונטי אחרי השיפוץ אעדכן.

לדעתי חשוב שנלמד מהנסיון אחד של השני.

פורסם

א. תגש למכון גירים לאבחון התקלה.

ב.תמחק לגמרי את האופציה של גיר מפירוק

במידה והמצב מצריך שיפוץ גיר הכי טוב לרכב הוא שיפוץ מלא במורשה, הכי טוב לכיס הוא במכון גירים.

פורסם

שוב תודה,

אני חושב שעדיין אני אשאר עם שיפוץ במכון גירים (העלות של 9,700 ש"ח שהציעו לי במורשה נראית לי קצת מוגזמת, אם כי אולי לטווח הארוך ...)

אני גר ברעננה, אז המוסך בב"ש רחוק (בכל מקרה מעריך את הנכונות לתרום מהניסיון האישי שלך ).

האם מכון גירים יכול לבצע שיפוץ מלא כמו במורשה ואם כן מה צריכה להיות העלות ?

פורסם

אורן, תרים טלפון בבוקר לספי מסגולה, תתייעץ איתו. הוא מכיר את הגירים האלה, עובד בצמוד למוסכים מורשים של פיג'ו ומקצועי מאד. הוא שיפץ לי את הגיר ועשה עבודה מעולה.

אחרי שתדבר איתו לדעתי יהיה לך קל יותר להתקדם.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הגעתי לספי, התרשמתי לטובה והחלטתי לבצע אצלו שיפוץ מלא,

הרושם שלי שאוכל לקבל אצלו את אותה איכות טיפול שהייתי מקבל במורשה בכמה עשרות אחוזים פחות במחיר (להבנתי הוא גם מבצע את השיפוץ לחלק מהמוסכים המורשים כך שאני חוסך את פער התיווך).

תודה לכל מי שעזר לי לקבל את ההחלטה.

אם יהיה משהו נוסף לעדכן שיוכל לתרום לאחרים, אדאג להוסיף.

פורסם

5000-6000 ש"ח לפני מע"מ ויש גם אפשרות לשיפוץ חלקי בעלות נמוכה יותר.

אחרי שאקבל את הרכב חזרה אכתוב איך הנסיעה עם הגיר אחרי השיפוץ.

בהצלחה

פורסם

אין לי כלום נגד ספי, אני שיפצתי במוסך ששיפץ לי (יש לי במוסך הסטוריה טובה!) ב3.5K סופי, הגיר חזר ליהיות 95% כמו חדש, כבר 20KKM הכל טוב, מחכה לקיץ כדי לתת תשובה ודאית.

אם אתה מגיע כבר ל 6K (לפני מע"מ!), תשקול גיר חדש.

בשביל עוד 3K אתה מקבל שקט לעוד 150KKM (ואפילו יותר אם תקפיד כל 60KKM לשים שמן חדש), או בממוצע 8-10 שנים. (אני מחקתי במקרה שלי את האופציה לחדש כי ההפרש היה גבוהה מ3K).

אך אם חוות הדעת על השיפוץ של ספי טובות והגיר המשופץ מחזיק הרבה*, כדאי ללכת אליו לגמור סיפור.

פורסם

תיאורתית אתה יכול להזמין, זה יעלה לך כ-25 אלף ש"ח בלבד.

שווה, לא?

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...