Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאחד מיני פדנטים רבים נפלאים הסתובבתי בחנות למוצרים לרכב. עשיתי את מה שאני אוהב הכי הרבה לעשות, שופינג לרכב שלי.

כהרגלי רעננתי את המלאי שלי וקניתי לי שמפו לשטיפת רכב המכיל ווקס/טפלון , ספרי צמיגים STP למניעת יובש,

וספרי שבלתי אפשרי בלעדיו STP לפלסטיקת פנים הרכב. חיפשתי על הדרך גם ספרי לג'אנטים (לא מצאתי, לא קריטי).

ואז הגעתי לאיזור שאני ממש לא בקיא בו, מדף שלם המכיל תוספרים המשפרים ביצועים ומנקים את המערכת. התחלתי כמו משוגע

לעבור בקבוק בקבוק ולקרוא את העבודה שהמוצר עושה על גב האריזה. לא קיבלתי תשובות.

אז החלטתי לא לשאול את הנציג בחנות כי האינטרס שלו יהיה למכור.

חיכיתי בסבלנות להעלות את העניין הזה כאן, ולשמוע מאנשים שאין להם אינטרס למוצר.

כל נושא התוספים לשיפור ביצועי המנוע המוכנסים דרך טנק הדלק, חומרים מיוחדים לניקוי אינג'קטורים , חומרים לניקוי מערכת הרכב וכו'..

מומלץ לכל אחד? אני מאוד הייתי שמח להשתמש גם במוצרים כאלה לשמירה על הרכב במידה והם אכן עושים זאת. אבל האם זה יכול גם לגרום לי לנזק?

איך משתמשים? עם מה משתמשים (פירמה)? באיזו תדירות? כל אינפורמציה תוכל לעזור לי להבין מה ואם בכלל הרכב שלי זקוק.

מדובר על מאזדה 3 2008 אם זה נתון הכרחי.

תודה מראש!

פורסם

דובר הרבה על תוספים הם לא ממש עושים משהו,קניתי לדובלו שהייתה לי שום שיפור לא הרגשתי לא בדלק,לא בביצועים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תוספים שכאלה לרוב לא יכולים להזיק לרכב.

לכל "תוסף" יש את המטרה שלו, והוא לא בהכרח משיג אותה.

אף תוסף הוא לא קסם, והוא גם לא פיתרון לכל סוג של תקלה,

הוא יכול אולי להועיל אבל לא בטוח שזה ברמה שתוכל לשים לב אליה.

תקנה, תשים, ומקסימום תפסיד 100 שקל. זה בטוח לא יזיק.

פורסם

תוספים המוכנסים למיכל הדלק, לא יעשו נזקים, ובמקרה הגרוע לא יהיה שום שיפור. לעומת זאת תוספים לשמן המנוע, לא מומלץ לשים, ואף מסוכן למנוע שלך.

מהתוספים לבנזין שניסיתי ואהבתי, תוסף דלק FORTE. אחרי שימוש בו ובתדלוקים שאחרי, הרגשתי שיפור מוחשי בסחיבה של הרכב. השיפור החל להתפוגג לאחר עוד כמה תדלוקים וקילומטראז'. המנוע היה אוכל קצת שמן, והשערה שלי, שהתוסף ניקה את השסתומים, והשיב את הקומפרסיה למנוע, עד שהפיח של השמן הצטבר שוב.

בכל מקרה, לדעתי מומלץ לשים תוסף של חברה מוכרת בדלק, פעם בטיפול.

פורסם

הבנתי. ז"א אומרת בגדול אין טעם לבזבז כספים על התוספים השונים כי אין להם באמת אפקט. או לפחות אפקט מורגש.

אין הוכחות מבדיקות מחשב המעלות נתונים אמיתיים לגבי יעלות התוסף?

פורסם

אל תצפה לשיפור בצריכת דלק וכח, מעבר למה שרכב תקין אמור לעשות. תוסף טוב פשוט מנקה את השסתומים והמזרקים של הרכב, או לפחות זה העקרון.

רנו 19 של ההורים שלי, בזמנו עברה יותר מ350,000 ק"מ ללא תקלה אחת במנוע, אשר המשיך לעבוד בצורה מדהימה. כל טיפול ברכב (במוסך המרכזי) כלל תוסף לדלק. קשור? לא קשור? לא יודע, אבל לדעתי לא מזיק.

פורסם

התוסף היחיד שניבדק ועובד הוא של BG44K (ככה אני זוכר שקראתי)

לא ניסים וניפלאות אבל עושה את העבודה שלו בניקוי ,

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44

בהצלחה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אז אני אומר שאני בדקתי את תוסף הFORTE ובצורה חד משמעית הוא השפיע לטובה אצלי ברכב.

במנוע הקודם שלי, כשהייתי שם את הרכב בירידה חדה עם מנוע כבוי והילוך בלבד, הוא היה מאבד לאט קומפרסיה והרכב היה מדרדר את עצמו כמה ס"מ כל זמן מה. אחרי השימוש בתוסף, התופעה נעלמה והוא החזיק קומפרסיה טוב יותר.

במנוע אחר, כפי שרשמתי, הרכב הרגיש נמרץ יותר בצורה משמעותית.

חבר שרצה למכור רכב, עשה בדיקת נפילות לחץ במנוע, ואמרו לו שהמנוע חלש. המלצתי לו על התוסף. הוא השתמש בו לפי ההוראות שלי, והפלא ופלא, בדיקת נפילות לחץ יצא מנוע במצב חדש.

כך, שהתוסף הזה ככל הנראה עושה עבודה יפה בניקוי השסתומים לכל הפחות.

• תוכן חדש...