Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אפילו לפני שידעתי מה המחיר ההזוי של A1, כשראיתי אנשים נוסעים ברכבים כאלו, חשבתי שהם פוצים. הם נוסעים באודי, אבל אין להם כסף אז הם קנו את הדגם הכי זול. שלא נותן שום דבר מיוחד, העיקר השופני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו לא גאונות. זה לא אותו רכב.

נראה לך שאת הקונה הממוצע מעניין שהפלטפורמה שלהם זהה? החזון של יצרני המכוניות הוא פלטפורמה אחידה לכל הגמים, לא רק cross מותגים אלא גם קטגוריות.

מעניין את הקונה שהמנוע שלהם זהה, שמשתלם ליצרן להשקיע בפיתוח של 3 מנועים טובים במקום ב9 ואף יותר מנועים שונים, בגלל עלויות ייצור ותכנון?

לא. מה שמעניין את הקונה הממוצע זה זה:

** תמונה של פולו **

** תמונה של אאודי **

אחת מהן נראית משמעותית טוב יותר. יש לה סמל עם 4 עיגולים שמתקשר ליוקרה, יש לה פנסים קדמיים זועפים עם Day light בוהק, יש לה תפרים אדומים בבד של המושבים, ויש לה תווית מחיר שכל שאר האנשים בכביש יודעים.

אף אחד לא מסתכל על פולו וA1 ואומר "זה אותו רכב", אולי חוץ ממכונאי :-)

(באנלוגיה, אתה חושב שיש הבדל בין ג'ינס של ראלף קטה ב100 שקל וג'ינס של לי קופר ב700? רק התווית.)

אני לא מבין איך אתה קובע שהמנוע שלהן זהה, כשידוע בבירור שמדובר ב-2 טכנולוגיות מנוע אשר מבוססות על אותה הפלטפורמה אך בכל זאת שונות מהותית.

איך אפשר להשוות בכלל A1 ופולו? לא חיצונית ולא מבפנים, הבדל של שמיים וארץ.

הבדלי המיצוב והנראות החיצונית ברורים.

תדמית ושיקולים אמוציונליים הם חלק בלתי נפרד מתהליך הרכישה.

מי שהסמל של אאודי עושה לו את זה, והוא מרגיש צורך לשלם על זה, שיבושם לו.

המכוניות האלה הן אחיות תאומות בכל. קונה, שמתעלם מנתוני מנוע, תיבת הילוכים, מתלים, ומערכות בטיחות ושופט רק לפי "הרגשת תא נוסעים", מבצע קנייה עיוורת.

באאודי דאגו לחסוך לא רק ב"פלטפורמה", אלא הגיעו עד תא הנוסעים ממש: חצי מהמתגים והמנופים בA1 לקוחים ישירות מהפולו.

אז באאודי עטפו את זה בעוד קצת כאילו-תפירות, בתיבול כאילו-אלומיניום ובתוספת של כאילו-עור.

מי שזה מגרה אותו - שיהנה. העיקר זה להנות.

מסכים איתי שחלק מהותי מהרכב המחיר הינו התדמית והמיצוב, משלמים לא מעט על הסמל, אך בתור אחד שנהג מס' פעמים על A1 ועל פולו (TSI, ידנית והדגם הישן), מדובר ברכבים שונים לחלוטין, אז חלק מהפלסטיקה והמכפתורים זהים אך ההרגשה שונה לחלוטין. לא ראיתי פולו (לא מדבר על GTI) שעומדת עם ה-A1, ה-A1 מגיבה בזריזות ומספקת חוויית נהיגה נעימה לעומת הפולו שמשדרת כבדות.

פורסם
לא יודע אפילו לפני שידעתי מה המחיר ההזוי של A1, כשראיתי אנשים נוסעים ברכבים כאלו, חשבתי שהם פוצים. הם נוסעים באודי, אבל אין להם כסף אז הם קנו את הדגם הכי זול. שלא נותן שום דבר מיוחד, העיקר השופני.

+1:lol:

לדעתי היא גם בכלל לא מרשימה חיצונית, להפך, הפולו לדעתי נראית הרבה יותר טוב.

פורסם

רוצה לקנות מכונית אמינה?

חושש מתקלות ומירידת ערך חזקה?

לא הבנתי מה אתה מחפש בקונצרן VW ?

יש מספיק מכוניות שעולות על המכוניות שהצגת כולל A1 שנמכרת במחיר שערוריתי!

תבדוק את המכוניות: הונדה סיוויק,מאזדה 3 2.0 ,טויוטה אוונסיס(עם מתיחת תקציב)

3 המכוניות עולות בהרבה על מה שציינת.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
אני לא מבין איך אתה קובע שהמנוע שלהן זהה, כשידוע בבירור שמדובר ב-2 טכנולוגיות מנוע אשר מבוססות על אותה הפלטפורמה אך בכל זאת שונות מהותית.

איך אפשר להשוות בכלל A1 ופולו? לא חיצונית ולא מבפנים, הבדל של שמיים וארץ.

מסכים איתי שחלק מהותי מהרכב המחיר הינו התדמית והמיצוב, משלמים לא מעט על הסמל, אך בתור אחד שנהג מס' פעמים על A1 ועל פולו (TSI, ידנית והדגם הישן), מדובר ברכבים שונים לחלוטין, אז חלק מהפלסטיקה והמכפתורים זהים אך ההרגשה שונה לחלוטין. לא ראיתי פולו (לא מדבר על GTI) שעומדת עם ה-A1, ה-A1 מגיבה בזריזות ומספקת חוויית נהיגה נעימה לעומת הפולו שמשדרת כבדות.

יש לי הצעה בשבילך:

כנס למילון או לאינטרנט וברר את משמעות המושג דיסוננס קוגנטיבי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
רוצה לקנות מכונית אמינה?

חושש מתקלות ומירידת ערך חזקה?

לא הבנתי מה אתה מחפש בקונצרן VW ?

יש מספיק מכוניות שעולות על המכוניות שהצגת כולל A1 שנמכרת במחיר שערוריתי!

תבדוק את המכוניות: הונדה סיוויק,מאזדה 3 2.0 ,טויוטה אוונסיס(עם מתיחת תקציב)

3 המכוניות עולות בהרבה על מה שציינת.

בהצלחה!

אונסיס ומאזדה 3 שומרות על הערך ?

אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אף רכב לא שומר על ערכו. מי שרוצה לשמור ערך - שיקנה רכב בן שנה, לפחות ככה מישהו אחר כבר חטף את ה"מכה" של השנה הראשונה. בסגמנט היוקרתי אנשים מחליפים מכוניות יחסית מהר, אני משוכנע שאפשר למצוא A1 ברמה גבוהה יותר מדגם הבסיס, בת שנה, שתיכנס לתקציב, או A3 בת שנתיים, או כל רכב אחר שמוצא חן. החיפוש אחר רכב חדש שומר ערך משול לנבירה בערימת צואה בחיפוש אחרי גוש קצת פחות מסריח מאחרים.

אני כמובן לא פוסל קניית רכב חדש - יש לזה יתרונות גם ברמת התחושה הכיפית וגם ברמת האחריות ועלות אחזקה - אבל אלה כבר פרמטרים אחרים.

הויכוח אם A1 ופולו זה אותו רכב או לא, די מצחיק גם כן. קח שני תאומים, אחד גדל בג'ונגל והפך לפרא שלא יודע לדבר, השני חונך באוקספורד והפך לדוקטור לבנבן, האם הם אותו בנאדם רק בגלל DNA משותף? לא. אותו הדבר עם הרכב, לקחו פלטפורמה אבל עשו ממנה משהו אחר, זה לא רק תרגיל שיווקי (להבדיל למשל, מדגמי אופל ווקסהול שהיו נמכרים עם גריל וסמל שונה, שמאחוריהם אותה מכונית בדיוק - זה באמת רק עניין שיווקי). מעניין שלא שמעתי אף אחד שחושב שאלפא 159 ואופל ווקטרה הן אותו דבר... למרות הרצפה המשותפת.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יש לדעתי באוטו-דיל כמה A1 עם 0 ק"מ, אולי תנסה לקפוץ אליהם לראות מה יציעו לך ובאיזה מחיר.

ד"א - אנשים כן ישלמו לך על "אוטו מאובזר" מכיוון שכשאתה קונה פולו מאובזרת כביכול התוספות מופיעות בלוי יצחק (תוספת לרמת גימור קומפורטליין וכו') - דווקא הדגמים המיוחדים יותר הם הנחשקים יותר ביד 2 כי הם נדירים יותר ובדרך כלל ההבדלים בין גרסה מאובזרת ללא מאובזרת הם די קטנים.

מה גם שבפולו הגרסה החזקה (TSI) מגיע רק בצורה המאובזרת "קומפורטליין" לדעתי.

אם אתה כבר מגיע ל-140 אז תיקח את ה-A3. זה עולם אחר לגמרי.

אם היה את המבצע הזה שאני חיפשתי רכב והייתי יכול להרשות לעצמי - אז בלי לחשוב פעמיים הייתי לוקח.

פורסם

בשביל לשמור על מחירון חזק שיקנה קורולה משנתונים 2005-2007 וייסע לשלום :roll:

נקמיצי, היית מעדיף את ה-A3 על פני הלאון FR?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ה-A1 פשוט יצירת אומנות. אך אפשר להשוות אותה בכלל לפולו ? הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות,והציעו פה זה להמתין לפרייאר התורן שירכוש אחת מאובזרת ויתן לך אותה אחרי הבום שהוא חטף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
בשביל לשמור על מחירון חזק שיקנה קורולה משנתונים 2005-2007 וייסע לשלום :roll:

נקמיצי, היית מעדיף את ה-A3 על פני הלאון FR?

כן. חד משמעית.

לשימושים ולצרכים שלי ושל רוב הנהגים ה-A3 פשוט יותר טובה.

הוא לא כתב בשום מקום שהוא מתכוון להתגרזן עם הרכב. נכון?

פורסם
כן. חד משמעית.

לשימושים ולצרכים שלי ושל רוב הנהגים ה-A3 פשוט יותר טובה.

הוא לא כתב בשום מקום שהוא מתכוון להתגרזן עם הרכב. נכון?

ממש לא מתגרזן, אבל עדיין מחפש את עצמי באיזורי בחירת הרכב :wink:, פתאום גם ה-I30 החדשה קורצת לי :roll: (מנגד, היא עוד לא כאן, ואף אחד לא יודע באמת מתי היא תגיע..).

לכל מי שהציע A1 מיד שניה, כרגע יש רק אחת כזו, במחיר וקילומטרז גבוהים ביחס לזמן שהיא על הכביש.

יש מצב שאני אנסה את מזלי בסוכנות אאודי בהרצליה, אולי שם יהיו יותר גמישים.

פורסם
יש לי הצעה בשבילך:

כנס למילון או לאינטרנט וברר את משמעות המושג דיסוננס קוגנטיבי.

+10

יש פה כמה שצריכים להכיר את הערך הזה.

• תוכן חדש...