Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

היו לי כאן כבר כמה נושאים, אני ממש מתלבט בנוגע לרכב הבא שלי ולא סגור על עצמי.

בעיקרון, אני ממש אוהב את ה-A1 החדשה, הבעיה שבסוכנות לא מוכנים לרדת במחיר על הדגם המאובזר (דרשתי שיתגמשו ל-130 אחרי ששמעתי שאנשים קיבלו הנחות מטורפות) והם מוכנים להתגמש לסביבות ה-140, אני כרגע נותן להם להתבשל עם עצמם והם באמת רודפים אחרי. ה-A1 ללא האבזור עולה 122~, ולמען האמת, היא ממש עירומה ופשוטה בגרסא הפשוטה, מנגד אין סיבה לשלם מחיר מופקע על ה-A1 המאובזרת, זה באמת לא שווה את זה.

ב-140 אני כבר יכול לרכוש אלפא מיטו חדשה (לא מתחבר אליה בדגם הלא מאובזר למען האמת אני אצטרך לחפור עמוק בכיס וכנראה שאפסיד המון כסף עם ירידת הערך).

קיימות לא מעט אופציות נוספות, אני בעיקרון מחפש רכב חדש, אמין, סופר-מיני, אוטו', ואם אני כבר משלם 130, מומלץ שתיהיה לו קצת פוזה :wink:

הולוסטר קצת גדולה מדי, מרגיש לי מעט מגושם למרות שאני אוהב את המראה החיצוני והחבילה הכוללת שווה.

הלכתי ובחנתי אפילו את היאריס החדשה, משעממת, אולי אימי תחליף את הסיוויק שלה ביאריס, לא חושב שזה רכב לצעירים.

לאון/סיאט איביזה/פולו - רובן מקרקשות ופשוטות, מנועים פחות אמינים ונפוצות מאוד עכב מבצעים כאלו ואחרים, הערך שלהן נשחק (אני ארכוש היום דגם מאובזר שכנראה אף אחד לא יסכים לרכוש בעתיד במחיר מוצדק בגלל היצע גדול מאוד שיהיה בשוק).

לפאביה ממש לא התחברתי.

מה תמליצו לי לעשות?

תודה!

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כסף כ"כ מעניין אותך, ואתה כ"כ מפחד להפסיד ערך ביד השניה (כי זה הטיעון שלך שחוזר כנגד כל הצעה שאתה מעלה),

אז אולי פשוט-

תקנה יד שניה?

(וזה באמת לא משנה איזו מכונית. כי אם רק אבזור ומראה מעניינים אותך אז כולן טובות).

פורסם
אהלן,

לאון/סיאט איביזה/פולו - רובן מקרקשות ופשוטות, מנועים פחות אמינים ונפוצות מאוד עכב מבצעים כאלו ואחרים, הערך שלהן נשחק (אני ארכוש היום דגם מאובזר שכנראה אף אחד לא יסכים לרכוש בעתיד במחיר מוצדק בגלל היצע גדול מאוד שיהיה בשוק).

לפאביה ממש לא התחברתי.

מה תמליצו לי לעשות?

תודה!

המנועים באיביזה/פולו פחות אמינים בשבילך מהאודי A1? הם אותם מנועים, זה כל הטריק של VAG.

ועל האודי עם אותו מנוע "לא אמין" אתה מוכן להוציא 30K ש"ח יותר. בוא'נה , גאונים ה-VAG האלו , גאונים. אנשים מוכנים לשלם יותר בשביל אותו דבר ואז גם לזלזל באותו דבר רק בגלל שהם משלמים יותר. גאונים VAG, גאונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
המנועים באיביזה/פולו פחות אמינים בשבילך מהאודי A1? הם אותם מנועים, זה כל הטריק של VAG.

ועל האודי עם אותו מנוע "לא אמין" אתה מוכן להוציא 30K ש"ח יותר. בוא'נה , גאונים ה-VAG האלו , גאונים. אנשים מוכנים לשלם יותר בשביל אותו דבר ואז גם לזלזל באותו דבר רק בגלל שהם משלמים יותר. גאונים VAG, גאונים.

צודק, ובנוסף -

אם ירידת ערך מלחיצה אותך, לא ברור למה אודי או אלפא, אתה יכול לקנות רכב בן שנה ב20% פחות (לפחות).

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
צודק, ובנוסף -

אם ירידת ערך מלחיצה אותך, לא ברור למה אודי או אלפא, אתה יכול לקנות רכב בן שנה ב20% פחות (לפחות).

נכון לעכשיו דורשים על כל ה-A1 שנמכרות/נמכרו מיד שניה 10-15 אחוז פחות, אנשים לא ממהרים למכור רכב אחרי שנה, השוק לא מוצף והמוכרים יכולים לדרוש מחירון מלא ולא להתגמש.

ירידת ערך מעניינת אותי כשאני מגיע למצב של הפסד 35-40% בשנתיים, זה מוגזם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל דאגה, גם לזה אפשר להגיע.. יש לדרוש ויש לקבל..

כשחיפשתי רכב לפני מספר חודשים, ראיתי כמה אלפות (מיטו) משנת 09-10 (שנתיים על הכביש), ואנשים הסכימו לרדת מ90K ולא היה מדובר ברכבים עם תאונות/ידיים גבוהות/ק"מ גבוה, רכבים במצב פיקס.

אני במקומך (ובאמת עשיתי את זה) הייתי יורד בתקציב וקונה רכב בן שנה-שנתיים.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
. בוא'נה , גאונים ה-VAG האלו , גאונים. אנשים מוכנים לשלם יותר בשביל אותו דבר ואז גם לזלזל באותו דבר רק בגלל שהם משלמים יותר. גאונים VAG, גאונים.

מזה גאונים.

את מה שהם עושים צריך ללמד בכל ביה"ס לשיווק וכלכלה.

מילא שפולקסווגן חרטו על דגלם את העממיות ומכונית לכל פועל בתקופת החיפושית, והיום הם מוכרים גולפים במחירי עתק. שינוי תדמית ומיצוב אני יכול להבין.

אבל להצליח לשכנע אנשים שA1 וגולף זו לא אותה מכונית - זו גאונות.

פורסם
אבל להצליח לשכנע אנשים שA1 וגולף זו לא אותה מכונית - זו גאונות.

זו לא גאונות. זה לא אותו רכב.

נראה לך שאת הקונה הממוצע מעניין שהפלטפורמה שלהם זהה? החזון של יצרני המכוניות הוא פלטפורמה אחידה לכל הגמים, לא רק cross מותגים אלא גם קטגוריות.

מעניין את הקונה שהמנוע שלהם זהה, שמשתלם ליצרן להשקיע בפיתוח של 3 מנועים טובים במקום ב9 ואף יותר מנועים שונים, בגלל עלויות ייצור ותכנון?

לא. מה שמעניין את הקונה הממוצע זה זה:

vw-polo-0s.jpg

01-2011-audi-a1-630op.jpg

אחת מהן נראית משמעותית טוב יותר. יש לה סמל עם 4 עיגולים שמתקשר ליוקרה, יש לה פנסים קדמיים זועפים עם Day light בוהק, יש לה תפרים אדומים בבד של המושבים, ויש לה תווית מחיר שכל שאר האנשים בכביש יודעים.

אף אחד לא מסתכל על פולו וA1 ואומר "זה אותו רכב", אולי חוץ ממכונאי :-)

(באנלוגיה, אתה חושב שיש הבדל בין ג'ינס של ראלף קטה ב100 שקל וג'ינס של לי קופר ב700? רק התווית.)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אוסיף על התגובה של קודמי, שדי בישיבה קצרה ב-A1 כדי להבין עד כמה היא מפגינה עליונות על הפולו - לפחות בכל הקשור לתא הנוסעים. לאחר ישיבה ובחינה סטאטית של כל האחיות מצאתי שהפולו מתעלה במעט על הפאביה, כאשר האיביזה משתרכת מאחורי שתיהן ואילו ה-A1.. טוב, זו אופרה אחרת. אני מאמין שהיא עולה גם על הגולף בתחושת האיכות וההקפדה - האחראיות הראשיות ליצירת אווירת יוקרה.

מי שרוצה איכות וליטוש מקסימליים במחיר של משפחתית בסיסית, יימצא זאת ב-A1 ורק בה - זאת לאור הצעות המתחרים.

:idea:
פורסם

הבדלי המיצוב והנראות החיצונית ברורים.

תדמית ושיקולים אמוציונליים הם חלק בלתי נפרד מתהליך הרכישה.

מי שהסמל של אאודי עושה לו את זה, והוא מרגיש צורך לשלם על זה, שיבושם לו.

המכוניות האלה הן אחיות תאומות בכל. קונה, שמתעלם מנתוני מנוע, תיבת הילוכים, מתלים, ומערכות בטיחות ושופט רק לפי "הרגשת תא נוסעים", מבצע קנייה עיוורת.

באאודי דאגו לחסוך לא רק ב"פלטפורמה", אלא הגיעו עד תא הנוסעים ממש: חצי מהמתגים והמנופים בA1 לקוחים ישירות מהפולו.

אז באאודי עטפו את זה בעוד קצת כאילו-תפירות, בתיבול כאילו-אלומיניום ובתוספת של כאילו-עור.

מי שזה מגרה אותו - שיהנה. העיקר זה להנות.

פורסם

מנופים שונים נלקחו דווקא הישר מה-A8 ולא מהפולו. בלי קשר (ואולי בעצם עם..), אני אוסיף על דבריך ואומר שאין החלטה באשר היא הנעשית שלא מתוך רגש. רציונליזם הוא קשקוש שזכה לעדנה מצד תנועת ההשכלה והנאורות באירופה ורצונה להציג את האדם כחי שפועל מתוך "הגיון". נסיון נחמד שהאשליה שהוא יוצר סופה להתנפץ לרסיסים מתוך חוויות החיים. הוויכוח באשר לכדאיות הוצאת הפרמייה הנדרשת על ה-A1 הוא לפיכך עקר.

:idea:
פורסם
מנופים שונים נלקחו דווקא הישר מה-A8 ולא מהפולו. בלי קשר (ואולי בעצם עם..), אני אוסיף על דבריך ואומר שאין החלטה באשר היא הנעשית שלא מתוך רגש. רציונליזם הוא קשקוש שזכה לעדנה מצד תנועת ההשכלה והנאורות באירופה ורצונה להציג את האדם כחי שפועל מתוך "הגיון". נסיון נחמד שהאשליה שהוא יוצר סופה להתנפץ לרסיסים מתוך חוויות החיים. הוויכוח באשר לכדאיות הוצאת הפרמייה הנדרשת על ה-A1 הוא לפיכך עקר.

אני מסכים לחלוטין למה שאתה אומר.

הדיון הוא לא האם הA1 אכן "שווה" את מחירה (כאמור, זו החלטה סובייקטיבית-רגשית), אלא הכרה בכך שאנשי שיווק טובים, מצליחים לקרוא לאותו ילד ב4 שמות שונים.

• תוכן חדש...