Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
או למוצר לא יקר שיש לו ביקוש רב.

רוצה דוגמא עממית?

שווארמה שמש סניף ג'בוטינסקי ר"ג! :lol:

זה לא אותו דבר, אבל נניח. חוץ מזה, ר"ג נמצאת דרומית לגבול השווארמה.

בקיצור, בתור עסק, ככל שתעבור את מכסת המילארדים בחובות, ככה ידאגו לך להמשיך לעבוד.

זו הצגה מאוד שטחית ופשטנית של שילוב הגורמים בגינם מזרימים כספים לחברות אשר נמצאות בחובות גדולים.

בוא נלך על דוגמא עוד יותר מובהקת: GM. כידוע סכומי הכסף שממשל ארה"ב השקיע בחברה (ולא פעם הראשונה בהסטוריה) הינם אדירים. למה לדעתך הם עשו זאת? מה היה קורה לו היו נותנים לGM לקרוס? מה היה קורה לכמות עצומה של מקומות עבודה (ישירים ועקיפים כאחד)? מה הייתה ההשפעה על מחירו של רכב ממוצע כתוצאה מיציאתו של שחקן כבד משקל מהמערכה?

עכשיו בוא נשאל מה יקרה אם בטר פלייס תקרוס?

הרשימה שלך של דברים שאפשר לקנות במילארד וחצי רק מוכיחה שמישהו מעדיף להשקיע את כספו במיזם מהפכני מאשר לרכוש 3 יאכטות או אלף פרארי קליפורניה.

אם בטר פלייס הייתה חברה שרכשה 1,000 פרארי קליפורניה ומשכירה אותן (World Wide) לציבור הרחב, נראה לי שזאת הייתה הקצאה מוצלחת יותר של משאבים, בהשוואה למצב הנוכחי :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא אותו דבר, אבל נניח. חוץ מזה, ר"ג נמצאת דרומית לגבול השווארמה.

זו הצגה מאוד שטחית ופשטנית של שילוב הגורמים בגינם מזרימים כספים לחברות אשר נמצאות בחובות גדולים.

בוא נלך על דוגמא עוד יותר מובהקת: GM. כידוע סכומי הכסף שממשל ארה"ב השקיע בחברה (ולא פעם הראשונה בהסטוריה) הינם אדירים. למה לדעתך הם עשו זאת? מה היה קורה לו היו נותנים לGM לקרוס? מה היה קורה לכמות עצומה של מקומות עבודה (ישירים ועקיפים כאחד)? מה הייתה ההשפעה על מחירו של רכב ממוצע כתוצאה מיציאתו של שחקן כבד משקל מהמערכה?

עכשיו בוא נשאל מה יקרה אם בטר פלייס תקרוס?

:)

GM בניגוד לחברות כגון בטרפלייס, היא חברה יצרנית, בטר פלייס לא מייצרת כלום, לא מצברים ולא מכוניות, אין לה קווי יצור אדירים

ולא מחזיקה מפעלי ענק, היא נותנת שירות וגם להזכיר שGM החזירה את החוב חזרה בנוסף לריבית כי היא מכרה מכוניות שאנשים רצו לקנות וזה קשור גם לניהול תקין.

מה יקרה עם בטר פלייס תעלם, לא יקרה כלום, היא לא גוף שמחזיק מדינה שלמה, עם היא קיימת או לא היא לא שאלה קיומית לגורם כלשהו מלבד בעלי החוב, מכוניות ימשיכו לנסוע, ויקומו חברות אחרות שימכרו רכבים חשמלים בקונספט שונה.

אפשר לשאול האם מחר יעלם הרנו ZE מהשוק, האם תהיה השפעה כלשהיא על הרכבים, התנועה ? לא. על היבואנים ?

היצרנים ? לא נראה לי, הדבר היחידי שישאר הוא החוק הטיפשי של משרד האנרגיה על טעינה מבוקרת.

אהה, כן, וחור ענק אצל המשקיעים.

פורסם
GM בניגוד לחברות כגון בטרפלייס, היא חברה יצרנית, בטר פלייס לא מייצרת כלום, לא מצברים ולא מכוניות, אין לה קווי יצור אדירים

ולא מחזיקה מפעלי ענק, היא נותנת שירות וגם להזכיר שGM החזירה את החוב חזרה בנוסף לריבית כי היא מכרה מכוניות שאנשים רצו לקנות וזה קשור גם לניהול תקין.

מה יקרה עם בטר פלייס תעלם, לא יקרה כלום, היא לא גוף שמחזיק מדינה שלמה, עם היא קיימת או לא היא לא שאלה קיומית לגורם כלשהו מלבד בעלי החוב, מכוניות ימשיכו לנסוע, ויקומו חברות אחרות שימכרו רכבים חשמלים בקונספט שונה.

אפשר לשאול האם מחר יעלם הרנו ZE מהשוק, האם תהיה השפעה כלשהיא על הרכבים, התנועה ? לא. על היבואנים ?

היצרנים ? לא נראה לי, הדבר היחידי שישאר הוא החוק הטיפשי של משרד האנרגיה על טעינה מבוקרת.

אהה, כן, וחור ענק אצל המשקיעים.

בדיוק וזאת גם הסיבה לכך שבמידה ובטר פלייס יתחילו לשקוע באופן וודאי, אף אחד לא הולך להתאבד עליהם.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מעניין אותי להיות זבוב על הקיר בישיבות רנו, צרפת שעניינן הרנו פלואנס ZE (סוללות מתחלפות).

לכאורה, הלכו רנו ושקיעו הרבה כסף, תכננו ובנו רכב עפ"י מפרט מסוים (שככל הנראה אפילו בעצמם לא ממש מאמינים בו), הרכב קיים כבר מספר שנים (שנתיים?) ומכירות לא מתבצעות כלל.

פרויקטים פחות כושלים חוסלו על פחות מזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
GM בניגוד לחברות כגון בטרפלייס, היא חברה יצרנית

תמצית ההוויה העסקית-ישראלית במשפט אחד.

הבודדים שהצליחו באמת ובגדול, היו חברות יצרניות. בלי שמות.

אם בטרפלייס היו מתמקדים באיזה ניסוי מקומי בסגנון שמרצדס (ואחרים) מבצעים מדי פעם

עם קווי תחבורה ציבורית בעיר יחידה, אז שנתיים זה בסדר גמור לניסוי כזה.

אה, כן, ואין מצב שהוא היה עולה למשקיעים מיליארד וחצי שקל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

bagira אל תדאג לרנו, הם לא צריכים את בטר פלייס כדי להחזיר את ההשקעה בפיתוח הפלואנס.

רנו מוכרים את הפלואנס ZE באירופה, בתור רכב חשמלי רגיל (ללא החלפת סוללות). הרכב נמכר עם מודל עסקי שנחשב שם לחדשני- השכרת סוללה בנפרד מהרכב (במחיר שהוא בערך חצי מחבילת מנוי של בטר פלייס) וכולל התחייבות של רנו לאיכותה.

פורסם

אני לא בטוח שרנו כלל לא מאמינים בסוללות מתחלפות שכן גם את הזואי החדשה לחלוטין הם בנו עם אופציה לסוללה מתחלפת. אבל לרנו באמת שלא הייתי דואג, הם בכל מקרה התכוונו לייצר רכב חשמלי. באה חברה ישראלית ואמרה אני רוצה כך וכך ומתחייבת להזמין 100,000 מכוניות עד שנת 2015 (אם אני לא טועה). אני מניח שבטר פלייס גם שילמו להם לא מעט מקדמה על כל הנושא הזה.

כבר כתבתי כאן בעבר על כך שמכוניות חשמליות זה מוצר בוסר שלא ראוי לשיווק, אך יחד עם זאת פתרון החלפת סוללות הוא הפתרון הטוב ביותר הקיים כיום. הבעיה היא אולי יותר בתמחור לצרכן ופחות במודל עצמו, אבל עם הדלק ימשיך לעלות בקצב הזה, בסוף עוד כולנו נתדפק על דלתות בטר פלייס ונתחנן למכונית חשמלית:).

בטר פלייס זה מסוג החברות שאו שהן יצליחו בענק או שיפלו בענק. באופן עקרוני, החברה רצתה להיות בעלת רשת טעינת הרכבים המנוהלת הכי גדולה בעולם (וזה גם מה שיהיה בכל העולם בסוף). כל הפתרון של סוללות מתחלפות זה לא מה שמעניין את בטר פלייס ואת זה חשוב להבין. המודל של סוללות מתחלפות נועד בכדי להניע ולהאיץ את התהליך של מעבר למכוניות חשמליות.

פורסם

כנראה הדנים לא אוהבים שמספרים להם סיפורים על טווח של 160 קילומטר שאחר כך מתגלים כרחוקים מהאמת.

זה יכול להסביר למה באתר של בטר פלייס בדנמרק רשום שטווח הנסיעה יכול להיות רק 80 קילומטר במצבים קיצוניים, ואילו באתר הישראלי אין זכר לזה. אצלנו אנחנו רגילים שהבטחות לא מקיימים.

הנה תרגום של גוגל, מהאתר הדני של בטר פלייס:

כמה רחוק אני יכול לרוץ על סוללה טעונה במלואה?

סוללה טעונה במלואה ZE רנו Fluence יש טווח של 185 ק"מ. נתון זה הוא ממוצע, המחושב על בסיס NEDC מבחני חדש (מחזור האירופי נהיגה) דומים לאלה אתה משתמש כדי לקבוע את צריכת הדלק של מכוניות קונבנציונליות. נהיגה, בסגנון מהירות וטמפרטורה יכולים להשפיע על טווח. במקרים קיצוניים עלול לגרום טווח עד 80 ק"מ. כמו כן, היקף לנהיגה חסכונית וטמפרטורות מתונות עולה על 200 ק"מ.

את המכוניות החשמליות המודרניות עם סוללה קבועה שניתן למצוא בשוק הדני יש בדרך כלל מגוון המוצהרת של בין 130 ו 160 ק"מ במחזור משולב (NEDC). צור קשר עם היצרן או המוכר לקבלת מידע מדויק על מגוון.

קישור לאתר (צריך לפתוח את השורה השלישית מלמטה)

פורסם

לגבי טוח הנסיעה - אל תשכח שדמנרק הרבה יותר קרה מישראל, ובימים קרים טווח הנסיעה מתקצר מאוד בשל תכונות הסוללה. מן הסתם כאשר תפתח סוכנות בצפת יצטרכו לציין גם בה את ההבדלים בטווח בין קיץ לחורף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
GM אהה, כן, וחור ענק אצל המשקיעים.

שבמקרים מסויימים משמעו חור בפנסיה של מספר גדול של אנשים.

לעניות דעתי השרשור הזה לא הולך לשום מקום - הנציגים מטעם בטר פלייס לא מבינים מה הם צריכים לעשות כאן, מבחינתם הם משווקים את בטר פלייס כמו שהם משווקים ג'ינס, טמפונים או שירותי השכרת רכב, הכל אותו דבר. ובכל מקרה אין להם מנדט לתת תשובות מעבר לחומר השיווקי הרשמי כפי שמופיע בברושורים.

אני חושב שאין תחליף למפגשים פנים מול פנים. מפגשים בין נציגי בטר פלייס לחברי מועדוני רכב כבר יש, הייתי באחד כזה, אבל הם מפספסים את הנקודה מכיוון שהם מפגישים petrolheads עם נציגי מכירות ולא עם חובבי רכב או מקצוענים בתחום (למעט אורן שהוא חמוד ואוהבים אותו מאד כל כך :ladysman: ). לא יכול להיות ניגוד גדול מזה.

מה שאני מציע הוא להפגיש פונקציונרים בבטר פלייס, בתפקידים רלוונטיים כמו פיתוח התשתית, שירות, מכירות ושיווק וכדומה, עם חברי קארספורום בהרכב שייקבע (ויכלול גם מקטרגים) לדיון סגור אם תרצו, בו יעלו המבקרים שאלות ויקבלו תשובות מפי העוסקים במלאכה ולא מפי מתלהבי ניו מדיה.

אנשי בטר פלייס חייבים להבין שהם לא משווקים קומודיטי (עדיין) אלא קונספט שעל פניו פשוט לא נראה כדאי למר ישראלי, אלא אם לא תהיה לו ברירה והחלופות יהיו יקרות פי כמה וכמה. המשמעות היא שדרוש מאמץ סיזיפי של שכנוע "בטוב" ובנימוקים רציניים, עם כל הכבוד לבבואתו של שי אגסי שעוברת מקצה אחד של חדר המבקרים לקצהו השני.

מרימים את הכפפה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לגבי טוח הנסיעה - אל תשכח שדמנרק הרבה יותר קרה מישראל, ובימים קרים טווח הנסיעה מתקצר מאוד בשל תכונות הסוללה. מן הסתם כאשר תפתח סוכנות בצפת יצטרכו לציין גם בה את ההבדלים בטווח בין קיץ לחורף.

אל תדאג, אני בטוח שבסניף בבאר שבע יזהירו אותם על התקצרות הנסועה כתוצאה מאקלים מדברי, באילת זה יהיה היובש, בגוש דן הלחות, בירושלים זאת הקדושה שצריך להאשים, בחיפה העליות, בנצרת הירידות, לא יהיה שום חוזה שלקוח יחתום עליו בלי הסעיפון הזה של התקצרות הנסועה כתוצאה מ"תנאים מיוחדים".

בקיצור, אקלים ישראלי ייחודי של תנודתיות חום/ קור, יובש/ לחות גורמים למצבי קיצון בארץ שבהם אנשי PR של חברות כגון BP חושבות שהן יכולות להאכיל אותנו ב BS.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו שחברת מודו של דב מורן מסאן דיסק נפלה , כך גם שי אגאסי יפול/נופל עם בטר פלייס , והכל בגלל קריאה לא נכונה של המציאות....

מה יקרה אם בטר פלייס תיפול ?

מדיניות התספורות הרגילה שבסופו של דבר באה על הגב שלנו....וכרגיל אנחנו שתקנו, שותקים , וכנראה שנמשיך לשתוק....

פורסם
אל תדאג, אני בטוח שבסניף בבאר שבע יזהירו אותם על התקצרות הנסועה כתוצאה מאקלים מדברי, באילת זה יהיה היובש, בגוש דן הלחות, בירושלים זאת הקדושה שצריך להאשים, בחיפה העליות, בנצרת הירידות, לא יהיה שום חוזה שלקוח יחתום עליו בלי הסעיפון הזה של התקצרות הנסועה כתוצאה מ"תנאים מיוחדים".

בקיצור, אקלים ישראלי ייחודי של תנודתיות חום/ קור, יובש/ לחות גורמים למצבי קיצון בארץ שבהם אנשי PR של חברות כגון BP חושבות שהן יכולות להאכיל אותנו ב BS.

למה אתה רואה שחורות ? ירוק זה הצבע של בטר פלייס !

סביבה ירוקה וגם ירוקים לכיס.

איזה כייף לי :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...