Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לציין כמה פרטים לפני כן :

1. יש לנו כיום C4 שנת 2008 שרכשנו מלובינסקי טרייד לפני כשנה, היום היא שווה 45-47 (זה מה שמוכנים לתת לי אם אני עושה עליה טריידאין אצליהם או באוטוסנטר למשל). המטרה היא להחליף את המכונית לאחת קטנה יותר אך בעיקר (וזו באמת המטרה) חסכונית הרבה יותר. בפועל ה-C4 (יחד עם עזרה מהרגל הכבדה יחסית של אמא ופקקים) בנסיעות בקריות עם תנועה/רמזורים וכיו"ב מוציאה צריכה ממוצעת של לא יותר מאשר 8-9 קמ"ל וזה קשה. הרכב נוסע כ-17/18 אלף ק"מ בשנה.

ראיתי בלובינסקי טרייד גרנדה פונטו יד2,פרטית 2008, עם יחסית מעט קילומטרית ואוטומטית (רובוטית הבנתי?) שבאה בחשבון מבחינת תקציב (הם מוכנים לתת לי 45 ככה שאצטרך להוסיף 7-8-9 ולא יותר). כמובן שעניין האחריות (מה שלא קיים אם קונים מאדם פרטי לגמרי ברחוב) קורץ לי. מהצד השני באוטוסנטר למשל יש בערך באותו המחיר 56-57 סוזוקי ספלאש שהחסרון היא שהיא מהשכרה, 65 אלף ק"מ בערך, אבל מדובר על רכב שנת 2009 אם אני זוכר נכון, אולי אפילו 2010.

לספלאש מנוע 1250 נדמה לי ולפונטו 1400, אני מחפש רכב חסכוני, האם הספלאש תהיה חסכונית הרבה יותר מהגרנדה פונטו?

הפונטו נראת נחמדה, הבנתי שהיא די אמינה, והיא גם די מרווחות (שזה לא קריטי אבל תמיד נחמד). הספלאש קראתי עליה ביקורות די טובות באופן יחסי, היא קצת יותר חדשה ומודרנית אולי, אבל היא מהשכרה (חיסרון איך שלא מסתכלים על זה).

דעתכם? חשבתי אולי ללכת על סיריון מאוטוסנטר אבל אני מודה שזה שדיההטסו נעלמו מהארץ לא תורם להרגשה נעימה ובטוחה.

אשמח להתיחסות לגבי עניין ההשכרה, לעניין המכוניות עצמם - בעיקר בסעיף צריכת הדלק

פורסם

הגרנדה לדעתי עדיפה מהספלאש היא מרווחות יותר בטיחותית יותר ומרגישה יותר רכב,לא אהבתי בכלל את הספאלש.

הגרנדה אכן רובוטית ולכן תהיה חסכונית.

הסריון כניראה צפויה להנחות טובות בליסינג כי אנשים יתחילו לחשוש לקנות אותם מפחד מה יקרה בעתיד למחירון.או שתחכה למבצעים או שתקח את הגרנדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מאוד רוצה לקחת את הגרנדה, אני מפחד מהגיר שלה - לא יצא לי לנהוג על גרנדה כזו, אבל נסעתי כנוסע בטויוטה קורולה רובוטית למשל וזה לא תענוג גדול, אבל אני מודה שגם לא אסון. זה אמור להיות משהו דומה?

ומה בעניין אמינות הגיר?

פורסם

מצחיק קצת שהפונטו והסיטרואן מאותה השנה, הסיטרואן משפחתית והפונטו סופר מיני ואתה צריך להוסיף כדי לקנות את הפונטו, האם המצב של הסיטרואן כל כך גרוע?

הכי חכם זה לנסות למכור לבד, אפילו שהסכום יהיה דומה למה שתקבל בטרייד אין אבל כשאתה בא עם כסף מזומן הרבה יותר קל לקבל הנחה.

הגיר של הפונטו יותר טוב מזה של הקורולה (או פחות גרוע) אבל זה עדיין לא גיר אוטומטי, הוא מטלטל וחובט לפעמים ובעייתי בזינוק בעליה, בתוך חיפה למשל זה לא יהיה נעים.

נסו גם ניסאן מיקרה, פחות מרווחת ונאה וגם תא הנוסעים פחות איכותי אבל היא מצויידת בגיר אוטומטי אמיתי ותהיה חסכונית גם כן.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

תודה רבה, וכנראה שהמצב של הסיטרואן אכן כ"כ בעייתי. אין לי טעם להתחיל לנסות למכור לבנאדם פרטי, לחפור בטלפון אחד לשני, ללכת איתו להעברת בעלות או לבדיקות וכל זה בישביל אולי למכור (אם זה יהיה בכלל בקרוב ולא תוך חודשים) באלפים בודדים יותר.

אל תשכחו שהפיאט שראיתי בלובינסקי היא של אדם פרטי, כך שאני מניח שזה גם משנה קצת משהו במחיר. עזבו את המחיר, כרגע אני סגור על הרכב מכל בחינה אפשרית מלבד הגיר, כנראה שאין מנוס מלנהוג קצת ולראות. אני לא גר בחיפה ומגיע לשם באופן נדיר למדי האמת אבל אנחנו כן בפקקים באופן יחסי וכיו"ב..לא נסיעות ארוכות בכבישים בין עירוניים

פורסם
מצחיק קצת שהפונטו והסיטרואן מאותה השנה, הסיטרואן משפחתית והפונטו סופר מיני ואתה צריך להוסיף כדי לקנות את הפונטו, האם המצב של הסיטרואן כל כך גרוע?

בהצלחה ושבת שלום.

זה לא מפתיע,

העלות אחזקה והוצאות הדלק גורמות להרבה מכוניות יקרות להתרסק במחיר.

וזה לא רק בסיטרואן .

אתה יכול לראות את זה אפילו במחירונים של מזדה 6 לעומת מזדה 3.

ולפתוח השרשור,

אני דווקא כן ממליץ לך ללכת על הכיוון של סוזוקי.

ברכישה של פיאט אתה בכל מקרה תפסיק כסף.

אמנם תרוויח קצת בחיסכון בדלק,

אך בסופו של דבר בגלל ירידת ערך גבוהה וגם סבירות גבוהה לתקלות בגיר בשלב כל שהוא , תהיה בהפסד הרבה יותר גדול.

עדיף לך לחפש סופר מיני חסכונית אחרת (ספלאש, פיקנטו, גאזז)

PUNTO 16V

206 XS

פורסם
תודה רבה, וכנראה שהמצב של הסיטרואן אכן כ"כ בעייתי. אין לי טעם להתחיל לנסות למכור לבנאדם פרטי, לחפור בטלפון אחד לשני, ללכת איתו להעברת בעלות או לבדיקות וכל זה בישביל אולי למכור (אם זה יהיה בכלל בקרוב ולא תוך חודשים) באלפים בודדים יותר.

אל תשכחו שהפיאט שראיתי בלובינסקי היא של אדם פרטי, כך שאני מניח שזה גם משנה קצת משהו במחיר. עזבו את המחיר, כרגע אני סגור על הרכב מכל בחינה אפשרית מלבד הגיר, כנראה שאין מנוס מלנהוג קצת ולראות. אני לא גר בחיפה ומגיע לשם באופן נדיר למדי האמת אבל אנחנו כן בפקקים באופן יחסי וכיו"ב..לא נסיעות ארוכות בכבישים בין עירוניים

לדעתי עדיין הפרדה של המכירה והקניה תחסוך כסף ותהיה קלה יותר.

לגבי הגיר, אני ממליץ נסיעת מבחן מקיפה עד כמה שאפשר לכל מי שאמור לנהוג ברכב.

פורסם

העניין הוא שהספלאש הרבה יותר צפופה וכמעט חסרת בגאז', אומנם פעמים בודדות יחסית אני אזדקק לכך אבל טוב לדעת שיש אפשרות לאחסן מזוודה או שניים שהולכים לבית מלון פעם פעמיים בשנה. בכל מקרה, המטרה העיקרית היא להחזיק את הרכב לדי הרבה זמן בהנחה והוא אכן יהיה אמין וטוב

פורסם

מבחינה כלכלית אם אתה מוסיף כסף להחלפת רכב קטן יותר מאותו שנתון רק כדי לחסוך בדלק אתה תצא מופסד.

הדוגמה עם הגרנדה פונטו רק ממחישה את זה. מדובר ברכב באותו שנתון (!) שאתה צריך להוסיף כ10K.זה פשוט אבסורד.

לדבריך אתה נוסע 1500 ק"מ בחודש שבצריכה הנוכחית 1:9 הם 167 ליטר לחודש.

הגרנדה פונטו תהיה חסכונית יותר ב25%, כלומר צריכת הדלק החודשית תהיה כ-40 ליטר פחות שהם במושגים של היום 300 ש"ח לחודש, 3,600 לשנה, 10,800 ש"ח ל3 שנים.

אחרי 3 שנים מה ייצא לך? חסכת 800 שקל, אבל עברת לרכב מסגנמנט נמוך יותר על כל המשתמע מכך. אין בכלל מה להשוות נהיגה ושימושיות של C4 מודל 08' לגרנדה פונטו מאותה שנה.

בקיצור לא תחסוך פה שום דבר, כל עניין החיסכון בדלק הוא יותר פסיכולוגי מאשר פרקטי.

פורסם
מבחינה כלכלית אם אתה מוסיף כסף להחלפת רכב קטן יותר מאותו שנתון רק כדי לחסוך בדלק אתה תצא מופסד.

הדוגמה עם הגרנדה פונטו רק ממחישה את זה. מדובר ברכב באותו שנתון (!) שאתה צריך להוסיף כ10K.זה פשוט אבסורד.

לדבריך אתה נוסע 1500 ק"מ בחודש שבצריכה הנוכחית 1:9 הם 167 ליטר לחודש.

הגרנדה פונטו תהיה חסכונית יותר ב25%, כלומר צריכת הדלק החודשית תהיה כ-40 ליטר פחות שהם במושגים של היום 300 ש"ח לחודש, 3,600 לשנה, 10,800 ש"ח ל3 שנים.

אחרי 3 שנים מה ייצא לך? חסכת 800 שקל, אבל עברת לרכב מסגנמנט נמוך יותר על כל המשתמע מכך. אין בכלל מה להשוות נהיגה ושימושיות של C4 מודל 08' לגרנדה פונטו מאותה שנה.

בקיצור לא תחסוך פה שום דבר, כל עניין החיסכון בדלק הוא יותר פסיכולוגי מאשר פרקטי.

צודק לחלוטין! :mm_yeah:

ותוסיף גם את עניין האמינות של הגיר של פיאט סיכוי טוב שהוא יהיה בהפסד.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

תודה על החיזוק!

האמת היא שגם את ה800 ש"ח האלה הוא לא יחסוך.

בקנייה ומכירה יש עלויות:

העברת בעלות בדואר - כ-250 ש"ח

בדיקה לרכב אחד - 500 ש"ח ולפעמים צריך לבדוק יותר מרכב אחד.

אם הטסט של הרכב שמוכרים הוא מאוחר יותר מהרכב שקונים - אובדן של עוד כמה מאות שקלים.

ובנוסף כל ההתעסקות בקניה ומכירה : טלפונים + נסיעות + זמן = כסף.

פורסם

אוקי, אני מתחיל להיות יותר לכיוון של הספלאש שאותה אני יכול להשיג בשנת 2009 או אפילו 2010 עם אחריות של שנה וחצי ולא להוסיף הרבה יותר. היא אמורה להיות גם קצת יותר חסכונית. פה אני מוסיף כסף גם על עלייה בשנתון הרכב.

בכל אופן, לגבי ההוצאות הנלוות - אם עושים בדיקה והרכב מסתבר שעבר תאונה אז התשלום הוא על בית העסק, ככה שבכל מקרה אני משלם רק פעם אחת, תודה על ההתיחסות לכך אבל :)

נ.ב.

אשמח רק אולי להתייחסות לגבי האמינות של הגיר של הפיאט. נניח ובכל זאת אלך עליה מסיבה כלשהי, עזבו את החיסכון בדלק וכיו"ב (שאותו חישבתי כבר). מה בעניין אמינות הגיר בהנחה ואנחנו מתרגלים אליו ולשגעונות שלו?

פורסם
תודה על החיזוק!

האמת היא שגם את ה800 ש"ח האלה הוא לא יחסוך.

בקנייה ומכירה יש עלויות:

העברת בעלות בדואר - כ-250 ש"ח

בדיקה לרכב אחד - 500 ש"ח ולפעמים צריך לבדוק יותר מרכב אחד.

אם הטסט של הרכב שמוכרים הוא מאוחר יותר מהרכב שקונים - אובדן של עוד כמה מאות שקלים.

ובנוסף כל ההתעסקות בקניה ומכירה : טלפונים + נסיעות + זמן = כסף.

הוצאת לי את המילים מפה...:lol:

בדיוק באתי לרשום גם את זה!

ויותר מזה אם נלך רחוק , פותח השרשור היה אפילו יכול לקנות C5 בשנתון אחד או שתיים אחורה , שהצריכת דלק שלה לא גדולה בהרבה מהC4 , והמחירון שלה הרבה יותר נמוך, להנות מרכב הרבה יותר טוב ועדיין לחסוך כסף.

לפותח השרשור

לגבי האמינות הגיר בפיאט, זה תלוי באקזמפלר שאתה קונה.

אני אישית חושב שלא כדאי להתקרב כי יש סיכון מסויים ברגע שאתה עובר את ה100K שיהיו לך בעיות. תחפש בפורום לא חסרים מקרים. אמנם הטיפולים האחרים בפיאט זולים (ואני מדבר מנסיון כי גם לי הייתה פיאט) , אבל לא הייתי מתקרב. הC4 בכל פרמטר יותר טובה.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

טוב מקריאה ברשת כנראה שהוחלט סופית ללכת לפלאש, כנראה מליסינג שנת 2010 אך עם 80 אלף ק"מ בערך,קצת מרתיע כמות הקילומטרים הזו, מה דעתכם? יש לציין שהרכב יהיה עם אחריות לכשנה וחצי כך שמבחינה הזו אני די רגוע. סה"כ קראתי עליה דברים טובים והדרישות שלי מלכתחילה לא גבוהות מאוד אבל נחמד שהיא אמורה להיות די נוחה ועם מושביםתומכים, MP3 (מה שלצערי אין לי כרגע ב-C4) וצריכת דלק לא רעה בכלל ובטח הרבה יותר טובה מה-C4

פורסם

נראה לי שאתה מגביל את עצמך יותר מידי.

למה דווקא ספלאש או גרנדה? ולקנות רכב בן 1-2 עם 80000 ק"מ מליסינג, ועוד להוסיף על זה כסף, ועוד זה "כולה" ספלאש? לי זו נראית עסקה לא טובה.

אני מבין שעניין האחריות חשוב לך, אך יש לך עוד אופציות רבות, כולל כאלו ממגרשי יבואן עם אחריות. חפש יותר בדקדוק ואני בטוח שתמצא. בכל אופן את הספלאש הנוכחית, כמו גם גרנדה (שהוא לכשעצמו רכב לא רע בכל) במחיר מחירון, לא הייתי קונה.

אל תמהר, לדעתי כדי לך להמשיך בחיפוש.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...