Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה התווכחתי עם מישהו על תיבות הילוכים והוא התעקש בעצבנות שקיימת תיבת הילוכים אוטומטית ללא ממיר מומנט ואני אמרתי לו שלא יכול להיות מכיוון שממיר המומנט הוא עקרון הפעולה של התיבה האוטומטית ובלעדיו היא לא תעבוד אבל הוא המשיך להתעקש אך לא ידע להסביר לי את המכניקה שמאחורי זה...

אני חושב שהוא מתכוון לDSG והוא מבלבל אותה עם תיבה אוטומטית (מה שהיא לא) אבל אני לא מבין מספיק בתיבות הילוכים כדי לתת על זה תשובה חכמה. הייתי שמח לשמוע אם מישהו ממכם מכיר או שמע על משהו כזה ויכול להאיר את עיניי בנושא.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אם יש החלפת הילוכים ללא התערבות הנהג - התיבה היא אוטומטית.

יש סוגים שונים של אוטומטית:

הקלאסית - בעלת מערכת פלנטרית. התחילה כשני הילוכים (נמוך וגבוה - כמו בשרייד הישנות, וכמובן באמריקאיות ישנות), אח"כ נוסף הילוך הביניים - השני. אח"כ נוסף האובר-דרייב - הרביעי, נעילת ממיר המומנט, ואח"כ החמישי והשישי, ואפילו השביעי.

הרובוטית - תיבה שמערכת העברת הכח זהה לתיבה ידנית, אלא שמחשב ומנועים מערבבים את ידית ההילוכים ובועטים בקלאץ'. מוכר לנו מהקורסה, קליאו B, סיטרוא C3, אלפות למיניהן וכו'.

הרציפה - שפועלת על עיקרון של שני קונוסים. פיאט פונטו ספייס, אאודי A4, A6, ניסן החדשות, פיאסטה ישנה וכמובן הג'אסטי ECVT.

הונדה - מבנה הגיר דומה לידני (ציר כניסה, ציר נגדי וציר יציאה), כאשר בכניסה יש ממיר מומנט קלאסי עם נעילה, והחלפת ההילוכים מתבצעת על-ידי בלוק שסתומים הידראולי.

DSG - שילוב ש שני קלאצ'ים, שני צירים להילוכים ומערכת העברת כח דומה לגיר ידני בשילוב בלוק שסתומים הידראולי.

יש עוד כל מיני פיתוחים כמו קלאץ' אוטומטי ואובר דרייב חשמלי אבל כואבות לי האצבעות...

פורסם

אני חושב בהוא התכוון לתיבה רובוטית שבה מבחינת הנהג התיבה היא אוטומאטית אבל פיזית התיבה עצמה היא מכאנית לחלוטין.

פורסם

כיצד מתבצע ניתוק המנוע מהתמסורת בתיבות רציפות של היום (לצורך עמידה מבקום וזינוק חלק)?

בג'אסטי היה קלאץ' אלקטרומגנטי.

בפונטו יש ממיר מומנט רגיל, אם אני לא טועה.

בקטנועים - קלאץ' צנטריפוגאלי.

במה משתמשים היום בתיבות רציפות מודרניות?

תודה.

• תוכן חדש...