Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DJ או בעברית תקליטן צבאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח שלי בכיתה י"ב,קצת לפני הגיוס ועקב הפרופיל הנמוך קיבל מנילה עורפית שכללה את השב"ס שח"מ וחיל האויר.

בזמן מילוי המנילה הוא רשם שהוא מתענין בתקליטנות ומוזיקה.

כנראה שנפל לו המזל והיום זימנו אותו להגיע מחר למרכז המוזיקה בת"א למבחנים.

יש פה מישהו עם נסיון? מה יש במבחנים האלה ואיך אפשר להגיע מוכנים אליהם?

פורסם

אמנם לא הייתי תקליטן בצבא, אבל שירתתי בלהקה צבאית ובהמשך שירתתי במילואים כבוחן ללהקות צבאיות.

אני מאמין שבאודישנים לתקליטנים הכיוון דומה.

שיכין מספר סשנים שונים לאירועים הבאים:

מסיבה, אירוע שקט (מוזיקת רקע בסגנון של מסעדה), שירה בציבור, ערב זיכרון, שירי להקות צבאיות (דגש על המנוני החיילות השונים), שירי קום המדינה (לחידוני ידיעת הארץ וכד').

בהחלט יכולים לבקש ממנו לתת דוגמאות לשירים שבהם מופיע הנגב, או ייבוש ביצות, המוביל הארצי, חומה ומגדל... הבנת את הרעיון.

סביר שיבחנו אותו על שליטה טכנית בציוד הגברה. DJ בצבא הוא גם איש הגברה לאירועים.

ציוד הגברה צבאי כלל (לפחות בתקופתי - לפני 15 שנה) מיקסר, מגבר חיצוני, מקרופונים, רמקולים, מוניטורים, טייפ DAT,נגן CD וכמובן כל סוגי הסטנדים.

דגש בעיקר על פירוק והרכבה מאוד מהירים. שליטה טכנית גבוהה. יכולת להתגבר על תקלות סאונד בצורה מאוד מהירה.

לדעת למקם מיקרופונים, רמקולים ומוניטורים בסביבה מאוד לא אקוסטית (בסגנון חדר אוכל צבאי ממוצע).

בנוסף, המבחן יכלול ראיון אישי, ודינמיקה קבוצתית. הם מתים על זה.

תאמר לו לשים דגש על סדר עבודה. על טיפול נכון בחיווט. על שמירת ווליום לא גבוה יחסית.

זה מה שעולה לי בראש כרגע.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אני אקל עלייך - דיג'יי בצבא לא צריך לדעת שום דבר שקשור באקוסטיקה, מאחר וגם לאלה שבוחנים אותו אין מושג וחצי מושג באקוסטיקה \ סאונד \ מיקום אלמנטים בחדר. אם באמת היה להם מושג בזה, הם היו הולכים לעבוד כטכנאי אולפן ולהרוויח פי כמה וכמה ממה שזורקים להם בצבא.

הם ירצו לדעת שהוא מכיר סוגי חיבורים\כניסות (XLR \ PL \ RCA), יודע לחבר ציוד הגברה \ רמקולים מוגברים \ שימוש במיקסר אומנים, כל הדברים הבסיסיים שאיש הגברה \ תאורן \ סנג'ר צריך לדעת.

אולי יבקשו ממנו לתת דוגמא לכמה שירי רקע \ שירי טקסים וכו'- זה לא בעיה, ואם הוא לא יודע לעשות את זה אז אין לו מה לחפש בתפקיד הזה- סך הכל ירצו לדעת שיש לו היגיון להתאים שירים בסיסיים (גם הקיצ'ים ביותר) לרקע או לאירועים עצובים וכו'.

אף אחד לא באמת ידרוש ממנו להבין בהרכבי ג'אז.

אם הוא באמת מתעניין בנושא - הוא יעבור את המבחן הזה בקלות.

אם הוא סתם רשם את זה כי נראה לו מגניב להיות דיג'יי וריווחי (בעתיד) להיות דיג'יי- אז זה כנראה לא המקום שלו.

בהצלחה.

פורסם

בכל מקרה לאירועים הרציניים באמת מוזמנת חברה חיצונית.

המקסימום שיידרש ממנו זה אולי קצת מוזיקה בחדר אוכל או איזה טקס סיום ל-100 אנשים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
מה? יש DJ בצבא? רק לי זה נראה מוזר? :roll:

ועוד בוכים שחסר כסף לצבא :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דווקא בגלל שיקולים תקציביים יש בצבא DJ ולהקות צבאיות.

אני הראשון שיעיד שלהקות צבאיות בצבא זה שיא החלטורה. אבל חיילים שמרוויחים 300 ש"ח בחודש עולים הרבה פחות מאומנים חיצוניים.

ועדיין, בזבוזי הכספים המטורפים שראיתי בשירות הצבאי ומסיבות הקצינים הבכירים....

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אצלנו העובדי רס"ר תקליטנים, מבינים מאוד במוזיקה. המזרחית:-D

בכל מקרה, הצבא טיפש ומבזבז מלא כספים ולא חושב בהיגיון. וזה מתחיל מהגברים הכי קטנים

(המירסים הלא מוצלחים האלה)

תמיר.

פורסם

כמו שאמרו פה DJ בצבא חוסך המון כסף.

להביא חברת הגברה כל פעם שיש טקס \ אירוע זאת השקעה של 1500-2000 ש"ח במקרה הטוב.

אז לוקחים חייל שממילא היה אמור להיות עובד רסר ועושים אותו דיג'יי.

פורסם

דווקא בררתי בזמנו בבקו"ם,ואמרתי שאני DJ באזרחות,אמרו שזה מוקצה לקומבינטורים ביותר (בני משפחה של..)

כמו קוסם צבאי....

ליביור,אז אתה גם בסביבות גיל 34 ?

• תוכן חדש...