Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

במנועים מודרניים חודרים השסתומים בשלבי הפתיחה שלהם אל תוך חלל תא השריפה. במנועי "חפיפה" קריעת חגורת טיימינג עלולה לגרום להתנגשות בוכנה עם שסתום ולנזק תוצאתי משמעותי. זו הסיבה שיש להקפיד מאד על מועדי בדיקה ו/או החלפה של חגורות ומותחנים.

שמחתי לסייע,

אבי וייזל, ע' מנכ"ל

קבוצת פליקס

פורסם
שלום רב,

במנועים מודרניים חודרים השסתומים בשלבי הפתיחה שלהם אל תוך חלל תא השריפה. במנועי "חפיפה" קריעת חגורת טיימינג עלולה לגרום להתנגשות בוכנה עם שסתום ולנזק תוצאתי משמעותי. זו הסיבה שיש להקפיד מאד על מועדי בדיקה ו/או החלפה של חגורות ומותחנים.

שמחתי לסייע,

אבי וייזל, ע' מנכ"ל

קבוצת פליקס

תודה,ובכל זאת אני רוצה להבין.

השסתומים נמצאים בראש בתוך חלל השריפה,הבוכנות בבלוק,גם אם ניקח מצב קיצוני במהלך הפליטה שבו שסתום פליטה פתוח עד סופו,והבוכנה נמצאת במקום הכי גבוה שלה,בכל זאת אין מגע בניהם,השאלה היא למה בכל זאת זה עלול לקרות.

תודה.

פורסם

אתה מסתבך סתם.

יש מנועים בהם יתכן מפגש של שסתום בבוכנה ויש מנועים בהם הדבר בלתי אפשרי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
השסתומים נמצאים בראש בתוך חלל השריפה,הבוכנות בבלוק,גם אם ניקח מצב קיצוני במהלך הפליטה שבו שסתום פליטה פתוח עד סופו,והבוכנה נמצאת במקום הכי גבוה שלה,בכל זאת אין מגע בניהם,השאלה היא למה בכל זאת זה עלול לקרות.

זהו, הטעות שלך בדיוק במשפט שהדגשתי.

ברוב המנועים המודרניים, כשהשסתום פתוח עד הסוף ובוכנה נמצאת בנקודה מתה עליונה - היא נוגעת השסתום.

מצב כזה כמובן לא יכול לקרות, כשהתיזמון תקין. במהלך עבודה תקין, כשהבוכנה נמצאת למעלה - כל השסתומים סגורים.

פורסם
זהו, הטעות שלך בדיוק במשפט שהדגשתי.

ברוב המנועים המודרניים, כשהשסתום פתוח על הסוף ובוכנה נמצאת בנקודה מתה עליונה - היא נוגעת השסתום.

מצב כזה כמובן לא יכול לקרות, כשהתיזמון תקין. במהלך עבודה תקין, כשהבוכנה נמצאת למעלה - כל השסתומים סגורים.

תודה.

אז איך מסתדר לנו המצב של חפיפת שסתומים אם כל השסתומים סגורים בסוף מהלך הפליטה ובנקודה העליונה?.

אני באמת לא מציק סתם,זה באמת מסקרן אותי, כיוון שרוב הידע שלי בנושא מתבסס על ידע מהעבר,ומרכבים ומנועים ישנים.

פורסם

יוסי סופר שלום רב !

במצב מכני רגיל כאשר קיים תזמון תקין, והשסתוצים סגורים, וכאשר הבוכנה בסוף מהלכה כלומר בנקודה מתה עליונה, קריעת השרשרת בשלב זה, גורמת לשסתומים להיות פתוחים משום שנדנדי השסתומים לוחצים עליהם, המנוע שממשיך להסתובב אפילו רק למשך מספר שניות, יוצר מפגש בלתי נמנע של שסתום/ בוכנה.

מה שלא קורה , כאשר חגורת הטימינג שלמה , והתזמון מתוזמן, לכך שבוכנה בסוף מהלכה השסתומים יהיו סגורים !!

ואתה כלל לא מציק, בשביל זה אנחנו כאן !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לכולם.

רציתי ברשותכם להתעלק על השרשור ולשאול באותו נושא.

אני מבין שרצועת טיימינג העשויה גומי עלולה להקרע,

ואז המצב עלול לגמור את המנוע.

אכן זה המצב בהרבה רכבים-לי נקרעה במאזדה לאנטיס באמצע נסיעה ולא קרה דבר.

הרכב נגרר למוסך הוחלפה הרצועה ונסעתי כרגיל(ידעתי זאת מראש ולא טרחתי להחליף במועד)

מצד שני וזו שאלתי-האם גם שרשרת יכולה להקרע?

הבנתי מתמונה שהשרשרת זהה כמעט לשרשרת אופניים.(שימנו SRAM)

גם שרשראות אופניים משובחות נקרעות בסופו של דבר -האם זה לא כך ברכב?

ואם היא נקרעת-מה קורה למנוע?

תודה לעונים.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

שרשרת תיזמון גם יכולה להיקרע. זה לא שכיח, אבל קורה. לגבי הנזק לראש מנוע- תלוי במבנה המנוע.

במאזדה לאנטיס (נדמה לי שזה נכון למודלים הישנים ולא לדור האחרון) קריעת רצועת תיזמון לא גורמת שום נזק, ויש עוד כמה מנועים כאלו (פיאט פונטו 8 שסתומים למשל).

פורסם

אז איך מסתדר לנו המצב של חפיפת שסתומים אם כל השסתומים סגורים בסוף מהלך הפליטה ובנקודה העליונה?.

נכון, בסוף מהלך הפליטה השסתומים סגורים.

זה בצילינדר אחד.

באותו זמן, בצילינדרים אחרים יש שסתומים פתוחים, כי אותם צילינדרים נמצאים במחזורים אחרים.

ברגע שרצועת תיזמון נקרעה, קאמשפט/קאמשפטים (גל/גלי זיזים) מפסיקים להסתובב בהתאם לסיבוב גל הארכובה - אין יותר תיזמון בינהם.

המנוע עצמו, עדיין ממשיך להסתובב רגיל, כי הרכב בתנועה ותיבת הילוכים משולבת להילוך. לאחר שבריר שניה גם בצילינדר שבו השסתומים פתוחים בוכנה עלוה לנקודה מתה עליונה, נוגעת בשסתום ומעקמת/שוברת אותו.

פורסם

בסוף מהלך פליטה שסטום פליטה מתחיל להסגר ושסתום יניקה נפתח (מצב חפיפה), במצב זה השסתומים פתוחים במידה פחותה ולכן לא יהיה מגע בין בוכנה לשסתומים.

pet-exh.gif

פורסם

כמובן, אבל פה כבר נכנסים לדקויות, רציתי לפשט את ההסבר.

אני חושב שיש מקום להבהיר,

ש"חפיפת שסתומים" זה שם של מצב, בן שסתום היניקה והפליטה פתוחים ביחד, לצורך "איוורור" תא השריפה.

חפיפה בין שסתום לבוכנה, שהוזכרה בתחילת השירשור-היא מונח לא נכון.

פורסם

פותח האשכול, השסתום פליטה לא נסגר בנקודה מתה עליונה של הבוכנה, אלא קצת לפני שהבוכנה מגיע עד הסוף למעלה הוא מתחיל להיסגר ובמקביל תוך כדי שהוא בשלבי סגירה הבוכנה עולה עוד ועוד, וכשהיא מגיע לנקודה מתה עליונה השסתומים סגורים.

בדיוק כמה שדניאל ענה לך.

במאזדה בכל המנועים מסדרת B שזה עד שנת, למשל 1.6(B6), מנוע 1.8(BP) וכן הלאה אין מפגש שסתום בוכנה.

גם שרשרת יכולה להיקרע כתוצאה ממותחן תקול או מחוסר שימון אבל שרשרת אמינה יותר לדעתי וזה תלוי בסוג הרכב יש רכבים שהשרשרת אמינה ויש רכבים שפחות.

לגבי מה יותר עדיף/אמין כבר דובר על זה באשכול לא מזמן והנושא נטחן מאוד בצע חיפוש.

צפה בסרטון הבא:

פורסם

לא מדוייק, ברוב המכריע של המנועים שסתום פליטה עדיין פתוח סוף מהלך פליטה כאשר בוכנה בנ.מ.ע והוא נסגר רק אחרי שבוכנה מתחילה לרדת למהלך יניקה. הפתיחה אומנם היא קטנה אך קיימת.

• תוכן חדש...