Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ושוב הדלק עולה , 7.43 !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר הפסקתי להרגש,חודש אחד עליה,חודש שני ירידה וכך חוזר על עצמו הגלגל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני כבר הפסקתי להרגש,חודש אחד עליה,חודש שני ירידה וכך חוזר על עצמו הגלגל.

חבל רק שהעליה היא של 20 והירידה של 10.

יותר מדי אנשים עם דלקנים.

פורסם

זהו, אני רק נכנס להתעדכן מהבכיין התורן...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המטרה למי שלא הבין היא לחנוק את אירן כלכלית תוך כדי פגיעה איפה שהכי כואב לה, בכיס. נכון, משלמים הרבה יותר פר ליטר בנזין אבל ההשפעה הכלכלית היא גדולה ביותר. אם בסופו של דבר ההשפעה של המהלך יחנוק את אירן ויגרום לה לסגת מהתוכניות לייצור טכנולוגיה גרעינית הרי שחסכנו לעצמנו וגם לאמריקאים לצאת למלחמה נגד אירן. למרבה האירוניה, אירן רק מייצאת ומייבאת נפט. אין לה בתי זיקוק לנפט גולמי. בצורה הזו אתה לא רק משתק את אירן בצורה יותר קשה. הם נפגעים גם מהעובדה שהם נתקעים בלי נפט לשימוש עצמי ובכך הכלכלה הפנימית שלהם נפגעת עוד יותר. כאמור, למרות שמשלמים יותר ביוקר במשאבה זה המחיר שאנחנו משלמים במלחמה בהם למרות שלא יוצאים למלחמה. עדיף לשלם יותר ובכך לחנוק אותם בלי לאבד אף חייל ובלי לבזבז אף כדור. מלחמה עולה המון כסף ויותר זול לשלם במשאבה מאשר לשלוח טנקים ומטוסים.

תחשבו על זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
האיחוד האירופי החליט ביחד עם רוב המדינות השפוית בעולם על אמברגו על הדלק האירני. המטרה, לחנוק את אירן סוף סוף מהרעיון שלהם לייצר פצצה. בגדול, עדיף לנסות ולחנוק אותם בכך שלא קונים מהם דלק אבל משלמים יותר ביוקר מאשר כן לקנות מהם דלק ואחר כך לפתוח במלחמה.

אופצייה צבאית אחרי זה תהיה הרבה יקרה. במידה ותהיה מלחמה עם אירן ישראל לא תשב בשקט. יהיו פצועים ויהיו הרוגים בקרב האמריקאים והישראלים. אם לא לקנות דלק מהאירנים ובכך לנצח אותם בלי אפילו להילחם בהם אז אני בעד. הרבה יותר זול לישראל לשלם חצי שקל יותר לליטר ולהפיל את המשטר באירן בצורה כלכלית מאשר לשלוח חיילים למלחמה ולאבד אנשים חס וחלילה.

אפילו לאמרקאים. אם אומרים שארה"ב פלשה לעירק בגלל הנפט אז לנוכח הסכום האדיר שהמלחמה עלתה להם היה כבר עדיף לשלם יותר במשאבה ולגמור את סדאם כלכלית.

תחשבו על זה.

יש משהו במה שאתה אומר אבל אם המדינה הייתה רוצה הייתה יכולה "לספוג" את זה ולהוריד את ההפרש מהמיסים על הדלק.

פורסם

שיעור קצר בכלכלה

אדם סמית' (1723-1790), אבי הכלכלה המודרנית פרסם את הספר "עושר העמים" בשנת 1776, בכך ביסס את התיאוריה הקאפיטליסטית בת ימינו.

סמית' טען כי העושר לא נמדד בכמות הכסף, אלה ביכולת להגדיל את השימוש במוצרים- זה הוא התהליך של הצמיחה הכלכלית.

בנוסף ובעיקר, הדאגה לאינטרס הציבורי,היא טובת הכלל, תושג אך ורק דרך האינטרס הפרטי.

כל זאת הוליד את מושג "אגואיזם רציונאלי", בסיס לכלכלת שוק חופשי, בה כל אדם דואג לעצמו אבל בדאגה לעצמו בעצם גורם לצמיחת הכלל.

מעגל טובת הכלל עובד ע"פ איזון בין שלוש גורמים המשפיעים ומועצמים זה מזה:

גידול בפריון >גידול בתפוקה >גידול בצבירת הון= צמיחה כלכלית היא טובת הכלל

תגובה זאת פועלת במעגל, דהיינו גידול בפריון גורם לגידול בתפוקה הגורם לגידול בצבירת ההון, מכך קיימת צמיחה תמידית.

הבעיה מתחילה ברגע שהמעגל מתחיל לעבוד הפוך!

ברגע שמעגל זה עובד הפוך לתופעה קוראים מיתון, או לחילופין משבר כלכלי.

ברגע של תגובה הפוכה ובמטרה למנוע את הידרדרות הכלכלה לשפל חסר תקדים, חייבת להיות התערבות של גורם חיצוני במעגל הקסמים הזה, להתערבות קוראים רגולציה.

הרגולציה הממשלתית, בדרך מלאכותית של שליטה בריביות והזרמת תקציבים, יכולה לאזן מחדש את המעגל ולהוביל לצמיחה מחודשת.

עכשיו לעניינינו:

רבותי, המיסים הגבוהים כולנו משלמים על הדלק לא נעלמים לשום מקום, הם מעשירים את קופת המדינה ומשמשים את משרד האוצר ובנק ישראל למטרות איזון וצמיחה,דהיינו רגולציה ממשלתית בעזרתה מונעים מכלכלת ישראל להתדרדר לכדי מיתון רציני.

ללא המדיניות הכלכלית העכשווית הייתם רואים נתוני אבטלה מדאיגים, שהיו מובילים להאטה בצריכה, סגירת מפעלים וחברות המובילים לאבטלה וחוזר חלילה.

בואו נפסיק להתבכיין כולנו בקשר למחיר הדלק, זאת היא בהחלט גלולה מרה, אבל ללא התרופה ההכרחית הזאת, מצב כולנו היה הרבה יותר גרוע.

זמין 8)

פורסם

כמה בולשיט.

את הכסף הזה היו יכולים לקחת ממקורות אחרים, כמו מהחניוקים, ולא מהאזרח שעובד וכן מכיר במדינה ובחוקיה. או אפילו מחברי הכנסת הקדושים, שבזמן שאנשים בקושי גומרים את החודש הם מעלים לעצמם את המשכורת.

פורסם

"התייקונים" כמו שאוהבים לכנותם, הם אזרחים בעלי זכויות וחובות כמו כל אזרח.

אין בזכותנו להיכנס להם לכיס כל עוד התנהלותם העסקית מנוהלת כחוק.

זכותו של כל אזרח במדינה לצבור ממון, זה הבסיס להתנהלות קאפיטליסטית הגורמת לצמיחה.

אין בחובתם של בעלי ההון לממן את מדינת הרווחה, זה הוא התפקיד של הרגולטור ומדיניות ממשלה.

אבל למה להיות מעורערים על ידי עובדות כאשר אפשר להוציא את הלפידים והססמאות ולצאת לרחובות ולצעוק ססמאות פופוליסטיות :roll:.

נ.ב. אם בא לך לראות מה קורה ברגע שעוברים מקפיטליזם לסוציאליזם על ידי רישוש בעלי ההון, תפתח את הספר בפרק

"1917 - המהפכה הבולשביקית".

רמז: הפרק הזה של ההיסטוריה לא נגמר ממש טוב.

זמין 8)

פורסם
המטרה למי שלא הבין היא לחנוק את אירן כלכלית תוך כדי פגיעה איפה שהכי כואב לה, בכיס. נכון, משלמים הרבה יותר פר ליטר בנזין אבל ההשפעה הכלכלית היא גדולה ביותר. אם בסופו של דבר ההשפעה של המהלך יחנוק את אירן ויגרום לה לסגת מהתוכניות לייצור טכנולוגיה גרעינית הרי שחסכנו לעצמנו וגם לאמריקאים לצאת למלחמה נגד אירן. למרבה האירוניה, אירן רק מייצאת ומייבאת נפט. אין לה בתי זיקוק לנפט גולמי. בצורה הזו אתה לא רק משתק את אירן בצורה יותר קשה. הם נפגעים גם מהעובדה שהם נתקעים בלי נפט לשימוש עצמי ובכך הכלכלה הפנימית שלהם נפגעת עוד יותר. כאמור, למרות שמשלמים יותר ביוקר במשאבה זה המחיר שאנחנו משלמים במלחמה בהם למרות שלא יוצאים למלחמה. עדיף לשלם יותר ובכך לחנוק אותם בלי לאבד אף חייל ובלי לבזבז אף כדור. מלחמה עולה המון כסף ויותר זול לשלם במשאבה מאשר לשלוח טנקים ומטוסים.

תחשבו על זה.

יש משהו במה שאתה אומר, אבל אם חסכנו במלחמה אז זה אומר שאין צורך לעשוק את הציבור במיסים לטובת תקציב ביטחון מנופח מידי או הבזבזנות של הצבא

• תוכן חדש...