Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד מהירות מזייף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאור התקנת מצלמות מהירות חדשות החלטתי לבדוק כמה מדוייק מד המהירות שלי.

אני נוהג על פיזו 308

נסעתי על 100 קמ"ש ובדקי בGPS. גם בWAZE וגם IGO הראו מהירות של 92 קמ"ש.

מדדתי מרחק של 1 ק"מ עם סטופר וקיבלתי מהירות של 92.5 קמ"ש.

מכאן נובע המד מזייף למעלה ב 8קמ"ש בערך.

האם גם אצלכם או שזה 'הגדלת ראש' של יצרני פיז'ו?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל תקין, סע לשלום

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

לא אמור להיות איזשהו תקן, שכאשר המחוג מראה על 100 קמ"ש - אז המהירות היא קבועה אצל כל המכונית?

לפי ההגיון, לא יכול להיווצר מצב שמכונית א' תהייה על 90 קמ"ש ומכונית ב' תהייה על 97 קמ"ש, כאשר בשתיהן המחוג עומד על 100 קמ"ש.

אני מבין שקיימת סטייה מתוכננת מראש אצל היצרנים, אבל הייתכן שהיא לא קבועה?

פורסם

מה שיותר צריך להדאיג, שלפחות ברכבים צרפתיים (שהדבר לגביהם הוכח לא פעם במבחני רכב ישראלים - ההיגיון אומר שזה כך גם ברכבים אחרים שבהם סטייה במד המהירות, אך איני בטוח בכך) הסטייה הזאת נכנסת גם לקילומטראג' של הרכב - ו8% זה ממש לא מעט.

אגב, בבדיקה זהה שביצעתי עם ה206 הייתה סטייה של 2 קמ"ש.

Aprilia Shiver 750

פורסם

אצלי הסטייה היא כ5 אחוז. ז"א ב100 (מחוג) כאשר בפועל 95 קמ"ש. נבדק על עוד 2 פולקסווגאנים והסטייה היא בין 5 ל8 אחוזים.

גם אני חשבתי שבגלל זה הקילומטראז' מזייף, אבל הוא לא. פה הוא נשאר מדוייק, נמדד עם GPS.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
מה שיותר צריך להדאיג, שלפחות ברכבים צרפתיים (שהדבר לגביהם הוכח לא פעם במבחני רכב ישראלים - ההיגיון אומר שזה כך גם ברכבים אחרים שבהם סטייה במד המהירות, אך איני בטוח בכך) הסטייה הזאת נכנסת גם לקילומטראג' של הרכב - ו8% זה ממש לא מעט.

פעם ראשונה שאני קורא על זה...

פורסם

עשיתי את אותם בדיקות עם לאנסר תוצאות דומות

5-6 קמש הבדל

ההבדלים יכולים להיות מכל מיני סיבות , החל מכיול מד המהירות , דיוק המדידה ועד לחץ אוויר נמוך .

פורסם

אז בגלל זה אומרים שאפשר לסטות ב10% מהמהירות החוקית? או שזה בעצם בחוק עצמו?

אז בעצם, אם החוק מתיר 10% יותר, והמחוג מוריד לנו 10% פחות, אז אפשר לנהוג 20% יותר מהמהירות המותרת?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
אז בגלל זה אומרים שאפשר לסטות ב10% מהמהירות החוקית? או שזה בעצם בחוק עצמו?

אז בעצם, אם החוק מתיר 10% יותר, והמחוג מוריד לנו 10% פחות, אז אפשר לנהוג 20% יותר מהמהירות המותרת?

אי אפשר לסטות מהמהירות החוקית.

המשטרה מפחיתה 5 קמש מהמהירות הנמדדת באמצעות ממל"ז כי מצאו שלפעמים יש סטיה מהמהירות בפועל למהירות הנמדדת ולכן יש הוראה של שולי בטחון של 5 קמ"ש כדי לא להאשים ולהרשיע חפים מפשע.

בלי קשר (או אולי עם קשר) המשטרה אוכפת מעבר לרף מסויים שמשתנה ממכשיר למכשיר.

השמועות על המלמות החדשות הן שרף האכיפה יהיה קרוב מאוד למהירות המותרת.

פורסם

מה שכתבת כאן ממש לא נכון. אין קשר בין הסטייה במד מהירות, שהיא מכוונת ע"י כל היצרנים, למונה הק"מ שחייב להיות מדוייק.

יש לך סימוכין ל"הוכחה"?

פורסם

אצל כמעט כל היצרנים יש סטייה מכוונת רק של מד המהירות ורק כלפי מעלה, בד"כ 5-10% ונדמה לי שלא יותר מ-10% במצב תקין.

אין בעיה שאחד חושב שהוא נוהג על 95 קמ"ש ואחד חושב שהוא נוהג על 98 קמ"ש.

כן עלולה להיווצר בעיה כשנהג מחליף רכב ופתאום 80 קמ"ש הם באמת 80 קמ"ש ואז סיבוב שהוא רגיל "לקחת" ב-80, פתאום מגיע למגבלות האחיזה.

ה"זיוף" הוא מסיבה בטיחותית (תחשוב שאתה נוסע יותר מהר, לא יקרה כלום) וסביבתית.

הדוחות ניתנים בהתאם למהירות האמיתית, כלומר ברוב הרכבים אפשר לנסוע כחוק גם כשהמד טיפה מעל המהירות המותרת. וההפחתה היא בהתאם להוראות אמצעי האכיפה (ממל"ז למשל יש הפחתה של קמ"שים בודדים, גטסו אני מאמין שאין הפחתה) וזה כדי למנוע ספק.

פורסם
אצל כמעט כל היצרנים יש סטייה מכוונת רק של מד המהירות ורק כלפי מעלה, בד"כ 5-10% ונדמה לי שלא יותר מ-10% במצב תקין.

אין בעיה שאחד חושב שהוא נוהג על 95 קמ"ש ואחד חושב שהוא נוהג על 98 קמ"ש.

יכול להיות שההגיון שלי לא כ"כ בריא, אבל אני סבור שזו בהחלט בעיה.

ערכתי קצת חיפוש באינטרנט ולא מצאתי אזכור לאיזשהו תקן בנושא. לדעתי, זה מאוד תמוה.

• תוכן חדש...