Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה במה הבלמים נשחקים יותר מהר במכונית ידנית או באותו מכונית אוטמטית ? אם אפשר גם הסבר בבקשה

ויש לי עוד שאלה האם הבלימה באוטו בירדה אומטית על ידי שילוב טפטרוניק זה כמו באוטו ידני ? וזה אותו שליטה על המכונית הבלימה בהילוכםי ?

פורסם

אני עונה לך מתוך ההגיון-

נראה לי שבגיר אוטומט השחיקה של הבלמים יותר גדולה, מכיוון שבגיר ידני ההילוכים הם גם גורם שבולם את המהירות ברכב.

פורסם

אני מניח שיש לסוג התיבה השפעה על קצב התבלות הבלמים אבל גורמים אחרים משפיעים הרבה יותר:

אופי הנהיגה - נוהג רגוע או נוהג להאיץ ולבלום כל רגע.

משקל הרכב - רכב כבד יותר מיצר אנרגיה רבה יותר שהבלמים צריכים להתמודד איתה.

נהיגה עירונית \ בין עירונית.0

עקרונית, רכב שבולם בעזרת המנוע ותיבת ההילוכים אכן יכול לחסוך בבלאי של הבלמים (מצד שני המנוע לא אדיש לעבודה הזו).

פורסם

אכן ברכב ידני תהיה פחות שחיקה עם בלימת מנוע,מה שאין לרכב אוטומט.

המנוע אכן לא אדיש אם מעבירים במהירום 90 להילוך שלישי רק כדי למנוע שחיקה,כול עוד מורידים הילוכים בצורה הגיונית אין שום בעיה למנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...