Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסגרת השיקולים לקראת הרכב הבא, נלקחת בחשבון גם היאריס החדשה (ידנית). אני יודע שהדגם ממש חדש בארץ (ובכלל) אבל רציתי לשאול בקשר למנוע - האם הוא קיים ברכבים קודמים של היצרן, ואם כן מה ניתן להגיד עליו? שמתי לב שלמרות המפח ה"צנום" של 1.35 ליטר, הוא מפיק 99 כ"ס, שזה הרבה מעל הממוצע המוצע בסגמנט (כאשר מדובר על מנועים לא מוגדשים או מנועי "היי טק" למיניהם) של כ-80 כ"ס. מאיפה זה מגיע? המנוע לא מוגדש עד כמה שאני מבין.

באופן כללי כל הערה לגבי המנוע או הרכב באופן כללי תתקבל בברכה.

נ.ב. האם מישהו יודע אם אפשר להוסיף בתשלום את מערכת toyota touch (שמגיעה כסטנדרט רק עם הדגם האוטומטי המפואר ביותר, שלא מגיע בגרסה ידנית), ואם כן כמה זה עולה?

תודה רבה

פורסם

קודם כל, היאריס החדשה כבר הושקה לפני שנה+- בעולם, והדגמים שמגיעים לישראל הם לא מ"מנת הייצור" הראשונה.

דבר שני, המנוע של היאריס החדשה נמצא בייצור כבר מ 2008 והיה גם ב"יאריס 100" הקודמת. כדי לעמוד בתקן יורו 5 הספק המנוע ירד ל 99 כ"ס, אבל מדובר באותו המנוע בדיוק וככל הידוע לי לא התגלו בו כל בעיות אמינות עד כה (מנוע 1NR-FE).

ההספק הגבוה מתקבל בגלל שמדובר במנוע חדשני בעל מערכת תזמון שסתומים כפולה, מה שנקרא בעגה הטויוטאית Dual VVTi. מנועי VVTi נפוצים אצל רוב יצרני הרכב היפניים כבר משנות ה 90, אך בעוד במנוע VVTi רגיל ישנו תזמון משתנה רק לשסתומי היניקה, במנוע הנ"ל ישנו תזמון משתנה גם לשסתומי הפליטה (לכן ה DUAL). בלי לסבך את העניינים יותר מדי מה שזה אומר זה שיעילות המנוע גדלה ואיתה גם ההספק, החיסכון בדלק וההפחתה בזיהום האוויר.

לגבי המערכת, אני משער (אפילו לא משער, בטוח) שניתן להזמין את היחידה בנפרד, הבעייה היא המחיר (שלהערכתי יעמוד על כמה אלפי שקלים). למרות שזה גימיק נחמד הייתי מוותר על התענוג או לחילופין מזמין יחידה כזו מאי-ביי. עדיין, לא בטוח שזה יהיה פשוט פלאג & פליי אבל הסיכויים לכך די גבוהים. אני אישית לא הייתי לוקח צ'אנס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...