Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

רציתי לדעת האם בחדר(במקרה שלי מחסן) שיש בו רק מנורה ומתג, האם ניתן להוציא מהנקודה של המתג שני שקעים?

זאת אומרת "להתעלק" על הנקודה ופשוט להוציא ממנה עוד נקודה.

אני יודע שתלוי אם זה נקודה ראשים ולא נקודה מפוצלת, אבל תקנו אותי אם אני טועה.

בתודה, בן.

Got To love It

פורסם

אני לא יודע מה זה אומר נקודה ראשים, אבל בכל מקרה - לא בכל נקודה שיש בה מפסק תאורה יש את שלושת החיבורים הדרושים להתקנת שקע חשמלי (פאזה, אפס, הארקה). בחלק מהמתגים יש רק פאזה נכנסת ופאזה יוצאת. במקרה כזה צריך להעביר אפס והארקה מנקודת הביקורת הקרובה וזה יכול להיות לא מעט עבודה.

וזה כמובן לפני שהזכרנו את העובדה שצריך לבדוק שאתה לא מעמיס יותר מידי על הקו והמוליך שכבר מותקן מספיק חזק בשביל לסחוב עוד שני שקעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ברמת העקרון הדבר אפשרי ודי פשוט לביצוע.

אני הולך לעשות היום בדיוק ההפך, אני מרכיב קופסא במחסן ומותח חוטים למנורה משקע קיים, יש לי שקע ואין לי מנורה במחסן :\

haters will hate

פורסם

בנצי וצביקה, תודה על ההענות.

כיצד אני יכול לדעת אם אני מעמיס על הנקודה שממנה אני רוצה להוציא שקע?

צביקה אם לא הבנת הכוונה היא חיבור כבל חשמל(פלוס ומינוס) לחיבורים אשר נמצאים במתג ולסלול נקודה שקצה שלה יהיו שני שקעים.

Got To love It

פורסם

לבצע ההיפך כדברי בנצי אכן דיי פשוט מכיוון שבשקע יש את שני הרכיבים הדרושים למנורה, פלוס ומינוס. לעשות מה שאתה רוצה, כמו שנאמר כבר, פחות פשוט מכיוון שלמפסק מחובר אך ורק פלוס, צד אחד מההזנה וצד שני ממשיך למנורה. המינוס מחובר ישירות לנורה ולכן, לרוב, אינו נמצא בתעלת המעבר לחוטים המובילה למפסק, שם נמצאים רק שני חוטים - פלוס הלוך/חזור - חום וכחול ואין מינוס.

פורסם

אין פלוס ומינוס בחשמל בייתי, ולא מזהים חוטים לפי צבע בלבד!

חשמל זה למי שיודע ומבין מה שעושה, לא משחק ילדים!

ולפותח השרשור - אפשר. תעזר במישהו שמבין.

לגבי העומס: על שקע שתחבר מקו תאורה לא תוכל לחבר עומס כבד (תנור, מכונת כביסה, מזגן וכדומה).

:turn-l:
פורסם
אין פלוס ומינוס בחשמל בייתי, ולא מזהים חוטים לפי צבע בלבד! נכון, יש יין ויאנג ומזהים חוט בשמו הפרטי

חשמל זה למי שיודע ומבין מה שעושה, לא משחק ילדים! בגלל זה הוא ביקש עזרה מחשמלאים

ולפותח השרשור - אפשר. תעזר במישהו שמבין. אני מבין. להעלות סריקה של התעודה כדי שתאמין?

לגבי העומס: על שקע שתחבר מקו תאורה לא תוכל לחבר עומס כבד (תנור, מכונת כביסה, מזגן וכדומה). כמו שאמרתי, אם אין מינוס, ולרוב אין מינוס בחיווט של מפסק, אי אפשר לחבר שקע.

5 תווים

פורסם

אתה ממש לא מצחיק.

אתה לא ממש מבין, ומייעץ למישהו שמבין עוד פחות איך להתעסק בחשמל.

וכן, אם יש לך תעודת חשמלאי כלשהי, תעלה סריקה שלה. מעניין אותי איזה חשמלאי מדבר על "מינוס" בחשמל ביתי ומייעץ באינטרנט איך לעשות חיבורים בחשמל.

ואגב, אם אין אפס והארקה, אפשר להשחיל אותם דרך הצינורות שמגיעים לקופסה.

מטען של מכונת תספורת זה לא עומס.

פורסם

שני דברים: קודם כל, כמו שאמרו, בשביל שקע צריך גם אפס וגם הארקה, מה שלא נמצא בחיבור של המנורה ותצטרך למשוך מקופסא/לוח חשמל.

שבר שני, שלא אמרו ודי מפתיע אותי שלא אמרו, גם אם יש לך את כל הכבלים בבסיס של המנורה, אם תמשוך כבל ישירות ממנה ולא תפצל אותו לפניה, השקע יעבוד רק כשתדלק המנורה.

כיצד אני יכול לדעת אם אני מעמיס על הנקודה שממנה אני רוצה להוציא שקע?

כשהמחסן ישרף, תדע שהגזמת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נכון, אם אין מינוס ואדמה אפשר להשחיל אותם בתעלה למפסק. השאלה היא מאיפה וכמה עבודה זה ידרוש. מינוס יכול להגיע מהמנורה. האדמה לעומת זאת תצטרך להגיע מהקופסה בקיר וזו יכולה להיות דרך ארוכה לחצוב.

גם אתה לא ממש מדבר לעניין, אל תתפוס אותי על דיוקים מדעיים, אפס זה מינוס ואתה יכול גם לקרא לו "ביבי" מצידי.

גם לא יעצתי לגבי חיבורי חשמל באינטרנט, למעשה יעצתי לא לעשות חיבורי חשמל, באינטרנט.

אם כבר המלצת לא לזהות חוטים לפי הצבע אני אמליץ גם לא להחליט מהו עומס מותר מבלי לבדוק את הנתיך בארון החשמל. תתפלא לדעת שנתיכים המיועדים לשורת המחסנים לרוב מעבירים הספק מאוד נמוך. למרות שגם לדעתי לא מכונת תספורת תשרוף אותו.

פורסם
שני דברים: קודם כל, כמו שאמרו, בשביל שקע צריך גם אפס וגם הארקה, מה שלא נמצא בחיבור של המנורה ותצטרך למשוך מקופסא/לוח חשמל.

שבר שני, שלא אמרו ודי מפתיע אותי שלא אמרו, גם אם יש לך את כל הכבלים בבסיס של המנורה, אם תמשוך כבל ישירות ממנה ולא תפצל אותו לפניה, השקע יעבוד רק כשתדלק המנורה.

כשהמחסן ישרף, תדע שהגזמת.

במפסק יש כניסה ויציאה של הפלוס. אם הוא ימשוך את הפלוס לשקע מהיציאה במפסק השקע יעבוד כל עוד המפסק מחובר. לעומת זאת אם הוא ימשוך את הפלוס לשקע מהכניסה למפסק השקע יפעל ללא תלות במפסק.
פורסם

במהלך הדיון כבר ענו פה, ושני סנט שלי.

לצורך העניין כדאי לקרוא לילדים (מוליכים) בשמם "פזה" ו"אפס" ולא פלוס ומינוס.

במפסק לא תמצא בדר"כ את מוליך האפס ותצטרך למשוך אותו מקופסת ההסתעפות בדר"כ זה הולך בקלות אך לעיתים ובמיוחד בקווים ישנים זה יכול ללכת קשה.

המלצה שלי היא לחבר סטלבנד למוליכים בצד של המפסק, למשוך את המוליכים והסטלבנד לכיוון קופסת ההסתעפות, להוסיף את מוליכי האפס והארקה לסטלבנד ולמשוך אותם חזרה לכיוון המפסק.

שים לב שקופסת מפסק היא לא קופסת הסתעפות ואסור לדוגמא לשים שם מהדקים ולבצע פיצולים, לשם כך תצטרך לשים קופסת עומק.

והכי חשוב, לא כדאי (ואסור) לבצע עבודות חשמל למי שלא חשמלאי, מעבר לכך שאסור על פי החוק זה גם סכנת חיים.

ועוד יותר הכי חשוב על תשכח להוריד את המא"ז לפני כל עבודה שכזאת.

פורסם

גם אתה לא ממש מדבר לעניין, אל תתפוס אותי על דיוקים מדעיים, אפס זה מינוס ואתה יכול גם לקרא לו "ביבי" מצידי.

הבטחת סריקה של תעודה, לא? "דיוקים מדעיים" עאלק!

איפה אני לא דיברתי לעניין (ולשאלתך, כן, יש לי את ההשכלה הרלוונטית)?

אם כבר המלצת לא לזהות חוטים לפי הצבע אני אמליץ גם לא להחליט מהו עומס מותר מבלי לבדוק את הנתיך בארון החשמל.

המא"ז הקטן ביותר שבשימוש הוא 10A, ולכן לא יתכן עומס יתר ממטען.

פורסם

נצל"ש, אני מעוניין לחבר מנורה נוספת, ליד מפסק המנורה של החדר.

האם ניתן לעשות זאת בהתחברות ישירה למפסק (אני מעוניין שתעבודנה ביחד), או שמא עלי להתמודד עם קונסטרוציה מעט יותר מורכבת?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...