Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במחסן שלי הייתי צריך להתקין שקע והסתבר שאין לי קו הארקה בקרבת מקום.

למשוך קו אפס למפסק זאת לא הבעיה כי ניתן היה להעבירו מהמנורה אל המפסק, באותה התעלה שהפאזה ממשיכה מהמפסק למנורה.

למזלי הרב היה ברשותי שקע ישן שהיה נהוג לפני 50 שנה שהוצאתי מבית שעמד להריסה. בתקופה ההיא היה נהוג רק פאזה ואפס ולכן השקעים היו רק עם שני חורים.

היות וידעתי שהמכשירים שאני צריך לחבר לא דורשים קו הארקה, התקנתי את השקע הנ"ל בסמוך למפסק. אני ממש לא דואג, כי אי אפשר לחבר אליו תקע עם שלושה פינים. ממילא תקע עם שני פינים, הוא ללא הארקה. כמו כן מדובר בצרכנים חלשים קח שגם עומס לא בעיה.

הפתרון הזה לא רחוק מבתי הנורה המשלבים בתוכם שני שקעים וניתן להבריגם במקום מנורה (קניתי כאלה בהום סנטר לפני מס' שנים).

אם מי שהולך להתקין יודע שממש אין לו צורך בהארקה, אפשר לסתום באפוקסי את החור השלישי ולעבוד רק עם פאזה ואפס.

nitch,

אם יש לך קו אפס לספק לנורה הנוספת, לא צריכה להיות בעיה לחבר עוד מנורה על אותו המפסק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נצל"ש 2:

איך בדיוק עובד העניין של 2 מפסקים למנורה אחת?

כלומר, אחד בכניסה לחדר, ואחד ליד המיטה (לדוגמה), כששניהם מסוגלים להדליק ולכבות את המנורה ללא תלות אחד בשני.

גם חומר קריאה באנגלית / איך קוראים לכל ההתקנה הזאת, יעזור מאוד.

פורסם

נקרא מפסק מחליף/מצליב. אני בטוח שהשרטוט הבא יסביר לך איך שינוי של מפסק יחיד (מתוך 2 או יותר מפסקים) משנה את מצב האור - דולק או כבוי:

172160.JPG

:turn-l:
פורסם

המפסק הוא מפסק יחודי

במפסק מחליף יש שלושה מגעים ובמצליב 4 מגעים.

צרפתי לך תרשים רק עם מפסקים מחליפים. במפסק מחליף אפשר מקסימום שתי מתגים (לדוגמה, ליד הכניסה וליד המיטה).

כשמוסיפים מפסקים מצליבים, אפשר להוסיף עוד נקודות הפעלה/כיבוי לאותה מנורה (למשל בכניסה וליד כל צד של המיטה).

מפסק מחליף[1].pdf

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

צריך מפסקים מיוחדים- שני המפסקים ששולטים על הנורה צריכים להיות מפסקים מחליפים. בנוסף צריך להעביר שני חוטי פאזה בין המפסקים (כמו שרואים בשרטוט שהעלה yuvk- פשוט תתעלם מהחלק האמצעי. מפסקים מצליבים צריך רק אם אתה רוצה יותר משני מפסקים על הנורה).

הערה- אני מדבר מידע כללי ואין לי הכשרה רשמית בתחום החשמל. פשוט ראיתי איך עושים את זה הרבה פעמים וגם עשיתי את זה פעם או פעמיים בעצמי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אם כבר המלצת לא לזהות חוטים לפי הצבע אני אמליץ גם לא להחליט מהו עומס מותר מבלי לבדוק את הנתיך בארון החשמל. תתפלא לדעת שנתיכים המיועדים לשורת המחסנים לרוב מעבירים הספק מאוד נמוך. למרות שגם לדעתי לא מכונת תספורת תשרוף אותו.

שריפת נתיך? מה אנחנו בשנות השבעים?

אצטרף לדעה הרווחת בפורום יש "פאזה" ו "אפס" ולא פלוס ומינוס, זה בלתי מקצועי בעליל.

וכמו שכבר אמרו, נורה תצרוך זרם של 0.35 אמפר ולכן גם אם המא"ז יהיה מינימלי כלומר 10 אמפר יש עוד דרך ארוכה עד לניתוק המעגל.

ד"א אשמח אם תצלם את התעודה ותעלה לכאן, מסקרן.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

nitch,

אם יש לך קו אפס לספק לנורה הנוספת, לא צריכה להיות בעיה לחבר עוד מנורה על אותו המפסק.

.

ניטצ' - מקסימום, תוכל להשחיל קו אפס בחזרה מהנקודה של המנורה (שם בטוח יש אפס) לקופסת המפסק.

תודות.

פתחתי את המתג, יש שם רק פאזה. היות ובחנויות הציוד הטכני פה מדברים רק סינית, החלטתי לא לנסות להשיג חוטים ושטלבנד, ובמקום זה פתחתי את הקופסה ליד, שהיא של המתג של המזגן. יש פאזה ואפס, ואני אפילו לא צריך להפעיל את המזגן כדי לקבל שם מתח, היות וזה מיתוג כפול (המתג מחבר ומנתק גם פאזה וגם אפס, כך ששניהם זמינים לי בהתעלקות על הצד המזין של המתג).

שריפת נתיך? מה אנחנו בשנות השבעים?

בדיוק ראיתי אתמול סרט שמתרחש בשנות החמישים והם החליפו שם נתיכים. מזכיר לי איך בשנות השמונים עוד הייתי מחליף עם אבא שלי חוטי נתיכים על גבי עיגולי חרסינה לפני שנמאס לו והוא הביא חשמלאי שיחליף את תיבת הנתיכים למפסקים חצי אוטומטיים.

low rider, אני מצטרף לבקשה לראות תעודת חשמלאי. חוסר ההבנה בהבדל בין זרם חילופין לזרם ישר מצביע על כך שהידע שלך מגיע משיעורי הטבע בחטיבת הביניים לכל היותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...