Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חוסך בכלום חוץ מקצת רפידות בלמים, יותר שורף לך קלוריות :-D

אני רואה בישראל מה אנשים לא עושים בשביל לחסוך קצת עם הזהב הזה שנקרא דלק

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

חסכון לא חסיכת!

ו... כולם צודקים, זה מגביר את הבלאי למצמדים ולתיבה, שזה הכי משמעותי!

אבל... כן חוסך ברפידות ובדלק! אבל לא בצורה משמעותית.

שים D ותוריד את הרגל מהגז הרבה לפני העצירה המתוכננת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוחק את הגיר חוסך על הבלמים, נראה לי שעדיף הפוך..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
חסכון לא חסיכת!

ו... כולם צודקים, זה מגביר את הבלאי למצמדים ולתיבה, שזה הכי משמעותי!

אבל... כן חוסך ברפידות ובדלק! אבל לא בצורה משמעותית.

שים D ותוריד את הרגל מהגז הרבה לפני העצירה המתוכננת.

איך בדיוק זה חוסך בדלק?

פעולת הבלמים או אי פעולתם זה לא מה שמשפיע על הצריכה.

מה שמשפיע בעיקר זה ההאצה המחודשת אחרי האטה, שתקרה בכל מקרה, גם אם מאטים בעזרת כוחות כישוף.

V5

פורסם

זו תיבה שאמורה לעבוד כך, לא? הכוונה ל"משחק" עם ההילוכים. אז מה הבעיה פה? הרי בכל תיבה איך שהיא יצאה מהפס יצור יהיה לה בלאי מסוים. אני טועה? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אתה לא אמור לשוטט דרך קבע בין ההילוכים ברכב אוטומטי. אתה אמור לקבוע את הרכב בהילוך מסוים, או לבצע העברות הילוכים באופן לא תדיר. העברות הילוכים תכופות יגרמו לשחיקה במצמדים של תיבה (ובחבקים, אם ישנם). שיפור בצריכת הדלק ייתכן, אבל לא מחויב. עיקר החסכון בצריכת דלק מושג על ידי...פחות דלק! בין אם זה בגלל לחיצה מתונה יותר על הדוושה, בין אם זה על ידי תחילת ההאטה מוקדם יותר או בין אם זה על ידי מניעת העצירה וההאצה בזינוק מהמקום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אסביר את כוונתי:

גם תיבה ידנית לגמרי נשחקת בשימוש אגרסיבי/אינטנסיבי (כוחני/תכוף בעברית). לתיבת טיפטרוניק אמור להיות מנגנון הגנה מפני חמורים (מאחורי ההגה). התיבה יודעת בעצמה מתי להוריד הילוך, ואם החליטה על כך בעצמה אז זה כנראה לא יוצר עומסים ששוחקים את התיבה.

ולעניין החסכון בדלק: אם מורידים את הרגל מהגז, כבר יש חסכון בדלק. באופן די זניח כאשר המנוע מאט את הרכב, האנרגיה הקינטית (שאובדת בהאטה) היא זו שמניעה את המנוע, ואז אין הזרקת דלק אפילו לפעולת סרק. העקרון משמעותי הרבה יותר בירידות ממושכות.

באופן כללי יותר: חסכון בדלק משמעו שימוש מינימלי בדוושת המצערת, וגם בדוושת הבלם.

עריכה: חן קצת הקדים אותי, כהרגלו.

פורסם

לי יש מחלה שאני חייב להיגמל ממנה,אני לא מפסיק לשחק עם הבורר הילוכים...גם בתוך העיר,צריך לעבור לרכב עם דוושה שלישית.דחוף.

פורסם

נהיגה חסכונית מחייבת תכנון של האצה והאטה של הרכב. יש על כך כבר מספר שרשורים.

שימוש בטיפטרוניק לבלימת הרכב לא יביא בסופו של דבר לחיסכון משמעותי בדלק, אך בהחלט יגביר את הבלאי של תיבת ההילוכים.

פרסי, כנהג צעיר מוטב שתתרכז בנהיגה בטוחה ולא רק בחיסכון בדלק.

פורסם

להאט בעזרת ההילוכים בלבד זו שגיאה טכנית, יוצר בלאי מיותר בהילוכים, ולא חוסך בדלק.

מי שחשוב לו להבין למה, שייעשה חיפוש, זה כבר דוסקס לעייפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...