Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
8) ...seems like my job here is done

עם זאת, אני מרגיש שאפילו בתור תושב זמני, המדינה הזאת עשתה בשבילי יותר

בתוך 3 שנים מאשר ישראל עשתה ב-20. ושם אפילו לא הייתי צריך לשרת בצבא.

.

בוא ספר לנו מה קיבלת מספרד וספר לנו מה קיבלת מישראל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ואל תגיד לי 5%, זה המספר שמכובס ע"י הממשלה ולא כולל באמת את כל מי שמובטל אבל לא מחפש עבודה (חרדים נגיד) או לא מחפש דרך לשכות התעסוקה (אנשים שמחפשים אבל לא זכאים לאבטלה כבר אז הם לא מגיעים לחתום)

לא כזה קשה למצוא את המספר.

למדינה יש רישום של כל האזרחים.

אתה לוקח את המספר הזה, מוריד ממנו:

א) קטינים.

ב) משרתים בשירות צבאי פעיל (לא כולל קבע).

ג) מקבלי קצבאות נכות (שלא מאפשרת להם לעבוד) וזקנה (כי יש אנשים שעברו את גיל פרישה ועדיין עובדים).

ד) שוהים בחו"ל מעל לשלושה חודשים שלא במסגרת העסקה ע"י חברה ישראלית.

ה) רשומים במוסד לימודים אקדמאי או קורס מקצועי, ולא מועסקים במשרה מלאה או חלקית.

עכשיו, למס הכנסה יש רישומים של כל מי שעובד בין אם בתור שכיר או עצמאי.

אתה פשוט לוקח את המספר השני, מחלק אותו בראשון, וזה האחוז שיוצא לך. כך שאין בעיה לחשב את המספר האמיתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עכשיו בערוץ 2 על מערכת הבריאות שקורסת

בערוץ 10 על עברינות של ספק גז בשדרות שלא מאפשר למתחרים להוריד את המחירים ו/או להתחרות בו.

בקשר לקישור

זה בלוף, אם אני ארוויח 200 שקל יותר בנטו אבל החשמל שלי יעלה לי 300 שקל יותר בכל חודש והדלק עוד 120 ה-פ-ס-ד-ת-י 220 שקל בכל חודש החל מינואר, אנשי עיוורים, נותנים להם סוכריה בגודל של ענב ודוחפים להם לימון בגודל של פומלה בת^& אבל הם לא שמים לב...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

האמת שהפעם אני נוטה להסכים עם ישה ועופר, המצב בספרד ובאירופה בכלל לא מזהיר, מה שקורה ביוון, איטליה ושות׳ זו רק ההתחלה, אירופה נמצאת בבעיה כלכלית חמורה.

זה נחמד שהם דואגים כביכול לרווחת האזרח על ידי בניית מדרחובים והוזלת כבישי אגרה, כל זה ישכח מהר מאוד ברגע שספרד תצטרף למפולת, והיא תצטרף.

הסייג לכתוב זה ששוב מדובר במשהו שנוגע יותר לתושבים המקומיים ופחות לזרים שעשו רילוקיישן, וזה למרות צעקות ה״חמאס!!!״ שחלק פה ממהרים לשחרר ודיבורים על שנאת זרים וכו, דין עובד הייטק שעשה רילוקיישן לספרד אינו כדין פליט סודני שהגיע לישראל, בואו נעשה הפרדה.

כמובן שבעיות כאלה שימשכו לאורך תקופה ארוכה עלולות לפגוע גם בזרים אבל הם לא הראשונים בשרשרת שיחטפו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ואם ספרד תצטרף למפולת, נראה לך שאנחנו בארץ נהיה מוגנים?

אם היורו מתפרק כל העולם נכנס למיתון קשה והפעם היציאה לא תהיה מהירה כמו ב 2008

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

עדיין, ישראל תיהיה במצב טוב יותר, הכלכלה שלה בריאה יותר וגם אם תקרוס זה יקרה הרבה אחרי שגדולות ממנה יקרסו.

זה בכל אופן ברמת המדינה, ברמת הפרט שיקול שלך אם טוב לך או לא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז מה היה לנו פה? רוכבים שנסעו בזול ונהגים שנסעו ביוקר. ומה יש עכשיו? רוכבים שנוסעים בזול ונהגים שנוסעים בזול. צדק חברתי הלכה למעשה, לא רק על הנייר או בדו"חות הוועדה. ספרד אולי בדרך החוצה מהאיחוד האירופי, אבל עד שזה יקרה, היא ממשיכה לדאוג לאזרחיה ולספק מענה לפחות לחלק מבעיותיהם.

לא מסכים. נכון יותר לדעתי שה"דאגה לאזרחים" הספרדים היא בעצם נגדם. איך?

לממשלה יש תקציב מסוים ועליה לנצל את התקציב בצורה הטובה ביותר. אם כבר מסבסדים, האם לא עדיף לסבסד את התחבורה הציבורית? כאשר באותו סכום עוזרים להרבה יותר אנשים? או לסבסד בתי חולים וכו' ?

הסבסוד שתיארת הוא פשוט חוסר אחריות.

- הבעיה המרכזית היא התפיסה הכלכלית-חברתית הבסיסית של הממשלה והאוצר, שלפיה על המדינה להשיל מעליה כל מחוייבות אפשרית לאזרחיה, להפריט הכל גם אם ההפרה מוכחת ככשלון וכמובן לחלק את נכסי הציבור למקורביה.

אנו חוזרים לויכוח. כתבת ש "ההפרטה מוכחת ככשלון" , האם אתה יכול לפרט? אם תערוך רשימה של ההפרטות תוך ציון איזה הפרטות נכשלו ומדוע, זה יכול לעזור. לדעתי תופתע לגלות ששיש יותר אורות מצללים בהפרטות.

מאיפה נלקח "המדינה להשיל מעליה כל מחוייבות אפשרית לאזרחיה, " ? בינתיים מה שקורה הוא אולי ההפך. מה הקשר בין מדיניות כזו (לכאורה) ובין ההפרטות?. ההפרטה לדעתי היא דרך חיובית כדי לאפשר שירות טוב יותר לאזרחים בעלות יותר נמוכה .

יהודה

פורסם
ואם ספרד תצטרף למפולת, נראה לך שאנחנו בארץ נהיה מוגנים?

אם היורו מתפרק כל העולם נכנס למיתון קשה והפעם היציאה לא תהיה מהירה כמו ב 2008

שלא בכוונה ישראל עושה בשנים האחרונות מאמץ גדול מאוד להגדלת הייצוא לארצות המזרח הרחוק שכלכלתם באופן יחסי תיפגע פחות מאירופה.

כמו כן היא סומכת על כוח הקניה האדיר של בנצי בארה"ב כך שנראה לי שאת המשבר נעבור בצורה יותר קלה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לממשלה יש תקציב מסוים ועליה לנצל את התקציב בצורה הטובה ביותר. אם כבר מסבסדים, האם לא עדיף לסבסד את התחבורה הציבורית? כאשר באותו סכום עוזרים להרבה יותר אנשים? או לסבסד בתי חולים וכו' ?

אנו חוזרים לויכוח. כתבת ש "ההפרטה מוכחת ככשלון" , האם אתה יכול לפרט? אם תערוך רשימה של ההפרטות תוך ציון איזה הפרטות נכשלו ומדוע, זה יכול לעזור. לדעתי תופתע לגלות ששיש יותר אורות מצללים בהפרטות.

מאיפה נלקח "המדינה להשיל מעליה כל מחוייבות אפשרית לאזרחיה, " ? בינתיים מה שקורה הוא אולי ההפך. מה הקשר בין מדיניות כזו (לכאורה) ובין ההפרטות?. ההפרטה לדעתי היא דרך חיובית כדי לאפשר שירות טוב יותר לאזרחים בעלות יותר נמוכה .

יהודה

לא טענתי שכל הפרטה נכשלת, אבל לא מעט הפרטות נכשלו. הדוגמא שעולה לי לראש כרגע - פרשת אחיות בתי הספר. ענ יין שיעלה למדינת ישראל ביוקר רב בגלל ירידה באחוזי החיסון לילדים.

השלת מחויבויות לאזרחים: למשל הצמצומים בתקציבי החינוך והבריאות שמאלצים את האזרחים להוציא יותר מכיסם בסעיפים מרכזיים אלה. או הפרטת קרנות הפנסיה לחסדיהם של בעלי ההון (ולא אמרתי בכך שלא היה צריך לעשות סדר בקרנות הפנסיה - זה היה חיוני - אבל הממשלה הלכה לקיצוניות בעניין זה).

יהודה, אני יודע שאתה סוגד לביבי, אבל מה לעשות, הוא נעול על תפיסה מסויימת שכנראה שזמנה הולך ועובר. כרגע המטוטלת נעה בכיוון של דרישה להגברת השתתפות הממשלה בשירותים לאזרח. ממליץ לך לקרוא את הכתבה הקצרה ב-YNET.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יהודה

אחת שתכסה על כל ההפרטות המוצלחות ( יש לך רשימה כזו של הפרטות מוצלחות )

קופות הפנסיה שאף אחד מאיתנו לא מבין לאיזה ברוך נכנסו תושבי ישראל שמעבירים חלק ניכר מהחסכונות שלהם לעת זקנה לכמה כנופיות שבחסות החוק שודדים אותנו חודש חודש בדמי ניהול שאף מאפיונר לא היה מעיז לחשוב על כך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא סתם נותנים לקרנות לקבוע דמי ניהול גבוהים. בסופו של דבר כל בכיר באוצר, יגיע לתפקיד בכיר בחברות הפיננסיות האלה וכמובן שגם הוא יהנה משכר גבוה המבוסס בעיקר על כך שעושקים אותנו.

הדבר השני הוא שככל שדמי הניהול גבוהים יותר, רווחי הגופים הנ"ל עולים ובהתאמה מס החברות שהן משלמות.

כשהפריטו את הדואר, מיד התייקר הכל ב-16 אחוז. המדינה גם מרוויחה מההפרטה וגם מרוויחה עוד מיסים מהציבור.

כשהוקמו תאגידי המים, מיד התווסף מע"מ לחשבונות והנה עוד 16 אחוז מכספי הציבור הולכים למדינה. השבוע אפילו שמתי לב שעל חשבונית של תאגיד המים בת"א, כתוב שאסור לקזז מע"מ בגין חשבונית זו, כלומר אפילו להתקזז (למי שיכול) לא מאפשרים.

אז מה אם קיבלנו תוספת של 1.5 שקל במסגרת איזה הסכם הסתדרותי שהוחל על כלל הציבור, או איזה 25.2 ש"ח מטרכטנברג.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר

איך תקזז מע"מ מחשבונית עיסקה?

תשלם ותבקש חשבונית מס קבלה ותקזז כמו גדול.

טרכטנברג יביא לנו יותר מ 25.2 ש"ח לחודש, גם בסכומים וגם בשינוי סדרי עדיפויות .

יותר טוב לקבל את כל הגזירות בלי טרכטנברג?

ואחד היתרונות בדו"ח שלו זה הסטת העומס מהעם לעבר ההון הגדול, בניגוד מוחלט למדיניות שבה דגל ביבי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא טענתי שכל הפרטה נכשלת, אבל לא מעט הפרטות נכשלו. הדוגמא שעולה לי לראש כרגע - פרשת אחיות בתי הספר. ענ יין שיעלה למדינת ישראל ביוקר רב בגלל ירידה באחוזי החיסון לילדים.

טענת ש"ההפרטה מוכחת ככשלון" אבל אם אתה מרכך זאת ועובר לדוגמאות של הפרטות מסוימות שנכשלו, אנו מסכימים על כך. בכלל , כל שינוי גדול \ רפורמה אינו מושלם ומביא בעקבותיו גם תוצאות שליליות. צריך לשכלל ולשפר וכך להפחית במידת האפשר את החלק השלילי.

לגבי אחיות בתי הספר- איני מתמצא.

השלת מחויבויות לאזרחים: למשל הצמצומים בתקציבי החינוך והבריאות שמאלצים את האזרחים להוציא יותר מכיסם בסעיפים מרכזיים אלה. או הפרטת קרנות הפנסיה לחסדיהם של בעלי ההון (ולא אמרתי בכך שלא היה צריך לעשות סדר בקרנות הפנסיה - זה היה חיוני - אבל הממשלה הלכה לקיצוניות בעניין זה).

לגבי "הצמצומים בתקציבי החינוך והבריאות" , האם אתה בטוח שיש צמצום? אני שואל ברצינות.

המצב בביטוחי המנהלים הוא שערוריה, וגם עמלות הפנסיה מוגזמות. אנו מסכימים. אלא שאם כבר, לא היתה פה הפרטה אלא ההפך. הקרנות לא היו ממשלתיות, והממשלה הכריחה את הבעלים הכושלים הקודמים (בעיקר ההסתדרויות, ראה הגניבה של שר האוצר הירשזון) לעזוב. הממשלה הלאימה את קרנות הפנסיה הישנות (ההפך מהפרטה) ומנעה מהבנקים לקנות את הקרנות החדשות. כך קרה שחברות הביטוח שילמו סכומים מופרזים (לדעת העיתונות באותה תקופה) על השליטה בקרנות, ומיד התחילו לחלוב אותנו. בשורה התחתונה- המצב שערוריתי, אבל לא קשור להפרטה.

יהודה, אני יודע שאתה סוגד לביבי, אבל מה לעשות, הוא נעול על תפיסה מסויימת שכנראה שזמנה הולך ועובר. כרגע המטוטלת נעה בכיוון של דרישה להגברת השתתפות הממשלה בשירותים לאזרח. ממליץ לך לקרוא את הכתבה הקצרה ב-YNET.

ביבי צודק בחלק מהמדיניות הכלכלית שלו, ובזה אני תומך. בחלק אחר הוא טועה \ מגזים ( כמו הבזבוז בהשקעה ברכבת לבית שאן , הקטנת מס החברות, והשערוריה האחרונה של מס נמוך מאוד על מפעלי ים המלח).

לגבי הכתבה, טרכטנברג איש יקר ורוב המלצותיו טובות. דוקא בנושא החינוך יש לי הסתיגויות אבל נראה לי שעדיף לא להרחיב כדי לא לגרום להלם.

אחת שתכסה על כל ההפרטות המוצלחות ( יש לך רשימה כזו של הפרטות מוצלחות )

ספריאל רשם ש""ההפרטה מוכחת ככשלון", ולכן שאלתי איפה ההפרטות הכושלות שהוכיחו זאת. אילו הייתי יוצא בהגדרה שההפרטה הוכחה כהצלחה, אז היה מקום לדרוש ממני להוכיח את הטענה.

בכל זאת אביא דוגמא דווקא מכיון שהיתה נתונה במחלוקת, והיא הפרטת "צים". החברה נמכרה בזול, כי הספנות העולמית היתה בשפל. שנים מועטות אח"כ, הספנות התאוששה, ומיד כמה זעקה על המכירה לטיקונים בזול. אח"כ שוב היה שפל, והסתבר שבסיכום כללי בעלי "צים" הפסידו, וזעקות העיתונות השתתקו. בשורה התחתונה, בתיאוריה היה עדיף לחכות כמה שנים ולמכור במחיר גבוה יותר, אבל באופן מעשי אם הממשלה היתה מחכה יתכן שהפסדי "צים" הנמשכים היו גוררים את העסקה הכוללת למצב גרוע יותר. כלומר טוב שנפטרנו מהצרה הזו.

קופות הפנסיה שאף אחד מאיתנו לא מבין לאיזה ברוך נכנסו תושבי ישראל שמעבירים חלק ניכר מהחסכונות שלהם לעת זקנה לכמה כנופיות שבחסות החוק שודדים אותנו חודש חודש בדמי ניהול שאף מאפיונר לא היה מעיז לחשוב על כך.

נכון, אבל כדאי לדיק: השודדים הם ביטוחי המנהלים. 11% עמלה מכל הפקדה! לא יאומן. גם קרנות הפנסיה מגזימות, אבל אם רוצים ניתן להגיע איתן לעמלות נמוכות. חבל שרוב האנשים לא רוצים.

כשאתה כותב כך, יתכן שהקורא יסיק בטעות שעדיף ביטוח מנהלים.

לא סתם נותנים לקרנות לקבוע דמי ניהול גבוהים. בסופו של דבר כל בכיר באוצר, יגיע לתפקיד בכיר בחברות הפיננסיות האלה וכמובן שגם הוא יהנה משכר גבוה המבוסס בעיקר על כך שעושקים אותנו.

הדבר השני הוא שככל שדמי הניהול גבוהים יותר, רווחי הגופים הנ"ל עולים ובהתאמה מס החברות שהן משלמות.

התיאוריה הזו של אינטרס אישי אינה נכונה. תבדוק כמה מבכירי האוצר אכן עובדים שם, וכמה מבכירי האוצר לשעבר מובטלים או לא בדיוק מצליחים ותראה.

אגף התקציבים באוצר הוא כמו הסירת של האוצר. בוחרים אותם בפינצטה, הטובים מקודמים מהר, ובגילאי 40+ הם נפלטים. חלקם נקלטים כמנהלים בשוק הפרטי הצמא למנהלים טובים, אך רובם לא ממש מצליחים. ועוד רוצים להטיל עליהם 3 שנות צינון. ממה הם יחיו? מי ירצה ללכת לאגף התקציבים אם אח"כ הוא בעונש כזה?

כשהפריטו את הדואר, מיד התייקר הכל ב-16 אחוז. המדינה גם מרוויחה מההפרטה וגם מרוויחה עוד מיסים מהציבור.

הדואר כושל ומפסיד, (כמו גם הדואר האמריקאי) אבל זה לא קשור להפרטה. הדואר היה רשות ממשלתית מפסידה ועבר לחברה ממשלתית מפסידה. השינוי העיקרי היא שההנהלה הקפיצה לעצמה את המשכורות, וכל השאר נשאר גרוע. הלואי היו מפריטים את הדואר.

אגב, במקביל הוקמו חברות דואר פרטיות, והם אלה שמביאות לתיבת הדואר שלך את הדואר מהבנקים והביטוח. הם יעילות וזולות (עבור הלקוחות הגדולים בלבד).

כשהוקמו תאגידי המים, מיד התווסף מע"מ לחשבונות והנה עוד 16 אחוז מכספי הציבור הולכים למדינה. השבוע אפילו שמתי לב שעל חשבונית של תאגיד המים בת"א, כתוב שאסור לקזז מע"מ בגין חשבונית זו, כלומר אפילו להתקזז (למי שיכול) לא מאפשרים.

מחיר המיים מופרז מאוד, אבל תאגידי המיים לא קשורים לכך, כי לא הם קובעות את מחיר המיים. בכפר סבא תמיד היה תאגיד מיים (עם שירות לא טוב, שנשאר כך) תאגידי המיים הם ברכה לתושבים (כמובן רצוי שמספרם יצומצם), כי הם מונעים מראשי עיר חסרי אחריות לבזבז את כספי המיים ולהימנע מלהחליף צנרת דולפת. האם ידוע לך כמה מיים הולכים לאיבוד בצנורות הרקובות שבערים?

משום מה יש נטיה להאשים את ההפרטה בצרותינו, גם כשאין כלל הפרטה , ומצד שני קוראים לכל דבר חינוך, ומיד רוצים לשפוך שם עוד כסף.

יהודה

• תוכן חדש...