Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Caeser

בערבוב בין נוזל הידראולי מינראלי לסינטטי , לא דווח על תגובות ( ריאקציות ) לא תקינות .

כמובן שאיכות הנוזל ההידראולי יורדת לרמת הנוזל הנמוך יותר .

גם חברות השמנים הגדולות , לא אוסרות ערבוב זה .

( הם טוענות לעדיפות לנוזל הומגני בלתי מעורבב , אבל לא אוסרות בזמן מחסור להוסיף נוזל הידראולי )

- להבדיל מדרישה שלא לערבב נוזלי קרור או בלמים השונים בתקן -

לדעתי ברכב שלך כנראה יש נוזל מקורי עדיין בתקן SP סינטטי - וגם אם יש מינראלי ,אתה יכול לרענן עם נוזל בתקן SP3 .

- איילצבי - כתב

תפקיד השמן במיכל למנוע מצב בו יש נזילה ממקום כלשהוא ואז יכנס אוויר במערכת .

במיכל נוזל הבלמים תפקיד המיכל דומה - מה שאתה רואה במיכל לא מתערבב עם שאר הנוזל במערכת .

לא בדיוק - למיכל מגיעים שני צינורות - והוא משמש כמעבר לנוזל - יש במיכל כל הזמן תנועה סיבובית - סירקולציה

נכנס נוזל ויוצא נוזל הלאה , לכן המדידה הנכונה של גובה הנוזל היא כאשר המערכת חמה , יש התרחבות נוזל במיכל .

כך שמצב הנוזל במיכל - משמש כבחינה למצב הנוזל הכללי במערכת ההגה .

מרק10 -

אין דרישה להחלפת נוזל הגה - ורשמתה נכון את הסיבות - אבל .

אחרי 3-4 שנים הנוזל היוצא נראה גרוע כהה , ולפעמים עם משקעים , הוא מאוד סמיך .

וכאשר מרעננים - שומרים על מערכת ההגה , יש רכבים אשר ההגה אח"כ נעים יותר לנהיגה .

הבעיה הנוספת בהחלפה זו - היא אי ידע של המבצע בצנרת הידראולית , חיבורי לחץ , ולפעמים שייבות לחיצה חד-פעמיות .

וכמובן החלפה מלאה מכניסה נוזל נקי פחות סמיך , כאשר משאבת ההגה יכולה לאבד קצת לחץ , ומתחילים רעשי לוואי .

וראיתי חכמים :wink: - אשר ביצעו החלפה מלאה , פירוק צנרת , ואפילו סטרטר קטן , כדי להוציא גם מהמשאבה .

הם סגרו נכון , מילאו נוזל חדש , וההגה היה קצת קשה יותר , עם רעשי לוואי של המשאבה .

הפיתרון - הוספת צמיגות לנוזל החדש - מסמיך צמיגות למערכות הידראוליות - כגון .

ATC PLUS - http://www.petrotech.co.il/%D7%AA%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA-ATC-PLUS

יותר מכך - יש מוסכים אשר חוסכים לעצמם כאב ראש ובעיה .. בזמן טיפול בבעיה במערכת ההגה , הם מפרקים צנרת

ואוספים את הנוזל הישן , אחרי סגירת המערכת , הם ממלאים את הנוזל הישן , ומוסיפים נוזל חדש להשלמת חוסרים .

לכן - אני לא ממליץ על פירוק , או החלפה מלאה - אפשר לבצע עבודה פשוטה של רענון - אשר עוזרת וללא יצירת בעיות אחר-כך .

וכרגיל - מי שבא לו , יעשה מה בא לו -.. הצליח בפירוק והחלפה מלאה הרוויח , לא הצליח - ישלם את המחיר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Caeser

בערבוב בין נוזל הידראולי מינראלי לסינטטי , לא דווח על תגובות ( ריאקציות ) לא תקינות .

כמובן שאיכות הנוזל ההידראולי יורדת לרמת הנוזל הנמוך יותר .

גם חברות השמנים הגדולות , לא אוסרות ערבוב זה .

( הם טוענות לעדיפות לנוזל הומגני בלתי מעורבב , אבל לא אוסרות בזמן מחסור להוסיף נוזל הידראולי )

- להבדיל מדרישה שלא לערבב נוזלי קרור או בלמים השונים בתקן -

לדעתי ברכב שלך כנראה יש נוזל מקורי עדיין בתקן SP סינטטי - וגם אם יש מינראלי ,אתה יכול לרענן עם נוזל בתקן SP3 .

- איילצבי - כתב

תפקיד השמן במיכל למנוע מצב בו יש נזילה ממקום כלשהוא ואז יכנס אוויר במערכת .

במיכל נוזל הבלמים תפקיד המיכל דומה - מה שאתה רואה במיכל לא מתערבב עם שאר הנוזל במערכת .

לא בדיוק - למיכל מגיעים שני צינורות - והוא משמש כמעבר לנוזל - יש במיכל כל הזמן תנועה סיבובית - סירקולציה

נכנס נוזל ויוצא נוזל הלאה , לכן המדידה הנכונה של גובה הנוזל היא כאשר המערכת חמה , יש התרחבות נוזל במיכל .

כך שמצב הנוזל במיכל - משמש כבחינה למצב הנוזל הכללי במערכת ההגה .

מרק10 -

אין דרישה להחלפת נוזל הגה - ורשמתה נכון את הסיבות - אבל .

אחרי 3-4 שנים הנוזל היוצא נראה גרוע כהה , ולפעמים עם משקעים , הוא מאוד סמיך .

וכאשר מרעננים - שומרים על מערכת ההגה , יש רכבים אשר ההגה אח"כ נעים יותר לנהיגה .

הבעיה הנוספת בהחלפה זו - היא אי ידע של המבצע בצנרת הידראולית , חיבורי לחץ , ולפעמים שייבות לחיצה חד-פעמיות .

וכמובן החלפה מלאה מכניסה נוזל נקי פחות סמיך , כאשר משאבת ההגה יכולה לאבד קצת לחץ , ומתחילים רעשי לוואי .

וראיתי חכמים :wink: - אשר ביצעו החלפה מלאה , פירוק צנרת , ואפילו סטרטר קטן , כדי להוציא גם מהמשאבה .

הם סגרו נכון , מילאו נוזל חדש , וההגה היה קצת קשה יותר , עם רעשי לוואי של המשאבה . - רעשים ממערכת הידראולית תמיד קיימים ברמה כזו או אחרת בגלל שזו מערכת הידראולית וזה אופי העבודה שלה.

גם אם תבצע ניקוז תקין של האוויר תמיד יהייה רעש מסויים לכן קשה לקבוע על-סמך המידע שציינת מה הסיבה שבגללה נוצרו הרעשים וייתכן שהם תקיניים.

הפיתרון - הוספת צמיגות לנוזל החדש - מסמיך צמיגות למערכות הידראוליות - כגון .

ATC PLUS - http://www.petrotech.co.il/%D7%AA%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA-ATC-PLUS

יותר מכך - יש מוסכים אשר חוסכים לעצמם כאב ראש ובעיה .. בזמן טיפול בבעיה במערכת ההגה , הם מפרקים צנרת

ואוספים את הנוזל הישן , אחרי סגירת המערכת , הם ממלאים את הנוזל הישן , ומוסיפים נוזל חדש להשלמת חוסרים . - אף מוסך בארץ לא אוסף את הנוזל היישן וממלא אותו בחזרה.

יש בפורום מספיק מכונאים ובעלי מקצוע שיעידו בבית המשפט 8) שהם לא מבצעים את שכתבת.

לכן - אני לא ממליץ על פירוק , או החלפה מלאה - אפשר לבצע עבודה פשוטה של רענון - אשר עוזרת וללא יצירת בעיות אחר-כך .

וכרגיל - מי שבא לו , יעשה מה בא לו -.. הצליח בפירוק והחלפה מלאה הרוויח , לא הצליח - ישלם את המחיר .

אייל .

שכחתי לציין שלא קיים אף ייצרן רכב שמציין שיש להחליף את הנוזל לאחר X קילומטרים או Y שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז לא מציינים. לא מציינים זאת עקב האמינות של מערכת ההיגוי וגם עקב התלות הרבה מאוד של אורך חיי הנוזל באופי השימוש. אבל יצרן הרכב, וגם המכונאי במוסך, לא מתייחסים לדברים מופשטים ולא מדידים, אך חשובים לנהג (ולא לרכב) כמו תחושת ההגה, הדיוק שלו ועוד - שמשתפרים כאשר מרעננים את הנוזל, אחת לחמש שנים או מאה עשרים אלף (ואני נדיב). תראה את הנוזל היוצא מן המערכת אחרי פרק זמן כזה, ונכונה לך הפתעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מרק10 - כתב

ואוספים את הנוזל הישן , אחרי סגירת המערכת , הם ממלאים את הנוזל הישן , ומוסיפים נוזל חדש להשלמת חוסרים . - אף מוסך בארץ לא אוסף את הנוזל היישן וממלא אותו בחזרה.

יש בפורום מספיק מכונאים ובעלי מקצוע שיעידו בבית המשפט :cool: שהם לא מבצעים את שכתבת.

זה נכתב ונאמר לחיוב - כך רצוי לעשות במערכת הגה ישנה ( וכנראה שזה מבוצע מתוך ניסיון ) - כדי למנוע בעיות לא צפויות .

ובפועל הם מבצעים רענון - מוסיפים כ 70% מהנוזל הישן , ללא המשקעים שבתחתית המיכל שאספו בו את הנוזל

ומוסיפים כ 30% נוזל חדש .( המידות הן בהערכה +- ).

מרק10 - כתב

רעשים ממערכת הידראולית תמיד קיימים ברמה כזו או אחרת בגלל שזו מערכת הידראולית וזה אופי העבודה שלה.

גם אם תבצע ניקוז תקין של האוויר תמיד יהייה רעש מסויים לכן קשה לקבוע על-סמך המידע שציינת מה הסיבה שבגללה נוצרו הרעשים וייתכן שהם תקיניים.

יש רעשים , ויש רעשים - כשתשמע אתה תבין את ההבדל .. כמו שיש רעש (זעקה) של כאב , ורעש של אנחה (גניחה ) טובה .:roll:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש יצרנים שכן ממליצים על החלפה כמו למשל דייהו

אני כן ממליץ על החלפה כי לאחר מספר שנים השמן כמו כל שמן מאבד תכונות בטח כאשר השמן הוא מינרלי רגיל כמו הדקסטרון ולכן יש להחליפו

אפשר לבצע רק רענון אבל עדיף החלפה מלאה

לפתוח את צינור החזרה להניע מנוע ולתת לשמן לצאת ובאותו זמן ממלאים לתוך המיכל שמן חדש

פורסם

לרוב הדגמים של דייהו לא קיימת הנחייה להחליף את נוזל הגה הכוח גם אלה שהנוזל הזורם במערכת הינו DEXRON®-II-D, DEXRON®-III (מינרלי).

באיזה דייהו יש להחליף את השמן ? דייהו רייסר אולי ?

רוב ייצרני הרכב לא מציינים שיש להחליף את השמן (רשימה קצרה).

VW

Daewoo

(Matiz,Kalos,Nubira,Tacuma,Lanos,)

ניסאן - 350Z, אלמרה N-16

טויוטה קורולה

BMW אפילו משנת ייצור 1992

ועוד רבים אחרים.

אני מתייחס אך ורק לרכב פרטי.

פורסם
Caeser

ואוספים את הנוזל הישן , אחרי סגירת המערכת , הם ממלאים את הנוזל הישן , ומוסיפים נוזל חדש להשלמת חוסרים .

אייל .

אייל, ברור לך שפעולה זו נוגדת את ההגיון הטכני. אם אתה והמכונאים שמבצעים את שכתבת אתם כנראה יודעים טוב יותר מהייצרן לכן אני מוריד את הכובע שלי בפניכם.

דווקא הייצרן ניסאן כותב שאסור להשתמש בשמן יישן.

CAUTION

Do not overfill (above the MAX level

Do not reuse the drained power steering fluid Recommended fluid is Genuine NISSAN PSF II or equivalent

פורסם

ראשית דבר, אם הנוזל ה"כ שחור ומסריח ברור שמומלץ להחליפו. כל מכונאי בר דעת יודע זאת.

שנית, בתמונה רואים שהנוזל מצבו תקין (המיכל עודפים נקי לגמרי) אך קיים חוסר, יש להשלים נוזל לרמת המקסימלית ולעקוב, אם יש איבוד נוזל יש לגשת למוסך לבדיקת מערכת ההידראולית של ההיגוי.

בכל מקרה לא מחזירים שמן או נוזל שרוקן ממכלול או מערכת ברכב, למעט מקרים שהוא באמת חדש ורוקן ממערכת תקינה.

פורסם

הדיון סובב סביב השאלה האם יש צורך להחליף את נוזל הגה כוח כפי שהמליץ חבר הפורום אייל כול 3-5 שנים חלק מטיפול שוטף ברכב ולא מה יודעים המכונאים.מספיק לפתוח כול ספרות אחזקה ולקרוא את השורות הבאות מתוך ספרות של ייצרן מסויים ולהבין שבמקרים מסויימים אכן יש להחליף את השמן.

STEP 3. Check the fluid level.

(1) Park the vehicle on a flat, level surface, and then start the

engine.

(2) Turn the steering wheel several times to raise the

temperature of the fluid to approximately 50 − 60°C (122 −

140°F).

(3) With the engine running, turn the wheel all the way to the

left and right several times.

(4) Check the fluid in the oil reservoir for foaming or milkiness.

Check the difference of the fluid level when the engine is

stopped, and while it is running

פורסם

עדכון - לאחר שעברתי בערך כל מקום אפשרי בבאר שבע, זה המוצר שהצלחתי לרכוש.

שום דבר אחר בתקן SPIII לא היה בשום מקום.

בקבוק של ליטר עלה לי 65 ש"ח.

עכשיו לפני שאני שם את זה, תגידו לי בבקשה האם זה מתאים? :|

מצ"ב תמונות.

Picture-009-89.jpg

Picture-008-92.jpg

פורסם

רשום על תוית המיכל מלפנים בברור ובגדול - ATF - נוזל הידראולי לממסרות .

אח"כ - SPIII - זה תקן הנוזל המתאים -

ומאחור רשום שמיועד לקיאה וליונדאי - שתי החברות הללו עובדות בתקן מיצובישי SP3- SPIII .

כך שהנוזל מתאים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על התשובה. פשוט בחנויות בילבלו לי את השכל אם הנוזל בצבע

אדום או צהוב או לא יודע מה, אז התעוררו אצלי הספקות.

• תוכן חדש...