Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניינת לקנות רכב עד 60,000 ש"ח, הנסיעות שלי לרוב הן בית - עבודה אך ישנן גם נסיעות בין עירוניות - לערכתי יצא לי לעשות משהו כמו 700-800 ק"מ בחודש.

ראיתי את הפיקנטו, גם את האלטו וכל מכונית קטנה כזו או אחרת - אני פשוט לא אוהבת רכבים קטנים :\

הרכב יחידי הקטן שקורץ לי היא המאזדה 2.

העניין שאני שמעתי על 3 חסרונות בה: אין נורית דלק המהבהבת בזמן שהדלק עומד להגמר (נשמע לי דיי מוזר..), אין אורות שניתן להדליק בלילה בידית ההילוכים וכן היא אוכלת הרבה דלק...

עכשיו לגבי מאזדה 3, החסרונות הבולטים ששמעתי עליה הם: רעש בנסיעה וצריכת דלק גבוהה כשל המאזדה 2..

העניין הוא כזה, כמה עלות אחזקה תהיה לי עם כל אחד מהרכבים הנ"ל אם אני מוציאה 700-800 ק"מ בחודש, מעוניינת ברכב שנת 2008-2009.

אם יש לכם הצעות לגבי יונדאי i30, i25, i20 אני אשמח לשמוע (יתרונות כנגד חסרונות בולטים)

תודה רבה :]

פורסם

1) אני לא מאמין שברכב מודרני אין נורית שמתריאה על מפלס דלק נמוך, אולי את ניזונה משמועות לא נכונות? :roll:

2) אכן אין אור בידית ההילוכים, אבל למה את צריכה להתסכל למטה לידית כשיש לך אידיקטור על ההילוכים בקונסולה מאחורי ההגה?

3) "אוכלת" זה יחסי, הכל תלוי בצורת הנהיגה שלך, אני יכול לספר שהמאזדה 3 שלי, מנוע 2000 סמ"ק אוכלת 1 ל-11 בממוצע,

שזו בערך אותה צריכה של מאזדה 3 עם מנוע 1600 סמ"ק בנסיעה נורמלית (לא מתפרע יותר מידי).

4) לגבי הרעש, אכן גירסת ה-1600 סמ"ק מעט רועשת יותר בשיוט ב-100 קמ"ש מזו שיש לי אבל זה לא כזה נורא.

לדעתי אם רק את נוהגת ברכב ועל מנת גם לחסוך בביטוח, תלכי על המאזדה 2, מכונית חביבה ביותר.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מאזדה 2 לפי היצרן עושה 1.12 בממוצע - ככה שאני מהמרת שהיא עושה 1.11 או 1.10 (אף פעם אין להסתמך על בדיקות היצרן ^_^)

ומהאדה 3 עם 1600 סמ"ק עושה גם בערך את אותה צריכת דלק.

לגבי נורית דלק במאזדה 2 - קראתי בהרבה פורומים שאין לה נורית דלק , לפי מה שהבנתי המחוג של הלדק מתחיל להבהב כשמפלס הדלק יורד...זה הינו הך?

אני שואלת מבחינת אחזקה - שוב , אני ככל הנראה אסע את ה700-800 ק"מ בחודש שזה בעיקר עירוני בתוך ר"ג, בינעירוני לגבעתיים 2-3 בשבוע מר"ג, ליהוד פעם בשבוע ופעמיים מר"ג להרצליה = סה"כ יוצא לי 700-800 ק"מ - השאלה .. כמה דלק יוצא לי בכל אחת מהאופציות ( מאזדה 2 ו - 3 ), הרעש שיש במאזדה 3 , נסבל וחרישי או סגנון מעצבן שמבאס נהג לנסוע ברכב?

לגבי ביטוח, גם המאזדה 2 וגם ה-3 אני רוצה באזור ה208-2009 עם ק"מ עד 80-90,000 גג. - מה ההבדל בין הביטוחים אם אני נהגת צעירה אך לא חדשה?

מבחינה מכאנית ונוחות - מי נוחה יותר לנהיגה?

פורסם

אני חושב שיש בשוק מכוניות שנותנת תמורה טובה יותר לכסף ממאזדה 2 או מאזדה 3.

יונדאי i30 ובטח שיונדאי i20 נמצאות מחוץ לתקציב שלך, רכבים כאלו "יד ראשונה מליסינג" נמכרים באזור ה-65 אלף ש"ח. לא רחוק מהתקציב שהגדרת, אבל טיפה מעל.

אופציה שכן קולעת לתקציב שלך היא דייהטסו סיריון. חסכונית יותר בדלק, זולה יותר לאחזקה וזולה יותר לרכישה.

אופציה נוספת - ניסאן מיקרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אמרת שמצאה חן בעינייך המאזדה 2 אז נישאר שם -

תבדקי את האתר הבא - זה אתר שנותן נתונים אמיתיים לעומת נתוני יצרן - דווקא הנתונים מתוצאות אמת לנהיגה משולבת מראה צריכה של 1:12.3 או קיי בואי נאמר 1:12

http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_2_2008_3491

זה לא חסכוני במיוחד לסופר מיני אבל זו לא צריכה מטורפת.

סה"כ את יכולה לעשות חשבון מאוד פשוט:

ליטר עולה 7.30 ש"ח (נניח, בערך)

את נוסעת 800 קילומטר בחודש ומיכל הדלק שלך הוא 42 ליטרים

42*12 = 504 קילומטר - לדעתי, ילך לך מיכל וחצי בערך בחודש

יותר מדוייק חלקי 800 קילומטר ב12 = 67 ליטרים (אחרי שעיגלתי קצוות)

67*7.3 = 490 שקלים בחודש לדלק... לא כל כך נורא.

לעשות מנוי של חופשי חודשי יכול לעלות לך יותר.

------------------- עכשיו

הנסיעות שלך הן בית עבודה והרבה בתוך העיר - למה את צריכה רכב משפחתי גדול ומסורבל?

רכב קטן יותר, נוח יותר להיגוי ותמרון, נוח יותר לחניה.

זה שיש ל2 תא כפפות קטן? למי איכפת את לא מחזיקה שם עוזי, גם לא עוזון :-D

זה רכב קטן יחסית, זריז מאוד ונוח - כיפי לנהיגה ולדעתי ירגיש הרבה יותר טוב מה3 שהיא קצת כבדה על מנוע 1.6 שהוא גם ככה לא חזק במיוחד לעומת היצע המנועים שיש היום.

ה2 לעומת זאת תרגיש לך הרבה יותר זריזה ותחסוך לך הרבה כאבי ראש בעיר עם מצוקת חניה אמיתית.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ה-2 יותר חסכונית מה-3. בכל מקרה, צריכה של 1 ל-12 היא לא מילה גסה, וזו אכן הצריכה הממוצעת אצלי, רק כאשר אני נוהג בצורה רגועה ולא "משתעשע" עם הרכב או עם רגל כבדה על הגז.

אין נורית דלק שמאירה, אבל המד דלק דיגיטלי (8 פסים), וכאשר הוא מגיע לסוף, הוא מהבהב עם הפס האחרון, ואם תרצי "לסחוט" אותו עד הסוף, אז הוא יהבהב גם בלעדיו בסופו של דבר (ועדיין כאשר זה קורה ישאר לך משהו כמו 6-7 ליטר ספייר). כמובן שאת יכולה לראות במחשב דרך כמה ק"מ נשאר לך (למרות שזה לא נכון אף פעם והוא אופטימי יתר על המידה), ולהבין שנשאר עוד דלק :wink: .

עלויות אחזקה זו מכה טיפה כואבת, אבל גם ב-3 העניין דומה. הטיפולים לא זולים, כמובן לא כמו מרצדס אבל דיי יקרים (טיפול רגיל יעלה 600-800 ש"ח). טיפול גדול יחסית יגיע גם ל-1500+.

ביטוח של הרכבים האלה יקר עד מאוד. אני בביטוח ישיר מבטח ב-6K ש"ח ואני נהג צעיר ללא עבר של תאונות (3 שנים אחרונות). ביטוח על ולוסטר חדשה תעלה לי אותו הדבר :shock: .

נוחות - לא הצד החזק של ה-2. לא יישבר לך הגב, אבל גם לא נוחה כמו סיטרואן C5 לדוגמא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

עכשיו אני לגמרי מבולבלת...

הקטע של הנורות מאוד חשוב לי ברכב כמה שזה נשמע לכם הזוי,חשוב לי שתהיה נוכחות בתפעול של הרכב שאני לא אצטרך לחפש כל הזמן את הנוריות האלו הקטנות שמעידות מה הבעיה ברכב או על איזה מצב אני ברכב..זה עניין של נוחות מבחינה תפעולית.

לגבי ההצעות של דייהטסו וניסאן מיקרה - אני לא אוהבת רכבים קטנים, הרכב היחידי הקטן שעומד איפפשהווו בסטנדרטים זה המאזדה 2, ויש מצב גם יונדאי i20 ו i30.

עכשיו, 6,000 ש"ח ביטוח???? למאזדה (2\3)שנת 2008\2009?? אתה בטוח במה שאתה אומר? זה טירוף! :freaky_eyes:.

טוב נראה לי שעשינו קצת סלט בכל העניין, אז אני פשוט אגדיר מה אני מחפשת ב-ד-י-ו-ק:

1. רכב חסכוני (יחסית!!)

2. רצוי שיהיה משפחתי ולא קטנטן - אם כבר קטנטן אז לא i10, כל זסוזוקי כזה או אחר, דייהטסו, ניסאן מיקרה או כל רכב מרובע כזה או אחר!

3. שיהיה נוח לנסיעה

4. שיהיה אמין! ( בלי יותר מידי תיקונים, טיפולים וכיו"צ)

5. שיהיה נוח מבחינה תפעולית (כמו שהגדרתי כבר למעלה..)

6. אין מה לעשות, גם זה קונה אותי - עניין של חיצוניות ופנימיות הרכב - שיהיה נעים לעין שלא יראה כמו רכב משנת טראפאפו..(בלשון הגזמה)

7. שינוע בסביבות עד 60 אלף ואםםם הוא ממש שווה את המחיר אני מוכנה להתפשר על 65,000.

8. שהתגובות שלו עלהכביש יהיו טובות שלא יזחל כמו עגלה או יזכור שהוא צריך להתחיל לנסוע באור ירוק אחרי 3 שניות (כמו שברולט קרוז לדוגמא)

זהו נראה לי :roll:

תודה :roflmao:

פורסם
עכשיו אני לגמרי מבולבלת...

הקטע של הנורות מאוד חשוב לי ברכב כמה שזה נשמע לכם הזוי,חשוב לי שתהיה נוכחות בתפעול של הרכב שאני לא אצטרך לחפש כל הזמן את הנוריות האלו הקטנות שמעידות מה הבעיה ברכב או על איזה מצב אני ברכב..זה עניין של נוחות מבחינה תפעולית.

אין שום סיבה בעולם שלא תראי את זה, המד דלק ממש מול העיניים שלך. אצלם לך אם תרצי.

לגבי ההצעות של דייהטסו וניסאן מיקרה - אני לא אוהבת רכבים קטנים, הרכב היחידי הקטן שעומד איפפשהווו בסטנדרטים זה המאזדה 2, ויש מצב גם יונדאי i20 ו i30.

עכשיו, 6,000 ש"ח ביטוח???? למאזדה (2\3)שנת 2008\2009?? אתה בטוח במה שאתה אומר? זה טירוף! :freaky_eyes:.

כן, לצערי זה המחיר

טוב נראה לי שעשינו קצת סלט בכל העניין, אז אני פשוט אגדיר מה אני מחפשת ב-ד-י-ו-ק:

1. רכב חסכוני (יחסית!!) אם 1 ל-12 זה חסכוני בשבילך (משולב), אז הוא חסכוני יחסית.

2. רצוי שיהיה משפחתי ולא קטנטן - אם כבר קטנטן אז לא i10, כל זסוזוקי כזה או אחר, דייהטסו, ניסאן מיקרה או כל רכב מרובע כזה או אחר! אפשר להסיע בו 4 מבוגרים בכיף.

3. שיהיה נוח לנסיעה - כתבתי כבר למעלה.

4. שיהיה אמין! ( בלי יותר מידי תיקונים, טיפולים וכיו"צ) רכב אמין, טיפולים מעט יקרים, שוב פירטתי.

5. שיהיה נוח מבחינה תפעולית (כמו שהגדרתי כבר למעלה..)

6. אין מה לעשות, גם זה קונה אותי - עניין של חיצוניות ופנימיות הרכב - שיהיה נעים לעין שלא יראה כמו רכב משנת טראפאפו..(בלשון הגזמה) - עניין סובייקטיבי לגמרי.

7. שינוע בסביבות עד 60 אלף ואםםם הוא ממש שווה את המחיר אני מוכנה להתפשר על 65,000.

8. שהתגובות שלו עלהכביש יהיו טובות שלא יזחל כמו עגלה או יזכור שהוא צריך להתחיל לנסוע באור ירוק אחרי 3 שניות (כמו שברולט קרוז לדוגמא) - ה-2 מאוד זריזה ולא עגלתית כמו רוב האוטומטיות האחרות.

זהו נראה לי :roll:

תודה :roflmao:

תגובתיי באדום בקשר למאזדה 2.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק את שני הרכבים הבאים:

1. פיאט פונטו גראנדה אוטומט (רובוטי) - הגיר הרובוטי שלהם ממש לא נוראי ודווקא מקבל ביקורות טובות מאוד.

הרכב מ-א-ו-ד חסכוני בדלק, זול לתחזוקה, נוח, יפה ומתברר גם שהפונטו הזאת מוכיחה אמינות טובה מאוד.

2. לרדת קצת בשנתון ולקנות טויוטה יאריס - רק לא גיר רובוטי!

אני בהחלט מציע דיהטסו סיריון כי זה בעצם יאריס בתחפושת והיא גם מאוד חסכונית -> 1:14 בממוצע כמו היאריס והפונטו שישנם האומרים שהיא אפילו יותר חסכונית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני באמת לא מבין מה את מוצאת במזדה 2 הזאת, יש רכבים שיתנו לך בהרבה יותר תמורה לכספך ( אולי את חושבת שזה רכב יפה ??? ) . דהייטסו סיריון פחות או יותר באותו גודל כמו המזאדה 2, ואולי אפילו יותר מרווחת, וגם ממש חסכונית 1:16 ( בדקתי אצל אחותי שיש לה את הרכב ) . אגב 1:12 למזאדה 2 זה פשוט בושה !!! זה אמור איכשהו להיות רכב חסכוני. אגב יש לך לקחת פונטו בשנתון גבוה יותר , רכב חסכוני גם בטיפולים וגם בדלק !

אוטו-מאניה :-)

פורסם

רכב חיסכוני מאוד, אמין, לא צפוף , נראה טוב בעיני בחורה מבולבלת :lol: :

הונדה ג'אז 2006-2007 נראית לי אופציה מושלמת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מנסיעות לא מעטות במושב האחורי של מאזדה 2 - עבורי היא הייתה צפופה (ואני לא גדול במיוחד :roll:).

קחי את זה בחשבון.

פורסם

ה-2 זריזה מאד, נראית מעולה ובטוחה מאד (יחסית למיני) בדגם הדינמיק.

צריכת הדלק סבירה למנוע 1500, והיא קלת משקל ומהנה מאד לנהיגה.

היא נוחה למדי גם בנסיעות ארוכות ובתנאי שתא הנוסעים אינו מקרקש (מחלה), אך לא הייתי מטעין אותה בחמישה כרסתנים אחרי סעודת ליל סדר. (אני נוהג כיום בסיטרואן C5 מדהימה כך שיש לי למה להשוות).

מד הדלק וחיווי ההילוכים בידית אינם מהווים שום בעיה, תשכחי ממה שקראת ופשוט תסתכלי באוטו כשתבדקי אותו, יש הכל. no issue whatsoever.

בהשוואה לזוועתונים על גלגלים כמו סיריון ודומיהן מדובר בליגה בפני עצמה.

חסרונות - עלות חלפים מקוריים גבוהה יחסית לז'אנר, בלמים שמתבלים מהר מדי לטעמי גם בנהיגה רגועה (עניין מבני) וחלקי פח יקרים אם אירעה תאונה.

אני לא שולט במחירונים אבל נראה לי שהיא יקרה במקצת מול החלופות.

אחלה אוטו עד שמגיעים ילדים, וגם אז הוא סביר עם פשרות מסוימות.

לגבי ה- 3 - חוץ מבגאז' יותר גדול אני לא מוצא בה שום יתרון האמת. למנוע שלה אותם סוסים (105) למרות נפחו הגדול יותר והוא כבד הרבה יותר.

יש לי נסיון של 3 שנים כמעט עם ה 3 מהדגם הקודם (בליסינג) וכ-3 שנים עם ה-2 (כבעלים פרטי).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...