Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התקשרתי לאדם שמוכר רכב בבעלותו, מליסינג מימוני: האם זה כמו לרכוש מאדם פרטי?

כמה ידיים הרכב עבר? אחד או שניים?

האם הרכב של האדם למשך תקופה מסויימת (נאמר 3 שנים), שבמהלכה הוא משלם תשלום חודשי לחברת הליסינג, ובסיום התקופה הרכב עובר בעלות (קרי - 2 ידיים)?

מה רשום ברישיון רכב?

תודה.

פורסם

ליסינג מימוני זאת שיטת מימון לרכב חדש. בשיטה הזאת לא משלמים את כל הסכום שעולה הרכב "במכה אחת" אלא משלמים סכום גדול יחסית בהתחלה ואחר כך תשלומים חודשיים במשך שלוש שנים. הליסינג כאן הוא שאחרי שלוש שנים נשארת יתרה לתשלום, שאפשר לשלם על ידי טרייד אין לרכב חדש או על ידי הלוואה נוספת.

לשאלתך, בדרך כלל בליסינג פרטי הרכב רשום על שם חברת הליסינג. אחרי שלוש שנים בדרך כלל חברת הליסינג מוכרת את הרכב ואז הוא יד ראשונה ולא יד שנייה. אם פגשת מוכר פרטי שאומר לך שמדובר ברכב מליסינג פרטי, בקש ממנו אישור מחברת הליסינג על ביצוע הליסינג הפרטי. בדרך כלל אנשים פרטיים יעדיפו למסור את הרכב לחברה ולא להתעסק במכירה בעצמם.

פורסם

רוב הסיכויים שמדובר בסוחר. תעבור הלאה, שלמה סיקסט לא צריכה את עזרתם של סוחרים כדי למכור רכבים טובים, בשביל זה יש לה רשת מגרשי מכירה בפריסה ארצית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכבים מליסינג פרטי נמכרים לרוב ע"י הבעלים.

חברות הליסינג בתום 3 השנים של החכירה מציעות בדרך כלל מחירים מעליבים לשדרוג או לקניה חוזרת למרות שמדובר ברכבים פרטיים לכל דבר ולכן המוכרים מנסים למכור את הרכב בעצמם ואז מעבירים בעלות ישירות מחברת הליסינג לקונה כדי "לחסוך" יד.

שבת שלום.

פורסם

א. לפני שלוש שנים מסלול הליסינג הפרטי לא היה פופלאי במיוחד. רוב הסיכויים הם שלא מדובר בליסינג פרטי אלא בתפעולי. אם אכן מדובר בליסינג פרטי, למוכר אמור להיות אישור על כך מחברת הליסינג.

ב. רוב חברות הליסינג מתחייבות למחיר מחירון (משוקלל עם הפחתה של ליסינג פרטי, 8 אחוזים) בסיום עסקה. אתה קורא לזה מעליב? לאור מצב שוק המשומשות כיום, ממש לא נראה לי שזה מעליב. יש מספיק שלא מצליחים לקבל גם 20 אחוז מתחת למחירון על המכונית ה"יד ראשונה פרטית" שלהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הם מתחייבים במקרה שהרכב לא עבר שום אירוע תאונתי/פחחות, נמצא במצב חיצוני מושלם, עבר טיפולים בחברה ובעל טסט לתקופה ארוכה. בודדים הרכבים שמגיעים לסיום עיסקה במצב מושלם ולכן הרוב לא מקבלים זיכוי במחירון.

אם הוא מנסה למכור את הרכב לפני תום עיסקת החכירה אז האישור לכך שהרכב הוא ליסינג מימוני זה רק המסמכים של העיסקה.

ברישיון המקורי של הרכב שלי היה שיעבוד לשלמה כ.א.ל שזו חטיבת הליסיג הפרטי בשלמה סיקסט, זה היה רמז עבה לסוג העיסקה.

שבוע טוב.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מתעלק על השרשור.

מצאתי רכב ביד2 במצב מצויין מאדם מבוגר, הוא אומר שהרכב נקנה על ידי ליסינג מימוני של אלבר.

כמו כן הוא אומר שהרכב רשום על שם אלבר וישנה ירידת ערך של 10%.

עכשיו השאלה שלי היא ככה, במידה ואני קונה את הרכב ומוכר אותו לאחר זמן מה, איך הבעלים הבאים של הרכב יכול לדעת שהרכב היה של אלבר?

ואילו עוד סכנות יש בקניית רכב במצב כזה?

תודה.

Polo 2012

פורסם

לי יש אישור מחברת הליסינג שהיד הראשונה של הרכב הייתה ליסינג מימוני. ברישיון כתוב החכר.

אני מניח שגם לו יש אישור כזה בין כל המסמכים שקשורים בעיסקה אם הוא היה הלקוח שחכר את הרכב.

אם אין לו את המסמכים אז פניה למחלקת הליסינג הפרטי של אלבר תפתור את הבעיה לדעתי.

בעיקרון אין הרבה סיכונים אם אכן קיימים כל האישורים. רכבי ליסינג פרטי קשורים לחברת הליסינג רק בעניין המימון. הטיפולים מתבצעים ע"י הלקוח והוא מחוייב ע"י חברת הליסינג לפעול לפי הוראות היבואן ולבצע טיפולים רק לפי הספר בכדי שהרכב יעמוד בקריטריונים של המחירון ביום סיום העיסקה. בנוסף למעשה מדובר ברכב פרטי לכל דבר שהנוהג בו שילם את כל הסכום מכיסו וגם נהג בו בהתאם.

הרכב שאני רכשתי לדוגמה היה בליסינג פרטי כמעט שנתיים, אני קיבלתי רכב עם 22 אלף קילומטרים שעבר טיפולים לפני הזמן במוסך רשת של יונדאי והיה במצב כמעט חדש. המחיר, נמוך בהרבה ממחירו של רכב פרטי עם אותם נתונים.

• תוכן חדש...