Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתאונה הזאת שהייתי עד לה הן לא נפתחו, האם זהו כשל או לא?

IMG00481-20111206-20271.jpg

IMG00482-20111206-2027.jpg

IMG00483-20111206-2028.jpg

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

יש יצרנים שמציינים באיזו מהירות הכריות אמורות להיפתח.

בעיקרון, במהירויות נמוכות הן לא צריכות להיפתח.

אל תשכח שמכוניות מודרניות נראות לפעמים איום ונורא

אחרי תאונה במהירות מגוכחת ב-25 קמ"ש, בגלל תכנון אזורי קריסה,

שסופגים את המכה טוב יותר מכל כרית אוויר. מהניחוש המאוד-לא-מושכל שלי

בנוגע לצילום, זה לא נראה כמו תאונה במהירות גבוהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כדאי לקרוא את כל הפסקה. מצויין שלפי תקן אמריקאי כריות אויר אמורות להפתח בהתנגשות בקיר (המוגדר כמחסום) במהירות 23 קמ"ש, אבל רק במהירות כפולה כאשר ההתנגשות היא ברכב חונה במשקל דומה לרכב המתנגש. יתכן שהסוזוקי בתמונה התנגשה בגוף רך יחסית ולכם הכריות לא נפתחו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הראש שלך נחבט בהגה? אם לא אז היא לא אמורה היית להיפתח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה תלוי גם בזווית הפגיעה ברכב, בצע חיפוש, היה פה כבר שלל פירושים לסיטואציות כאלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש נטייה לשכוח שתכלית קיומן של כריות אוויר איננו להיפתח,

אלא להגן על הנוסעים כשצריך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הכל תלוי בעוצמה וזווית הפגיעה, אני מכיר 2 מקרים של כניסה במדרכה עם מאזדה 323 בניסיון לחנות שנפתחו כריות האוויר.

haters will hate

פורסם

אכן, כשנכנסים במדרכה אין כל ספיגת אנרגיה - המדרכה נשארת שלמה, שום חלק של המכונית לא קורס, חיישן הכריות מקבל את כל התנע של הפגיעה בשלמותו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

כפי שנאמר, מהירות הפתיחה של כרית אוויר היא בתאונה במהירות של כ-25 קמ"ש. אלא שיש להבדיל בין המהירות שבה קרתה התאונה, לבין המהירות (או, ליתר דיוק, עוצמת התאוצה השלילית...) של התאונה עצמה. זה הוא בעצם הרעיון שעליו מבוסס רעיון איזורי הקריסה ברכב. במקום שבו רכב קשיח יפגע במכשול וייעצר בבת אחת, רכב שחלקיו החיצוניים רכים, יימעך ולכן ייעצר באופן הדרגתי יותר ולכן התאונה תהיה פחות קשה.

לדוגמה, כאשר מכונית תפגע במכונית אחרת, קיים אבדן של חלק מהאנרגיה, כיון שמכונית הינה עצם "מעיך" ו"דחיף." נניח שתיכנס במכונית החונה נגד כיון הנסיעה (כלומר, פגיעה חזית אל-חזית). במקום שהמכונית הפגועת תיעצר בבת אחת, חלקה הקדמי נמעך כמו סנדוויץ' בין תא הנוסעים לבין המכשול, וכך תא הנוסעים בעצם ממשיך לנוע קדימה ונעצר באופן הדרגתי יותר. גם חלקה הקדמי של המכונית הנפגעת נמעך, וגם המכונית עצמה נדחפת קדימה ולא נשארת נטועה במקומה.

התוצאה היא שגם אם תיכנס ברכב השני במהירות של כ-40 קמ"ש, וייתכן ועוצמת התאונה תהיה של 20 קמ"ש ולכן כריות האוויר לא תיפתחנה. לעומת זאת, מה קורה אם נכנסים ברכב מאחור? אזור המטען קצר לרוב מתא המנוע ולכן לא ניתן להכניס בו אזור קריסה באותו גודל ויש להקשיחו. דלתות הרכב דקות עוד יותר ולכן הינן קשיחות עוד יותר. לכן, אם תפגע ברכב אחר מאחור, עוצמת הפגיעה תהיה רבה יותר, ובפגיעה בצד – עוד יותר.

אם תיכנס בקיר בטון, הרי שהקיר לא יימעך כמעט בכלל וכמובן שלא יידחף, ולכן עוצמת התאונה תהיה עוד יותר גדולה, קרובה מאוד למהירות שבה ממש נכנסתם בקיר. ככלל, נהוג לומר שהתנגשות ברכב אחר, כריות אוויר יפתחו במהירות של כ-50 קמ"ש, ובפגיעה בעצם קשיח ומקובע, היא תהיה כ-30 קמ"ש

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...