Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד שומע שעל מנוע חם הרכב עובד טוב יותר. האם מישהו יכול להסביר, בצורה מפורטת, למה כשהמנוע קר הוא מתנהג X וכשהוא חם אז הוא מתנהג Y? אם מישהו יודע אתר טוב בשביל זה אשמח מאוד, כי אני לא מצאתי.

אולי זה יעזור לי להבין למה במנוע קר אני מרגיש דפיקות חזקות במעבר מהילוך ראשון לשני ובמנוע חם אני לא מרגיש את זה!

תודה

פורסם

התשובה של invent היא כנראה באמת ההסבר לדפיקות בהעברת הילוכים שאתה מרגיש, רק שמדובר בשמן הגיר שגם הוא מתחמם בנסיעה (גם מהמנוע וגם מחיכוך פנימי).

לגבי זה שמנוע חם עובד טוב יותר, אז מעורבים עוד כמה גורמים. הסבר מפורט מדי אני לא אתן לך כי זה קורס שלם באוניברסיטה, אבל על קצה המזלג...

1. השריפה בתאי השריפה במנוע תלויה בלחץ ובטמפרטורה. כשהמנוע חם, השריפה מלאה יותר - כלומר, אחוז גדול יותר מהתערובת אכן נישרף ולא ניפלט עם גזי הפילטה כפי שהוא. הדבר מאפשר לקבל יותר הספק בכל מחזור.

2. המנוע מפסיד חלק מהביצועים שלו עקב חיכוך, התפשטויות תרמיות של הצילינדר מקטינות מעט חיכוך זה.

3. צמיגות השמן יורדת עם עליית הטמפרטורה ולכן כשהוא חם, החיכוך הויסקוזי שלו קטן יותר וגם הוא מגיע מהר יותר לחריצים השונים.

פורסם

לגבי הסעיפים 1 ו-3:

1 - אז עדיף תמיד לחכות דקה-שתיים שמנוע יתחם לפני הנסיעה(גם ברכבים חדשים)

3 - אז הרעש כמו טרקטור והרעידות יחסית מעצבנות שאני מרגיש כשמנוע קר ונעלמות, כמעט לחלוטין, כשהמנוע התחמם זה בגלל שבמצב קר השמן עדין צמיג והחיכוך בין חלקים עדין חזק? אם כן, אז מה עושים, כי אני לא מרגיש את כל זה ברכבים אחרים?

ולגבי בדפיקות בגיר: אני לא כל כך בטוח שבגלל שהשמן סמיך ולא בטמפ׳ עבודה כשהמנוע קר זה גורם לדפיקות בגיר, הרי זה לא קורה ברכבים אחרים כשמתחילים לנסוע על מנוע קר.

פורסם

עדיף להניע וישר להתחיל נסיעה רגועה עד שהמנוע מגיע לטמ"פ עבודה, כשהוא עומד לוקח לו הרבה יותר זמן להתחמם וכך נוצר בלאי גדול יותר למנוע כי השמן עוד לא הגיע לטמפ' עבודה.

פורסם
לגבי הסעיפים 1 ו-3:

1 - אז עדיף תמיד לחכות דקה-שתיים שמנוע יתחם לפני הנסיעה(גם ברכבים חדשים)

3 - אז הרעש כמו טרקטור והרעידות יחסית מעצבנות שאני מרגיש כשמנוע קר ונעלמות, כמעט לחלוטין, כשהמנוע התחמם זה בגלל שבמצב קר השמן עדין צמיג והחיכוך בין חלקים עדין חזק? אם כן, אז מה עושים, כי אני לא מרגיש את כל זה ברכבים אחרים?

ולגבי בדפיקות בגיר: אני לא כל כך בטוח שבגלל שהשמן סמיך ולא בטמפ׳ עבודה כשהמנוע קר זה גורם לדפיקות בגיר, הרי זה לא קורה ברכבים אחרים כשמתחילים לנסוע על מנוע קר.

מה שאמר adi98 נכון. הרכב יכול (ואפילו עדיף לו) להתחמם תוך כדי נסיעה.

לגבי הדפיקות בגיר, ברור שמשהו אצלך ברכב לא תקין ובמצב קר זה מחמיר. דבר ראשון הייתי בודק תושבות מנוע\גיר.

פורסם
עדיף להניע וישר להתחיל נסיעה רגועה עד שהמנוע מגיע לטמ"פ עבודה, כשהוא עומד לוקח לו הרבה יותר זמן להתחמם וכך נוצר בלאי גדול יותר למנוע כי השמן עוד לא הגיע לטמפ' עבודה.

זה לא נכון לגמרי. בהחלט כדאי לתת למנוע עשר-עשרים שניות (ואפילו יותר, תלוי במנוע) כדי שהסל"ד יתייצב וכדי שהשמן יגיע לכל החלקים הנעים לפני שנוגעים בגז ומעמיסים עליהם. מה שלא צריך לעשות זה "חימום" כמו שחלק מן הנהגים עושים עם הגז. מעבר לכך יש להקפיד על סל"ד נמוך ויציב ולחיצה קלה על הגז עד שהמנוע אכן מגיע לטמפרטורת עבודה.

אגב, מעבר לדברים הנכונים שנאמרו כאן לגבי פעולת המנוע כשהוא חם, טמפרטורת המנוע גם גורמת להתרחבות של חלקים במנוע, כמו "סגירה" של מרווחי השסתומים. חשוב לזכור שיש עוד לא מעט חלקים ברכב שמתחממים בתחילת הנסיעה: התמסורת, הצמיגים, הבולמים, הבלמים ועוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...