Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני קניית המכונית הראשונה שלי (והיא אמורה לשרת רק אותי, ולא משפחה).

אני צריך מכונית שתהיה באמצע השבוע חיפה, ופעם בשבוע תעשה את ת"א חיפה, ורוצה רק גיר אוטומטי.

אני רוצה מכונית עם מינימום תקלות, עם צריכת דלק סבירה, ושלא יהיה קשה מדי בחניה.

יש את כל המכוניות המיני והסופר מיני החדשות למיניהם במחירים סבירים 70-80 למכוניות חדשות

(ניסאן מיקרה, סוזוקי למיניהן, קיה פיקנטו; חלקן מכונית עם 0 ק"מ מחברות ליסינג/השכרה).

אני מתיעץ עם אבא שלי והוא אומר לי להעדיף מכונית משפחתית 1600 סמ"ק, גם מדגם ישן יותר, כי:

1. מכוניות כאלה הן יותר אמינות כי מראש תכננו אותן לתוחלת חיים של 20 שנה.

הוא לא יודע מה תוחלת החיים הצפויה של המכוניות החדשות.

2. ה"שוק" יודע יותר טוב ממני. הוא יודע לתמחר לאורך זמן את המחיר של המכונית המשפחתית

ואני אוכל למכור אותו בעתיד. במכוניות הקטנות, אין להם היסטוריה של יציבות במחירים לאורך זמן.

3. הוא לא מבין למה רק לאחרונה 'צצו' כל המכוניות הקטנות בישראל.

ובכלל, למה שאני אהיה ה'שפן ניסיונות' של המכוניות החדשות.

אשמח לדעת המומחים פה בפורום, מה אפשר להשיב לטענות האלה?

פורסם

1-מכוניות לא תוכננו לתוחלת של 20 שנה,רכב כזה יהיה מיושן,ועם רמת אמינות גבולית ולא משנה אם זה משפחתית או סופר מיני.

תוחלת החיים תלויה הרבה גם בטיפול הרכב וחוסר הזנחה.

2-תסתכל במחירון הרכבים יורדים גם המשפחתיות וגם הסופר מיני,זה לא נכון לחשוב שמשפחתית שומרת על ערכה וסופר מיני לא.

3-אתה לא שפן,נמכרו כמה אלפי מכוניות כאלה,למה צצו? כי אנשים רוצים רכב חדש במחיר זול,חסכוני,אחריות ותחזוקה זולה.

אתה יכול לקנות בלב שלם רכבים כמו האיביזה,פאביה,קליאו. במיוחד לפי מה שאני מבין אתה נוסע לבד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני לפני קניית המכונית הראשונה שלי (והיא אמורה לשרת רק אותי, ולא משפחה).

אני צריך מכונית שתהיה באמצע השבוע חיפה, ופעם בשבוע תעשה את ת"א חיפה, ורוצה רק גיר אוטומטי.

אני רוצה מכונית עם מינימום תקלות, עם צריכת דלק סבירה, ושלא יהיה קשה מדי בחניה.

יש את כל המכוניות המיני והסופר מיני החדשות למיניהם במחירים סבירים 70-80 למכוניות חדשות

(ניסאן מיקרה, סוזוקי למיניהן, קיה פיקנטו; חלקן מכונית עם 0 ק"מ מחברות ליסינג/השכרה).

אני מתיעץ עם אבא שלי והוא אומר לי להעדיף מכונית משפחתית 1600 סמ"ק, גם מדגם ישן יותר, כי:

1. מכוניות כאלה הן יותר אמינות כי מראש תכננו אותן לתוחלת חיים של 20 שנה.

הוא לא יודע מה תוחלת החיים הצפויה של המכוניות החדשות.

2. ה"שוק" יודע יותר טוב ממני. הוא יודע לתמחר לאורך זמן את המחיר של המכונית המשפחתית

ואני אוכל למכור אותו בעתיד. במכוניות הקטנות, אין להם היסטוריה של יציבות במחירים לאורך זמן.

3. הוא לא מבין למה רק לאחרונה 'צצו' כל המכוניות הקטנות בישראל.

ובכלל, למה שאני אהיה ה'שפן ניסיונות' של המכוניות החדשות.

אשמח לדעת המומחים פה בפורום, מה אפשר להשיב לטענות האלה?

אבא שלך טועה .

פורסם

במילים עדינות - אבא שלך לא מבין כלום.

1. אין משמעות לנפח המנוע ואין לך שום צורך במשפחתית. הן לא יותר אמינות ובטח לא תוכננו להחזיק מעמד יותר זמן מסופר-מיני מודרניות.

2. השוק דינאמי ומה שהיה הוא לא תמיד מה שיהיה. המגמה היום היא לרדת בנפחי המנוע ובגדלים אם אין צורך, בשביל חסכון בדלק ובעלויות שוטפות. לא תהיה שום בעיה למכור מכונית קטנה בעתיד, וירידת הערך שלה תהיה ככל הנראה נמוכה יותר משל משפחתית - ולו כי היא זולה יותר כחדשה.

3. הן צצו בגלל המשברים הכלכליים, עליית מחירי הדלק וירידת מטבעות שאיפשרה לתת מחירים נוחים. אתה לא שפן ניסיונות - אלפי אנשים קונים את המכוניות הללו מדי שנה.

כתוב לנו אילו מכוניות מעניינות אותך ונתקדם משם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם אני חושב שהמכוניות הקטנות לא בהכרח מתאימות לך, אבל לא מהסיבות שציין אביך. בסך הכל המכוניות הקטנות הם אופציות טובות למי שנוסע בעיקר בעיר אבל צריך להבין שרובן לא ממש מיועדות לנסיעות בין עירוניות. הפיתרון המתאים לך לדעתי הוא ללכת על מכוניות סופר-מיני שנמצאת באמצע. למכוניות האלו יש מנועים חזקים יותר, ביצועים טובים יותר, שמירת ערך טובה והן מבוקשות מאוד בשוק כיום.

פורסם

אביך טועה.

1. רכבים לא מתוכננים לשרוד 20 שנה לדעתי. לא המשפחתיות ולא הסופר מיני / מיני

2. תנסה למצוא פונטו ספייס אוטומאטית עם גיר רציף ולא מסוחר - אתה תגלה שיותר קל למצוא מיצובישי לאנסר וגם המחיר שלהן דיי דומה. אז עניין המחיר של השוק נובע מסטיגמות (טויוטה לא מתקלקלת וביפן אין מוסכים), ומאופנה מתחלפת

3. קטגוריית המיני קיבלה עידוד עצום בגלל התקנות זיהום אוויר ומחירי הדלק המאמירים. סופר מיני (רנו קליאו, סיאט איביזה, טויוטה יאריס, פיאט פונטו) קיימות דיי הרבה זמן בעולם.

אני חושב שמיני / סופר מיני תהיה בסדר גמור בכבישים בין עירוניים, גם אם המנוע שלהן לא 1600 סמ"ק. (הרבה פעמים המנוע שקיים ברכב מיני כלשהו משרת גם את הסופר מיני של אותו היצרן).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אתה מדבר על נסיעה חיפה ת"א פעם בשבוע - האם באה בחשבון נסיעה ברכבת?

אני חיפאי, אשתי צריכה להגיע למרכז הארץ מספר פעמים כל חודש. אמנם היא מצויידת ברכב מהעבודה, אבל נסיעות אלה היא מבצעת ברכבת. אם הנסיעה לת"א היא למשך סופ"ש או לבילויי לילה כמובן שהרכבת אינה תחליף מתאים, שכן תזקק לרכב גם בת"א, אבל אם מדובר, נניח, בנסיעה ליום עבודה או לימודים (הלוך בבוקר, חזור אחה"צ) עדיפות מוחלטת לרכבת. במצב כזה המיני תתאים לך ככפפה כיון שהיא יור נוחה לתמרון ולחניה בסביבה עירונית צפופה, וחיפה, על סימטאותיה בהחלט כזו.

אם אתה זקוק לרכב גם לצורך התניידות במרכז הארץ - אני מצטרף להצעה שעלתה מפי כמה דוברים לחפש סופרמיני. לא שהמיני לא תעמוד במשימה, אבל בכל זאת תרגיש קצת יותר בטוח ברכב קצת יותר גדול וכבד, ומאידך הצאות הדלק שלך עדיין יהיו סבירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא יכול לדעת לכמה זמן רכב תוכנן - זו ערמת מתכת בסופו של דבר והדברים שהכי מכריעים אורך חיים של רכב ומנוע מסתכמים ב:

1. רמת האחזקה שהרכב זכה לו - טיפולים בזמן, אי דחיית טיפול בתקלות שלא משביתות נסיעה.

2. רמת ייצור הרכב - מתכת שלא טופלה נגד חלודות כמו שצריך - מן הסתם גוף הרכב או חלקי המנוע שלו יסבלו מרקבונות שישלחו אותם לעולם שכולו טוב.

מה זה אומר?

אתה צריך להגדיר תקציב, סוג נסיעה עיקרי - את שני אלו בעצם עשית.

צרכים מהרכב עצמו - אתה סטודנט? בעל משפחה? נוסע הרבה עם חברים או נוסעים ברכב? יש צורך במקום לעגלה?

כל מה שאמרת עד עכשיו זה שאתה מחפש רכב אמין, חסכוני בדלק.

ברירת המחדל שלך תהיה או רכבים שהוכיחו אמינות גבוהה או רכב חדש שהמכלולים שלו פשוטים יחסית והמנוע שלו גם כן.

כאשר הדגש על רכב משומש צריך להיות שהוא נראה טוב, נוסע טוב, שקיפות טיפולים היסטורית מלאה ויוצא טוב בבדיקה של מכון ומוסך.

כל השאר שטויות - בלונדיניות נהנות יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מבין המכוניות שהיום הן בנות 20 שנה (מודל 1992), הסוזוקי סויפט והסוברו ג'סטי החזיקו מעמד לא פחות טוב מהסוברו 1600.

בכ 70 אלף ש"ח, תוכל לקנות מכוניות סופר מיני (רנו קליאו, סיאט איביזה, סקודה פאביה, ניסן מיקרה) חדשות עם גיר ידני. תחשוב טוב אם כדאי לך לשלם עוד סכום לא מבוטל על מכונית סופר מיני אוטומטית.

יהודה

פורסם

נסה לקחת סופרמיני מהשכרה לשבוע, תראה איך אתה מרגיש באחת. הייתי נגד מכוניות קטנות, חייב לפחות משפחתית אם לא יותר, עכשיו השכרתי ניסאן מיקרה אוטומטית לחודש עד שאקבל רכב חדש, האוטו תענוג. לא צורך דלק למרות שלוחץ חזק על הגז (רכב השכרה אחרי הכל :) ), סוחב בלי בעיות בעליות חיפה, ולא מרגיש שחסר משהו בבין עירוני, ברור שזה לא רכב מירוץ, אבל לדעתי האישית ההבדל ממשפחתי לא כל כך מורגש אם הנהג יחיד או נהג + נוסע. מצד שני קטן וחונה בכל מקום, קל אז מאיץ כשצריך ללא בעיה מיוחדת ושוב עניין הדלק, מרגיש מוזר שעדיין לא תדלקתי אותו, עם משפחתית קודמת הייתי נכנס כבר פעמיים לתדלק מיכל מלא. חוץ מזה לנהוג ברכב חדש זו הרגשה שונה ממה שהייתי מקבל בקורולה יד שניה בת 4-5.

פורסם

אני מניח ששכרתם ניסאן אקו-מיקרה, הדגם החדש?

מדובר במכונית חמודה מאוד ובעיקר חסכונית מאוד בדלק. קשה עדיין למצוא כאלו משומשות, אבל דע שבסוכנות של קרסו אפשר לקנות אקו-מיקרה ידנית ב-75 אלף ש"ח ואולי אפילו פחות במסגרת המבצעים של סוף שנה.

• תוכן חדש...