Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שחלקכם אולי קראתם, את הפיקנטו שלי מכרתי ממש חודשיים וקצת (1809קמ) אחרי קנייתה, עיקר הבעיה שלי איתה הייתה צריכת הדלק והמחסור בכוח.

היום בדיוק עברתי את קו ה1809 עם הפאביה והחלטתי להשוות חויה כה-קצרה בין השתיים.

למה בעצם להשוות סופר-מיני 1400סמק למיני 1000סמק מלכתחילה?

כי היו בבעלותי שתיהן, כי ההפרש במחיר הוא בסה"כ 8 אש"ח וכי בא לי :lol:

הקדמה:

את הפאביה קניתי וקיבלתי בסוכנות\מוסך נתניה "הגורן", בסה"כ החוויה הייתה מאוד חיובית בכל היבט הרכישה עצמה, מאוד שמחתי שבסוכנות נענו לבקשתי לא "לקשט" את הרכב בשום מדבקה, גם את מדבקת הטסט לא הדביקו לי, קיבלתי אותה נקיה לגמרי.

תהליך המסירה עבר באופן חלק ביותר, קיבלתי הסברים מקיפים על כל כפתור וכל פונקציה שיש באוטו, מי שמסר לי את הרכב (יניב, יועץ השירות) ידע כל מה שיש לדעת עליה, עזר לי לעבור על כל הרכב ולבדוק שהכל בסדר. קיבלתי אותה עם חצי מיכל דלק.

הפיקנטו, לעומת זאת, נמסרה לי מדוגמת בהדבקות אפילו שביקשתי מספר פעמים לא להדביק שום דבר, ואף אחד בסוכנות לא ידע שום דבר עליה חוץ מזה שקיימים 4 גלגלים. אמרו לי "קח תפתח, תראה, תבדוק, תחזור ותחתום". על שום שאלה טכנית לא ידעו לענות לי וקיבלתי אותה עם נורת ה"אין דלק" כבר דולקת.

סיכום: יתרון בולט לצ'מפיון.

פרק 1: 9 -> 199קמ

כאן התחילו כמה בעיות.

ראשית - בגלל התקנה לקויה של האיתוראן קיבלתי הצקות בטלפון כל פעם שהנעתי את הרכב.

למעשה כבר בהתנעה הראשונית כשלקחתי את הרכב הודיעו לי שאני גונב אותו "אנחנו רואים ניתוק מחשב רכב".

רדיו מילאנו, המתקינים, ניסו לשכנע אותי שאסע אליהם לרמת גן בשביל לקבל תיקון (בשבוע הראשון שהרכב אצלי, כן?) אך שיחה קצרה עם סוכנות סקודה בנתניה פתרה זאת - קיבלתי טכנאי עד הבית שתיקן את זה.

שנית; הופיעו אצלי קרקושים שמקורם היה הפלסטיק התוחם את הספידומטר. במוסך הציעו תיקון אך אותו תיקון גרם לשריטות קלות לאותו פלסטיק.

גם כאן, פניתי לשירות וקיבלתי החלפה של הפלסטיק הזה באחריות.

מצד שני - לפיקנטו בכלל לא היו ריג'קטים כאלה ואחרים בכל 1809 הקילומטרים שהיא הייתה אצלי. מצד שלישי; כל פעם שניתנה הזדמנות לצ'מפיון הם תיקנו את העוול. נקרא לזה תיקו?

פרק 2: 199 -> 1809קמ

עכשיו הכל עובד יפה ואפשר להתרכז בנסיעה :-D

הפאביה מאוד נעימה לנהיגה, מאוד נינוחה על הכביש וסופגת כל דבר באלגנטיות.

לא הרגשתי שרעש המנוע מפריע לי (לא עברתי מעל 3000סלד כמעט, ושם הרעש סביר ביותר) ועם רדיו דלוק בעוצמה בינונית-נמוכה לא שומעים רעשי רוח גם ב140קמש.

מאוד מצא חן בעיניי שהמנוע לא נחנק, גם אם מתעצלים להוריד הילוך בשביל להאיץ בעיר. גם בהילוך רביעי ב50קמש הוא מאיץ בלי בעיה.

ומזגן? בכלל לא בעיה. אין "מכה" כפי שמרגישים כשמדליקים את המדחס בפיקנטו, והוא מקרר מאוד מהר את חלל הרכב, הרבה יותר מהר מכל רכב שהיה לי העונג לנווט עד כה.

אמנם יחידת ההינע הזאת היא רחוקה מלהיות קדמת הטכנולוגיה, ומקורה לפני למעלה מעשור - אך היא פשוט עובדת, ועובדת טוב. הכל מאוזן ומתואם, כמו שעון שוויצרי. (או צ'כי-גרמני :lol:)

בפיקה הייתי לפעמים מכבה את המזגן בשביל לעשות עקיפה, מכבה אותו בגלל שהיה מאוד מתסכל לנסוע בעיר איתו דלוק, וסתם מוצא את עצמי מכבה אותו בשביל עוד טיפה כוח.

בפאביה המזגן נדלק אוטומאטית עם ההתנעה ולא נכבה בכלל. ככה זה צריך לעבוד.

בהיבט של מערכת הסטריאו (או: מה שנותן לי את רדיוס 100FM ושומר על השפיות שלי בכביש) הפאביה מפנקת הרבה יותר, ואיכות השמע סבירה ומעלה. אמנם בפיקנטו יש כניסת USB - היא נשמעת כמו הטייפ שהיה לי בבונקר בצבא.

כאן מבחינתי הפאביה מנצחת בגדול.

סיכום: מסקנות וצריכת דלק

בפיקנטו אחרי שההתלהבות של רכב חדש עברה לי והתחלתי לשים לב ולהתעצבן מכל החסרונות שלה, כל כניסה לרכב הייתה מלווה בהרגשה של "אוף", פה, אחרי מספר זהה של קילומטרים עם התרנגולת הירוקה אני יכול לציין שפשוט כיף לי לצאת אליה כל בוקר.

זאת לא GTI אך היא עדיין מצליחה להעלות אצלי חיוך בכל סשן נהיגה, פשוט כי היא עושה הכל כמו שצריך ויותר מזה אני לא צריך.

תנאי הדרך שבהם אני נוהג, כמות וחלוקת הקילומטרים כפי שאני עושה אותם כל חודש לא השתנו בכל התקופה שיש לי רשיון נהיגה.

בדיוק באותם תנאים עם אותו סגנון נהיגה הפיקנטו הציגה צריכת דלק של 1/14 בסוף התקופה (התחילה עם 1/12), הפאביה מציגה 1/13.5 בינתיים מהקמ הראשון וסתם לצורך ההשוואה הסיוויק בחתימה הציגה 1/12.5.

אז בסופו של דבר, בשביל עוד בדיוק 500 מטר לכל ליטר, והפרש בקניה של 8אש"ח שווה לקנות את הפיקנטו?

אם תשאלו לדעת המשורר - לא. חד וחלק.

הפאביה בשביל עוד "כלום כסף" הרבה יותר מפנקת ואיכותית, כמצופה מרכב בקטגוריה אחת מעל.

אני הצבעתי עם הארנק, ואני ילד מספיק גדול להודות בטעויות כשאני עושה אותן ולשלם את המחיר.

אתם תעשו את השיקולים שלכם:-)

(למען הסר ספק; אני לא עובד בצ'מפיון, ההודעה הזאת לא נכתבה במטרה להסית או לשבח אלא רק בשביל להשוות מנקודת המבט האישית שלי בין שתי הרכישות האחרונות שלי בתחום הרכב, נתוני צריכת הדלק נמדדו בדיוק באותה שיטה בכל הרכבים {במשאבה, לא במחשב הרכב} ו-YMMV, אל תבואו אלי בטענות אם החוויה שלכם שונה ואל תשלחו לי הודעות עם סמיילים כועסים על זה שאני לא הייתי מרוצה מהפיקנטו שלדעתכם היא מיני-פרארי, כמו שקרה לי בפעם האחרונה שהעזתי לומר משהו שלילי עליה.

בקיצור - למי שלא נאה הכתוב - שירגיש חופשי ללחוץ על חץ ה"חזור" :arrow: למעלה בדפדפן שלו, תודה.)

\2 הסנטים שלי, ותודה שקראתם עד כה.

מקווה שעזרתי, אפילו בקצת, למישהו שמתלבט לגבי אחד משני הרכבים הללו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצטט פשוט כי נוח יותר להוסיף הערות.

כפי שחלקכם אולי קראתם, את הפיקנטו שלי מכרתי ממש חודשיים וקצת (1809קמ) אחרי קנייתה, עיקר הבעיה שלי איתה הייתה צריכת הדלק והמחסור בכוח.

היום בדיוק עברתי את קו ה1809 עם הפאביה והחלטתי להשוות חויה כה-קצרה בין השתיים.

למה בעצם להשוות סופר-מיני 1400סמק למיני 1000סמק מלכתחילה?

כי היו בבעלותי שתיהן, כי ההפרש במחיר הוא בסה"כ 8 אש"ח וכי בא לי :lol:

השוואה קצת מוזרה, במיוחד כשמדובר על 2 מכוניות שונות עם מנועים והספקים שונים. לא היית צריך להוסיף רמיזות על ביצועים עם או בלי מזגן - הייתי מתפלא אם פיקנטו 3 צילינדר תיסע יותר טוב עם מזגן מאשר פאביה עם 4.

הקדמה:

את הפאביה קניתי וקיבלתי בסוכנות\מוסך נתניה "הגורן", בסה"כ החוויה הייתה מאוד חיובית בכל היבט הרכישה עצמה, מאוד שמחתי שבסוכנות נענו לבקשתי לא "לקשט" את הרכב בשום מדבקה, גם את מדבקת הטסט לא הדביקו לי, קיבלתי אותה נקיה לגמרי.

תהליך המסירה עבר באופן חלק ביותר, קיבלתי הסברים מקיפים על כל כפתור וכל פונקציה שיש באוטו, מי שמסר לי את הרכב (יניב, יועץ השירות) ידע כל מה שיש לדעת עליה, עזר לי לעבור על כל הרכב ולבדוק שהכל בסדר. קיבלתי אותה עם חצי מיכל דלק.

הפיקנטו, לעומת זאת, נמסרה לי מדוגמת בהדבקות אפילו שביקשתי מספר פעמים לא להדביק שום דבר, ואף אחד בסוכנות לא ידע שום דבר עליה חוץ מזה שקיימים 4 גלגלים. אמרו לי "קח תפתח, תראה, תבדוק, תחזור ותחתום". על שום שאלה טכנית לא ידעו לענות לי וקיבלתי אותה עם נורת ה"אין דלק" כבר דולקת.

סיכום: יתרון בולט לצ'מפיון. זהו אולי היתרון היחיד שיש לצ'מפיון.

פרק 1: 9 -> 199קמ

כאן התחילו כמה בעיות.

ראשית - בגלל התקנה לקויה של האיתוראן קיבלתי הצקות בטלפון כל פעם שהנעתי את הרכב.

למעשה כבר בהתנעה הראשונית כשלקחתי את הרכב הודיעו לי שאני גונב אותו "אנחנו רואים ניתוק מחשב רכב".

רדיו מילאנו, המתקינים, ניסו לשכנע אותי שאסע אליהם לרמת גן בשביל לקבל תיקון (בשבוע הראשון שהרכב אצלי, כן?) אך שיחה קצרה עם סוכנות סקודה בנתניה פתרה זאת - קיבלתי טכנאי עד הבית שתיקן את זה.

שנית; הופיעו אצלי קרקושים שמקורם היה הפלסטיק התוחם את הספידומטר. במוסך הציעו תיקון אך אותו תיקון גרם לשריטות קלות לאותו פלסטיק.

גם כאן, פניתי לשירות וקיבלתי החלפה של הפלסטיק הזה באחריות.

מצד שני - לפיקנטו בכלל לא היו ריג'קטים כאלה ואחרים בכל 1809 הקילומטרים שהיא הייתה אצלי. מצד שלישי; כל פעם שניתנה הזדמנות לצ'מפיון הם תיקנו את העוול. נקרא לזה תיקו?

פרק 2: 199 -> 1809קמ

עכשיו הכל עובד יפה ואפשר להתרכז בנסיעה :-D

הפאביה מאוד נעימה לנהיגה, מאוד נינוחה על הכביש וסופגת כל דבר באלגנטיות.

לא הרגשתי שרעש המנוע מפריע לי (לא עברתי מעל 3000סלד כמעט, ושם הרעש סביר ביותר) ועם רדיו דלוק בעוצמה בינונית-נמוכה לא שומעים רעשי רוח גם ב140קמש.

מאוד מצא חן בעיניי שהמנוע לא נחנק, גם אם מתעצלים להוריד הילוך בשביל להאיץ בעיר. גם בהילוך רביעי ב50קמש הוא מאיץ בלי בעיה.

ומזגן? בכלל לא בעיה. אין "מכה" כפי שמרגישים כשמדליקים את המדחס בפיקנטו, והוא מקרר מאוד מהר את חלל הרכב, הרבה יותר מהר מכל רכב שהיה לי העונג לנווט עד כה.

אמנם יחידת ההינע הזאת היא רחוקה מלהיות קדמת הטכנולוגיה, ומקורה לפני למעלה מעשור - אך היא פשוט עובדת, ועובדת טוב. הכל מאוזן ומתואם, כמו שעון שוויצרי. (או צ'כי-גרמני :lol:)

בפיקה הייתי לפעמים מכבה את המזגן בשביל לעשות עקיפה, מכבה אותו בגלל שהיה מאוד מתסכל לנסוע בעיר איתו דלוק, וסתם מוצא את עצמי מכבה אותו בשביל עוד טיפה כוח.

בפאביה המזגן נדלק אוטומאטית עם ההתנעה ולא נכבה בכלל. ככה זה צריך לעבוד.

בהיבט של מערכת הסטריאו (או: מה שנותן לי את רדיוס 100FM ושומר על השפיות שלי בכביש) הפאביה מפנקת הרבה יותר, ואיכות השמע סבירה ומעלה. אמנם בפיקנטו יש כניסת USB - היא נשמעת כמו הטייפ שהיה לי בבונקר בצבא.

כאן מבחינתי הפאביה מנצחת בגדול.

מה עם בטיחות שעדיפה בפיקנטו? מערכת ו-USB הם פקטור חשוב יותר להתייחס אליו?

בפיקנטו אחרי שההתלהבות של רכב חדש עברה לי והתחלתי לשים לב ולהתעצבן מכל החסרונות שלה, כל כניסה לרכב הייתה מלווה בהרגשה של "אוף", פה, אחרי מספר זהה של קילומטרים עם התרנגולת הירוקה אני יכול לציין שפשוט כיף לי לצאת אליה כל בוקר.

זאת לא GTI אך היא עדיין מצליחה להעלות אצלי חיוך בכל סשן נהיגה, פשוט כי היא עושה הכל כמו שצריך ויותר מזה אני לא צריך.

תנאי הדרך שבהם אני נוהג, כמות וחלוקת הקילומטרים כפי שאני עושה אותם כל חודש לא השתנו בכל התקופה שיש לי רשיון נהיגה.

בדיוק באותם תנאים עם אותו סגנון נהיגה הפיקנטו הציגה צריכת דלק של 1/14 בסוף התקופה (התחילה עם 1/12), הפאביה מציגה 1/13.5 בינתיים מהקמ הראשון וסתם לצורך ההשוואה הסיוויק בחתימה הציגה 1/12.5. נתוני צריכת הדלק שהצגת לא אומרים כלום אחרי 1800 ק"מ בלבד.

אז בסופו של דבר, בשביל עוד בדיוק 500 מטר לכל ליטר, והפרש בקניה של 8אש"ח שווה לקנות את הפיקנטו?

הפאביה בשביל עוד "כלום כסף" הרבה יותר מפנקת ואיכותית, כמצופה מרכב בקטגוריה אחת מעל.

אני הצבעתי עם הארנק, ואני ילד מספיק גדול להודות בטעויות כשאני עושה אותן ולשלם את המחיר.

(למען הסר ספק; אני לא עובד בצ'מפיון, ההודעה הזאת לא נכתבה במטרה להסית או לשבח אלא רק בשביל להשוות מנקודת המבט האישית שלי בין שתי הרכישות האחרונות שלי בתחום הרכב, נתוני צריכת הדלק נמדדו בדיוק באותה שיטה בכל הרכבים {במשאבה, לא במחשב הרכב} ו-YMMV, אל תבואו אלי בטענות אם החוויה שלכם שונה ואל תשלחו לי הודעות עם סמיילים כועסים על זה שאני לא הייתי מרוצה מהפיקנטו שלדעתכם היא מיני-פרארי, כמו שקרה לי בפעם האחרונה שהעזתי לומר משהו שלילי עליה.

בקיצור - למי שלא נאה הכתוב - שירגיש חופשי ללחוץ על חץ ה"חזור" :arrow: למעלה בדפדפן שלו, תודה.)

אתה מודה למי שקרא, אבל לקבל ביקורת לא יודע. אחלה, העיקר שאתה מרוצה.

\2 הסנטים שלי, ותודה שקראתם עד כה.

מקווה שעזרתי, אפילו בקצת, למישהו שמתלבט לגבי אחד משני הרכבים הללו.

פורסם

אני לא אצטט אותך מצטט אותי אלא אתייחס נקודתית, כי חבל על אריכות הדברים;

• ההשוואה לגיטימית לא בגלל כמות הצילינדרים או נפח המנוע, אלא בגלל המחיר של שתיהן כחדשות
  • הביצועים לא אמורים להיות שונים כשחור ולבן, הרי הפאביה עם המנוע החזק גם כבדה ב184קג. והן בעלות יחס הספק:משקל דומה מאוד (קיה 1:13.33, סקודה 1:12.83)
  • מערכת וUSB הם פקטור מאוד חשוב להתייחס אליו, הרי זה שני ממשקים מאוד בולטים ו"in your face", מה שתורם לחוויה ברכב. מתי פעם אחרונה שמעת מישהו נכנס לרכב ואומר "אוי כמה שאני נהנה מששת כריות האוויר שלי" או "כמה כיף לנהוג ברכב עם 5 כוכבי בטיחות..", האמת? מעדיף לא לחוות את רמת הבטיחות של הרכב
  • ומעבר לזה, 5 כוכבים בקטגוריית מיני הם ברי השוואה למיני בלבד. סופר-מיני זה קטגוריה אחרת לגמרי ואין זה מרמז שבתאונה חזיתית, לא עלינו, בין פאביה לפיקנטו - הנהג של הפיקנטו יצא במצב יותר טוב רק בגלל כוכב נוסף לזכותה. (פיזיקה, וזה..)
  • אז אתה מאלו שמאמינים עדיין שמנוע "נפתח" ובדרך קסם כלשהי צמא פחות אחרי מספר קילומטרים? אולי, אך אל תשכח שכאן יש השוואה בין שני מנועים שעברו בדיוק את אותו מספר הקמ. שתיהם עדיין "סגורים".
    ואם אתה עדיין בשלך, ראה כתבה מהשבוע האחרון מאתר אוטו, שבו פיקנטו הדגמה (שמן הסתם איבדה את בתוליה) שתתה בערך כמו שלי.
  • תודה :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אין ספק בכלל שסופרמיני מספקת תחושה של "אוטו" הרבה יותר מכל מיני שיש בהיצע., אך אתה שוכח דבר אחד. 8,000 ש"ח עבור לא מעט מהרוכשים של הרכבים האלו, זה המון כסף. לא סתם סוזוקי אלטו שנמכרת במחיר של בין 55-60 אלף ש"ח, נמכרת בכמויות גדולות. רוב הרוכשים של הרכבים האלו, אלו אנשים שמתחו את התקציב שלהם לרכב חדש במקום רכב משומש והם עושים את החשבון שעבורם 8K-10K שקל זה דלק לשנתיים בערך.

אישית, אני אעדיף סופרמיני בת שנה או שנתיים על מכונית עירונית, אבל לא מעט אנשים רוצים חדש, עם אחריות מלאה ובלי הכאב ראש של להתעסק עם קניית רכב יד שנייה.

פורסם

מצטער, הפורום עובד על פתיחת שירשורים ע"י חבר אחד ותגובות לכך משאר החברים, לך לא מוצא חן העניין? אל תפתח שירשור.

אתה קראת את כל הכתבה שהצגת? או מיהרת לפרסם אותה בגלל הטבלה? קרא שוב ביתר שימת לב ותגלה את הסיבות לצריכה הזו: זו צריכה עירונית נטו, שנעשתה על הילוכים נמוכים, עם מזגן והכתבה מדגישה את העניין הרלוונטי הזה. לדעתי ממש לא רע 1-13/14 בעיר בלבד.

אכן הפיקנטו כמו שאר חברותיה, לא עומדת בנתוני היצרן בכל הנוגע לצריכת דלק. אבל הצריכה הריאלית שלה היא יותר לכיון 1-17 וזה פשוט מאוד מניסיון. טוב מספיק או לא, זה כבר עניין אישי.

כמו כן ההשוואה שלך ממש מגוכחת, אתה מעמיד שני רכבים שמלכתחילה לא עונים על אותן הגדרות. אבל בא לך להשוות, בסדר שיהיה, "נזרום": אז תוסיף 7 שנים אחריות בקיה מול שנתיים מזלזלות בלבד בסקודה. עלויות חלפים גבוהות הרבה יותר בסקודה, עלויות טיפולים גבוהות יותר בסקודה, מחיר ביטוח שערוריתי של הסקודה כולל הצורך בהתקנת איתורן (איך אמרת מיני פרארי?), בטיחות שאינה מדד להנאה כפי שאתה חושב:(" "אוי כמה שאני נהנה מששת כריות האוויר שלי" או "כמה כיף לנהוג ברכב עם 5 כוכבי בטיחות..", האמת? מעדיף לא לחוות את רמת הבטיחות של הרכב") אלא פשוט מדד לבטיחות וזהו.

הפרש של 8000 ש"ח שהוא בכלל לא דבר של מה בכך להרבה אנשים כפי שכבר כתבו לך, ואני שמח (באמת שמח) שאצלך זה לא מהווה בעיה.

נכון בוודאות שהפאביה כמכלול עדיפה על הפיקנטו או כל סופר מיני אחרת (למרות שכאן אני מסייג ולדעתי הפיקנטו האוטומטית-אם כבר אנו עוסקים בהשוואת מגוכחות, עולה על הפאביה בכמעט הכל). אבל שים לב איך התחלת את מסע הרכישות שלך: קנית רכב "קטן" בגלל שרצית חיסכון בהוצאות הדלק, שלא קיבלת לשביעות רצונך. ועברת לרכב אחר עם עלויות גבוהות יותר בכל משתנה. מה ההגיון שמאחורי הקנייה שלך? אין לי מושג.

שיהיה לך באמת בהצלחה ובהנאה ושלא תרגיש ממורמר יותר (או שתיצטרך שוב את שרותיהם של צ'מפיון).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

לדעתי זו הסיבה העיקרית להחלפת הרכב.

אם אתה קונה רכב ואתה לא נהנה לנהוג בו אתה צריך להחליט אם לסבול בשקט או לקנות משהו אחר אם יש בידך להשיגו.

אני לא הייתי מוכן לסבול בשקט והחלפתי את הפונטו שהייתה חסכונית פי שתיים מהרכב הנוכחי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

NINJMNKY, סיכום מצויין. מסכים עם כל הסעיפים.

loty, מדובר בהשוואה רלוונטית כי המחיר כמעט זהה. בשורה התחתונה פיקנטו עולה 61, פאביה עולה 70. בנושא אחריות מדובר על שנתיים מלאות מול שלוש שנים מלאות. ארבע שנות אחריות נוספות הן רק על מנוע וגיר. מה הסיכוי שמנוע מטופל כראוי ישבוק חיים בלי שום סיבה בטווח 150,000 ק"מ? נמוך מאוד. אם מנוע לא יטופל כראוי אחריות כנראה לא תהיה תקפה בכל מקרה.

8,000 ש"ח תוספת בפריסה לשלוש שנים או אפילו שנתיים זה סכום זניח. מי שלא מסוגל לעמוד בהוצאה נוספת של 300 שקל בחודש לא צריך לרכוש רכב חדש מלכתחילה. אני לא אכנס לויכוח על מחיר חלפים וביטוח כי אין לי נתונים. בנוגע לצריכת דלק מדובר בתוספת זניחה אלא אם נוהגים קילומטרז מכובד. אני משוכנע שרוב הנהגים יסכימו לשלם תוספת 100-200 ש"ח דלק בחודש בשביל לנהוג ברכב שלא נחנק בהדלקת מזגן.

בשורה התחתונה מכוניות סופר מיני ב-70 אלף נותנות הרבה יותר בתוספת כספית זניחה. היום הייתי רוכש את "התרנגולת הירוקה" על פני Killed in Action.

פורסם
מצטער, הפורום עובד על פתיחת שירשורים ע"י חבר אחד ותגובות לכך משאר החברים, לך לא מוצא חן העניין? אל תפתח שירשור.

אתה קראת את כל הכתבה שהצגת? או מיהרת לפרסם אותה בגלל הטבלה? קרא שוב ביתר שימת לב ותגלה את הסיבות לצריכה הזו: זו צריכה עירונית נטו, שנעשתה על הילוכים נמוכים, עם מזגן והכתבה מדגישה את העניין הרלוונטי הזה. לדעתי ממש לא רע 1-13/14 בעיר בלבד.

אכן הפיקנטו כמו שאר חברותיה, לא עומדת בנתוני היצרן בכל הנוגע לצריכת דלק. אבל הצריכה הריאלית שלה היא יותר לכיון 1-17 וזה פשוט מאוד מניסיון. טוב מספיק או לא, זה כבר עניין אישי.

כמו כן ההשוואה שלך ממש מגוכחת, אתה מעמיד שני רכבים שמלכתחילה לא עונים על אותן הגדרות. אבל בא לך להשוות, בסדר שיהיה, "נזרום": אז תוסיף 7 שנים אחריות בקיה מול שנתיים מזלזלות בלבד בסקודה. עלויות חלפים גבוהות הרבה יותר בסקודה, עלויות טיפולים גבוהות יותר בסקודה, מחיר ביטוח שערוריתי של הסקודה כולל הצורך בהתקנת איתורן (איך אמרת מיני פרארי?), בטיחות שאינה מדד להנאה כפי שאתה חושב:(" "אוי כמה שאני נהנה מששת כריות האוויר שלי" או "כמה כיף לנהוג ברכב עם 5 כוכבי בטיחות..", האמת? מעדיף לא לחוות את רמת הבטיחות של הרכב") אלא פשוט מדד לבטיחות וזהו.

הפרש של 8000 ש"ח שהוא בכלל לא דבר של מה בכך להרבה אנשים כפי שכבר כתבו לך, ואני שמח (באמת שמח) שאצלך זה לא מהווה בעיה.

נכון בוודאות שהפאביה כמכלול עדיפה על הפיקנטו או כל סופר מיני אחרת (למרות שכאן אני מסייג ולדעתי הפיקנטו האוטומטית-אם כבר אנו עוסקים בהשוואת מגוכחות, עולה על הפאביה בכמעט הכל). אבל שים לב איך התחלת את מסע הרכישות שלך: קנית רכב "קטן" בגלל שרצית חיסכון בהוצאות הדלק, שלא קיבלת לשביעות רצונך. ועברת לרכב אחר עם עלויות גבוהות יותר בכל משתנה. מה ההגיון שמאחורי הקנייה שלך? אין לי מושג.

שיהיה לך באמת בהצלחה ובהנאה ושלא תרגיש ממורמר יותר (או שתיצטרך שוב את שרותיהם של צ'מפיון).

בהצלחה.

אני קראתי את כל הכתבה, ואפילו לא ידעתי שיהיה בוחן פתע בסוף השיעור..

בכל מקרה אני לא רואה איך ההשוואה הנ"ל לא "ריאלית", האם נסיעה עירונית ברובה לרכב עירוני היא לא ריאלית?!

האם אופי הנסיעות שלך (אני מניח שכולל הרבה בין עירוני לפי הצריכה שלך) הוא מייצג את כלל הציבור??

לפי דעתי לא.

אישית אשתי נוהגת כל יום כשעתיים על כבישי חיפה והקריות במהירות ממוצעת של 20 קמ"ש (תודה למטרונית :evil:), בנסיעה כזו גם את התוצאות של עיתון אוטו לא ניתן לקבל..

בכל מקרה, זהו מבחן השוואתי, אשר נערך במקצועיות ובהקפדה ייתרה בכדי לשלול טיעונים כשלך.

במבחן השוואתי הנ"ל, ואשר מייצג את מטרת שימוש רכב עירוני, התברר שקיה פיקנטו לא חסכונית באופן משמעותי מפורד פוקוס 1.6L אוט'!! לדעתי זוהי תעודת עניות לרכב (ולא, אני לא מדבר על הפורד).

אגב, מצבה טוב יותר משברולט ספארק אשר הציגה תוצאות צריכה גבוהות יותר מאשר הפוקוס!

זה נכון שההפרש בין הפוקוס לפיקנטו/ספארק שווה ערך לדלק של שלוש שנים בערך, אך זאת לא ההשוואה.

וכן, יש מקום להשוואה בין פאביה שעולה 69,000 ש"ח, לבין פיקנטו שעולה 61,000 ש"ח, זוהי אותה רמת המחירים והרכב מיועד לאותם השימושים.

במקרה זה אני מסכים עם פותח השרשור, הפאביה עדיפה עשרות מונים על פני הקיה!

אבל אני לא מבין למה אתה קופץ להגן על הבחירה שלך, אתה גם יכול להחליף, זה לא סוף העולם...

(נ.ב, אם אתה חושב שה-5 כוכבים בפיקנטו יבטיחו את בטחונך במקרה של תאונה עם רכב נוסף אז זה ממש לא בטוח.

ראה דוגמא של קאמרי מול יאריס

)
פורסם
NINJMNKY, סיכום מצויין. מסכים עם כל הסעיפים.

loty, מדובר בהשוואה רלוונטית כי המחיר כמעט זהה. בשורה התחתונה פיקנטו עולה 61, פאביה עולה 70. בנושא אחריות מדובר על שנתיים מלאות מול שלוש שנים מלאות. ארבע שנות אחריות נוספות הן רק על מנוע וגיר. מה הסיכוי שמנוע מטופל כראוי ישבוק חיים בלי שום סיבה בטווח 150,000 ק"מ? נמוך מאוד. אם מנוע לא יטופל כראוי אחריות כנראה לא תהיה תקפה בכל מקרה.

8,000 ש"ח תוספת בפריסה לשלוש שנים או אפילו שנתיים זה סכום זניח. מי שלא מסוגל לעמוד בהוצאה נוספת של 300 שקל בחודש לא צריך לרכוש רכב חדש מלכתחילה. אני לא אכנס לויכוח על מחיר חלפים וביטוח כי אין לי נתונים. בנוגע לצריכת דלק מדובר בתוספת זניחה אלא אם נוהגים קילומטרז מכובד. אני משוכנע שרוב הנהגים יסכימו לשלם תוספת 100-200 ש"ח דלק בחודש בשביל לנהוג ברכב שלא נחנק בהדלקת מזגן.

בשורה התחתונה מכוניות סופר מיני ב-70 אלף נותנות הרבה יותר בתוספת כספית זניחה. היום הייתי רוכש את "התרנגולת הירוקה" על פני Killed in Action.

מתמטיקה פשוטה: ההפרש בין הקיה לפאביה הוא 14.7% שזה הרבה כסף תוסיף לזה 50K ללא ריבית הגעת לקרוב ל20%

צריכת דלק (אחרי 12300 ק"מ) ממוצעת 1/17.5 בנסיעה משולבת ורגועה ששוב ההפרש לדעתי בדלק יהיה טיפה יותר משמעותי.

אכן לקיה יש בעית כח מסוימת אבל עם הזמן למדתי לחיות איתה ובמיקרה הצורך אפשר למשוך הילוכים...

לא נכנס לאיזה רכב טוב יותר (מסכים שהפאביה נותנת יותר) אבל לא טוב לך תמכור (אישתי למשל כשהיא עוברת מהפוקוס לקיה היא מרגישה בפחנוע "הכל דק ונראה שביר"), ההשוואה בינהם לא רלוונטית האחריות לטעמי רלוונטית מאוד בהגדרה האם אתה מאמין ברכב שלך (מנוע בסקודה זה סיפור יקר מאוד ולכן גם הביטוחים יותר יקרים).

ושוב זכותך לחפש צידוקים למהלך שעשית.

פורסם

:-D ליתר דיוק 14.754%. צריכת דלק משולבת אצלי עומדת על 1:16. להוכחה אני יכול להציג קובץ אקסל וחשבונית מכל תדלוק ותדלוק. בכל תדלוק נרשם ODO.

תחסוך ממני את הדמגוגיה. בשורה התחתונה פאביה נותנת הרבה יותר בתוספת כספית זניחה. אני לא אמכור את הפיקנטו כי אני די מרוצה מהרכב, אבל להבדיל מכם אני מסוגל לשמור על אובייקטיביות ולהעביר ביקורת בלי לקחת ללב כאילו העליבו ילדיכם.

פורסם

מה יש להגיד כשאין מה לומר...?

אני איתך, ילד. זה העולם שנגדנו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
:-D ליתר דיוק 14.754%. צריכת דלק משולבת אצלי עומדת על 1:16. להוכחה אני יכול להציג קובץ אקסל וחשבונית מכל תדלוק ותדלוק. בכל תדלוק נרשם ODO.

תחסוך ממני את הדמגוגיה. בשורה התחתונה פאביה נותנת הרבה יותר בתוספת כספית זניחה. אני לא אמכור את הפיקנטו כי אני די מרוצה מהרכב, אבל להבדיל מכם אני מסוגל לשמור על אובייקטיביות ולהעביר ביקורת בלי לקחת ללב כאילו העליבו ילדיכם.

הכל עניין של דרך ראיה גם אני מסכים וכך כתבתי שהפאביה כנראה עדיפה וכך גם האיביזה והקליאו ושות' רק אל תשווה

את הפאביה לקיה\אלטו\ספארק\פנדה הם לא באותה קטגוריה כך שזו לא דמגוגיה וכו' (ואני כנראה כן מוכר את הפיקנטו אז כך שבקרוב לא יהיה לי על מה להגן לדעתך...)

פורסם

קראתי בעיון את הפוסט הנחמד ומנוסח היטב, ואני בהחלט מבין למה התכוון המשורר.

1. מאחר ורוב רוכשי המכוניות הללו משלמים חלק מהסכום באשראי, 8K הוא לא הפרש תהומי בהחזר החודשי.

2. כמכונית, הפאביה עדיפה באופן כמעט מוחלט על פני כל מכוניות המיני, בגירסאות הידניות כמובן.

3. אם רק שיקולי חסכון בדלק עומדים בראש מעיינהם של רוכשי המיניס' הללו, הסתבר שאין להן שום יתרון על סופר מיני "אמיתיות".

4. מהרגע בו יישרו קו מכוניות הסופר מיני הידניות סביב ה 70K, הפכו רוב המיניס', למעט האלטו הזולה מאד, ללא רלוונטיות.

ההשוואה שנעשתה נכונה ביסודה, מאחר והפרש המחירים כיום אינו גדול מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

"אני קראתי את כל הכתבה, ואפילו לא ידעתי שיהיה בוחן פתע בסוף השיעור.." יפה, קראת שאני מורה.:)

אתחיל מהסוף ואצטט את עצמי: "נכון בוודאות שהפאביה כמכלול עדיפה על הפיקנטו או כל מיני אחרת".(במקור נכתב "סופר מיני" הכוונה הייתה ל"מיני").

אני פשוט הכנסתי למשוואה פרמטרים שלי, (ולא רק לי ) חשובים בקניית רכב. כמו עלות ביטוח והצורך בהוספת אמצעי מיגון יקרים, חלקים וטיפולים, בטיחות, וכמובן כל השאר כמו מחיר, צריכת דלק, אמינות כללית וכדומה.

הדקדקנות שלי בעניין היא שקניית הרכבים האלו אינה מסתכמת בהפרש של 8000 ש"ח, כי אם בהרבה יותר כסף (בדקתי זאת היטב). אולי אלה לא משתנים רלוונטים לכם אך לי ולפחות לעוד אדם אחד שאני מכיר זה חשוב וזה לדעתי כסף "מבוזבז".

שנית, בנוגע לכתבה, היא מדגישה אומנם שתנאי הדרך היו שווים אך לא תנאי הנהיגה. לדוגמא הפוקוס האוטומטית ע"פ התיאור הגיעה כנראה להילוך האחרון, בעוד הידניות ננהגו על הילוכים נמוכים, משמע סל"ד יותר גבוה. כפי שאמרתי לפני כן ואני חוזר שוב: 1-13/14 בעיר זה נתון טוב מאוד מבחינתי.

כמו כן, 5 כוכבים זה ציון מירבי, והעובדה היא שלפיקנטו יש ציון מירבי. כך גם בעניין האחריות: עוד שנה מלאה? מצויין ויכול מאוד שגם חוסך הרבה כסף, עוד 4 שנים על מנוע וגיר? מעולה למה להיכנס לספקולציות אם כן "יתפגר" אחרי 150000 או 120000 זה מכוסה ומשרה ביטחון בטח לרוכשים לשנים רבות. בעניין ההשוואה בתאונה: גם פביה שתיכנס בפאסט לא ישאר ממנה הרבה לפחות בתאוריה. אז מה אתה אומר בעצם, למה יש מבחני בטיחות? או שהם לא שווים הרבה, הכל תלוי במזל שלך ובמי נכנסת? כאן אני לא מסכים לחלוטין.

כפי שאמרתי לא פעם, לפיקנטו ולמיני בכלל יש חסרונות ולא שתיים, אך יש גם יתרונות ובעיקר יעוד. הכל עניין של מה הדרישות מהרכב, ובכלל ממוצר שקונים. תמיד אפשר לקנות אייפון 4 אך האם זה מה שאני צריך? מסך LCD '55 זה נהדר, אך האם לא מספיק לי 40'? וההפרשים בין הדוגמאות הנ"ל הרבה יותר זניחים.

ולבסוף, ידידי לפורום מר alonjp, אני נוהג ברכב אחר לגמרי (B4 משנת יצור 09) כך שלהחליף את "הבחירה שלי" (לדעתך-הפיקנטו) זו קצת בעיה, בטח שהרכב הוא של הקיבוץ.

אכן במשפחתי המורחבת קיימת פיקנטו חביבה, אך אני מצטער לומר לכל המעוניין שהרכב לא למכירה:wink:.

לסיכום: לא הכל "שחור או לבן" ויש משתנים רבים לעניין. אני פחות חולק עליכם כמו שאני מעוניין לדייק את הפרטים ולחדד את המשתנים.

ערב טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...