Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה מטויוטה פריוס .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר'ה, אין פה מישהו מטויוטה, או שיוכל להביא ציטוט מהוראות-יצרן\ספר רכב? הבנאדם כבר שלושה ימים לא הניע את הרכב, ואני במתח לגבי התשובה המוחלטת.

פורסם
למה אין אפשרות? עשיתי את בלת ברירה אך בקלות רבה ...

חד פעמי ללא ספק ...

תודה לכולם .

יעקב

כנראה פיספסת את ההודעה של פותח האשכול שכתב שהוא הניע את הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

המצבר 12V בפריוס הוא מצבר אביזרים ומיועד להזנת מערכות אלקטרונית מאוד רגישות ברכב ואינו נועד להתנעה ולכן גם קיבול המצבר נמוך מאוד.

מאוד לא מומלץ להשתמש במצבר כזה להתנעת רכב אחר עקב פוטנציאל גבוה לפגוע באלקטרוניקה של הרכב ובמצבר עצמו.

פורסם

מנתקים את המערכת ההיברדית ומוציאים את המפתח מהסווי'ץ ומניעים גם רכב אחר.

אם בכול זאת אתה רוצה להיות אקסטרא בטוח שלא ייגרם נזק למערכות החשמל ברכב במקרה וטעית בחיבורים ניתן לנתק את כבל המינוס של מצבר 12 וולט.

אחרי חיבור מחדש יש צורך לאתחל מערכות שונות אבל זה ממש לא בעיה למי שיש קצת ידע או ספר רכב זמין.

מצבר 40AH בעל כוח התנעה של 500CCA אינו נמוך במיוחד בהשוואה למצבר של טויוטה יאריס מנוע 1.0-1.3 ליטר שהינו בעל קיבולת של 45AH.

כול מערכות החשמל ברכב המוזנות ממצבר 12 וולט מוגנות כאשר פיוז ראשי של 120A מגן על המצבר + פיוז נפרד לכול מערכת חשמל לרכב ואפילו המאוורר ומשאבת המים של ממיר המתח מוגנת על-ידי פיוז נפרד.

אני לא רואה הבדל גדול בין אמצעי הזהירות שיש לנקוט בזמן התנעת רכב מודרני לעומת רכב היברדי של טויוטה.

פורסם

לא כל מערכות החשמל של הרכב מוגנות עם נתיך ישיר, כמו למשל הממיר מתח גבוה.

אין צורך לנתק מערכת מתח גבוה, רק לנתק מצבר אביזרים ואני לא עדיין לא ממליץ לעשות זאת כי המצבר של הפריוס חלשלוש.

פורסם

ממיר מתח DC-DC של 5 וולט מוגן וגם הממיר של 100A מוגן על-ידי פיוז ראשי. לאיזה ממיר מתח אתה מתכוון שלא מוגן ?

פורסם

אולי הממירים ושאר מחשבי הבקרה של הרכב כן מוגנים ברמת רכיב בפני נזקים של קפיצות מתח או נחשולי מתח.

אכן פיוז אינו יכול להגן בפני שינויים מהירים ו-ESD לכן בדרך כלל נהוג להתקין רכיבי הגנה אחרים כגון דיודות מיוחדות הנקראות דיודות TVS שפותחו במטרה להגן על רכיבים אלקטרונים רגישים.

פורסם

האמן לי, אין שום דיודות הגנה ברכיבי אלקטרוניקה אוטומוטיבים, בטח אצל היפנים, למעט אולי מערכות בטיחות כמו בקרת בלמים וגם זה בצורה מוגבלת.

אגב בדקת במקורות שלך היכן הנתיך הגנה של הממיר מתח גבוה DC-AC?

פורסם

התכתם לי תפיוזים. בקיצור, ניתוק מצבר ה 12V יגרום לצורך באיתחול חלק מהמערכות, והנעה איתו מחובר מסכנת את מערכות נמחשב והשנאים של הפריוס? נניח שיש נתיכי הגנה, אבל יש חשש יותר מאשר ברכב בנזין רגיל (חדיש, לא פיאט 127) שהם ישרפו תוך הגנה על מערכות מחשב? אז בקיצור עדיף לבעלי ההיברידיות שלא "לתנת" מצבר?

פורסם
התכתם לי תפיוזים. בקיצור, ניתוק מצבר ה 12V יגרום לצורך באיתחול חלק מהמערכות, והנעה איתו מחובר מסכנת את מערכות נמחשב והשנאים של הפריוס? נניח שיש נתיכי הגנה, אבל יש חשש יותר מאשר ברכב בנזין רגיל (חדיש, לא פיאט 127) שהם ישרפו תוך הגנה על מערכות מחשב? אז בקיצור עדיף לבעלי ההיברידיות שלא "לתנת" מצבר?

האם ההודעה שלך נכתבה במקרה מהאייפון ?

פורסם

ראשית איני כותב לשם הכתיבה. בידי ספר הרכב , איני יכול לסרוק .

בספר הרכב רשום ,"יש להשתמש בנקודת החיבור היחודית להתנעה בכבלים

כאשר טוענים את מצבר ה- 12 V מרכב אחר במקרה חירום, לא ניתן להשתמש

בה להתנעת רכב אחר " .

ומנסיון , הסיכון רב מהתועלת .

פורסם

ברור שאתה כותב רק מנסיונך...

אני לא כתבתי, או המלצתי להניע רכב אחר מהנקודה הייעודית להתנעת הרכב אלא ישירות מהמצבר שנמצא בתא המטען.

אחת הסיבות שהייצרן כותב להניע את הרכב מהנקודה הייעודית בתא המנוע היא- כאשר המצבר חומצת עופרת של 12 וולט נפרק לא ניתן לפתוח את תא המטען ולגשת למצבר.

ספר הרכב הינו ספר חובה לקריאה על כול נהג. חלק מהמידע או האזהרות בספר הם כיסוי תחת של הייצרן.

בכול מקרה אשמח לראות את כול קובץ המידע בעניין התנעת הרכב ממצבר אחר.

פורסם
1. קיבולת מצבר נמוכה אינה מעידה בהכרח על זרם ההתנעה שהמצבר מסוגל לספק.

בדרך כלל המצברים המותקנים ברכבים יפניים הינם תוצרת פאנסוניק ובעלי כושר התנעה גבוה יחסית למצברים אחרים בשוק. מצברים אלה הינם שווה ערך למצברים תוצרת אופטימה.

מצבר של 40AH שעה תוצרת אופטימה הינו בעל כושר התנעה של 500CCA לפי BSI יניע כול רכב פרטי. ואולי המצבר הספציפי הזה לא מתוכנן לאספקת זרם התנעה אלא לאגירת אנרגיה בלבד? אאל"ט, יש להגדיל את שטח הפנים של לוחות העופרת להעלאת זרם ההתנעה, יש להגדיל את עובי לוחות העופרת (או לקרבן) להעלאת יכולת אגירת האנרגיה.

2. אל תשכח כאשר מחברים שני מצברים במקביל ההתנגדות השקולה יורדת ולכן גם זרם ההתנעה עולה. אל תשכח שכאשר מחברים שני מצברים במקביל אז המצבר החזק פורק אי אלו אמפרים לתוך המצבר החלש, אני לא בטוח כי כדאי לחבר את שני המצברים במקביל .

3. אל תשכח שכושר ההתנעה המוצהר (הנומינלי) של מצבר נבדק בטמפ' נמוכה של מינוס 20 מעלות צלזיוס לכן בטמפ' של +20 כושר ההתנעה עולה. בסדר, במצבר חדש. מצבר משומש הוא בעל יכולות פחותות ואם נוסיף זאת למגבלות שכבר קיימות בו אז לא בטוח כי הוא יוכל לעמוד באתגר.

בנוסף, דיודות TVS (טרנזורבים) סופגות את האנרגייה של הספייק. בגלל שההספק שלהן נמוך (וואטים בודדים) ספייק רציני מבשל אותן ויש צורך להחליפן כך שממש לא רצוי להשתמש בהן8)

• תוכן חדש...