Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נסעתי ברחוב בת"א בו לא שמתי לב לעובדה כי על פני כ 100 - 200 מטר יש לא פחות משלושה רמזורים... את הרמזור השני פיספסתי (אולי כי לא הייתה שם צומת וכי הוא לא היה בולט), עברתי באדום, ומכונית משטרה שארבה (ואח"כ המשיכה לארוב שם שוב) עצרה אותי ונתנה לי דוח - 1000 שקל קנס.... לא היה פירוט כמה נקודות זה.

עכשיו אני רוצה לדעת מה ההשלכות? אני יודע שיש אפשרות ללכת למשפט, אבל הבנתי שאני יכול להידפק יותר ולקבל שלילה? ככה שעדיף שלא, נכון?

למרות שאני מרגיש שדי דפקו אותי כשהם אורבים שם בכוונה במקום לשים נגיד שלט שמזהיר שיש כל כך הרבה רמזורים בשטח כל כך קטן... זה לא שנסעתי ובזדון עברתי באור אדום סתם כי לא בא לי לחכות לירוק.....

אני חייל, האם יש אפשרות להקטין את סכום הקנס (לשלוח בקשה?) או שלא תהיה התחשבות? אם כן אז מה הפרוצדורה?

קראתי באתר של משרד התחבורה -

http://www.israel.gov.il/mot/points.html

שעל העבירה הזאת מקבלים 10 נקודות, האם זה נכון?

אני נהג חדש, עם רישיון כ 9 חודשים, מה יהיו ההשלכות של העבירה ושל הנקודות עליי? באתר רשום שיכול להיות שיאריכו לי את התקופה של נהג חדש לשנתיים נוספות, האם זה מה שיקרה? ומה המשמעות של להיות מוגדר נהג חדש?

מישהו יכול להסביר לי בדיוק את ההשלכות, איפה אני מברר כמה נקודות יש לי, מה זה אומר לעשות נהיגה מונעת אחרי 12 נקודות, (אם אני עושה דרך הצבא נהיגה מונעת זה יעזור לי איכשהו עם הנקודות?) מה זאת תקופת הצבירה, והאם יכולים לשלול לי את הרישיון על עוד עבירה דומה? מה משך "התנאי"? מתי נמחקות הנקודות? מה זה נקודות חובה? לא ברור לי...

תודה...

פורסם

עדיף לך מאוד מאוד ... מאודדדדדדדד מאודדדדדדדד

לשלם ומהר. ורצוי גם להיות בשקט ולהודות שלא החליטו ללכת נגדך עוד יותר :)

הריי בעצמך הודאת שנסעת באדום. אז שלם ... וזהו

פורסם
זה לא שנסעתי ובזדון עברתי באור אדום סתם כי לא בא לי לחכות לירוק.....

תגידדדדדדדדדדדדד לי שאתה צוחק!!

במקומך הייתי מתבייש בכלל לכתוב הודעה כזאת בפורום.

בעצם אם הייתי במקומך בכלל לא הייתי עובר אדום (הייתי חוסך גם 1000 שקל בדרך, אגב).

יש לך עכשיו 2 אופציות:

1- שלם את הקנס ותמשיך לעבור אדומים, "סתם כי לא בא לך לחכות".

2- שלם את הקנס ותלמד מזה- תפסיק לעבור אדומים גם כשלא בא לך.

מציע לך לבחור את אופציה2- גם יחסוך לך אלפי שקלים להבא, וגם יחסוך לך את החיים (שלך או של הסובבים אותך)

שבת שלום

פורסם

תל אביב עיר קשה לנהגים חדשים

בטעות עברתי באדום שם פעם אחת (אדום מלא , פשוט לא ראיתי כי הרמזור ליד היה ירוק ועד שקלטתי הייתי באמצע הצומת)

למזלי הרמזורים סתם היו מוזרים ולא הייתה לי אפשרות להיכנס באף אחד (היה אדום לכל הכיוונים חוץ מהכיוון שבאתי ממנו - שנסעו ישר)

:oops:

וואלק אתתתתה

פורסם

שחר אתה אידיוט.

עדיף לך לשלם ולא ללכת למשפט אתה עדיין נהג חדש והשופט\ת

תעשה לך בית ספר שגם בצבא לא עשו\יעשו לך .

פורסם

כן כנראה שמשפט רק יכול לדפוק יותר...

מה שמתסכל אותי זה שיחסית לחברים שלי אני נהג זהיר ובכלל לא נוסע כמו כל מיני מטורפים שלפעמים אני רואה באיילון, וסתם נדפקתי ככה כשאחרים שבאמת לא בסדר על הכביש לא נתפסים... עכשיו כל פעם אני אצטרך לחשוב 3 פעמים על כל מהלך שאני עושה בנסיעה וזה סתם רק יוריד לי את הביטחון העצמי (כי כמו שאמרתי יחסית אני זהיר) ויכול לפגוע לי בנהיגה... מילא אם זה רק היה קנס חד פעמי... אבל נקודות...

אני אשמח להבין רק מתי הנקודות נמחקות?? אם בכלל?? איך העסק הזה הולך?

פורסם

אני אשמח להבין רק מתי הנקודות נמחקות?? אם בכלל?? איך העסק הזה הולך?

נקודות אינן נמחקות, הן "זזות" הצידה לאחר מעבר של קורס "נהיגה נכונה" או בחלוף שנתיים ללא עבירות נוספות.

במידה שעברת קורס נהיגה נכונה, אך בתוך מסגרת של שנתיים מיום ביצוע העבירה הראשונה, עברת עברות נוספות הגוררות ניקוד, יחשב מיניין הניקוד במצטבר.

מתוך האתר "טופספיד"

עברתי עבירה ואני נהג חדש. האם ישללו לי את הרישיון?

תצטרך לעבור את הסיפור מחדש בסוף השנתיים לכשתבוא לחדש את הרשיון, אם עברת על אחת העבירות בתוספת השלישית.

מהן העבירות ב"תוספת השלישית"?

1.עבירה לפי סעיפים 10, 43, 44 או 65 לפקודה זו.

2.עבירה לפי תקנה 22 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, לגבי אי-ציות נוהג רכב לרמזור ואי-מתן זכות קדימה, עבירה לפי תקנות 26(2), 47, 54 או 57 לתקנות האמורות, ועבירה לפי תקנה 144 לתקנות האמורות, אי-הודעה על תאונת דרכים או אי-הגשת עזרה לנפגע בתאונת דרכים.

3.עבירה לפי פקודה זו או התקנות לפיה אשר גרמה לתאונת דרכים שבה נפגע אדם.

4.עבירה שבית המשפט גזר על מי שעבר אותה פסילה בפועל מהחזיק ברשיון נהיגה לתקופה של שלושה חדשים או יותר.

תרגום:

סע' 10 - נהיגה ללא רשיון או שלא על פי תנאי הרשיון.

סע' 43 - סיוע ע"י שימוש ברכב לכל עבירה שעונשה 3 חודשים או יותר.

סע' 44 - סיוע ע"י שימוש ברכב לעבירות מין.

סע' 65 - אי עצירה לפני מסילת ברזל.

תק' 22 - אי ציות לרמזורים ולתמרורים.

תק' 26(2) - נהיגה תחת השפעת אלכוהול ו/או סמים.

תק' 47 - עקיפה מצד ימין.

תק' 54 - נהיגה במהירות מופרזת.

תק' 57 - מעבר אוטובוס על פני מסילת ברזל.

תק' 144 - התנהגות במקרה של מעורבות בתאונה עם נפגעים (בעיקר מתן עזרה או קריאה לעזרה לנפגעים).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תנהג זהיר בעתיד הקרוב ובכלל. ה-10 נק' האלה "יזוזו" כפי שאיציק תיאר.

כולנו ראינו למה גרם אוטובוס שגנב אדום השבוע. (ובבקשה לא להתחיל עם תגובות זה לא בטוח, לא הוכח, וכו'...), הרגישות של הציבור לנושא עולה (במחיר דם), המשטרה אוכפת יותר והשופטים יענישו יותר.

אל תלך למשפט, אבל לערער תמיד מותר וזה לא גורם לענישה מיותרת אחרת, הבעיה היא סיבת הערעור....

נראה כאילו אין לך ממש איך להצדיק את זה.... זה לא שעברת רמזור אדום בצומת ירוחם לפנות בוקר כי אשתך היתה עם צירי לידה באוטו....

תודה לאלוהים שלא חצתה איזו סמי-טריילר באותו רגע, ותחשוב שקנית את החיים שלך בחזרה ב-1000 שקל. נראה לי מחיר יפה.

פורסם

תשמע, אני מרחם עלייך ומבין אותך.

אבל בכל זאת אין לך יותר מדיי סיכוי לשנות משהו.

תנסה לפנות לעו"ד לראות אם יש לך סיכוי לבטל את הדו"ח.

אני מבין שעברת בטעות לחלוטין את האדום ההוא.

ואתה מודה להשלכות של העבירה הנ"ל.

אני מבין שאתה נהג חדש ות"א עיר מרגיזה ביותר לנהיגה.

אני מבין שהמשטרה והעירייה במדינת החלם שלנו במקום לעשות שילוט יותר ברור ולהבליט את הרמזור מעדיפים "לדפוק" קופה ולתת דו"חות לנהגים מסכנים שעוברים עבירת תנועה בתום לב ואם יש שמה ניידת קבועה כנראה שהרבה אנשים נופלים בפח הזה.

אבל!

כל זה לא משנה את העובדה שביצעת עבירה שנחשבת חמורה מאוד.

למרות הנסיבות המקלות וההזדהות, אין לי מה לומר לך חוץ מזה שאני מקווה שפעם הבאה זה לא יקרה לך יותר.

הבטחון העצמי יחזור.

הכסף הלך, כואב אבל זה מה יש.

ובנוגע לנק', אם אתה באמת נהג זהיר אני מאמין שתסתדר בסוף.

בברכה,

פורסם

Nakamichi - זה בדיוק ככה!

KOMPY - למה הכוונה שהנקודות יזוזו? לאן יזוזו? מה ההבדל בין יזוזו לנמחקות?

תצטרך לעבור את הסיפור מחדש בסוף השנתיים לכשתבוא לחדש את הרשיון, אם עברת על אחת העבירות בתוספת השלישית.

העבירה שלי מופיעה ב"תוספת השלישית" אם ככה, אבל למה הכוונה "תצטרך לעבור את הסיפור מחדש? איזה סיפור? להיחשב נהג חדש למשך 4 שנים??

האם שווה לי או לא לבקש מהצבא קורס נהיגה נכונה, אם במידה וחס חלילה תהיה לי עוד עבירה הנקודות *כן* יצטברו? אני לא רואה את התועלת אם ככה...

פורסם

kompy - למה הכוונה שהנקודות יזוזו? לאן יזוזו? מה ההבדל בין יזוזו לנמחקות?

העבירה שלי מופיעה ב"תוספת השלישית" אם ככה, אבל למה הכוונה "תצטרך לעבור את הסיפור מחדש? איזה סיפור? להיחשב נהג חדש למשך 4 שנים??

האם שווה לי או לא לבקש מהצבא קורס נהיגה נכונה, אם במידה וחס חלילה תהיה לי עוד עבירה הנקודות *כן* יצטברו? אני לא רואה את התועלת אם ככה...

הנקודות לעולם אינן נמחקות, הן נמצאות בארכיון ואינן נמצאות בשימוש אלא לפי הפירוט לשעיל.

באם העברה שלך נמצאת בתוספת השלישית תצטרך לעבור את כל תהליך הוצאת ר.נ. מחדש(תאוריה, טסט) לפי שיקול דעתה של הרשות.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

KOMPY

שוב פעם בקשר לנקודות...

בלי קשר לנהג חדש, אם נניח עשיתי עבירה של 4 נקודות, ועברו שנתיים, הצבירה מתאפסת?

או שאני חייב להגיע ל 12 נקודות, לעבור קורס, ואז אחרי שנתיים זה יתאפס?

• תוכן חדש...