Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שקרעתי מדריכים ברשת ושירושים דומים בפורום הסתבכתי קצת ואשמח לקבל הכוונה ועזרה.

אז מה יש לנו:

1. בית דו קומתי עם קו אחד.

2. נקודת תקשורת (קו) בקומה התחתונה עם מודם וראוטר אלחוטי (באותו מכשיר) של DLINK שהתקבל מבזק ומשדר בתקן N.

3. קומה עליונה עם נקודת תקשורת זהה לקומה התחתונה.

4. ראוטר נוסף של TP LINK.

אז כמובן שהבעיה היא שהראוטר בקומה התחתונה לא מכסה את הקומה העליונה.

הפתרון הוא לחבר את הראוטר של TP LINK לנק' התקשורת בקומה העליונה כדי שישתמש באותה הרשת והספק כמו בקומה התחתונה, אבל כיצד?

בנתיים, בעזרת מדריכים שמצאתי, הצלחתי לחבר את הראוטור של TP לDLINK עם כבל מוצלב ולהתחבר דרך הTP.

אבל ברגע שאני מחליף את הכבל המוצלב ומנסה לחבר את הTP לקו הטלפון בקומה השניה אני מאבד גישה לאינטרנט.

בקיצור, מה הפתרון לבעיה שלי עם המרכיבים שהזכרתי וכיצד אני מיישם אותו?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

למה לחבר את ה tp לטלפון?

לא הבנתי משהו, אם חיברת את ה tp לרשת, ואצה מצליח להתחבר אליו ולגלוש, אז מה הבעיה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

חיברתי את הTP לDLINK בקומה הראשונה בעזרת כבל רשת מוצלב, כשהייתי עם המחשב בקומה הראשונה הצלחתי להתחבר לTP ולגלוש דרכו.

אבל! לא עשיתי בזה כלום, כי אני צריך את הTP פעיל בקומה השניה, ברגע שאני מנתק את הTP מהDLINK, מעלה לקומה השניה ומתחבר לקו הטלפון שבקומה השניה הוא שוב לא נותן לי גישה לרשת.

אם יש אפשרות אחרת שלא תפגע במהירות אין לי שום בעיה לא לחבר אותו לקו הטלפון, זה פשוט נראה לי כמו הפתרון הטבעי כשיש לי כמה נקודות גישה לאותו הקו ב2 הקומות וראוטר נוסף ללא שימוש.

פורסם

למה לא לקנות AP עם טווח רחב ולשדר את האינטרנט לרחוק (קומה עליונה?) ?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

יש לך שני נתבים. האחד מחובר למודם. נס למקם את השני במקום שבו יקלוט אצת הראשון (למשל - במקום דומה בקומה שלמעל או מתחת). עכשיו תוכל לשרשר אותם גם בחיבור אלחוטי - את הדרכה תמצא באתר הזה. קצת מורכב, אבל אפשרי. אני השתמשתי במדריך כדי לשרשר נתב אלחוטי למודם שהכיל נתב קוי, סה"כ די דומה, למעט הגדרות הרשת האלחוטית בנתב העצמאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי את המדריך הזה וחשבתי גם על האופציה של השרשור האלחוטי, אבל לא עדיף להשתמש בתשתית הקווית שקיימת לי בין 2 הקומות?

פורסם

לא הבנתי באוזו תשתית מדובר. כדי לחבר את שני הנתבים בקו אתה צריך לסלול אותו, כלומר להעביר כבל רשת בקירות (מתאים רק אם הכנת תשתית בעת בנית הבית) או לעשות עבודה גדולה של סלילת הקו - על ידי חציבה בקירות שתהיה עבודה גדולה, או על ידי קביעת החיווט לקירות, מה שיהיה לא כל כך אלגנטי. לעומת זאת שרשור אלחוטי יקח 15 דקות עבודה (בהנחה שלא תסתבך יותר מדי עם ההגדרות), לא יעלה כסף ולא ישאיר את אותותיו על הקירות.

עניין הכבל הרגיל\מוצלב תלוי במאפייני הנתבים - נתבים מודרניים יודעים לזהות את סוג הכבל ופועלים עם שני הסוגים. איני זוכר את שם הפונקציה אבל היא נזכרת בדף אחר באותו אתר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד משהו שנתקלתי בו , אפשרי לעשות רשת אלחוטית ע"ג החשמל עם מכשיר כלשהו שמוכרים בקרביץ\באג ודומיהם.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אם אתה משתמש ב-ADSL קית אופציה הקרויה hPNA, שבה משתמשים בחוטי הטלפון כרשת פנימית בבית. אני השתמשתי בטכנולוגיה זו בגרסה קודמת משך מספר שנים. הבעיה היתה שאותה גרסה תמכה רק ב-XP ומטה, ולכן כאשר התקדמתי לויסטה ובהמשך ל-7 נאלצתי לשרשר נתב אלחוטי לנתב ה-hPNA (ובינתיים גם מודם,נתב זה שבק חיים ועברתי לנתב אלחוטי סטנדרטי המחובר למודם ADSL סטנדרטי).

למיטב ידיעתי בזק שיווקה מערכות hPNA מדור חדש התומכות בויסטה\7, איני יודע אם המערכת עדיין משווקת. אם כן - היא יכולה להיות פתרון מצויין למחשבים נייחים, בעוד שמיוד נייד יחובר לנתב אשר ישורשר למודם ה-hPNA.

פורסם

התשתית שמדובר בה היא קו טלפון פשוט, כלומר יש לי קו טלפון אחד עם מספר שקעים מפוזרים בבית.

לאחד מהשקעים האלו בקומה התחתונה מחובר המודם\ראוטר.

עכשיו התעוררה בעיה חדשה, אני לא מצליח להכנס להגדורת הTP כשאני רושם את כתובת הIP שלו בשורת הכתובות (כמובן שהוא מחובר למחשב בחיבור קווי). :\

נסיתי כבר מ2 מחשבים וגם לעשות ריסטרט לTP, רעיונות?

פורסם

לא מכיר את ה-TP, אבל אתה לא צריך להסתפק בריסטרט אלא לעשות ריסט שלם - בד"כ יש כפתור קטן חבוי באחורי המכשיר לצורך זה. בדוק בתיעוד הטכני. האיפוס יאפס גם את כתובת ה-IP לברירת המחדל (המתועדת גם ביא בספר ההוראות).

פורסם

עשיתי איתחול מלא, זה כפתור חבוי שצריך להחזיק אותו כדקה, עדיין לא עזר.

בכל אופן נכנעתי, נרכוש מחר רפיטר מבזק סטור ב240 ש"ח. :(

• תוכן חדש...