Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם למכור את הסיריון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי סיריון 2008 46,000 ק"מ.

קראתי כי היבואן יפסיק לייבא את הסיריון.

האם לאור הנ"ל כדאי למכור עכשיו את הרכב? איך הפסקת הייבוא תשפיע על שוק יד 2 של הרכב?

תודה מראש לעונים.

צחי

פורסם

תנסה להוציא עסקה של "מחירון תמורת מחירון" על הסיריון שלך, ברכישת רכב חדש. אחרת, יהיה לך קשה מאוד למכור, כבר עכשיו.

לגבי דייהטסו - המותג כנראה בדרך החוצה מישראל - עם הפסקת הייבוא של הסיריון הוא יישאר עם הטריוס בלבד וקשה לי להאמין שהיבואן ישקיע באולמות תצוגה וכו' בשביל דגם אחד בלבד.

שוק היד שנייה של הרכב יספוג מכה אנושה, כמו כל רכב שהייבוא שלו הופסק. אין מה לדאוג לגבי חלפים וכו', אבל בכ"ז די ברור שיהיו אנשים שלא יסתכלו אפילו לכיוון של הרכב - כמו שלא פוזלים לכיוון של רובר, למשל.

פורסם

רובר זה לא דייהטסו. נכון להיום השוק של הסיריון טוב מאוד, בגלל שהיא נחשבת למכונית חסכונית וזולה לאחזקה. אני לא חושב שתהיה לך בעיה למכור את הרכב בעתיד הנראה לעין. בכלל, יש רכבים שהפסקת הייבוא שלהם דווקא הגבירה משמעותית את הביקוש שלהם בשוק היד השנייה. תראה מה הולך היום עם השוק של הונדה FRV, רכב שהפך למאוד מבוקש למרות ואולי דווקא בגלל שהיבוא שלו הופסק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שהשוק של רובר נפגע בגלל שהפסיקו ליבא את המותג:naughty:

אם כבר משתמשים בדוגמה של מותג שעבר מהארץ אפשר להשתמש בדייהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

העניין עם הונדה FRV, לא כל כך קשור כיוון שהונדה עדין חיה וקיימת.

המחירונים של דייהו ורובר אכן ברצפה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אופיר, אני רוצה להתייחס למספר דברים שאמרת.

נכון להיום השוק של הסיריון טוב מאוד..

"נכון להיום" זה ביטוי מפתח כאן. נכון ללפני שנתיים אמרו שאף אחד לא יקנה כאן מכונית ידנית קטנה עם מנוע 1000 - היום יש רשימת המתנה של חצי שנה לקיה פיקנטו.

המסקנה המתבקשת היא שהשוק משתנה בקצב מהיר, והאמת של אתמול היא השקר של מחר.

יש כאן אנשים שקנו טויוטה קורולה, מנייה בטוחה עד לא מזמן בשוק הישראלי, במחירים של 15K פחות מהמחירון.

אז אם השוק של טויוטה, רכב מבוקש שעדיין משווק, מת - אז איך בדיוק תשווק לי את הפופולריות של סיריון בעוד שנתיים, אחרי שהיבואן יסתלק מכאן?

תראה מה הולך היום עם השוק של הונדה FRV, רכב שהפך למאוד מבוקש למרות ואולי דווקא בגלל שהיבוא שלו הופסק.

הייבוא של הרכב לא הופסק. יש עוד סוכנות של הונדה, ע"י אותו אחד שמשלם לך משכורת. זה אומר שיש המשכיות, יש בעל בית ויש ייבוא סדיר של חלפים מקוריים לשנים הבאות.

אם דגם ספציפי לא מיובא יותר, זה יכול להפוך אותו למבוקש יותר או לפחות מבוקש - זה כבר עניין של מזל. לדייהטסו מאטריה, למשל - אין כזה מזל.

לסיכום -

אין ספק שאם כרגע המחירון גבוה, ואפשר לקבל סכום טוב עבור הרכב ולקנות אחד אחר - אני הייתי עושה את זה.

בעוד שנה שנתיים אין שום סיכוי שהדייהטסו תהייה רכב מבוקש.

נ.ב:

כשעכשיו עמדה על הפרק רכישה של רכב בסביבות 50K מאחת מחברות ההשכרה, אחת האופציות שהועלתה הייתה דייהטסו סיריון.

אחרי שראינו שהיבואן מפסיק את השיווק בישראל, הסיריון ירדה מאוד מהר מהרשימה.

פורסם

אמנם הנבואה ניתנה לטיפשים, אך גם אם מותג דייהטסו ינטוש את ארצנו, אני מעריך שתחושת שביעות רצון טובה עם זכרונות נעימים מהכמעט שלושים שנה שמכוניות דייהטסו משווקות כאן, יגמרנו לכך שהסיריון עדיין תהייה מבוקשת.

ומניסיון, הסיריון מכונית באמת טובה, אמינה ומבוקשת, וגם נתפסת כחסכונית, במידה כזו שעדיין תהייה מבוקשת בשנים הקרובות.

אגב, כל השוואה היסטורית למותגים שנעלמו בארץ כמו דייהו, רובר, לאדה ואחרים, פשוט לא רלוונטית בעליל: במקרים אלה, המדובר במכוניות גרועות ולא אמינות, שכל אחד ישמח לשכוח.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
אם כבר משתמשים בדוגמה של מותג שעבר מהארץ אפשר להשתמש בדייהו.

דייהו דווקא חוגגת בארץ... אוואו, אופטרה = נובירה, וכל הדור החדש של שברולט בטח גם מגיע מקוריאה.

במזרח אירופה הדגמים הללו בכלל הולכים עם סמל של דייהו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדובר פה על מותג ולא על יצרן. המותג יצא מהארץ, המפעל מוכר אותה סחורה עם מותג אחר. (ומחיר אחר)

אאל"ט גם דיהטסו זה מותג של טויוטה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אמנם הנבואה ניתנה לטיפשים, אך גם אם מותג דייהטסו ינטוש את ארצנו, אני מעריך שתחושת שביעות רצון טובה עם זכרונות נעימים מהכמעט שלושים שנה שמכוניות דייהטסו משווקות כאן, יגמרנו לכך שהסיריון עדיין תהייה מבוקשת.

ומניסיון, הסיריון מכונית באמת טובה, אמינה ומבוקשת, וגם נתפסת כחסכונית, במידה כזו שעדיין תהייה מבוקשת בשנים הקרובות.

אגב, כל השוואה היסטורית למותגים שנעלמו בארץ כמו דייהו, רובר, לאדה ואחרים, פשוט לא רלוונטית בעליל: במקרים אלה, המדובר במכוניות גרועות ולא אמינות, שכל אחד ישמח לשכוח.

תסכים איתי שיש המון אלטרנטיבות לסיריון, עם כל הכבוד. לא מעט רכבים חסכוניים וטובים - שלהם כן יש שירות ויבואן וייבוא סדיר של חלפים מקוריים - ואף פעם לא תצטרך לכתת רגליים בין חנויות חלפים כדי לגרד איזה חלק איזוטרי.

אני מכבד את הרכב הזה, ששרד התעללות מטורפת בחברות ליסינג והשכרה ולא צייץ - אבל לקנות מותג שעבר זמנו ולא מיובא לארץ יותר, זה לא פחות מהזוי.

• תוכן חדש...