Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודות החיתוך הן:

סאב- סאבסוניק ב25HZ, עד 70HZ

מידבאס- 70HZ עד 450HZ

מידריינג'- 450HZ עד 4200HZ

טוויטר- 4200HZ עד הסוף

לאחר הכיוון האוטומטי המיד מאוד עמום במיוחד בשירה של הזמר.

הכיוון עצמו לקח את הכל קצת ימינה, קצת תיקוני באלאנס והכל מסודר ויוצא פחות או יותר מהאמצע.

אמנם אלו כיוונים זמניים אבל השירה מאוד עמומה, אשמח לדעת איזה תיקוני איקולציה אני צריך לבצע על מנת להעלות את המיד במיוחד באזור השירה, גם של נשים וגם של גברים (נשמע כאילו יש מעצור, סאונד עצור ולא פתוח כמו שצריך להיות).

*הערה: יש לי תיאור שלדעתי מתאים למצב.

זה כאילו מישהו שם יד על המידים.

יכול להיות שזה המכשיר? כרגע זה פיוניר 4050 עד להחלפה לW520 של אלפיין.

הסט בחתימה, תודה רבה על העזרה!

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

מצטער להודיע לך אבל החלפה של הראש לא תעזור, שמעתי 3 רכבים אם MS8 וזה הרושם שקיבלתי מהכוונים שלו.

כולל גם התופעה של כוון טיפה למרכז הרכב.

בקשר למירכוז נסה לשחק אם המיקום של האוזניות וכוון הראש שלך, כך האוזניות קולטות זווית טיפה שונה ומכוונות בהתאם.

מהנסיון שלי אם הP99RS בגלל המיקרופון הבודד כל מילימטר בגובהה ובכוון המיקרופון משנה את התמונה באופן משמעותי!.

לגבי העמימות, לצערי ניתן לשחק רק באקולייזר וזה מה שנשאר לך לעשות, אל תפחד מעליות דרסטיות באקולייזר כי לדעתי זה חלק ממה שהוא עושה באופן אוטומטי (הורדה של תדרים מסויימים להשגת הסאונד האופייני לו).

גם הפיונר נוהג להגביר את המיד מאוד ולהוריד את כל השאר, היתרון שלו שאפשר לשנות את כל הכוונים לאחר מכן.

בדוק אם ניתן לכוון גיינים במכשיר עצמו לאחר הכוונים האוטומטים אולי ניתן להתגבר על זה שם.

כל מה שכתבתי בגדר IMHO.

תודה רבה, יבגני.

פורסם

אין לי בעיה להעלות את כל תחום התדרים עליהם דיברתי שזה עמום, אני גם יכול להעלות את כל תחום המיד.

הכיוונים שעשיתי בעבר לא הניבו תוצאות כאלו.

לגבי המירכוז: אני לא מתכוון לעבוד על זה יותר מידי כי אני מחליף יחידת ראש בקרוב, שיחקתי קצת עם הבלאנס ועושה רושם שזה ממש עזר.

לגבי המיד- אני מחפש המלצות כי אני לא מכיר שהוא מנחית עד כדי כך...

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

עשית מדידות של RTA? כי לצערי הוא לא מראה מה הוא עושה.

כנראה את המיד הוא לא מנמיך אלה ההפך מעלה ואת השאר מוריד. נסה לשחק בטוויטר.

עוד רעיון נוסף.

כסה את הדש בורד בפליז או משהוא בסגנון שיבלע את ההחזרים ונסה לעשות סשן כוונים נוסף.

יש סיכוי קטן שהוא מזהה החזרים ולכן מסרס תדרים מסויימים.

אני קניתי כיסוי לוח שעונים מבד ספוגי כזה, גם לא מכוער יותר מידי וגם המערכת נשמעת הרבה יותר טבעי, ההחזרים מהמיד והטוויטר הצטמצמו מאוד ורוב הצרימות נעלמו לגמרי.

במחיר השקעה של 160 שקל כולל משלוח זה אחת הדרכים הזולות לשיפור סאונד ברכב.

יש חברה שמיצרת אותם לפי הזמנת לקוח באיזה צבע שאתה רוצה ומותאם במיוחד לרכב, חיפוש קצר בגוגל יניב תוצאות (כיסוי לוח שעונים)

פורסם

הגיינים של המגברים לסט הקדמי מכוונים על 2VOLT?

כל הגייינים צריכים להיות באותה רמה, לפני ההמלצה של JBL על 2 VOLT לפני הכיוון.

גם לי היו בעיות בכיוון הראשוני של הMS-8 עד שחרשתי על שרשור ארוווווך מאוד ב-DIYMA

אלי

פורסם

אלי, הסאב שלי לא טרח לזוז אחרי הכיוונים ב2V, עכשיו הוא עד 3/4 גיין בערך נותן אפילו קצת יותר מידי...

לא עשיתי מדידת RTA, אין לי את האמצעים

פורסם

ב MS8 אין צורך במכשיר בעל מעבד מטורף, PREOUT גבוהה לדעתי במכשיר סביר לדעתי מספיק.

כאשר האות עובר עיבודים בMS8 עצמו צריך לחפש מכשיר שמוציא אות ברמה טובה ללא קליפינג ויודע לעבוד DIRECT ללא אקוליזר מגבר פנימי ויציאות מרובות.

ההבדל לא יהיה שווה את ההשקעה במכשיר HIGHEND, מכשירים בסגנון DENON וכו יאבדו את היתרון שלהם מבחינה מוסיקלית בגלל העיבוד הנוסף.

הווצ'ה הוא סט נהדר לפי הביקורות בחו"ל בעל מיד מפורט ונעים לאוזן, יש אנשים שזוכים בו בEMMA ברוסיה (כמובן כל אחד והקטגוריה שלו) ואין שום סיבה שבעולם לחתוך אותו מתחת ל 80 12/DB

פורסם

פעם קודמת הוא היה חתוך ב63HZ וניגן מצויין!

הגברתי את כל תחום המיד+ העלתי גיין של תחום המיד (יש אפשרות כזאת, TONE CONTRL)

ה-ר-ב-ה יותר טוב!

יש אפשרות לשנות את נקודות החיתוך או שצריך לעשות הגדרות מחדש?

פורסם
אלי, הסאב שלי לא טרח לזוז אחרי הכיוונים ב2V, עכשיו הוא עד 3/4 גיין בערך נותן אפילו קצת יותר מידי...

לא עשיתי מדידת RTA, אין לי את האמצעים

לא דיברתי על הסאב, אצלי הסאב אפילו לא מחובר לMS-8 , דיברתי על הסט הקדמי.

יש צורך שכל הגיינים יהיו על אותו הערך, JBL ממליצים 2VOLT.

גם אצלי במגברים אין ציון מדויק של הוואלטז' על הגיין, באתר של סלסטרה מצוין 0.2-6V כך שכיוונתי בערך את כולם למצב זהה. הJBL מכוון לבד את העוצמות ומנסה לאזן את האלמנטים אבל עד גבול מסוים.

RTA לצורך העניין יכול להיות גם מהפלאפון. תתפלא אבל הם די מדוייקים לרוב הכיוונים ברכב. השוואתי את הRTA בפלאפון למול RTUE RTA עם ברינגר וההבדלים היו די מינוריים.

לצערך יש צורך לבצע הגדרות מחדש כדי לשנות נק' חיתוך.

אלי

נ.ב. מבחינך הבמה, יש חשיבות רבה בזמן הכיול האקוסטי למיקום שלך ואפילו למידת הטית הראש (לכיוון המראה שלך ולכיוון מראת הנוסע).

תנסה מס' כיולים ותנסה להזיז את הראש יותר או פחות כל פעם ותראה מה ישמע לך הכי טוב. אני עשיתי את זה אין סוף פעמים ויש לזה משמעות רבה.

• תוכן חדש...