Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא צחקתי לגבי החווייה שלי בקניון, ולידיעה, יש גם דגם אחד של לדרמן שמגיע במפורש ללא סכין. "פיוז", דומני.

אגב, כמה שילמת על הלדרמן שלך? משהו פה נשמע יקר יותר מדיי. לא חייב מעל דפי הפורום הציבורי.

על הווייב שלי שילמתי בריקושט (אני יודע, הייתי אדיוט, אבל רציתי אותו באותו הרגע, אם לא לפני 5 דקות, והאצבע הדואבת שלי רק דירבנה אותי) מעל 600 ש"ח. באינטרנט בחנויות כמו טונדרה משלמים סביב 420 ש"ח. זה, אגב, מחיר סביר לחלוטין, בהתחשב במחיר הקנייה של המוצר ע"י החנות מהיבואן הרשמי בארץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז מה אתה רוצה?... מחיר (יחסית) סביר. 450 זה מחיר שבכיף הייתי מוציא על כלי מחנות שאני מכיר\אוהב\מכבד\מחבב\מכיר את בעל העסק. אין לך על מה לבכות... סמוך עליי, ה-30 ש"ח הפרש זה לא מה שחסר לא לי ולא לך למיליון הראשון, נכון?

שמעת כמה אני שילמתי על הווייב שלי?...מעל 600. יותר קרוב ל-650 או 670.

וזה מה שנקרא, הסנדלר הולך ערום על המים.:arrow:

פורסם

ותבין שבארה"ב המחיר הוא 60 ומשהו דולר לפני מבצעים, וששם אתה גם מקבל לפעמים מתנות עם זה - סט ביטים, פנס וכו'.

אחלה לדרמן האמת, ממש כיף לשחק איתו בידיים. נא לא לשים את המשפט הזה בחתימה של אף אחד...:roll:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לגלות לך סוד? זה אפילו יותר זול ממה שהיבואן הרשמי מוכר אותו לעסקים (=בתי מסחר).

מה לעשות, ככה זה בארץ.

מה שכן, אתה לא מתחשב במספר גורמים, עבור היבואן:

נכון, הוא קונה בכמויות, מה שנותן לו הנחה. אבל.

-עלות התקינה בארצנו היא לא זולה.

-לשילוח יש הוצאות הובלה.

-אל תשכח את ידידינו המע"מ (ראשי תיבות של "מה עתה, מצ'וגע?! כמה אתה רוצה?!?!")

-הוצאות הובלה לקונה המאושר.

זה סדר גודל המחיר. ובעיניי הוא די הוגן. לפחות מנקודת המבט של קניה ע"י בית מסחר.

בתור לקוח פרטי, נכון, זה מעצבן מאד לדעת את זה, אבל עדיין, המחיר הזה בארץ הוא אחד היותר שפויים. לפחות זה (ברוב המקרים) לא עוקב אחרי המחירון הרשמי של "קח המחיר ברוטו ב-$ ותכפיל ב-10".

פורסם
כלים מעולים. אני שילמתי פי שתיים ממך... זו פעם אחרונה שאני קונה משהו כזה בארץ, פשוט שחיטה. אם היה יותר זול הייתי לוקח גם מיקרה למחזיק מפתחות.

פי 2?

אל תהיה כ"כ בטוח. אני יכול להגיד שהזמנתי אותם משזר בחיפה והמחיר בעת ההזמנה היה עבור הוויב קצת פחות מ-400 שקלים והמיקרה קצת פחות מ-150 שקלים. כלומר בסה"כ קצת מעל 500 שקלים. וזה במשלוח בדואר שמגיע עד הבית. כמובן, שהכל הגיע בקופסאות סגורות הרמטית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני עדיין לא מומחה בלהזמין מחו"ל.

העיקר שתהנה מהמוצר (ואם כבר, אפשר לשאול שאלה מפגרת?).

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סער, הסתכלתי באתר של שז"ר והורידו משם את הווייב, יכול להיות שנגמר המלאי?

בכל אופן, מדי פעם שקפצתי לשם אני זוכר שהמחיר שלו דווקא מעל 400..

לגבי המיקרה, כמה הוא קטן? הוא יכול לשמש בתור מחזיק מפתחות סטנדרטי ועדיין להוות אולר לכל דבר?

פורסם

אני עדיין לא מומחה בלהזמין מחו"ל.

העיקר שתהנה מהמוצר (ואם כבר, אפשר לשאול שאלה מפגרת?).

אין כל כך מה להיות מומחה בהזמנה מחו"ל. בדוק. התחלתי להזמין מחול ברצינות רק בחודש שעבר, והפעם הראשונה הייתה לפני שנה פלוס. כל עוד הכתובת שלך נכונה, אין לך הרבה ממה לדאוג.

גם אני לא מומחה, לחלוטין.

2) אין שאלות מפגרות, יש אנשים ללא ניסיון בתחום מסויים עם יותר סקרנות מהססנות. אם שאלת אותי- תרגיש חופשי ביותר.:arrow:

פורסם
סער, הסתכלתי באתר של שז"ר והורידו משם את הווייב, יכול להיות שנגמר המלאי?

בכל אופן, מדי פעם שקפצתי לשם אני זוכר שהמחיר שלו דווקא מעל 400..

לגבי המיקרה, כמה הוא קטן? הוא יכול לשמש בתור מחזיק מפתחות סטנדרטי ועדיין להוות אולר לכל דבר?

B-אור

המיקרה ממש קטן. יש לו להב שיכולה לשמש בתור סכין כן. אבל זה לדברים קטנים מאוד. רוב האנשים משתמשים במיקרה לקיצוץ הציפורניים שלהם. בעיקרון זה מחזיק מפתחות שנכנס לכיס, ויש עליו פוזה. הוא נחמד מאוד. מציע לך לבדוק ביוטיוב יש סרטונים על המיקרה. אני ראיתי את הסרטונים האלה רק אחרי הקניה (היות ולא ברור לי איך חנות אינטרנט מוכרת מכשיר מקורי במחיר הרבה יותר נמוך מחנויות רגילות).

לגבי הWAVE - כן, כנראה ששזר הורידו אותו מהמלאי שם. כנראה שנותרו להם כמה יחידות והן נגמרו. אני בזמנו בדקתי בZAP ופשוט הלכתי על המחיר הכי זול (387 ליתר דיוק) בחנות שאני חושב שהיא בסדר (ושזר בסדר גמור לדעתי :-D). באתר זאפ זה נקרא "קניה חכמה". חשוב לי להדגיש, אין לי קשר לאתר או לחנות - אני רק משתף על חוויית הקניה שלי.

ברווז - על שאלת החיבור לחגורה, ענית לי, תודה רבה..!

שאלה אחרת: איך שומרים על הלדרמן? משמנים אותו? מרססים עליו WD40 ודומיו?

הבנתי שזאת פלדת אל חלד ואולי לא בטוח שכדאי לשמן אותה.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
B-אור

(היות ולא ברור לי איך חנות אינטרנט מוכרת מכשיר מקורי במחיר הרבה יותר נמוך מחנויות רגילות).

חנות אינטרנט לא חייבת להחזיק מלאי או חנות פיזית, מה שמוריד עלויות בצורה דראסטית, ולכן יכולות לספק לצרכן מחיר הרבה יותר נוח.

או התשובה הלא רשמית: תלוי עד כמה המוכר בכל מקום הוא חזיר...

גילוי נאות, אני מגיע מענף כלי העבודה, ובין היתר מכרתי גם כמה לדרמנים ללקוחות שונים, כך שאני מכיר את הנושא "מבפנים".

ברווז - על שאלת החיבור לחגורה, ענית לי, תודה רבה..!

בכיף.

שאלה אחרת: איך שומרים על הלדרמן? משמנים אותו? מרססים עליו WD40 ודומיו?

הבנתי שזאת פלדת אל חלד ואולי לא בטוח שכדאי לשמן אותה.

אין דבר כזה, פלדה באולר\רב-כלי\סכין, שלא כדאי לשמן אותה...

עקרונית השימון וכולי זה לפי הצורך, בינתיים הכלי שלך חדש ואין עליו עוד מספיק ליכלוך כדי לשמן אותו...

עקרונית, שימוש ב-WD40 לא הכי מומלץ, במיוחד לא לשימון עבור אחסנה יבשה לאורך זמן כי הוא תורם לחלודה לטווח הארוך. אחרי שימוש בו יש לנגב היטב את כל שאריות השמן, והוא מומלץ לשימוש אך ורק אם הכלי מתחיל "להיתקע", "לחרוק" וכולי.

יש כמה וכמה דרכים לשמן, וכמה וכמה סוגי שמנים שונים. החל מתרסיס שמן רובים (ריקושט, משהו כמו 20 ש"ח), דרך שמן סיליקון בבקבוק (לא מומלץ עבור כל דבר, לעיתים גורם לחריקות משונות... אל תשאלו) שמומלץ יותר לשימון חיצוני ולא מנגנונים עבור טווח ארוך, דרך שמנים ייעודיים של יצרנים שונים, ועוד ועוד ועוד.

אישית אני משתמש באופצייה מספר 1- שמן רובים פשוט מריקושט. עושה את העבודה היטב לכמה חודשים טובים.

כרגע אני בטוח שהווייב מרגיש לך "חזק" מדיי לפתיחה, זה בגלל שהוא חדש. תן לו כחודש, עם שימוש על בסיס יומי (פתיחת הפלאייר, סגירת הפלאייר) כדי ש"יתרכך" טיפונת.

הנה מדריכוןצ'יק, לביצוע בזמן הנכון- אחרי דיי הרבה שימוש. בהתחלה פשוט אין טעם:

ניקוי בסיסי: מעבר עם צימרון אוזניים באיזור הצירים השונים, בכל הכיוונים. יוצא הרבה שחור. שימון עם שמן רובים ישירות על הציר של הפלאייר, ואז עשה הרבה תנועות של שימוש בפלאייר (לא פתיחת וסגירת הכלי עצמו- רק הידיות כך שהפלאייר ייפתח וייסגר). ייצא הרבה שחור...

פתיחת כל הפונקציות השונות, בדיקה וויזואלית לגבי מצב הליכלוך, מעבר עם מקלון, שימון אם צריך, מעבר נוסף עם מקלון על הליכלוך העקשן. סגירת כל הפונקציות.

שים לב שניתן בכיף גם לטבול את המקלון באלכוהול מרוכז (אני משתמש ב-95%) להסרת ליכלוך ראשונית. או משנית. להמתין שייתייבש לפני השימון (לוקח כ-5 שניות בקיץ, 20 שניות בחורף).

ניתן להשתמש גם במברשת ניילון קטנה כמו זו של הרובים בצבא, או אפילו מברשת שיניים ששינית לה את הייעוד עבור השימון.

:digging:

פורסם

ברווז יקר, עוד שאלה,

אתה ממליץ על רכישת ביטים מתאימים לווייב? ראיתי היום ביטים ו..זה לא שחסרים לי מברגים או כלי עבודה.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

האמת היא, שלא.

בסופו של יום, 99.5% מהביטים שאתה תצטרך מהלדרמן שלך הם פיליפס ושטוח, כולל השענים. זה מגיע עם הכלי. השאר זה דיי מיותר.

עם זאת, אני ממליץ בחום על הערכה הזו, מניסיוני.

הצילה אותי פעמיים בינתיים, פעם ראשונה כשהייתי צריך ביט אמריקאי ספציפי (מרובע. אל תשאלו...) ופעם שנייה עם אלן. ניתן להשתמש בכלי המגיע בערכה לבד, בפני עצמו. והוא מקבל כל ביט סטנדארטי עם קנה משושה 1/4".

• תוכן חדש...