Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון באמצע עבודה IE פשוט נתקע לאיזה חצי דקה, אי אפשר לסגור אותו והכל קופא, ואז משתחרר.

בהנחה שזה לא איזה BAD SECTOR בארדיסק שגורם לבלאגן, חשבתי להריץ סריקה על המחשב ולבדוק שלא מותקנות איזה תוכנות ריגול שגורמות לבלאגן.

מותקן אצלי NOD32 מעודכן והוא כמובן לא מצא כלום.

מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה ועדכנית שסורקת תוכנות ריגול?

פורסם

לפני שאתה פונה לתוכנות ריגול, בצע את הדבר הבא:

לחיצה ימנית על "המחשב שלי", בחירה ב"ניהול", ולאחר מכן ב"מנהל הארועים". עבור על היומן של "יישומים" ושל "מערכת" (application, system) וראה האם התקבלו שגיאות כלשהן על תוכנה או מערכת ההפעלה, או שיש שגיאות כלשהן בדיסק הקשיח (מיין על פי עמודת "source" וחפש אזכור לדיסק קשיח). אם לא התקבלו שגיאות, בדוק את גרסת הפלאש שלך באקספלורר ע"י כניסה לאתר הזה ועדכן במידת הצורך.

שלישית, ייתכן שהאנטיוירוס "פלוץ32" (סליחה, הייתי חייב :lol:) בעצמו הוא הגורם לבעיה. אם שדרגת לגרסה 5 אז יש איתה עדיין באגים. אם אתה עדיין בגרסה 4, יש מאפיין שגורם לפגיעה בביצועים. נדמה לי שבnod32 קוראים לו runtime packers או משהו בסגנון, ושאם הוא מבוטל ואז מאופשר שנית האנטיוירוס שלך מודיע שיכולה להיות פגיעה בביצועים. בצע חיפוש בתוך האפשרויות של האנטיוירוס. יש לי את האנטיוירוס הזה והוא לא רע, ד"א.

שלישית, בצע ניקוי ע"י ccleaner, ולאחר מכן איחוי דיסק.

רק לאחר מכן אפשר לפנות לתוכנת גילוי רוגלות. התוכנה שאני משתמש בה נקראת spybot search and destroy.

פורסם
לפני שאתה פונה לתוכנות ריגול, בצע את הדבר הבא:

לחיצה ימנית על "המחשב שלי", בחירה ב"ניהול", ולאחר מכן ב"מנהל הארועים". עבור על היומן של "יישומים" ושל "מערכת" (application, system) וראה האם התקבלו שגיאות כלשהן על תוכנה או מערכת ההפעלה, או שיש שגיאות כלשהן בדיסק הקשיח (מיין על פי עמודת "source" וחפש אזכור לדיסק קשיח). אם לא התקבלו שגיאות, בדוק את גרסת הפלאש שלך באקספלורר ע"י כניסה לאתר הזה ועדכן במידת הצורך.

שלישית, ייתכן שהאנטיוירוס "פלוץ32" (סליחה, הייתי חייב :lol:) בעצמו הוא הגורם לבעיה. אם שדרגת לגרסה 5 אז יש איתה עדיין באגים. אם אתה עדיין בגרסה 4, יש מאפיין שגורם לפגיעה בביצועים. נדמה לי שבnod32 קוראים לו runtime packers או משהו בסגנון, ושאם הוא מבוטל ואז מאופשר שנית האנטיוירוס שלך מודיע שיכולה להיות פגיעה בביצועים. בצע חיפוש בתוך האפשרויות של האנטיוירוס. יש לי את האנטיוירוס הזה והוא לא רע, ד"א.

שלישית, בצע ניקוי ע"י ccleaner, ולאחר מכן איחוי דיסק.

רק לאחר מכן אפשר לפנות לתוכנת לרוגלות. התוכנה שאני משתמש בה נקראת spybot search and destroy.

אני לא מוצא את ה"מנהל אירועים"

איפה זה אמור להיות?

פורסם

בהחלט כן. כל הכוננים הפיזיים שמחוברים במחשב (דיסקים קשיחים+כונני dvd) מקבלים כל אחד מיספור משלו ב bios ולאחר מכן ב windows. שגיאה של controller יכולה להופיע עקב כמה גורמים:

1. כבל חיבור דפוק (sata או ide) או שיצא ממקומו, דבר שיוצר בעיות בתקשורת של הכונן עם המחשב.

2. כונן דפוק-או ליתר דיוק הבקר הפנימי שלו שמתזמן את ההעברות בינו לבין לוח האם והזכרון.

3. לוח אם דפוק (הכי פחות סביר-נדיר שהולך בקר כלשהו).

עריכה: יש לי כמה הערות לצילום שהוספת כאן.

אם השגיאה שסימנת הופיעה גם תחת ide3 אז יש סיכוי שהבעיה היא בלוח האם. נדיר מאוד ש2 דיסקים קשיחים/כונני dvd הולכים במכה אחת. נסה להחליף את הכבלים של הכוננים הללו (כולל כבלי המתח וה-sata\ide) לחדשים. לאחר מכן בדוק האם התקלה מופיעה שוב ביומן.

שים לב לשעות שבהן התגלתה השגיאה. האם זה אותו טווח שעות שבהן המחשב הפסיק להגיב? האם המחשב הפסיק להגיב אחרי שהכנסת דיסק של dvd או משהו כזה?

פורסם
בהחלט כן. כל הכוננים הפיזיים שמחוברים במחשב (דיסקים קשיחים+כונני dvd) מקבלים כל אחד מיספור משלו ב bios ולאחר מכן ב windows. שגיאה של controller יכולה להופיע עקב כמה גורמים:

1. כבל חיבור דפוק (sata או ide) או שיצא ממקומו, דבר שיוצר בעיות בתקשורת של הכונן עם המחשב.

2. כונן דפוק-או ליתר דיוק הבקר הפנימי שלו שמתזמן את ההעברות בינו לבין לוח האם והזכרון.

3. לוח אם דפוק (הכי פחות סביר-נדיר שהולך בקר כלשהו).

עריכה: יש לי כמה הערות לצילום שהוספת כאן.

אם השגיאה שסימנת הופיעה גם תחת ide3 אז יש סיכוי שהבעיה היא בלוח האם. נדיר מאוד ש2 דיסקים קשיחים/כונני dvd הולכים במכה אחת. נסה להחליף את הכבלים של הכוננים הללו (כולל כבלי המתח וה-sata\ide) לחדשים. לאחר מכן בדוק האם התקלה מופיעה שוב ביומן.

שים לב לשעות שבהן התגלתה השגיאה. האם זה אותו טווח שעות שבהן המחשב הפסיק להגיב? האם המחשב הפסיק להגיב אחרי שהכנסת דיסק של dvd או משהו כזה?

קודם כל המון המון תודה על העזרה.

שנית, לאחרונה גם ה-CDROM נעלם לפעמים, עד שמדליקים מחדש את המחשב.

זה פשוט הזוי.

המחשב חדש! (נרכש בסוף נובמבר 2010)

עם הרכיבים הטובים ביותר.

לוח - P67A UD4

כוננים - INTEL SSD 120GB

WD 1TB SATA3

איך לעזאזל יכול להיות כזה דבר בתקופה של פחות משנה?

פורסם

אם ה cdrom שלך נעלם וקיבלת עוד שגיאות על כונני ide במספור שונה, אז יש 2 אופציות:

1. הכבלים שבהם חיברו את הכוננים הללו דפוקים. תקנה חדשים ותנסה להחליף.

2. לוח האם דפוק.

איך יכול לקרות כזה דבר? קורה. פגמים יש בכל סדרת ייצור.

את לוח האם שלי (תוצרת asus) קניתי בחברה גדולה ומוכרת וכשהבאתי אותו הביתה הוא פשוט לא נדלק וכשהוא הסכים להידלק אז כל המחשב נתקע. הבאתי אותו לחנות אחרי יומיים, לא עשו לי בעיות-הביאו לי במקום לוח חדש שמתפקד מעולה.

המחשב לדעתי עדיין באחריות, קח אותו לחנות ושהם ישברו את הראש. אם קנית אותו ברכיבים-על אחת כמה וכמה. כל יצרן שמכבד את עצמו נותן אחריות למוצרים שלו.

פורסם

+1 למתן שנתן כל העצות והאפשרויות.

חוץ מ +1 למתן אני מצטרף לשבחי spybot search and destroy. ישראלית, חינמית, ותיקה וזוכה לשבחים רבים!

גם לי היתה פעם בעיה בלוח אם של אסוס והוא הוחלף ע"י היבואן ללוח חדש ועדיף ללא ויכוח וללא עלות.

החלפת כבלים יכולה לעשות הוקוס פוקוס.

נסה לעבור על הגדרות בביוס, אולי משהו שם גורם לאי יציבות. לא סביר אבל שווה בדיקה.

מצד שני, אני עובד שנים רבות עם נוד32 ולא נתקלתי בשום עיכוב או בעיה.

אולי תנסה לעבוד בדפדפו אחר, פיירפוקס או כרום, עם אלו תראה שיפור ניכר בביצועי הדפדפן.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
+1 למתן שנתן כל העצות והאפשרויות.

תודה :-D

חוץ מ +1 למתן אני מצטרף לשבחי spybot search and destroy. ישראלית, חינמית, ותיקה וזוכה לשבחים רבים!

גם לי היתה פעם בעיה בלוח אם של אסוס והוא הוחלף ע"י היבואן ללוח חדש ועדיף ללא ויכוח וללא עלות.

זה מוזר, לא נתקלתי בעבר בבעיות אצלהם.

החלפת כבלים יכולה לעשות הוקוס פוקוס.

נכון.

נסה לעבור על הגדרות בביוס, אולי משהו שם גורם לאי יציבות. לא סביר אבל שווה בדיקה.

אם הביוס גורם לאי יציבות היה ניתן לקבל התראות על כך במנהל הארועים-בעיקר על התנגשות IRQ.

מצד שני, אני עובד שנים רבות עם נוד32 ולא נתקלתי בשום עיכוב או בעיה.

אולי תנסה לעבוד בדפדפו אחר, פיירפוקס או כרום, עם אלו תראה שיפור ניכר בביצועי הדפדפן.

ברגע שהוא מקבל שגיאות על ההתקנים כגון ide וה sata (בדיסקים קשיחים) , כל שדרוג דפדפן יהיה כוסות רוח למת כי לא טיפלו בסימפטום עצמו-השגיאות שנגרמות בהתקנים הללו כתוצאה מתקלת חומרה בלוח/כבלים.

12345.

פורסם
אם ה cdrom שלך נעלם וקיבלת עוד שגיאות על כונני ide במספור שונה, אז יש 2 אופציות:

1. הכבלים שבהם חיברו את הכוננים הללו דפוקים. תקנה חדשים ותנסה להחליף.

2. לוח האם דפוק.

איך יכול לקרות כזה דבר? קורה. פגמים יש בכל סדרת ייצור.

את לוח האם שלי (תוצרת asus) קניתי בחברה גדולה ומוכרת וכשהבאתי אותו הביתה הוא פשוט לא נדלק וכשהוא הסכים להידלק אז כל המחשב נתקע. הבאתי אותו לחנות אחרי יומיים, לא עשו לי בעיות-הביאו לי במקום לוח חדש שמתפקד מעולה.

המחשב לדעתי עדיין באחריות, קח אותו לחנות ושהם ישברו את הראש. אם קנית אותו ברכיבים-על אחת כמה וכמה. כל יצרן שמכבד את עצמו נותן אחריות למוצרים שלו.

המחשב נרכש כולו מאותו מקום, הכל באחריות עד 2013-2014.

לדעתך המחשב הולך להתקע שם כמה ימים ? או שהם ידליקו אותו ויראו שיש בעיה ויתנו לי במקום אישור לקבל לוח חדש?

זה המחשב אולפן שלי, אני לא יכול להשאיר אותו שם לשבוע, ומתחיל להיות ממש קשה לעבוד על פנטיום 4 משנת 2005.

אגב, הווינדוס נעול עם סיסמא וחשבתי לנעול את כל הארדיסק השני עם סיסמא מאחר ואמרו שאין להם שום סיבה להפעיל את המערכת הפעלה.

זה לא אמור להפריע להם בבדיקות שלהם, נכון ? (בדיקות לכוננים, לוח, זכרון)

אגב, לוח של GIGABITE.

פורסם

המחשב בהחלט יכול לשכב שם כמה ימים במידה והם יחליטו שהבעיה לא בלוח. אני ממליץ לך להביא את כל המחשב.

אם יתמזל מזלך הם יעשו בדיקה במקום ויקבעו שהוא דפוק. אם הם לא יעשו, אני ממליץ לך לשבת להם קצת על הווריד ולהראות להם את יומן השגיאות שצירפת כאן ולהסביר להם שלדעתך זה הלוח עקב ריבוי השגיאות שהתקבלו על 3 כונני דיסקים שונים וחדשים בשילוב עם קפיאת המחשב בצורה אקראית.

אם הם יגיעו למסקנה במקום שהלוח דפוק-הרווחת, אתה אמור לקבל לוח זהה לשלך או אפילו טוב יותר אם אין להם במקרה במלאי (בתוספת תשלום זניחה לדעתי). אתה יכול לשים ססמה-אבל רק אחרי שתדרוש מהטכנאי שיפתח מולך את יומן הארועים ויבדוק את השגיאות שהתקבלו.

אתה יכול לעשות עוד משהו-לבדוק באינטרנט בפורומים על הלוח שלך ולראות האם יש משתמשים שהתלוננו על בעיות כמו שלך, ואז תוכל לשחק על הקטע של פגם בסדרת הייצור-וזה דבר שבהחלט לא ידוע לצרכן אך ידוע לקמעונאי/טכנאי מטעם החברה.

בוא ואני אגיד לך מה אני עשיתי, ותחליט אם אתה רוצה לנסות גם-אם יתמזל מזלך, אגיד לך לאן לשלוח את הצ'ק :wink: .

הגעתי לחנות עם לוח האם הלקוי ללא שום רכיבים חוץ מהזכרון, והטכנאי בא לקחת אותו לבדיקה ואמר שצריך להשאיר אותו שם לבדוק, ולא נותנים חליפי כרגע. אמרתי לו שאני טכנאי מחשבים בעצמי ושהרכבתי את המחשב לבד ושהלוח כבר נבדק ונמצא לקוי, ותיארתי לו בדיוק מה ואיך בדקתי. אמרתי לטכנאי בדיוק מה לבדוק, והוא בדק את הלוח לפי איך שאמרתי לו. תוך 3 דקות הייתי מחוץ לחנות עם לוח חדש מקורי שיצא מהמלאי במחסן, ושעד עכשיו עובד כמו סוס עבודה.

פורסם
המחשב בהחלט יכול לשכב שם כמה ימים במידה והם יחליטו שהבעיה לא בלוח. אני ממליץ לך להביא את כל המחשב.

אם יתמזל מזלך הם יעשו בדיקה במקום ויקבעו שהוא דפוק. אם הם לא יעשו, אני ממליץ לך לשבת להם קצת על הווריד ולהראות להם את יומן השגיאות שצירפת כאן ולהסביר להם שלדעתך זה הלוח עקב ריבוי השגיאות שהתקבלו על 3 כונני דיסקים שונים וחדשים בשילוב עם קפיאת המחשב בצורה אקראית.

אם הם יגיעו למסקנה במקום שהלוח דפוק-הרווחת, אתה אמור לקבל לוח זהה לשלך או אפילו טוב יותר אם אין להם במקרה במלאי (בתוספת תשלום זניחה לדעתי). אתה יכול לשים ססמה-אבל רק אחרי שתדרוש מהטכנאי שיפתח מולך את יומן הארועים ויבדוק את השגיאות שהתקבלו.

אתה יכול לעשות עוד משהו-לבדוק באינטרנט בפורומים על הלוח שלך ולראות האם יש משתמשים שהתלוננו על בעיות כמו שלך, ואז תוכל לשחק על הקטע של פגם בסדרת הייצור-וזה דבר שבהחלט לא ידוע לצרכן אך ידוע לקמעונאי/טכנאי מטעם החברה.

בוא ואני אגיד לך מה אני עשיתי, ותחליט אם אתה רוצה לנסות גם-אם יתמזל מזלך, אגיד לך לאן לשלוח את הצ'ק :wink: .

הגעתי לחנות עם לוח האם הלקוי ללא שום רכיבים חוץ מהזכרון, והטכנאי בא לקחת אותו לבדיקה ואמר שצריך להשאיר אותו שם לבדוק, ולא נותנים חליפי כרגע. אמרתי לו שאני טכנאי מחשבים בעצמי ושהרכבתי את המחשב לבד ושהלוח כבר נבדק ונמצא לקוי, ותיארתי לו בדיוק מה ואיך בדקתי. אמרתי לטכנאי בדיוק מה לבדוק, והוא בדק את הלוח לפי איך שאמרתי לו. תוך 3 דקות הייתי מחוץ לחנות עם לוח חדש מקורי שיצא מהמלאי במחסן, ושעד עכשיו עובד כמו סוס עבודה.

קודם כל תודה רבה על ההתיחסות.

המחשב נרכש אצלהם והורכב על ידם.

חבר שלי ילדות שלי הוא איש מכירות בכיר בחברה ובגלל זה לא הקצבתי לטכנאי יום אחד לפתרון הבעיה.

מה שכן, אני אבדוק אם היו עוד טענות לגבי הלוח הנ"ל ונראה מה קורה.

פורסם

טוב,

הכנסתי את המחשב היום למעבדה והסבירו לי איך מתבצעת הבדיקה:

1. מריצים תוכנה שבודקת את הזכרונות (דרך דוס)

2. בודקים את הכוננים

3. מריצים בווינדוס בדיקה שבודקת את המחשב בעומס, כולל כרטיס מסך.

לפי הטכנאי "אם הכל עובר בהצלחה - זאת מערכת ההפעלה"

מה מבטיח לו שאין שום בעיה בלוח שגורמת לו לבעיות עם הכוננים מדי פעם ?

הראתי לו את הERRORS שיש בלוגים של ווינדוס. הוא אמר שזה לא אומר לו כלום מאחר והוא לא יתחיל לבדוק כל ERROR שהמערכת הפעלה שולחת, ואם הבדיקות חומרה שהוא מבצע לא יעלו כלום- זו מערכת הפעלה בלבד.

זה לא נשמע קצת חאפר?

• תוכן חדש...