Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא נשמע "קצת" חאפר אלא זה חאפרי בריבוע. מה זאת אומרת "זה לא אומר לו כלום"? זה אומר כל מה שצריך לדעת :evil:

לגבי שגיאות בזכרונות-לא בטוח. בד"כ שגיאות בזכרון יכולות להופיע ב"מסך המוות הכחול" כאשר מערכת ההפעלה לא יכולה לכתוב/לקרוא נתון מסוים משם ואז מתקבלת שגיאה על כתובת הזכרון הספציפית. ייתכן שתקפוץ לך גם הודעת שגיאה בסגנון

the memory could not be read

אם אחד הזכרונות פגום זה כבר עניין אחר-שיכול לעלות בבדיקה של תוכנת הדוס.

"בודקים את הכוננים"? שיואיל בטובו להכניס את הכוננים הללו למחשב בעל לוח אם זהה ויבדוק אם מתקבלות שגיאות ביומן הארועים בעת עבודה שוטפת.

לאחר כל הבדיקות הללו, במידה והיו ממשיכות להתקבל שגיאות על ההתקנים הללו-הוא צריך ללכת ולהחליף לוח בלי לשאול שאלות בכלל.

פורסם
זה לא נשמע "קצת" חאפר אלא זה חאפרי בריבוע. מה זאת אומרת "זה לא אומר לו כלום"? זה אומר כל מה שצריך לדעת :evil:

לגבי שגיאות בזכרונות-לא בטוח. בד"כ שגיאות בזכרון יכולות להופיע ב"מסך המוות הכחול" כאשר מערכת ההפעלה לא יכולה לכתוב/לקרוא נתון מסוים משם ואז מתקבלת שגיאה על כתובת הזכרון הספציפית. ייתכן שתקפוץ לך גם הודעת שגיאה בסגנון

the memory could not be read

אם אחד הזכרונות פגום זה כבר עניין אחר-שיכול לעלות בבדיקה של תוכנת הדוס.

"בודקים את הכוננים"? שיואיל בטובו להכניס את הכוננים הללו למחשב בעל לוח אם זהה ויבדוק אם מתקבלות שגיאות ביומן הארועים בעת עבודה שוטפת.

לאחר כל הבדיקות הללו, במידה והיו ממשיכות להתקבל שגיאות על ההתקנים הללו-הוא צריך ללכת ולהחליף לוח בלי לשאול שאלות בכלל.

העניין הוא שאם הוא יבדוק את הכוננים על מחשב אחר עם לוח אחר (תקין כביכול) הוא עדיין יוכל לטעון שהבעיה "הסתדרה" בגלל שמותקנת אצלו מערכת הפעלה שונה.

מה שמקשה על הכל זה שהבעיה הזאת לא מתרחשת כל הזמן, אלא מדי פעם.

אני בספק אם ברגע שהוא יריץ את הבדיקות שלו (ומן הסתם לא יעמוד שעה-שעתיים מול המסך) הוא אפילו לא ישים לב שזה מדי פעם נתקע ומשתחרר רק אחרי דקה שתיים.

הERRORS האלה הם בעצם ההוכחה היחידה שמשהו לא בסדר קורה.

פורסם

אתה טועה.

אם נלקח לוח אם תקין זהה לשלך שחובר לדיסקים שלך שמכילים את מערכת ההפעלה שלך והתקלה הסתדרה-הלוח תקול, מהסיבה הפשוטה-מערכת ההפעלה היתה ונשארה מערכת ההפעלה שלך, ללא שום שינויים-כי הוא השתמש בדיסקים שלך.

אתה צריך להבין שמבחינתה של מערכת ההפעלה, היא רצה באותו הלוח-שמכיל את אותה החומרה, באותו המחשב עם אותם הזיכרונות. הלוח "שקוף" מבחינתה ברגע שזה אותו דגם שכבר מוגדר אצלה.

רוצה יותר להתפלפל?

נניח והוא יקח לוח אחר מדגם אחר ויצרן אחר ויחבר אותו לדיסקים שלך, יקרה אחד משניים:

1. הסבירות הגבוהה יותר: המערכת תוציא מסך כחול-כי הלוח לא מוגדר אצלה עם הדרייברים הנוכחיים והיא לא תוכל לעלות-כי רכיבי החומרה שקריטיים מבחינתה (צ'יפסט, לצורך הדיון) לא מתאימים לה, ואתה נדפקת-כי זה יהיה אחלה תירוץ בשבילו להגיד שהמערכת תקולה (למרות שהרכיבים בכלל לא תואמים לרכיבים שמוגדרים בwindows!).. ואתה צריך להתעקש על כך שהוא חרטטן.. :evil:

2. המערכת תעלה אחרי שהיא תבקש ממך דיסק של דרייברים (נדיר ביותר). בד"כ יש שוני גדול בין לוחות אם של שני יצרנים עקב שימוש בכרטיסי רשת שונים וצ'יפסטים שונים (south, north). דגם ZZZ של nvidia לא יהיה בהכרח תואם לדגם YYY של אותו יצרן. במקרה הזה, ניתן יהיה לבדוק האם המערכת נתקעת אם ורק אם הWINDOWS עלה ועבד באופן רציף כמה שעות עם דרייברים מעודכנים ללוח החדש.

לכן אני מדגיש-אתה צריך להתעקש על כך שהבדיקה תתבצע עם לוח זהה לשלך. איך הם ישיגו אותו? זה לא צריך בכלל לעניין אותך. אתה שילמת על לוח מתוצרת מסוימת של יצרן מסויים (שאני מקווה שעדיין מייצר אותו), ואתה מצפה לקבל את אותו הלוח או אחד שווה ערך לו מאותו יצרן, או יצרן אחר בעל שם. זה כמו שתקנה קורולה שתתקלקל לך-ואז במוסך יגידו לך "הקורולה מושבתת, יש לנו בשבילך פיאט 127" :lol:

לגבי ההיתקעויות-אם אחרי שהוא יחליף לוח (ללוח זהה לשלך) תקבל עוד פעם את אותן השגיאות, הבעיה היא בזכרון/דיסקים/כבלים. במידה ולא יתקבלו שגיאות אחרי החלפת הלוח בלוח זהה-הבעיה היא בלוח, ואם הם יסרבו להחליף לך אותו למרות שהמחשב באחריות, אז כבר נחשוב מה ניתן לעשות.

פורסם

לגבי ההיתקעויות-אם אחרי שהוא יחליף לוח (ללוח זהה לשלך) תקבל עוד פעם את אותן השגיאות, הבעיה היא בזכרון/דיסקים/כבלים. במידה ולא יתקבלו שגיאות אחרי החלפת הלוח בלוח זהה-הבעיה היא בלוח, ואם הם יסרבו להחליף לך אותו למרות שהמחשב באחריות, אז כבר נחשוב מה ניתן לעשות.

תראה, אי אפשר לשכנע אותי שזאת מערכת הפעלה, מאחר וכמה וכמה פעמים המחשב נתקע במסך הראשוני (זה שאומר לך שאם תרצה להכנס ל-BIOS תלחץ DEL וכו')

בחלק מהפעמים המחשב סרב להכבות כשלחצתי על כפתור הכיבוי.

סיפרתי לו שCDROM מדי פעם פשוט נעלם. הוא אמר שאין בעיה ושיש 3 שנים אחריות על סידירום. (ברור לי שהוא מעדיף לתת לי CDROM חדש שעולה לו כמה שקלים ולא לתת לי לוח חדש שעולה לו הרבה יותר)

במידה והוא יגיד שזו רק מערכת ההפעלה ולא יסכים לבצע בדיקות אחרות אני מוכן להתקין מערכת הפעלה חדשה ולהוכיח לו שזה לא נפתר.

משם והלאה יש 2 אופציות:

1. לשלוח לו מכתב מעו"ד מאחר והוא לא עומד בהתחייבות שלו לטפל לי במחשב שנרכש ממנו בזמן שכל הרכיבים עדיין באחריות

2. להכיר לו צד פחות סימפטי שלי, והעדפתי להמנע מזה מאחר וחבר ילדות שלי זה איש מכירות בחנות, שיכול לספר לו לבד איזה צד הוא יכיר אם הוא ינסה לערבב אותי.

פורסם

Finally,

המחשב חזר מתיקון, לאחר בדיקת זכרונות, כוננים ומעבד תחת מאמץ (80-90% CPU)

הוחלפו כל הכבלים שמחברים את הכוננים, עודכנה גירסאת ביוס, כמה דברים קונפגו מחדש (לטענת הטכנאי), המאווררים נוקו, והותקן מאוורר קידמי חדש (כבקשתי) לקירור כונן ה-SATA.

נכון לעכשיו- נבדק במשך שעתיים- אין שום ERROR.

• תוכן חדש...