Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בתהליך חיפוש הרכב הראשון שלי הגעתי סוף סוף למצב שאני מוכן להתקשר לגבי מספר דגמים. אך עכשיו אחרי שאני קורא כל מיני דברים פה בפורום לגבי סוחרים ואיך בכלל לנהל את תהליך הקניה אני חושב לעצמי, האם על המסך המידע הבא ניתן להסיק שמדובר בסוחר ועדיף לא להתעסק איתו בכלל?

באחד הלוחות ראיתי למכירה 2 דגמים שונים של אותו יצרן רכב. התיאור של הרכבים הוא בדיוק אחד לאחד (כלומר זה פשוט העתק הדבק). שני הרכבים עשו הרבה פחות ממוצע הנסוע השנתית (האחד עשה בסביבות 9K לשנה והשני בסביבות 10-11K לשנה), שתי הרכבים באזור שנת 2001 ושניהם יד ראשונה, תאריך הטסט שלהם שונה. שניהם נמכרים באותה העיר ושם איש הקשר הוא אותו שם, רק הטלפון שונה. כמו כן בתמונות של הרכבים, המספר של הרכב צונזר (לא יודע אם זה משנה או לא).

אשמח לדעת האם זה צריך להדליק לי נורה אדומה. (אני לא פוסל אפשרות של אדם שהחליט למכור את שתי הרכבים שלו, והייתי רוצה לא לפסול את העובדה שזה שתי אנשים שונים שנפלו על אותו שם, אבל עצם העובדה שהתיאור של הרכבים הוא אותו תיאור, אני בטוח ב 100% שאת שתי המודעות כתב אותו אדם, אם כך למה לציין 2 טלפונים שונים?)

אשמח לדעותכם!

פורסם

דבר ראשון - בלוח יד 2 יש שירות שמאפשר לא לפרסם את המספר האמתי.

מערכת נותנת למוכר מספר כלשהו, וכאשר מתקשרים למספר הזה, אוטומטית המערכת מפנה את השיחה למספר האמיתי.

המוכר נשאל, האם הוא מוכן לקבל שיחה ממתעניין ואחרי זה הוא עונה.

דבר שני, כאשר אתה נפגש עם המוכר, השלב הראשון זה אימות פרטי המוכר מול מה שרשום ברישיון הרכב.

זאת אומרת, המוכר מציג תעודה זהות ורישיון הרכב.

ברישיון הרכב יש לך את כל מה שצריך - תאריך עליה לכביש, מספר ידיים קודמות, תאריך בעלות האחרונה.

אם המוכר הוא לא זה שרשום כבעל הרכב ומתחיל לספר כל מיני סיפורים (רכב של דודה\חבר\שכן וכו..), זה מדליק נורה אדומה.

כמובן, אם המוכר לא מוכן להציג תעודה מזהה ולהשוות אותה למה שרשום ברישיון הרכב, ברח מייד.

אם המוכר הוא בעל הרכב, אבל תאריך הבעלות האחרונה הוא מלפני כמה חודשים בודדים, גם זה מדליק נורה אדומה וצריך לחפש למטה כיתוב "תו סוחר". לפעמים הם מדביקים את מדבקת הטסט על הכיתוב הזה.

אפשרות נוספת, שהמוכר מראה לך רישיון רכב ישן+ספח העברת בעלות על שמו - גם כאן יש כמה אופציות (סוחר\ הרכב נמכר כמה פעמים מהטסט האחרון= נוספו ידיים).

אם תשתמש בעיקרון של "לא להכניס ראש למיטה חולה", ותפסול את המקרים החשודים, לא תיפול בעניין הסוחרים.

ואחרי כל מה שרשמתי, אני לא הייתי פוסל רכבים על סמך הודאות דומות\שמות המוכרים\ תמונות זהות (לפעמים פשוט מדביקים מאינטרנט תמונה יפה) וניגש למוכר.

אתה גם יכול ישר לשאול בשיחת טלפון, האם מדובר בסוחר. חלקם מזדהים גם ככה.

תשאל גם, האם הרכב רשום עליו (זה שמדבר איתך בטלפון.)

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש המון סוחרים שמעתיקים הודעות ותמונות כי אין להם כח לעשות זאת לבד או הרכב נראה זוועה.

שיחת טלאפון לא עולה כסף בשיחה תוך 2-3 דקות אתה מבין עם זה סוחר או לא.

תרגיל ראשון פשוט תגיד שאתה מתקשר בקשר לרכב.

סוכן ישאל איזה רכב!

פרטי כנארה מוכר רכב אחד וידע על מה מדובר.

לא ליפול לפח של המשפט הסטוריית טיפולים מלאה במקרים רבים לצערי זה פשוט בדיחה רעה המסמכים שהם מראים.

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

@vladclar

תודה רבה! לא ידעתי לגבי השירות של יד 2.

2fast4u4ever599

אז זהו שהמודעות די מושקעות, בכל אחת יש לפחות 2 תמונות של רכבים שנראים בסדר (להזכירכם דגמים שונים) חוץ מהתיאור שרואים שהוא הועתק. לגבי התרגיל, כן קראתי לגבי זה אבל אם באמת נצא מהנחה שזה לא סוחר והוא באמת מוכר שתי מכוניות בו זמנית, וכמו של vladclar אמר המערכת נתנה לו 2 מספרים שונים על מנת לא להציג את המספר האמיתי שלו, אז יהיה דיי הגיוני שהוא ישאל באיזה רכב מדובר כי הוא מוכר שתיים.

כנראה רק להתקשר ולבדוק ואולי אפילו להפגש איתו יעזור לי להבין האם מדובר בסוחר.

פורסם

כמו שהבחור מעלי אמר,שאלה ראשונה,שלום זה בקשר לרכב...

אחרי זה תשאל שאלות שרק בעל הרכב יכול לענות במהירות,מתי בוצע טסט,טיפול,רמת איבזור של הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...