Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור נכתב בפורום TECH TALK.

בקצרה, פעם שלישית בשנתיים שמוחלף מצבר ברכב (פעמיים אצל הבעלים הקודמים, פעם ראשונה אצל הנוכחי) מה שהדליק לבעליו נורה אדומה, במיוחד כאשר הטעינה נמצאה תקינה, המצבר הוא של VARTA וגם קטבי המצבר והמינוס לשלדת הרכב נבדקו ונמצאו תקינים לחלוטין.

סוף דבר:

המצבר נבדק ונמצא לא תקין, הטעינה נבדקה ונמצאה תקינה (גם בעומס מלא).

בנוסף, נבדקה זליגה ונמצא שהזליגה היא בערך גבוה מאוד (400mA).

ניתקתי את המחברים השליפים של הקודן (ניתוק מלא) אך הזליגה נשארה כמו שהיא, 400mA. הטכנאי אמר שהזליגה צריכה להיות בין 2 ל 4mA.

הטכנאי שבדק את הרכב שם לי מצבר חדש של 74Ah (כחול) ושיחרר אותי לדרכי (הנחה אותי ללכת לבדיקה במוסך).

מאז שהרכב אצלי (כך קיבלתי אותו), הרדיו-דיסק (של סוני, MP3) היה מחובר באופן קבוע (חוט צהוב+אדום ביחד, ל (+) קבוע) ומאחר ולרדיו הזה יש תצוגת LCD עובדת גם כאשר לוחצים על OFF, ידעתי שמשהו שם "מסריח" - חוץ מזה שזה עיצבן אותי שהרדיו לא כבה עם הסוויץ', לא הספקתי לבצע את השינוי עד כה.

יצאתי מהמחסנים ועצרתי בצד אחרי 200 מ'. פירקתי את הרדיו, העברתי את החוט האדום ל (+) אחרי סוויץ' ובדקתי זליגה עם ה FLUKE. הזליגה ירדה ל 2-3mA.

עכשיו אני יכול לנחש שמאז 2007 הרכב הזה "אכל" מצברים כמו מים ברק גלל שאיזה חכם החליט לחבר את הרדיו קבוע ל (+) ופשוט לגרום למצבר פריקה עמוקה שמקצרת את חייו באופן היסטרי.

בא לציון גואל.

מסקנה? חשוב לבצע התקנה לפי הספר, בלי קיצורי דרך וחפיפניקיות של מתקינים. זה עלול לעלות הרבה מאוד כסף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרדיו דיסקים של היום זה לא מה שהיה פעם - זה עוד משהו מעניין

מוכרים לך עץ חג מולד במסווה של HU :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יכול להיות שכן יכול להיות שלא אבל כשהרכב כבוי, אין שום סיבה מוצדקת שהHU יאכל זרם למעט זכרון.

רוצה לשמוע מוזיקה? תפתח סוויצ', גם זה כמובן לא רצוי במערכות מוגברות (בשום פנים ואופן לא).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשאני מתקין ר"ד, אני מחבר את המתח הראשי ל- SWITCHED. אבל, גם בצורת החיבור המתוארת, כיבוי מלא של הר"ד צריך לדעתי להביא לאותה צריכת זרם מינימלית. כשהמתח הראשי הוא SWITCHED, אין צורך לכבות את הר"ד ואין סכנה שישאר דולק.

:turn-l:
פורסם

בכמה מדגמי פיונייר התצוגה נשארת דלוקה על מצב שעון גם אחרי כיבוי, בשביל לכבות עד הסוף צריך בסך הכול ללחוץ על כפתור השעון בזמן שהמכשיר מכובה.

yuvk כאשר המתח הראשי ממתוג, כול פעם שתסגור סוויצ' הרדיו יתאפס להגדרות ברירת מחדל.

אודי A4

דימה.

פורסם

יכול להיות שכן יכול להיות שלא אבל כשהרכב כבוי, אין שום סיבה מוצדקת שהHU יאכל זרם למעט זכרון.

רוצה לשמוע מוזיקה? תפתח סוויצ', גם זה כמובן לא רצוי במערכות מוגברות (בשום פנים ואופן לא).

רגע רגע לא הבנתי,מה הבעיה בפלוס אחרי הסוויצ'?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מה עם רכבים שאין בהם מתח אחרי סוויץ' ?.

התקנתי רדיו דיסק פיוניר לאח שלי ברכב שלו, פיאט פונטו שנת 2000. חיפשתי את המתח אחרי הסוויץ' ולא מצאתי, אז חיברתי את השני החוטים ביחד.

ליתר בייטחון הלכתי למתקין שיבדוק לי ואז הוא אמר לי שברכב הזה אין מתח אחרי סוויץ'.

הרדיו דיסק מתכבה אבל התצוגה שלו עדיין מוארת. אני אבדוק את העניין עם הלחיצה על לחצן השעה.

שונא גזענים !.

פורסם

בפונטו באמת אין מתח אחרי סוויץ' אבל יש לזה פתרונות: מלמתוח כבל חדש מבית פיוזים ועד לקחת מתח מיחידת שליטה של המזגן.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

סמיר, אהלן.

מה שקורה בפונטו זה שאין בסוויץ' עצמו מצב שנקרא ACC שזה קיצור ל"Accesories". זה בעצם מצב בסוויץ' שבו מופעלים רק אביזרי מולטימדיה שמותקנים ברכב, כגון רדיו. אם אתה רוצה לחבר בפונטו חיבור אחרי סוויץ' זה יהיה אך ורק אם תתחבר לאחד מחוטי ההצתה שיוצאים מהסוויץ'. אין שיטה אחרת. בהצלחה.

התופעה המתוארת אינה "זליגה" אלא צריכה.

זה נראה יותר כמו תקלה בר"ד.

תגיד, אתה קראת בכלל את הפוסט של איתמר???

הוא כתב שם בפירוש מה הבעיה, אז למה אתה ממשיך לנחש??

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אוקיי, אז בדקתי את העניין עם כפתור השעון ברדיו דיסק פיוניר בשביל לכבות את התצוגה. משום מה זה לא מכבה אצלי, אבל דווקא כפתור מספר 6 של תחנת הרדיו כן מכבה :).

מישהו יודע איך מכוונים שעון ברדיו של פיוניר?. תצוגת דולפינים. דגם יחסית ישן מלפני 3 שנים כמעט. אין לי דגם מדוייק.

שונא גזענים !.

פורסם

אני זוכר מה5150 שהיה לי שצריך ללחוץ על הכפתור העגול ואחרי כמה שניות מופיע תפריט ותתחיל לחטט שם עד שתבין.

כמובן שאתה עושה את זה עם סוויץ' פתוח ורדיו מכובה ידנית, ז"א במצב סטנד ביי ולא כבוי לגמרי.

מקווה שהייתי מספיק ברור... :|

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
yuvk כאשר המתח הראשי ממתוג, כול פעם שתסגור סוויצ' הרדיו יתאפס להגדרות ברירת מחדל.

הראשי - העיקרי, החוט האדום, לא מתח ה- STANDBY, זכרונות.

:turn-l:
פורסם

בדרך כלל חוט צהוב מסמל פלוס קבוע, וזה גם המתח הראשי, החוט האדום בדרך כלל ממותג.

הבלבול שלך באופן פעולת הרדיו, החוט האדום זה לא המתח הראשי, החוט האדום מוביל לטרנזיסטור שסוגר מעגל 12V בתוך הרדיו.

סטנדביי ברדיו דיסק מתבצע על ידי מעגל פנימי ולא על ידי חוט נוסף.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...