Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נקנה לפני כ 3 שנים וקצת. שנת 2003 דגם ELX ידני. קניתי אותו יד ראשונה עם 39000 ק"מ. הוא נקנה במחירון משוקלל (אאל"ט 36000).

מיד כשקניתי אותו היה צורך לשפץ מסרק הגה בעלות של 800 ש"ח (מכון הבדיקה השתתף בחצי).

לאחר מכן עם הזמן במשך 3 שנים ונסועה של 36000 ק"מ:

הוחלף מצבר (לפני שנה וחצי, לא זוכר את המחיר אבל זה היה בסביבות 650 ש"ח).

רצועת טיימינג + משאבת מים (הוחלף לפני שנה, לא זוכר מחיר אבל זה היה בסביבות ה 1100-1200).

זוג צמיגים (טרייד מוביל החליפו זוג בקניה ואני החלפתי זוג שני אצל אנטון לפני שנה וקצת ב 800 ש"ח)

הוחלפו חוטי הצתה ובוצע ניקוי מצערת (לפני כשנתיים, בוצע במוסך מורשה ושחטו אותי שם במחיר 1200 ש"ח!!!, ביצעתי את התיקון במורשה כי נדלקו נורת מנוע והיה צורך באבחון...)

מעבר לזה בוצעו טיפולים שוטפים פעם בשנה (סכום משתנה של בין 500 ל 1200 ש"ח לפי גודל הטיפול ואם היה צורך להחליף רפידות או דיסקים או לא)

היה צורך גם לבצע פוליש לפנסים בשביל לעבור טסט בעלות של 100 ש"ח.

כמו שאתם רואים באמת פיאט לא אמינים והרכב היה מאוד בעייתי ולא היה יום שלא הייתי מבקר במוסך. :-D

את הרכב פרסמתי שלשום בלילה ביד 2 וביקשתי עבורו 13500 (כ 3 אלף מתחת למחירון משוקלל יד 2 לרכב יד שנייה עם 74500 ק"מ).

התחלתי ממחיר נמוך כי הטסט נגמר עוד חודש, יש מכה בכנף בצד של הנהג שמונעת מהדלת להיפתח כמו שצריך, כל הצבע של הגג והמכסה מנוע מתקלף/שרוף, הקלאץ' לקראת סוף חייו, הבולמי זעזועים חלשים ויש נקישה בהגה.

פרסמתי מודעה ב 23:00 בלילה ובטעות השארתי מספר טלפון שגוי. תיקנתי ב 9 בבוקר והתחילו מבול של טלפונים. ב 11 כבר בא מישהו לראות את הרכב (הוא היה סוחר) וסיכמנו על 12500. לפני 10 דקות העברנו בעלות.

אסף

פורסם

הייתי צריך להזדרז כדי לתפוס מונית שירות לעבודה אז עוד כמה דברים:

צריכת הדלק הממוצעת היתה 1-13 כשמרבית הנסיעות הן מראשון לרחובות וחזרה (בקיץ עם מזגן קבוע). בחורף הייתי מגיע גם ל 1-13.5 ואולי קצת יותר. אני לא הכי עדין עם דוושת הגז.

הבן אדם שקנה את האוטו לא הזדהה בשום שלב בתור סוחר. הוא בא לקנות את האוטו עבור אשתו (כן בטח, הוא קונה בשבילה אוטו בלי שהיא באה לראות). הוא קנה את האוטו בלי בדיקה. הוא קנה את האוטו בלי לקחת אפילו לסיבוב. רק הנעתי, פתחתי מכסה מנוע (לא נתתי אפילו גז....רק ככה בניוטרל) הפעלתי מזגן וזהו. סיפרתי לו מראש כל מה שכתבתי מקודם. שילם מקדמה וחתמנו זיכרון דברים. היום בבוקר העברנו בעלות. ואז בטופס של ההעברת בעלות מופיע הפקדה רישיון רכב (והשם של הקונה זה לא השם של הבן אדם עצמו אלא של בן אדם אחר שהתו סוחר רשום על שמו). מי שיקנה את הרכב מהסוחר יקבל רכב טוב. כנראה שלסוחרים גם מגיעים לפעמים מכוניות טובות.

מחר כנראה אני אכנס לסוכנות פז'ו להזמין 107. ההתלבטות שנשארה היא לגבי הצבע.

אסף

פורסם

לא הבנתי איך זה:

מי שיקנה את הרכב מהסוחר יקבל רכב טוב. כנראה שלסוחרים גם מגיעים לפעמים מכוניות טובות.

אסף

יכול להיות הגיוני עם כל זה:

הטסט נגמר עוד חודש, יש מכה בכנף בצד של הנהג שמונעת מהדלת להיפתח כמו שצריך, כל הצבע של הגג והמכסה מנוע מתקלף/שרוף, הקלאץ' לקראת סוף חייו, הבולמי זעזועים חלשים ויש נקישה בהגה.

אסף

אבל בכללי נשמע שהרכב היה אמין, אז מזל"ט על המכירה, ובהצלחה עם הרכב החדש שתבחר לקנות.

Honda civic EJ6

פורסם

תודה.

גם לפי דעתי המחירון נמוך ביחס למה שהרכב מציע.

הרכב בעיקר משמש לנסיעות הלוך חזור מהבית לעבודה (ממזרח ראשון לרחובות). לאישה יש מזדה 2 והנסיעות היותר ארוכות ובסופי שבוע אנחנו בדרך כלל משתמשים ברכב שלה (שנת 2009 קצת פחות מ 20000 ק"מ).

פורסם

עם סיכום 3 שנים עם האוטו אני חושב שהיית צריך לפרגן לנו כמה תמונות:wink: .

אבל אם הפונטו היתה כל כך שמורה, עם כמה בעיות דיי זניחות יחסית למצב של הרכב

ולק''מ הכל כך נמוך שלו. לא יכול לחכות יום- יומיים ולמסור את הרכב לידיים אוהבות?

מדוע סוחרים? נתת לו לעשות קופה על הרכב..

שלומי.

פורסם

אני מצטער להיות זה שהורס את החגיגה, אבל מחיר מחירון משוקלל של לוי יצחק לרכב כזה הוא 18,700 ש"ח.

הסוחר עשה דיל לא רע. קנה את הרכב ב-12,500 ש"ח, עוד 1000 ש"ח על פחחות ועוד 1000 ש"ח על טסט - סה"כ הוצאה 14,500 ש"ח. לרכב עם נתונים כאלו אין שום בעיה להימכר במחירון לוי יצחק (אולי אפילו בקצת יותר, עם קצת סבלנות).

מסקנה: 4,200 ש"ח רווח. אחוזי רווח לא רעים בשביל השקעה של 12,500 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא חוגג אלא מסכם מה עברתי עם הרכב. לא הרגשתי בנוח למכור את הרכב ולבקש מחיר גבוה יותר עם איך שהוא נראה ועם הבעיות שהיו לו.

בשנה האחרונה הצבע בגג ממש התחיל להתקלף. עם האצבע היה אפשר להוריד חתיכות של צבע ובמקומות אחרים ראו את הצבע מלמטה שהוא דהוי ושרוף. כל בוקר שהייתי קם הייתי רואה בועות בצבע מהלחות. כשבאים למכור רכב והוא נראה לא טוב חיצונית אז זו הבעייה הכי גדולה. לא היתה חלודה, אלא רק בעייה קוסמטית חמורה. בנוסף הדלת של הנהג לא נפתחת עד הסוף בגלל המכה בכנף.

אני עוסק במכירה בעצמי (לא של מכוניות אלא של טלפונים סלולריים ואביזרים). הצבתי מחיר יעד שלטעמי משקף את המצב הנוכחי של הרכב ולא ירדתי ממנו. במודעה שפרסמתי כתבתי 1000 ש"ח יותר מהמחיר שרציתי כי ברור שתמיד צריך להראות "גמישות". בכל מקרה אני לא מרגיש פראייר. מכרתי את הרכב תוך שעה וחצי מהרגע שתיקנתי את המודעה ורשמתי את המספר טלפון הנכון שלי במחיר שרציתי.

הבן אדם הראשון שהתקשר והגיע היה הסוחר והוא שילם לי את המחיר שהצבתי. שיהיה לו לבריאות והלוואי שירוויח. אם אני הייתי מנסה לסדר את הרכב ולמכור אותו אז הייתי צריך להשקיע רק בפחחות כדי להחליף את הכנף כ 1500 ש"ח (בזמנו עשיתי סיבוב וזה המחיר הכי טוב שהשגתי). תוסיף לזה עוד 900 אגרה של הטסט. היתה נקישה בהגה שהתחילה לפני כשבועיים ככה שטסט הרכב גם לא עובר ולי היתה עוד הוצאה. עוד כ 1000 ש"ח קלאץ' שצריך להחליף בקרוב כי הוא ממש קשה וחורק. זוג בולמים אחוריים שהם די גמורים וכל פס האטה מרגישים את זה (אין לי מושג כמה הם עולים). ואז להתחיל ללכת למכוני בדיקה וכו' שאין לי הכי הרבה זמן בשביל זה כי אני נמצא בחנות כל יום מ 10 עד 20 ועובד גם בימי שישי. מבחינתי, לא ממש הפסדתי פה. המחירון שאני בדקתי היה של יד-2 ובדקתי גם מחירים של רכבים דומים שנמכרים שם בלוח (שזה בעצם מצב השוק).

אני מניח שב 1500 ש"ח הסוחר, עם הקשרים שיש לו, לא רק מתקן את הכנף אלא גם על הדרך עושה צביעה לגג ולמכסה מנוע. אולי בולמים ישיג מפירוק. קלאץ' ישאיר ככה וטסט יעביר בקומבינה.

הקטע המצחיק הוא שהסוחר היה ממש סוחר טיפוסי. בשום שלב לא הזדהה בתור סוחר.הוא אמר שהוא קונה את הרכב בשביל אישתו. אני לא מכיר מישהי שבעלה יקנה רכב בשבילה והיא לא תרצה לראות את הרכב לפני הקנייה. אני לא מכיר אנשים שקונים רכב בלי לעשות עליו לפחות סיבוב. מילא סיבוב, לפחות לתת קצת גז ולשמוע את המנוע.

אחרי שהעברנו בעלות ובטופס העברת בעלות כתוב "רישיונות מופקדים - הנסיעה אסורה" ובנוסף רשום שם את השם של הסוחר בעל התו (לא הבן אדם שקנה ממני את האוטו אלא סוחר אחר) שאלתי אותו במה הוא עובד... התשובה לא היתה אני סוחר מכוניות אלא משהו לא קשור בכלל. בטח שבקרוב שימכור את הרכב הוא יגיד שזה הרכב של אישתו והוא מוכר כי היא לא מסתדרת איתו :roll:

פורסם

את הרכב פרסמתי שלשום בלילה ... פרסמתי מודעה ב 23:00 בלילה ... ב 11 כבר בא מישהו... לפני 10 דקות העברנו בעלות.

קיצרתי לטובת אלה שמצקצקים על המחיר הנמוך לכאורה.

חבר'ה, זמן זה כסף, ובשלבים מסוימים בחיים זמן זה הרבה כסף,

ואסף חסך כאן המון זמן ובהתאמה - חסך הרבה כסף.

מי שמובטל וההורים משלמים לו על הדלק מוזמן לנסות למכור גם 10 מעל המחירון.

יכול מאוד להיות שהוא יצליח, אבל זה ייקח כמה שבועות טובים עם כל מיני טלפונים

וכל מיני בדיקות וכל מיני התרוצצויות. יש כאלה שנהנים מזה, משום-מה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...