Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

הרכבים הנ"ל מעניינים אותי מאוד. לצערי, שמעתי שיש להם בעיות חלודה ולכן חשוב לי לדעת איך מטפלים בריקבון, על מנת שלא יחזור.

בנוסף, הייתי מעוניין לשמוע על מצבעות רכבים - באיכות גבוהה ככל האפשר, במחיר לא גבוה כמובן - ואם כבר, כמה קשה זה יכול להיות אם אצבע את הרכב בעצמי?

במידה ובעל הרכב לא התקין מסנן אוויר ברכב ולצורך העניין הוא נסע איתו בשבילי עפר - כמה גבוה הסיכוי שהמנוע יישבוק חיים? האם יש קשר לכך שמדובר במנוע לא מודרני? כמה יכולה לעלות החלפת מנוע?

כמו כן, הייתי מעוניין לדעת על סוכני ביטוח מומלצים לרכבים שכאלו, כמו גם על פתרונות אבטחה. האם יש אפשרות/טעם להתקין קודנית עם אזעקה, על אף הפשטות המכאנית? החשש הוא שיהיה קל לבני הבליעל להתקין Bypass ולקחת את המכונית לבלי שוב.

תודה :)

פורסם

בתור בעל דה שבו - אין בעיות חלודה יותר ממכונית אחרת. הכל תלוי בהיסטוריה של הרכב. אם עמד בגשם, ליד ים וכו'.

כמו כל אוטו ישן, יכולות לצוץ חלודות ברצפה, בתא המטען וכו'.

ה-מחלה של הדה שבו - זה ציר מכסה המנוע שמחובר לבודי. שם בדרך כלל מחליד אבל ניתן להחליף את החלק לחדש. יש אין ספור אתרים שמוכרים חלקים באירופה.

בדיאן 6 יש מחלה בגשר (הציר העליון של הבאגז'). הוא תמיד נרקב. אותו חליפים בעזרת 4 ברגים. ניתן לייצר אחד או לרכוש בחו"ל. לא סיפור.

מבחינת מנוע - אחד המנועים האמינים ביותר שאני מכיר.

זה מנוע שיכול לנסוע 500,000 ק"מ ללא שום שיפוץ במידה ומחליפים שמן בזמן ומטפלים לפי הספר.

אני כבר נסעתי 120,000 ק"מ על המנוע וקניתי אותו עם יותר מ 200,000 אלף ועדיין עובד כמו שעון.

הרכב הוא שיא המינימליזם - אין ראידאטור מיים, אין דיסטריביוטר. 2 בוכנות. גם למי שלא מבין במכונאות - קל מאוד לעשות כמעט הכל לבד ואני מתכוון לכמעט הכל, כולל פירוק מנוע והרכבתו.

אם בעל הרכב נסע בלי פילטר אויר אז הקרבורטור ייסתם, זה הכל. לא מאמין שמעבר לזה.

סוכני ביטוח ? אני מבטח ב"חמדה" ויש עוד כמה, אני בטח שייתנו לך פה רשימה.

מבחינת אבטחה, לך לחשמלאי, שים איזה מפסק סודי, וגם ברז שמנתק את המצבר. זה יקשה על הגנבים, למרות שאם יירצו, שום דבר לא יעזור לך, יעמיסו את הרכב שלך על מלגזה וידחפו אותה לתוך סמיטריילר וזהו.

הסיכוי לגניבה יחסית קטן לשאר המכוניות אספנות כיוון שהוא לא ממש נחשב יוקרתי - לפחות לא אצל בני דודינו.

בוא נהיה כנים, זה לא שאתה שם 200,000 ש"ח על הרכב. יגנבו ? תמיד תוכל להביא חדשה מחו"ל סביב 25-30 ש"ח.

בהצלחה !

פורסם

גם לי היה דשבו יותר מ10 שנים(וגם טילתי איתה בארופה).לדעתי ה"בעיה"בדשבו ,זה האין שסי,או הריצפה,הפח הדק והרקוב,בקו רוחב תחת הדושות.כול תאונה,בעיטה,הורדה ממנוף.מעקמת את הריצפה.ולפחות ממחצית הדשבו שאני מכיר בארץ כבר מתוקנות,והתיקון לא תמיד מושלם.

צבע,צבעתי לבד עים מברשת(ראה תוצאות)

חלקים ,אמינות,הכי טוב פורום דשבו להיתיעץ עים חברים.

המנוע הכי פשוט בעולם,מנסיון הקראנק יותר רגיש מהבוכנות ,צילינדרם.זה קראנק ששני הטלטלים מחוברים לאותו פיו בקרנק עים מיסב מחט טבול בשמן.

005תמונה.jpg

006.jpg

007תמונה.jpg

008.jpg

009.jpg

פורסם
גם לי היה דשבו יותר מ10 שנים(וגם טילתי איתה בארופה).לדעתי ה"בעיה"בדשבו ,זה האין שסי,או הריצפה,הפח הדק והרקוב,בקו רוחב תחת הדושות.כול תאונה,בעיטה,הורדה ממנוף.מעקמת את הריצפה.ולפחות ממחצית הדשבו שאני מכיר בארץ כבר מתוקנות,והתיקון לא תמיד מושלם.

צבע,צבעתי לבד עים מברשת(ראה תוצאות)

חלקים ,אמינות,הכי טוב פורום דשבו להיתיעץ עים חברים.

המנוע הכי פשוט בעולם,מנסיון הקראנק יותר רגיש מהבוכנות ,צילינדרם.זה קראנק ששני הטלטלים מחוברים לאותו פיו בקרנק עים מיסב מחט טבול בשמן.

איזה יופי. דה שבו כמו שדה שבו צריכה להיות.

ממתי התמונות? נשמח אם תעלה אותם גם בפורום (ובטח אתה גם מכיר שם חלק מהאנשים)

http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?communaID=10555&r=1

יואל

פורסם
מישהו יודע לגבי חברות ביטוח שמוכנות לבטח רכבי אספנות במחירים טובים?

חמדה ביטוח אספנות - 03-5357903

מומלץ בחום .

שרות נהדר , תמיד בזמן , תעודה מגיע משולמת בדואר .

שקט נפשי .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

SORRY! בלי פילטר אוויר, אתה לא גורם הרבה נזק לקרבורטור, אבל אתה דופק את הצילינדרים ואת הבוכנות: העפר זה חומר אבראזיבי מעוד!! בקיצור: לא מומלץ כלל!!!

פורסם
SORRY! בלי פילטר אוויר, אתה לא גורם הרבה נזק לקרבורטור, אבל אתה דופק את הצילינדרים ואת הבוכנות: העפר זה חומר אבראזיבי מעוד!! בקיצור: לא מומלץ כלל!!!

במידה ואכן המנוע יישבוק חיים - כמה יעלה לשים מנוע חדש לרכב כזה? איפה משיגים?

• תוכן חדש...