Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

נכון להיום אני טירון בחיל תקשוב, כרגע ברגילה, מתחיל את הטירונות "תכלס" ביום שני הבא בבה"ד 7.

כבוגר כיתה יג'(במגמת הנדסת תוכנה) ומשום שלא המשכתי לכיתה יד' גוייסתי לחיל התקשוב כמו כל חבריי לכיתה שהחליטו שלא מתאים להם ללמוד עוד שנה, מסיבות כאלו ואחרת, וכעת אני עומד בצומת דרכים. הקורסים ה"פתוחים"(אנחנו עוד נגיע לזה) בפני הם טמ"מ או אחד הקורסים הארוכים באבן יקרה(אין לי את השם המלא שלו, אך הוא המקביל לטמ"מ ואורכו כ3-4 חודשים). מבירורים דרך האינטרנט ועד לנגד שעבר את הקורס במתקן איריס, האיכות עומדת לצידו של הקורס תחת פרוייקט אבן יקרה שמתרחש במתקן איריס שבצריפין. ומנגד יש את קורס טמ"מ שנחשב לקורס הכי טוב שיש לבה"ד 7 להציע נכון להיום, המעמיק ביותר בתחום הרשתות ותקשורת נתונים.

הסיפור הוא כזה, אינני יודע לאיזה קורס אני מיועד, בנתיים(העניין בבדיקה על ידי קציון מיון ואותו מכר נגד), אבל הייתי רוצה להגיע לאבן יקרה, אך כוח ההחלטה לא מצויה אצל אף אחד ממכריי או ממכריי הוריי. בהחלט אפשר לטעון שאני נמשך לעניין הרשתות אפילו יותר מתיכנות "נטו", הבעיה שאני שומע הרבה מירמור מחבריי לכיתה שהתגייסו מוקדם יותר בעניין הקורס כי הוא "טוחן" ביחס לשאר הקורסים בבה"ד(יציאות של שושים, סוגרים כל שבת שנייה, 3 תורנויות מטבח בשבוע, שמירות בלי הפסקה ולימודים מ8 בבוקר ועד 6 עם 2 הפסקות אוכל) עם כל המשמעת אפשר יהיה להגיד שקל זה לא יהיה, בוודאי שגם לא במתקן איריס למרות שהוא יותר מכון הדרכה מאשר בסיס.

הסיבה שאני פונה אליכם היא:

מה ההבדלים בין הקורסים ברמת הידע המועבר?

מה ההצבות שצפויות לתלמיד שנכון לרגע זה ממוצע הציונים ביג' הוא 95 וממוצע המיטבי של הבגרויות הוא 107(לפי מחשבון של הטכניון) אשר מוכן להשקיע את כל מרצו בקורס שכזה?

והשאלה החשובה ביותר:

האם יש טעם להילחם על אבן יקרה? האם ההבדל כה משמעותי? אם אקבל טמ"מ האם "שווה" לי להתחיל עם הבלאגנים והבעיות כדי לקבל את מה שאני רוצה(כן, אני יודע שצבא ורצון לא הולכים יד ביד)?

אשמח לכל תובנה מעמיקה כזו או אחרת מכל אחד שמוכן היה לקרא את הכותרת או את החפירה המכובדת הזו.

לילה טוב,

אריאל.

*מנהלים יקרים- אם יש פרט כזה או אחר שאסור לי לפרסם בפורום ציבורי, אנא יידעו אותי ואערוך מיידית(בכל זאת, טירון).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

טמ"מ לא ממש מקביל לאבן יקרה זה יותר רשתות וסיסקו מאשר טלפוניה.

ואין מה לעשות התנאים האלה הם רק בקורסים כל קורס ששווה משהו בצבא יהיה באותם תנאים.

היציאות יהיו לך במשך הקורס 12-2 או 11-3 תלוי במצב של הכח אדם בבסיס.

תתכונן לטחון שמירות ומטבחים ובמקרה זה יוצא גם על החגים אז אתה תסגור חג או שתיים.

וזה ממש לא שיעורים עד 6 בערב, יותר לכיוון 10 בלילה מ6 בבוקר.

אני טממניק לשעבר פסלתי מקצוע עקב זה שהיציאות בסדיר הם עדיין במקרה הטוב חמשושים או חצאים במקרה הרע.

אני לצערי הרב עדיין בבהד 7 ואם תצטרך עזרה נוספת אתה יכול לשלוח הודעה.

פורסם

התגובה שלי היא כללית, אינני מכיר את הסיטואציה שלך והאנשים המעורבים, ואני מחוץ למערכת הצבאית כבר קרוב ל-5 שנים.

אני מבין שכרגע נראה לך שיש לך שליטה על המצב ואתה רואה פה החלטה חשובה שתהיה לה השפעה מכרעת על עתידך. האמת היא שאין לך באמת שליטה על מה שהולך לקרות, יש הרבה אי-ודאות בכל מה שקשור להתנהלות הצבא, ולכן לא הייתי דואג כל כך, קל וחומר "נלחם" על משהו בשלב זה. בפן החיובי, אני מאמין שגם ההשפעה על העתיד לא תהיה כזאת גדולה כמו שנראה לך עכשיו.

כל תחום התמ"מ (אני חושב שככה כותבים את זה - תקשורת ומערכות ממוחשבות, לא?) והאבנים היקרות למיניהן (תקשורת מוצפנת, אם אני מבין נכון) משיקים זה לזה. במהלך השירות בחיל האוויר למשל, אלה מחלקות מקבילות באותו גף. מה שזה אומר זה שגם אם לא עשית את הקורס, יש סיכוי טוב שתמצא את עצמך מתעסק בתחום השני פשוט כי לא היו שם מספיק חיילים, ואז את ההדרכה וההסמכה תקבל כבר במקום. באותה מידה אתה עשוי לעסוק באחד התפקידים האחרים בגף, שכביכול בכלל לא קשור למה שלמדת.

הדבר החשוב הוא לעשות את העבודה שלך היטב, כי הגישה שלך והאחריות כלפי התפקיד הם 90% מההצלחה בו. ראיתי לא מעט חיילים בתפקידים מסווגים שזרקו Zין ולא הגיעו לשום מקום, ובאותה מידה ראיתי לא מעט טבחים ואנשי אבטחה שבזכות גישה חיובית ומוטיבציה גבוה הגיעו רחוק, בצבא ובחיים בכלל.

אתה נמצא בנקודה טובה, כל אחת מהאפשרויות האלה תקנה לך כלים טובים לעתיד. כל עוד תיקח את הכל בגישה הנכונה, לקורס הספציפי שתלמד תהיה משמעות שולית.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אני טממניק לשעבר, ולא סתם, הייתי סגל.

ממליץ לך בחום ללכת על טממ, כשאני סיימתי עתודה, חלק מהחבר'ה הלכו לאבן יקרה וחלק לטממ.

מסקנה חד משמעית, טממ.

במיוחד שעברו ללמד בשיטת ה CCNA והזניחו את השיטה הישנה.

אני העברתי את המחזור הראשון של CCNA במסגרת קורס טממ.

הבדל של שמיים וארץ.

טממ 21 כבוד. :lol: (בטח היום כבר הגיעו ל60)

פורסם

אתה אומנם תטחן שמירות בקורס, ויציאות לא משהו בסדיר, אבל אם אתה מתכוון להתעסק בIT, אז באזרחות יש הרבה עבודות שבהם מחפשים יוצאי קורס טמ"מ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ממליץ לך בחום ללכת על טממ, כשאני סיימתי עתודה, חלק מהחבר'ה הלכו לאבן יקרה וחלק לטממ.

מסקנה חד משמעית, טממ.

הבדל של שמיים וארץ.

גם אני טמ"מניק לשעבר - 38 ליתר דיוק.

היום כבר הגיעו ל-90 כמעט.

פורסם

מסקנה חד משמעית, טממ.

הבדל של שמיים וארץ.

עקרונית היום כבר הגיעו לטמ"מ 90, הקורסים הבאים יהיו 91 ו92, כנראה שאליהם הולכים לשלוח את הטירונים הנוכחיים(ואני ביניהם).

סה"כ הבנתי את תגובותייכם, נניח ואלמד בקורס טמ"מ איפה הם ההצבות שאני צריך לשאוף אליהם ואיך להגיע להצבות אלו?

תודה רבה על התגובות,

אריאל.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

אין לי ת"ש, והדרישה היחידה שלי מבחינת יציאות/קל"ב היא האפשרות לעבוד לפחות פעם-פעמיים בשבוע, אחרי הקורס כמובן(כל עוד זה לא יגרע באיכות העבודה שאבצע ורמתה).

הייתי רוצה לדעת לאיזה סוג של יציאות אני צריך לכוון ובאילו הצבות אני יכול לרכוש כמה שיותר נסיון בתחום.

האם הצבה בלוט"ם עדיפה על פני הצבה באוגדת עזה, לדוגמא?

תודה לעונים,

אריאל.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אם יש לך תש אז אולי יתנו לך יום יומיים לצאת מוקדם לעבודה, אם לא תשכח מזה, מניסיון.

ההצבות שמרוויחים בהם הכי הרבה זה 8200 של מודיעין או כל הפיקודים למיניהם שכולם חושבים שזה חפשנות על, אבל בעצם אתה בגדוד קשר בתוך הפיקוד וטוחן חמשושים וחצאים.

העבודה בפיקודים לדעתי הכי מעניינת כי יש כמה תחומים שאתה מבין שאני לא יכול לרשום אותם על דפי הפורום...

פורסם

תרים את המבט לעבר האזרחות שאחרי הצבא, ואל תתעכב על שמירות, מטבחים וכדומה.

תחשוב מה יביא לך יותר כסף בהמשך ולך על זה.

אניי אומר לך את זה בתור מי שעובד הרבה עם חלק מהגופים שהזכרת ועם אינטגרטורים גדולים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למה הכוונה כאשר אתה כותב ייתן לי יותר שכר בעתיד?

האם יש הבדל ברמת שכרו של בוגר טממ או בוקר קורס אבן יקרה באזרחות? ואם כן מה ההבדל וממה נובע?

אם החשיבה שלי לעתיד היא ללמוד מדעי המחשב מה יעזור לי יותר בהתמקצעות ובקורות חיים, טממ או אבן יקרה?

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אני לא יכול לייעץ לך באיזה מסלול לבחור, אלא רק להעיר שכמות המטבחים והשמירות הצפויות בכל מסלול לא אמורה לשחק תפקיד כזה גדול בהחלטה.

בכל מקרה בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...