Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין הוא כזה.

אני עובד במקום העבודה שלי כבר שנה ו3 חודשים בתפקיד זוטר (או לפחות לא התפקיד שאני רוצה) וזאת בגלל אפשרויות הקידום הרבות בחברה וגם בגלל שבראיון עבודה נאמר לי שיש אפשרויות קידום.

התחלתי לעבוד בשכר נמוך כי המצב בשוק היה קשה.

כרגע נתנו לי חצי קידום, כלומר אני ממשיך לעשות את מה שעשיתי ובנוסף מקבל אחריות ויכולת להתקדם מקצועית, עד שמישהי תחזור מחופשת לידה

כשהעלתי את נושא השכר חזרו אלי עם תשובה (אפילו לא שאלו אותי או דנו איתי על השכר) שמעלים לי ב500 ש״ח.

החברה היא חברת הייטק המובילה בתחום שלה בארץ ובעולם כך שזה לא איזה מקום קטן.

אני די נעלבתי מההצעה כי היא לא מתגמלת ולא מבטאת את התרומה שלי לאירגון. לחפש מקום אחר זה בעייתי כרגע.

אחרי החפירה שלי, מה עליי לעשות, לגשת לדבר איתם ולהגיד שזאת הצעה מעליבה?

פורסם

אנחנו לא יודעים כמה זה באחוזים 500 השקלים תוספת שקיבלת, אבל בעקרון אתה יכול לפנות למנהל שלך ולבקש לעשות איתו דיון שכר בו תגיד לו מה הציפיות שלך.

כמובן שככל שהציפיות שלך יהיו יותר ריאליות כך גם יתייחסו אליהן יותר ברצינות (אם אתה עכשיו מקבל 5000 שקלים ותבקש העלאה ל-15000 המנהל שלך לא יתייחס אליך ברצינות, אבל אם תנקוב במספר ריאלי ייקחו אותך יותר ברצינות).

מעבר לזה, מה ז"א חצי קידום ? מה קורה כשהבחורה תחזור מחופשת הלידה ?

מעבר לזה, אל תמהר להעלב, כל חברה שואפת להעסיק עובדים בשכר נמוך ככל האפשר ברמה שתשמור על התפוקה לה הם מצפים, הכל עיסקי, אל תקח את זה אישית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בכוונה ציינתי שזאת חברת הייטק כדי להבהיר שהשכורות מגיעות גם ל20 אלף ש"ח

אני משתכר בהרבה פחות ממה שהקולגות שלי מרוויחים ומהממוצע בשוק.

אחרי שנה ו3 ציפיתי לקצת יותר תגמול וגם זה אחרי כמה שיחות עם המנהלים שלי על השכר

תוספת של 500 ש"ח בחברת הייטק זה בדיחה לא משנה אם השכר הוא 15000 ש"ח או 5000 ש"ח.

חצי קידום כי המשרה שמורה לבחורה ואחרי שהיא תחזור אני אקווה להתקדם לתפקיד פיתוח כי זאת המטרה הסופית שלי וגם של המנהלים שלי לאחר תיאום ציפיות.

פורסם

הניחוש שלי מהמידע שנתת הוא שאתה עובד בבדיקות איכות בצ׳קפויינט.

תן לי לתת לך משוואה פשוטה, השכר שלך נגזר מכמה יעלה להחליף אותך ומכמה תוכל לקבל במקום אחר. אם השכר שלך נמוך לעומת מקומות אחרים, קבל מהם הצעה והצג אותה למעסיקיך. יתכן שישוו, אך יתכן שתצטרך לעבור עבודה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בתור תפקיד ראשון, משרת QA בחברה מובילה שווה יותר מהשכר שאתה מקבל. אתה מקבל נסיון וצובר שנות נסיון.

תשלים שנתיים נסיון ומצא עבודה מתגמלת יותר, אל תחשוב רק על התגמול המיידי אלא על מה שחשוב לקידום הקריירה שלך.

מנסיון של גיוס מפתחים, תוודא שאתה שומר על קשר עם עולם הפיתוח מבחינת פריימוורקים וטכנולוגיות ואל תיבלע בפיילה של ה QA אם אתה רוצה לעבור. תחום נוסף שאתה יכול לשקול הוא להיות אחראי CM, אגב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני חייב לציין שצקפויינט זו חברה עלובה (גם אם לא מדבר עליה עכשיו)

שעזבתי את החברה הקודמת-קודמת הוצע לי שם תפקיד וסגרנו שכר וזמן התחלת עבודה אך טרם נחתם חוזה

מסיבות לא סיבות החלטתי לטייל בחול והודעתי להם שאני לא אוכל להתחיל את העבודה כי אני חוזר מחול רק עוד 4 חודשים

להפתעתי הם אמרו שזה סבבה ושהם יצרו איתי קשר עוד 4 חודשים

עברו 4 חודשים, חזרתי לארץ והופ טלפון מצקפויינט

הייתי המום, אשכרה חזרו אלי שמרו לי את המשרה

רק שפתאום השכר המדובר הינו חצי ממה שסוכם דאז,

חצי!! על אותה משרה, הייתי המום עוד יותר...

באותו הזמן חבר שלי חיפש נואשות עבודה לחברתו

מאחר וסירבתי להצעה הנדיבה לא התביישתי ושאלתי אותם אם אוכל להעביר להם את הקו׳ח שלה אולי ייצא משהו

הם נענו ולאחר ראיונות היא החלה לעבוד שם ב 500 שח פחות מה״חצי״ שהציעו לי

ממש ״נדיבים״

עברו כמעת 3 שנים ו״קידמו״ אותה רק ב 500 שח ...מאז...

פשוט שוק עבדים החברה הזו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

החברה היא לא צ׳ק פוינט.

אני לא מעוניין לעסוק במה שאני עושה עכשיו ואני עושה את זה רק בגלל האפשרות לעבור בעתיד למחלקת פיתוח, אפשרות שהמנהלים שלי הבהירו שריאלית, לכן אני לא מעוניין להתחיל את כל התהליך במקום אחר.

ניץ׳, אני אפשט לך עוד יותר את המשוואה, השכר שלי נובע מכך שזה מה שביקשתי כשחיפשתי עבודה בתקופה לא טובה והייתי חייב לעבוד כדי לכלכל אותי ואת אשתי, השכר הזה נמוך בכמה אלפים טובים מהשוק ונמוך בהרבה מעלות ההחלפה שלי במישהו אחר (במיוחד שאני עכשיו עושה תפקיד וחצי, כך שלהעלות ב500 ש״ח את השכר אחרי יותר משנה לאור מה שאמרתי זה בדיחה

פורסם

כלקח מהחיים - לעשות QA כדי להגיע לR&D באותה חברה - זה רעיון די רע ולרוב לא קורה.

במקומך הייתי אומר תודה , לוקח ומתחיל לשלוח קורות חיים בחוץ.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בואו רגע נעזוב את הקידום ונתמקד בהעלאת שכר העלובה ומה עליי לעשות

לגבי שליחת קו"ח, אני כבר כמה חודשים שולח ומכוון קצת גבוה אבל אף אחד לא חוזר, לעבור לאותו תפקיד בחברה אחרת ז"א שביזבזתי יותר משנה בעבודה הנוכחית.

פורסם

אם אתה מרוויח 5000ש"ח לדוגמה אז תוספת של 500 זה 10% וזה די מכובד.

אם אתה מרוויח 10,000ש"ח אז זה תוספת של 5%.

אתה לא יכול להסתכל על משכורות של אחרים ולהגיד שקיבלת תוספת זניחה, הכל ביחס לשכר שלך ויכולת המיקוח שלך.

אם אתה חושב שמגיע לך יותר אז לך דבר עם המנהל שלך.

Zoom-Zoom...

פורסם

אתה בתחילת הדרך, תחשוב לטווח הארוך ואל תיקח לאגו תוספת שבעיניך היא מעליבה. תבדוק מדוע זו התוספת שקיבלת, אולי אתה לא טוב ומועיל כמו שאתה חושב? (אני לא אומר שזה המצב, אני רק מכוון לצורך בבדיקה ביקורתית של המצב).

כמו שנאמר למעלה, המעבר מ QA לפיתוח באותו ארגון הוא לא טריוויאלי, ואולי כדאי לשים דברים על השולחן ולברר מה חושבים המנהלים. יכול להיות שזה בכלל לא באג'נדה שלהם מכל מיני סיבות ואז אתה צריך לעשות חושבים.

תחשוב לטווח הארוך, בקיצור.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני לא בתפקיד QA, והמעבר מהתפקיד שלי לפיתוח הוא כן רלוונטי מכיוון שיש לי תואר ראשון במערכות מידע מאונ' חיפה.

קידום כזה כבר קרה בעבר איפה שאני עובד וגם לאחר מספר שיחות של תיאום ציפיות עם המנהלים שלי לשם הרוחות נושבות.

אני תמיד מסתכל על הטווח הארוך.

• תוכן חדש...