Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בזמן אחרון התחלנו לחפש רכב חדש למשפחה.

אנחנו משפחה קטנה אני אשתי וכלב. בעתיד הקרוב (שנה-שנתיים) מתוכנן ילד ראשון.

הרכב אמור לשרת אותנו למשך כשלוש-ארבע שנים.

הרכב יסעה הרבה:

נסיעות יומיות לעבודה (חיפה-קריות) כ50 קמ.

נסיעות בסופשים לטייל - 200-300 קמ.

בסופשים שלא נטייל נסע דרומה להורים - כ-400 קמ

סה"כ מגיעים לכ20 אלף בשנה.

כרגע יש לנו באלנו 2002 אוטומטית ואנו מרוצים מהאוטו מבחינת ביצועים (אני לא נהג שודים, רגל קלה על הגז).

הצריכה שלה כרגע עומדת על 1/12.2 (ממוצע דו שנתי)

היינו נשארים עם האוטו הזה רק שהוא מתחיל להראות סימני עייפות ואני לא יכול שלא לטפל באוטו למרות הגבה המורמת כל פעם של המוסכניק שלי. למשל:

נזילת גיר; המוסכניק - "עזוב תוסיף מדי פעם שמן" .- תיקון נזילה 1000 שח

נקישות/חריקות בזמן בלימה; בלמים בני 5 חודשים - מוסכניק "בלמים תקינים אז יש קצת רעש - אין בעיית בטיחות" .הולחף 600 שח

שרוול אוויר קרוע; מוסכניק - "אין תחליפי רק דרך יבואן - תנסה להדביק" - הוחלף חדש 250 ש"ח

רכב שקוע;מוסכניק - "נשים לך הגבהה לקפיצים". הוחלפו ארבעת הקפיצים וארבעת הבולמים עם כל התושבות 4500 ש"ח.

וזה רק הדברים שאני נזכר בהם.

אז החלטנו להחליף.

בהתחלה התלהבתי מהפיקנטו - חמודה ויזואלית, צריכה משגעת, והכי חשוב - אחריות יצרן 7 שנים.

אישתי - שהיא פחות מתלהבת מגדגטים ויותר פרקטית הדגישה שתא המטען פצפון ומאחורה יש מקום רק לכלב. אז פיקנטו (וחבריה כמו אלטו, ספארק....) ירדה מהפרק.

כרגע עליתי רמה אחת מעלה (אך עדיין לא למשפחתיות מובהקות) ואני מסתכל על פיאסטה וI20. שתיהן אוטומטיות ועם מנוע 1.4

קראתי בפורום השוואות של הדגמים האלה ועדיין לא הגעתי למסקנה ברורה.

פיאסטה קצת יותר נוחה אבל אוכלת יותר וצפופה יותר מאחורה כמו כן תא המטען שלה יותר קטן. אבל רמת גימור והרכבה משמעותית יותר טובים.

את I20 אפשר למצוא ביד 2 באיזה 15000-20000 פחות עבור שנתון קודם מ2010.

פיאסטה יד שנייה מצאתי רק מסוכנות רכב. כנראה דגם חדש מדי ועוד לא הגיע ליד2

מבחינת אגבזור בטיחות שניהם דומים.

אז אחרי הסיפור הארוך הזה איזה דגם לדעתכם יתאים לצרכים שלנו לדעתכם.

תודה.

אז אחרי הסיפור הארוך הזה

פורסם

אחרי כל הדרישות שמנית בצורה מעולה (מה שלא קורה פה בדרך כלל) לא ציינת טווח תקציב והאם מתאים לכם גם גיר ידני.

פורסם

אם ההשואה היא בין היונדאי I20 והפיאסטה החדשה. הפיאסטה לוקחת בגדול. היא עדיפה מבחינה בטיחותית גם, יש לה 7 כריות אוויר. אתה תמיד יכול להיכנס לסוכנות ולבקש נסיעת מבחן. 2 הרכבים הרי נמכרים כחדשים. אני בטוח שזה יעזור בהחלטה.

פורסם
אחרי כל הדרישות שמנית בצורה מעולה (מה שלא קורה פה בדרך כלל) לא ציינת טווח תקציב והאם מתאים לכם גם גיר ידני.

לא, אנו מחפשים רק אוטומט.

לגבי מחירים - כמובן כמה שפחות יותר טוב :)!

אם מדובר על פיאסטה כנראה שנלך על אופצייה של ליסינג פרטי. כי אין דגמים אלה ביד2. כך שבתור סכום ראשוני לא מדובר על יותר מ30K.

אם הI20 תנצח אז אני אחפש רכב מ2010. ניתן למצוא כאלה מפרטיים ב85K.

פורסם

מדוע אתה מגביל את עצמך רק לאופציות האלה?

ה-I20 מציעה תמורה טובה יותר בדגמים הפרטיים שמגיעים מאובזרים למדי. ה-1.4 סביר וה-1.6 מציע ביצועים טובים.

הרכב עצמו נוח ומרווח למדי, התנהגות כביש מעט מעושה ולא מהנה אבל זה כנראה לא מה שאתם מחפשים. תפוצתו הרחבה בליסינג עלולה לפגוע במחיר המחירון ובביקוש שלו כשתרצו למכור.

הפיאסטה מרגישה חלשה יותר והיא פחות מאובזרת אבל תא הנוסעים שלה נעים הרבה יותר והיא נוחה ושקטה יותר. במקרה שלה הרכב לא נפוץ לא בשוק הפרטי ולא בשוק הליסינג.

אופציות נוספות הן סוזוקי סוויפט הקומפקטית יותר שמציעה לדעתי את העיצוב הכי נאה בקטגוריה אך תא נוסעים צפוף ונוחות נסיעה נוקשה.

סקודה פביה מאוד מרווחת ושקטה, היא מרגישה בוגרת וגדולה יותר אך גם היא מעט נוקשה. הדגמים המאובזרים נראים הרבה יותר טוב עם הגג הלבן והחישוקים הקלים וגם תא הנוסעים עדיף בדגמים אלה.

אלה האופציות שעלו לי לראש, מקווה שהועלתי במשהו.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

ה-I20 מציעה תמורה טובה יותר בדגמים הפרטיים שמגיעים מאובזרים למדי. ה-1.4 סביר וה-1.6 מציע ביצועים טובים.

הרכב עצמו נוח ומרווח למדי, התנהגות כביש מעט מעושה ולא מהנה אבל זה כנראה לא מה שאתם מחפשים. תפוצתו הרחבה בליסינג עלולה לפגוע במחיר המחירון ובביקוש שלו כשתרצו למכור.

הפיאסטה מרגישה חלשה יותר והיא פחות מאובזרת אבל תא הנוסעים שלה נעים הרבה יותר והיא נוחה ושקטה יותר. במקרה שלה הרכב לא נפוץ לא בשוק הפרטי ולא בשוק הליסינג.

אופציות נוספות הן סוזוקי סוויפט הקומפקטית יותר שמציעה לדעתי את העיצוב הכי נאה בקטגוריה אך תא נוסעים צפוף ונוחות נסיעה נוקשה.

סקודה פביה מאוד מרווחת ושקטה, היא מרגישה בוגרת וגדולה יותר אך גם היא מעט נוקשה. הדגמים המאובזרים נראים הרבה יותר טוב עם הגג הלבן והחישוקים הקלים וגם תא הנוסעים עדיף בדגמים אלה.

בהצלחה ושבת שלום.

אשמח אם תעיר את עיניי, במה הפיאסטה פחות מאובזרת בהשוואה לI20?

פורסם
I20 מגיעה בדגם המאובזר עם מראות מתקפלות חשמלית, גג שמש חשמלי, בקרת אקלים ופנסי ערפל.

תודה, אם ככה אז מבחינת האיבזור |(בדגם ה"מפואר") היא עדיפה על הפיאסטה, במראות הצד המתקפלות חשמלית ובגג השמש. כל השאר קיים גם בפיאסטה.

פורסם

בהצלחה ושבת שלום.

שאלה לי אליך בבקשה. כשאתה אומר "נוקשה" למה הכוונה?

פורסם

רכב נוקשה הוא רכב שמעביר את פני הכביש אל תא הנוסעים ומציע כיול מתלים קשיח. הפיאסטה נוחה יחסית ומוציאה את העוקץ מרוב הבורות אבל הם יורגשו ברכב. היתרון של כיול כזה הוא רכב שלא מתנדנד במעבר על כבישים גליים ונשאר מרוסן במעבר מעל מהמורות ופסי האטה.

פורסם
רכב נוקשה הוא רכב שמעביר את פני הכביש אל תא הנוסעים ומציע כיול מתלים קשיח. הפיאסטה נוחה יחסית ומוציאה את העוקץ מרוב הבורות אבל הם יורגשו ברכב. היתרון של כיול כזה הוא רכב שלא מתנדנד במעבר על כבישים גליים ונשאר מרוסן במעבר מעל מהמורות ופסי האטה.

תודה מייק!:angel:

פורסם
אם ההשואה היא בין היונדאי I20 והפיאסטה החדשה. הפיאסטה לוקחת בגדול. היא עדיפה מבחינה בטיחותית גם, יש לה 7 כריות אוויר. אתה תמיד יכול להיכנס לסוכנות ולבקש נסיעת מבחן. 2 הרכבים הרי נמכרים כחדשים. אני בטוח שזה יעזור בהחלטה.

תרשה לי להאיר ולהעיר עוד משהו... הבחור נוסע כרגע על באלנו 1.6 שידוע שהיא אחד הרכבים הקלים והזריזים שהיו קיימים פעם.

אם תשים אותו בפיאסטה הוא יקבל את ההלם הראשוני לחיוב של כמות האיבזור הנדיבה והיופי של תא הנוסעים, אך ברגע שיניע את הרכב הוא פשוט ירגיש שאין לו כח והאוטו לא זז! זו הבעיה היחידה שיש לפיאסטה שבגלל זה היא לא ממריאה בשוק הפרטי...

הוא אמנם לא בעל רגל קלה אך הוא גר בחיפה ונוסע צפונה/דרומה, רכב כזה ללא כוח זמין רק ייפגע בו בצריכת הדלק וב"הנאה" המינימלית מהנסיעה שהייתה לו עד היום.

אני חושב שבקטגוריה הנ"ל הI20 בהחלט מספקת את התמורה המלאה למה שאתה צריך.

מצטרף להמלצה של מייק על הדגם המאובזר ביותר.

Confidence In Motion

פורסם
תרשה לי להאיר ולהעיר עוד משהו... הבחור נוסע כרגע על באלנו 1.6 שידוע שהיא אחד הרכבים הקלים והזריזים שהיו קיימים פעם.

אם תשים אותו בפיאסטה הוא יקבל את ההלם הראשוני לחיוב של כמות האיבזור הנדיבה והיופי של תא הנוסעים, אך ברגע שיניע את הרכב הוא פשוט ירגיש שאין לו כח והאוטו לא זז! זו הבעיה היחידה שיש לפיאסטה שבגלל זה היא לא ממריאה בשוק הפרטי...

הוא אמנם לא בעל רגל קלה אך הוא גר בחיפה ונוסע צפונה/דרומה, רכב כזה ללא כוח זמין רק ייפגע בו בצריכת הדלק וב"הנאה" המינימלית מהנסיעה שהייתה לו עד היום.

אני חושב שבקטגוריה הנ"ל הI20 בהחלט מספקת את התמורה המלאה למה שאתה צריך.

מצטרף להמלצה של מייק על הדגם המאובזר ביותר.

תודה לכל המשיבים!!!

גם אני נוטה לכוון הI20.

אני יודע שניתן להתקין כסא תנוקות מאחורה, אך האם צריך להזיז את הכסא הקדמי עד הסוף קדימה?

השבוע אני אצא לנסיעת מבחן בשני הדגמים. אם I20 לא תאכזב קשות אז כנראה שנלך עליה.

ושוב תודה רבה לכם.

• תוכן חדש...