Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תדאג סרברל - אין לי שום כוונה להשאר כאן יותר מהנחוץ. מצד שני, אל תצפה שאני אעבור לחו"ל כדי להיות שם נהג מונית פקיסטניץ המטרה היא לעבור ולחיות טוב - מה שמתחיל כמובן עם עבודה טובה שמתאימה לכישורים שלי. מן הסתם כדי לעבור כמו מלך ולא כמו אפס צריך להכין את כל מה שצריך, ואני עושה את זה בקפידה. אז אסיים באותו משפט שאיתו התחלתי - אל תדאג, אין לי שום כוונה להשאר כאן יותר מהמינימום ההכרחי.

ואם אתה רוצה לשלם כ - 75% מס כולל (פחות או יותר מה שמשלם בן מעמד הביניים, כאשר משקללים מיסים ישירים ועקיפים) כדי לקיים את החרדים ושאר אוכלי החינם שצמח במדינה הזאת - שיבושם לך.

מסכים איתך לחלוטין שצריך לחולל כאן שינוי של ממש. באף מדינה בעולם לא משלמים לאנשים כסף חינם בכדי שיוכלו ללמוד תורה כל היום בלי לעבוד ולהיות פרזיטים. כנ"ל לגבי שאר המגזרים (למי שהבין). היום בענף הבנייה מוכנים לשלם 9 אלף שח נטו לחודש פלוס תנאים סוצאילים ועדיין אנשים מעדיפים ללמוד תורה או להיות עלוקות ואוכלי חינם. אם קיים דבר שמרתיח אותי מאוד שקיימים בני בליעל שמוכנים לזרוק עליי אבנים רק בגלל שבאתי לחנות בחיניון קרתא בירושלים. ועוד לקרוא לי בשמות גנאי. אבל זה בסדר, גם בחו"ל בהרבה מקומות לא סובלים יהודים.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, באמת מכל הלב. תייצג את ישראל בכבוד. גם ככה יש לנו בעולם שם של אנשים לא מי יודע מה.

כל טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1.

3. אל תקנה דירה היום. אבל תכלס? בשוק הדירות אני בטוח שיש דירות מוזנחות וישנות, במחיר שבן אדם יכול להרשות לעצמו (בדיוק כמו שיש מקום בשוק לכל מיני רכבים ב5000 שקלים).

בהצלחה !

אבל זה בדיוק העניין.

אני לא רוצה לחיות בדירה מוזנחת.

בסוף זה עולה הרבה יותר, והדירות המוזנחות בדרך כלל נמצאות במקומות שאני גם לא רוצה לגור בהם.

זה פשוט מאלץ אנשים לחיות במקומות כמו כרמיאל (לא כל כך רע אבל אין שם אנשים בין גיל 23-30, חוץ מתלמידים של אורט בראודה) כי כולם בורחים משם.

יוסי, סלח לי. אני חלילה לא מנסה להקניט אותך אבל מרגיש צורך לשאול. יצא לך לומר בשירשור הקודם שלא נולדת כאן. אבל מיכוון שאתה חיי כאן ואתה לא עובד זר אז אני מניח שאתה היית בשלב מסויים עולה חדש או הורייך. מתוקף היותך או היותם עולים חדשים לא קיבלת מענק קליטה? לא קיבלת הטבות של עולה חדש? מאיפה בדיוק אתה חושב שהמענק הזה הגיע בדיוק? מאמריקה? או מהמיסים שאנשים משלמים כאן?

סליחה, אבל ה21000 שקל שפרסו לי למשך שנה וחצי כשהגעתי (זה פחות ממינימום לחודש) הם לא בדיוק מספיקים לחיות.

אני גם הגעתי לקיבוץ והתנדבתי ברפת, אז היו לי הוצאות טיפה יותר נמוכות מאשר של בן אדם אחר, ועדיין נכנסתי לחובות.

חוץ מזה שגם כשהייתי בחו"ל, היינו תורמים כספים כל הזמן.

אם המדינה הייתה פועלת כמו שצריך, לא היינו צריכים מימון חיצוני.

אגב, שכח מאמריקה. המקסיקנים נותנים לנו יותר כסף (אני לא מקסיקני).

דבר שני, אמרת שאתה בדרך לתואר שני נכון? אתה יודע שמדינת ישראל מסבסדת את הלימודים האקדמיים? כמה עולה היום שנת לימוד באוניברסטאות? בוא ואני אגזים ואגזים מאוד. בוא ונניח ששנת לימוד אחת עולה 5 אלף דולר שזה נכון להיות פחות או יותר 17,500 ש"ח. שוב פעם אני רוצה להדגיש שזוהי הגזמה. מחיר שנת לימוד היום בישראל נמוך בהרבה. נגיד שסטודנט רוצה ללמוד הנדסת מכונות בטכניון שנחשב למוסד מכובד בכל העולם. במחיר 20 אלף דולר (לא כולל מעונות כמובן ודיור) הוא גומר את התואר שלו.

אני באמצע תואר שני.

מה אכפת לי שמסבסדים את זה?

זה מה שמדינת רווחה אמורה לעשות.

זה לא שהיא עושה לי טובות, היא פשוט רוצה שיהיו אנשים עם תואר כדי ליצור מעמד חברתי מסוים.

הבעיה היא שגם עם תואר שני ושלישי, עדיין קשה ביותר לשרוד אחר כך כי שאר המחירים בשמיים.

מה המצב באנגליה? שכר לימוד באנגלייה היום הוא בין 6,000 ליש"ט לבין 9,000 ליש"ט שזה אומר מעל ל 30 אלף ש"ח בשנה.

נו? אז עדיין זה קקה לחיות בארץ?

אולי הלימודים יקרים אבל שאר הדברים זולים יחסית.

יוגורט יעלה לך שליש מפה, וגם לחם, קולה ומה שלא תרצה.

שם סטודנט יכול עדיין ללכת לקולנוע ולא לחשוב על זה פעמיים.

הסברתי לך במילים פשוטות שמחיר שנת לימוד אקדמאית היא כמעט "צחוק" לעומת ארה"ב ואנגליה. פה יש השתתפות של המדינה בשכר הלימוד כאשר במדינות הנ"ל אין. אלה הם המדינות שאני יודע עליהן. לא רשמתי על מדינות שאני לא יודע. עוד דבר הבאתי את הטכניון בתור דוגמה שאם תלך לחפש עבודה היכן שהוא בעולם, בתור בוגר הטכניון יתנו לך כבוד ולא יתייחסו עלייך בזילזול חס וחלילה.

זהו, שהיכן שהוא בעולם כן.

פה לא!

אני רואה בוגרי טכניון שמחפשים עבודה כבר יותר משנה.

פורסם

חן, יעניין אותי לשמוע מה זה בעינייך מקצועות מיותרים, מה הבעיה בטיול של כמה חודשים אחרי 3 שנים שוואלה קרעתי את התחת. ומה הבעיה בלשמח את הכלה המיועדת בחתונה מפוארת( תאמין או לא, זאת משאלתן של מספר נשים לא מבוטל). ואיפה רשום שאני חייב לגור בחולון/בת ים/ראשון ושאר הערים האפורות שציינת. אני לא משועבד לרצונות של אף אחד ואני יחיה את חיי איך שאני ירצה ולא איך שיכתיבו לי, וכן אם הצעירים האלה דורשים התחשבות אז זה כי מגיע להם, אותי יותר מעניין איך אתה היית מגיב אם היית בשנות ה20 של חייך( אין לי מושג מה גילך אבל לפי התגובה שלך אני מניח שאתה קרוב לגיל אבי:wink: )

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
1+ ענק.

לפי מה ואיך שסרברל לא אתפלא אם הוא חבר מרכז נהנתן מאחד המפלגות המושחתות בארץ.

וואלה, איזו טביעת עין יש לך. חבל על הזמן. איך עלית עליי? עלאק. קדימה, תשתה קצת מיים קרים. החום משבש את דעתך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

מה ציפו כל יושבי האוהלים בשדרות רוטשילד ?

שמדינת ישראל תדאג להם לדיור באותה שדרה בדיוק או שמא בתוכנית ל' ?

אתמול בלילה, בשעות הקטנות, הסתכלתי על המפה וגיליתי כמה ערים, שאני מניח שמוכרות לרובכם - חולון, בת ים ואפילו עיר נידחת בשם ראשון לציון.

אבל מה, לא מהכבוד של הסטודנטים לגור בערים הללו, או שחלילה לנוע בתחבורה ציבורית, רחמנא ליצלן.

אני מציע לך לבדוק שוב את מכירי השכירות באזור המרכז. השכונות הטובות של חולון ובת ים (ובמיוחד ראשון לציון) כבר מזמן צמצמו את פערי המחירים בינם לבין תל-אביב. תשקלל לתוך זה את העובדה שמי שגר במקומות האלו צריך לשלם הרבה יותר כסף על תחבורה (השרשור הזה התחיל ממחירי הדלק, לא?) ותבין למה כולם נוהרים למקום אחד. אפשר לגור בזול, ערים כמו קריית גת או באר שבע עדיין זולות יחסית. את ההפרש תשלם בשעות ארוכות של נסיעה למרכז וחזרה.

זה לא קשור לכבוד. סטודנט שלומד ועובד בתל-אביב לא יכול לגור בחדרה כי הוא גם צריך ללמוד. ולעבוד. ולאכול. ולישון. את אלו קשה לעשות באוטובוסים או ברכבת. הוא אולי סטודנט, אבל הוא גם בן אדם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית, אני בן 42 וסביר להניח שאביך מבוגר ממני..

אין שום בעייה בלעשות הפקת חתונה יוקרתית - אבל כשתישאר עם חובות בעקבות "ההפקה" אל תבוא בטענות לממשלה, מובן?

אותו כנ"ל אלו שלא רוצים לגור "בערים אפורות", אלא אם יש לך הורים שמוכן לתמוך בך לנצח.

אותו כנ"ל בדיוק לגבי אלו ששורפים את המעט שיש להם בטיולים יקרים לחו"ל - תאמין לי, ומיסיון אישי שלי, שום מדינה בעולם לא זזה ממקומה ב 30 שנה האחרונות, וסביר להניח שגם לא תזוז, ולא קורה כלום אם רואים את אירופה בגיל 30.

מהם מקצועות מיותרים ?

אלפי עו"ד טריים שניפלטים מידי שנה לשוק שהדרישה בו מועטה, אלפי בוגרי מכללות למינהל עסקים, שכל בוגר בהם חושב שהוא מינימום ביל גייטס ושמחר בבוקר הוא עומד להחליף את גיל אגמון ועוד כהנה וכהנה מקצועות שאין הרבה מה לעשות בהם.

נראתה אותך מוצא רתך היום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני מציע לך לבדוק שוב את מכירי השכירות באזור המרכז. השכונות הטובות של חולון ובת ים (ובמיוחד ראשון לציון) כבר מזמן צמצמו את פערי המחירים בינם לבין תל-אביב. תשקלל לתוך זה את העובדה שמי שגר במקומות האלו צריך לשלם הרבה יותר כסף על תחבורה (השרשור הזה התחיל ממחירי הדלק, לא?) ותבין למה כולם נוהרים למקום אחד. אפשר לגור בזול, ערים כמו קריית גת או באר שבע עדיין זולות יחסית. את ההפרש תשלם בשעות ארוכות של נסיעה למרכז וחזרה.

אבא שלי משכיר דירת 2 חדרים בשכונת רמת יוסף בבת ים, מרוהטת קומפלט ב 2,500 ש"ח.

סביר לכל הדעות, מה גם שאין בעייה של תחבורה ציבורית ממנה ואליה.

ותתפלא או לא, אפילו סטודנט אחד לא הגיע לראות את הדירה !

ואם גרים זוג סטודנטים בדירה, העלות ליחיד נעה סביב ה 1250 ש"ח, זול בכל קנה מידה.

אבל לגור בבת ים זה מתחת לכבודם, צודקים, עדיף לבוא בטענות לממשלה.

פורסם
חן, יעניין אותי לשמוע מה זה בעינייך מקצועות מיותרים, מה הבעיה בטיול של כמה חודשים אחרי 3 שנים שוואלה קרעתי את התחת. ומה הבעיה בלשמח את הכלה המיועדת בחתונה מפוארת( תאמין או לא, זאת משאלתן של מספר נשים לא מבוטל). ואיפה רשום שאני חייב לגור בחולון/בת ים/ראשון ושאר הערים האפורות שציינת. אני לא משועבד לרצונות של אף אחד ואני יחיה את חיי איך שאני ירצה ולא איך שיכתיבו לי, וכן אם הצעירים האלה דורשים התחשבות אז זה כי מגיע להם, אותי יותר מעניין איך אתה היית מגיב אם היית בשנות ה20 של חייך( אין לי מושג מה גילך אבל לפי התגובה שלך אני מניח שאתה קרוב לגיל אבי:wink: )

הרשו לי להכנס לויכוח:

מקצועות מיותרים יכולים להיות מקצועות שאחרי שאתה מסיים את התואר, אין לך מה לעשות איתם יותר מדי, או אין לך כיוון ספציפי שאליו אתה יכול לחתור.

מהנדס יודע בדיוק מה הוא יכול לעשות כשהוא מסיים את התואר.

רוב האנתרופולוגים והפילוסופים לא (נתתי את הדוגמה הזו כי אני אנתרופולוג אבל אני מהיחידים שכן יודעים מה לעשות עם זה).

ויש לך עורכי דין ומקצועות אחרים שכבר יש כל כך הרבה מהם שזה מיותר לחלוטין.

הבעיה בטיול אחרי שקרעת את התחת היא, שאתה מרושש, אתה מקבל כספים מהמדינה (מענק) שאתה מבזבז אותם על בילויים שבתכלס לא ממש נותנים לך יותר מדי חוץ מלהיות עם "צו האופנה" שהוא הטיול הזה (לדעתי מיותר לחלוטין).

אתה מאבד את כל מה שחסכת עד אותו רגע וגם מפסיד שנת לימודים אקדמית.

בזבוז משאבים לא הגיוני.

לגבי החתונות אני אהיה אפילו יותר מגעיל.

חתונה צריכה להיות טקס מעבר שבו הזוג מודיע באופן פומבי שהוא מחויב לזוגיות, ושבני הזוג לא פנויים לאחרים כי הם עכשיו חלק מיחידה חברתית חדשה.

למעשה מה שקורה זה הטמטום (כי אין לי מילה אחרת לזה) של טקס שעולה כמו רבע דירה, ושיש אנשים שלוקחים משכנתא בשבילו, והוא מיועד להאכיל קהל של 200-500 איש שרק מנסים לקחת כמה שיותר כי "הם שילמו על המנה", בזמן שהדאגה של הזוג היא לקבל מכת אגו מטורפת על כמה שהם אמיצים ומתחתנים (וסטטיסטית, יש להם סיכוי של 30% להתגרש ב5 השנים הקרובות).

אני שוקל טוב מאוד אם להוציא 700 ש"ח על סופ"ש באילת (לא כולל דלק), אבל מכריחים אותנו במקביל לתת לחברים שלנו "מס חתונה" פעם בחודש לפחות כי כולם מתחתנים.

מה רע בחתונה אינטימית עם כמה חברים על חוף הים?

רק המחשבה על ההוצאות העתידיות האלו, כשלילה אחד (שאני אפילו לא נהנה ממנו) עולה יותר מהמשכורת השנתית שלי, גורם לי להתקף חרדה.

למה לבזבז כסף על שטויות?

אם החברה לא הייתה במצב של תחרות על "למי יש את החתונה הכי מדהימה/ערסית/בהמתית", לא היינו בבעיה הזו.

זה בזבוז כסף סתם ומנהג די ברברי לדעתי.

פורסם

אז אתה קטן מאבי ב5 שנים, ביג דיל, אתה מזכיר לי אותו יותר מידי עם הגישה הזאת.:wink:

לעשות חתונה מפוארת מעבר לתקציב האפשרי ולהתלונן לממשלה, אף אחד לא יעשה את זה ומי שכן אז הוא חתיכת אהבל.

כמו שאמרת, מניסיון שלך שום דבר לא השתנה בעולם ב30 שנה האחרונות, מה הבעיה שגם לי יהיה ניסיון כזה?

הייתי בטוח שתגיד שמדעי הרוח/היסטוריה ופסיכולוגיה אלו מקצועות מיותרים אבל הפתעת.

כמו שאמרתי, שנות ה20 שלך שונות מאוד משנות ה20 של היום. קל מאוד לשפוט כאשר אתה עברת את כל הטלאות שהצעירים האלה עוברים היום. תעשה עם עצמך ניסיון, לך תבדוק כמה עולה להשכיר דירה בחולון, לך על שכונת ג'סי כהן, משם תקפוץ לאוניברסיטת תל אביב, תבדוק עלות שנת לימודים, לא משנה איזה, תבדוק עלויות תחבורה ציבורית/פרטית/אופנוע, תוסיף לזה עוד קצת מסביב כמו חומר עזר ללימודים, קצת אוכל, קצת קצת בילויים,עלויות מחייה, אהה וכמובן תחפש משרת סטודנט ממוצעת.

בהצלחה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אבל זה בדיוק העניין.

אני לא רוצה לחיות בדירה מוזנחת.

בסוף זה עולה הרבה יותר, והדירות המוזנחות בדרך כלל נמצאות במקומות שאני גם לא רוצה לגור בהם.

זה פשוט מאלץ אנשים לחיות במקומות כמו כרמיאל (לא כל כך רע אבל אין שם אנשים בין גיל 23-30, חוץ מתלמידים של אורט בראודה) כי כולם בורחים משם.

אולי הלימודים יקרים אבל שאר הדברים זולים יחסית.

יוגורט יעלה לך שליש מפה, וגם לחם, קולה ומה שלא תרצה.

שם סטודנט יכול עדיין ללכת לקולנוע ולא לחשוב על זה פעמיים.

זהו, שהיכן שהוא בעולם כן.

פה לא!

אני רואה בוגרי טכניון שמחפשים עבודה כבר יותר משנה.

קודם כל למען ההגינות והסדר הטוב אני רוצה לרשום שלא איכפת לי מאין אדם הגיע לארץ הזו, אם הוא נולד כאן או לא, באיזה אלוהים הוא מאמין, מה הוא אוכל בצלחת שלו ואם מי הוא הולך לישון בלילה במיטה שלו. כל עוד האדם הזה תומך בקיומה של המדינה, עובד, משלם מיסים ותורם לחוזקה המדיני, הכלכלי והצבאי מבחינתי ברוך הבא לישראל.

עכשיו שהבהרתי שאני לא גזעני חלילה או שונא עולים חדשים וכיוצא בזה הרשה לי לענות לך.

אדוני, זו חוצפה ממדרגה ראשונה לבוא למדינה, להינות מהכנסת האורחים שלה ומהפירות שהיא מציאה ואחר כך לבכות ולהתלונן ולומר בנימוס שהחיים בה חרא. זה לירוק בבאר שממנה שתית. אף מדינה בעולם כפי שיודע לי חוץ מקנדה (וזה מסיפור ששמעתי על מישהו שניסה להגר לשם לפני 20 שנים. לא יודע מה התנאים היום) לא תשלם מענק קליטה לעולה חדש. קדחת בשחת. אפילו באמריקה האימפריה בעולם של היום לא תקבל סנט שחוק אחד בזה שעברת לגור אצלה. יש כמה סיבות שאתה יכול להיות להגר לארה"ב. אחת מהן שאתה תותח בתחום העבודה שלך ועצם קיומך בארה"ב רק מביא לה תועלת. אבל מה, הם לא פראיירים. אתה חייב להתחייב שבמידה ואתה מגיע למצב שבו אתה זקוק לעזרה כספית מסיבה כזו או אחרת ואתה לא מסוגל לשלם את המחייה שלך אתה מתחייב לעוף בחזרה הביתה.

אז אדוני הנכבד אתה מוזמן לעבור לקנדה במידה ומזג אויר חורפי ששורר שם רוב ימות השנה לא מפריע לך.

כמו שאמרתי, ההורים שלי ז"ל עלו לכאן בשנת 1950. ישנו בפחונים במעברה, עברו את כל המלחמות שישראל עברה מהתקופה ההיא עם כל הקשיים הכרוכים בכך, אכלו לחם עם מרגרינה אבל מעולם לא שמעתי אותם מתבכיינים כמו שאנשים מתבכיינים היום. מי יודע, כנראה שבשנות ה 50-60-70-80 החיים בארץ היו יותר קלים. רק לאחרונה הם הפכו לקשים יותר.

לזה שרשם שבוגרי טכניון מחפשים עבודה בנרות מעניין מאוד. חבר שלי סיים לימודי הנדסה בבן גוריון בנגב והוא גר כרגע במרכז. אדם שנולד למשפחה מהצפון סיים הנדסה והיום בלי עין הרע מביא משכורת של 18 אלף שח בחודש ברוטו. גם אשתו שתיבדל לחיים ארוכים מביאה משכורת לא רעה. מעניין שהוא כן מצא עבודה ואחרים לא.

פורסם

כמו שאמרתי, שנות ה20 שלך שונות מאוד משנות ה20 של היום. קל מאוד לשפוט כאשר אתה עברת את כל הטלאות שהצעירים האלה עוברים היום. תעשה עם עצמך ניסיון, לך תבדוק כמה עולה להשכיר דירה בחולון, לך על שכונת ג'סי כהן, משם תקפוץ לאוניברסיטת תל אביב, תבדוק עלות שנת לימודים, לא משנה איזה, תבדוק עלויות תחבורה ציבורית/פרטית/אופנוע, תוסיף לזה עוד קצת מסביב כמו חומר עזר ללימודים, קצת אוכל, קצת קצת בילויים,עלויות מחייה, אהה וכמובן תחפש משרת סטודנט ממוצעת.

בהצלחה.

החיים זה לא ז.. הם קשים תמיד, ובתחילת הדרך הם קשים אפילו יותר.

כל זוג צעיר שלא הגיע ממשפחות עשירות, צריך לעבור 6-7 שנים קשות יותר, במוקדם או במאוחר.

כשהתחתנתי לפני 15 שנה, גרנו 3 שנים אצל ההורים וחסכנו את כל המשכורות שלנו למען הדירה שקנינו, לא נסענו לחו"ל ואפילו לא לסופי שבוע קצרים, לא היו לנו כבלים, מנוי לעיתון יומי או אפילו אינטרנט, ובטלפון הסלולארי הגבלנו עצמנו ל 80 ש"ח בחודש.

מיותר לציין שבכל 3 השנים הללו נסענו לעבודה באוטובוס, כי אחזקת רכב היתה "כבדה" עלינו.

היום אני קוצר את הפירות של ההתנהלות הכלכלית הנבונה שלנו - חשבון הבנק שלי תמיד עומד ביתרת זכות, את המשכנתא אני עומד לסיים ואפילו נותר לי כסף לשחק ברכב אספנות שלי.

בכל מקום אפשרי אני מנסה "לשווק" את משנתי הכלכלית, לא תמיד בהצלחה, אגב..:-)

פורסם
אבא שלי משכיר דירת 2 חדרים בשכונת רמת יוסף בבת ים, מרוהטת קומפלט ב 2,500 ש"ח.

סביר לכל הדעות, מה גם שאין בעייה של תחבורה ציבורית ממנה ואליה.

ותתפלא או לא, אפילו סטודנט אחד לא הגיע לראות את הדירה !

ואם גרים זוג סטודנטים בדירה, העלות ליחיד נעה סביב ה 1250 ש"ח, זול בכל קנה מידה.

אבל לגור בבת ים זה מתחת לכבודם, צודקים, עדיף לבוא בטענות לממשלה.

א. הדירה של אבא שלך מושכרת במחיר נמוך יחסית.

ב. לא הוכחת כלום. דירת 2 חדרים בגבעתיים או על גבול תל-אביב גבעתיים מושכרת ב-2800 ש"ח לחודש. נעגל ל-3,000 שיהיה נחמד. עכשיו השאלה היא האם שווה לך לחסוך 500 ש"ח בחודש (250 ש"ח לבן זוג) בשכירות תמורת שעה נוספת בדרכים בכל יום. חשבון פשוט - 25 ש"ח לשעה כפול ארבע ימים בשבוע כפול 4 שבועות בחודש - 400 ש"ח. פחות 250 ש"ח - על הדירה של אבא שלך הזוג הוירטואלי שלנו מפסיד 150 ש"ח בחודש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז בעצם אתה אומר "אם אתה חי פה, אל תתלונן".

באמת כתבת "הכנסת אורחים"?

אני מצטער, אבל לפי המדיניות הרשמית של ישראל, המדינה שייכת לכל יהודי באשר הוא.

זה אומר שמהרגע שנולדתי אני יכול להיות אזרח ישראלי.

אני לא אורח פה, אני אזרח שדורש מהממשלה שלו תנאים מינימליים כדי לחיות.

יש?

אני עליתי בפעם הראשונה כשהייתי בן שנתיים.

אחרי 10 שנים עזבנו וחזרתי לבד מתוך אידיאולוגיה בגיל 19, כדי להתגייס.

זה אומר שבמצטבר חייתי בישראל יותר מ18 שנה, אז הרווחתי את הזכות להגיד מה שאני חושב.

אז כן, החיים פה קשים והם רק נעשים יותר קשים.

המחירים עולים, האנשים כל יום יותר עצבניים, המיסים חונקים ויש כל יום יותר פקקי תנועה כי המדינה היא ללא מנהיג וללא חזון.

תראה גם על מה אתה מדבר איתנו פה.

אמריקה האימפריה? אמריקה על סף פשיטת רגל בגלל התנהלות דבילית וחוסר דאגה לאזרחים שלה, שכיום כולם בחובות.

קנדה? הסיבה שבקנדה אין לך סל קליטה זה פשוט כי דורשים ממך שתהיה לך עבודה כדי לעבור לשם.

אתה לא מתחיל שם מאפס אלא אתה מתחיל עם עבודה.

ההורים שלי בפעם הראשונה שעלו לארץ זה היה בשנות ה60 (עזבו וחזרו כמה פעמים מאז).

באותה תקופה היו הרבה פחות צרכים בסיסיים שצריך למלא, אז ביחס אלינו אולי הם ממש עניים אבל באותה תקופה לא היה פשוט לאן להתקדם.

כיום אתה חייב רכב כדי להתנייד ממקום למקום.

אתה צריך מחשב כדי לעבוד בכל דבר שייתן לך מינימום שכר.

אתה חייב בגדים שייראו "לפחות סביר" כדי שמישהו בכלל ידבר איתך.

אתה חייב לעשות קניות, וכיום זה הרבה יותר יקר מאשר אז, בין השאר כי יש לך יותר מבחר של דברים יקרים.

אז זה שהם לא התלוננו זה טוב ויפה.

כיום אנחנו יכולים להתלונן כי יש לנו הרבה על מה להתלונן.

אני השארתי את המרצדס שלי ואת הבריכה בבית הגדול עם העוזרת בשביל לבוא לארץ להתגייס.

מה שקיבלתי זה טראומה נפשית, בעיות כלכליות, סביבה עצבנית תמיד (במיוחד בחודשי הקיץ, שעדיף פשוט לא לצאת מהבית) ומדינה שבה אם אתה מתלונן אתה נחשב לחוצפן משום מה.

אז כשאתה אומר לי לא להתלונן, תחשוב על מה אנשים מתלוננים.

לא ביקשתי לגור בוילה.

כל מה שביקשתי זה לסיים את החודש כמו בן אדם ושיהיה לי כסף ללכת לסופר (כי אני לא קונה כמעט שום דבר ולא קניתי לעצמי בגדים כמעט שנתיים).

פורסם

ושאלה לי אלייך בתור המארגן של המחאה למה המחאה רק בתל אביב ולא בעוד ערים או בכמה ערים במקביל?

יש לי גם כמה חברים שיהיו מעוניינים להשתתף במידה והמחאה תהיה בערים נוספות.

למה הוא לא מארגן בכמה ערים במקביל? בוא נחשוב רגע... אולי זה גדול עליו? אולי זה דורש זמן / ידע / השקעה שאין לו? מה דעתך ליצור איתו קשר ולהציע לארגן במקביל מחאה בעירם שידוע לך שכמה חברים שלך מעוניינים להשתתף שם? יש לי הרגשה שהצעה כזו מצידך תתקבל יפה.

העתיד של ילדינו לא קשור למחיר הדלק. איזה ילדים? למה בן כמה אתה, ילד?

דופקים אותנו בכל כך הרבה צורות אחרות שזה כבר לא כל כך רלוונטי.

המחאה היחידה שצריכה להיות בשלב הזה היא נגד הצורה שבה נבחרים ה"נציגים" שלנו, ולדאוג שהמושחתים ירדו מהשלטון.

עוד שקל בדלק, פחות שקל בדלק... למי אכפת כבר?

ועוד משהו:

אני לא אצא למחאה עם מזג האוויר הזה. , במחילה מכבודו, הוד מעלתו מלך ספרד, באמת נחכה לכבודו עד שיתקרר קמעה. בעצם, אולי אדוני לא יבוא בכלל, על אדוני לזכור שזה עשוי להיות מעייף וגם בספטמבר עלול אדוני להיקלע ליום חם מידי עבורו.

פאקינג חם!

חכה לספטמבר :|

תמחאו גם על המיסוי על המכוניות. למה רכב חדש צריך לעלות פי 2 מאירופה וארה"ב?
רעיון לא רע. אתה מארגן משהו? אה לא, אז אולי שם יד, קצת עוזר? לא? טוב, חבל. מאלה שבאים להפריע? טוב נו, יש גם כאלה, לא?

קטע, מישהו בא עם יוזמה, רעיון, ומייד, כמו פטריות אחרי הגשם, מגיעה גם שעתם היפה של המסרסים למיניהם. למה זה?

זאב, אני מחזק את ידיך, מאחל הצלחה במחאה ואתמוך בה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...