Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המגבר שכח לשים קרם הגנה-ניסיון שיפוץ המגבר

BioS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לאחרונה הבחנתי בצליל קצת עמום, כאילו משהו חסר, החלטנו לבדוק את הבעיה.

צד ימין- הכל עובד.

צד שמאל- וופר עובד, מיד עובד, טוויטר שותק :shock:

פורקו הקורות, נבדק הטוויטר, הטוויטר חי! עובד!

אבל המגבר? הזאפקו AG200 שכח לשים קרם הגנה :evil:

כנראה אצל הבעלים הקודם עבר תיקון...

בכל מקרה, איפה שהפיוז יושב מפוייח לגמרי, משחה טרמית שהפכה לאבקה והלחמות שחורות.

ככה הוא נראה עכשיו... (תמונות מצורפות בהמשך)

מחר אבא יכנס לסשן בדיקות, ניסיון לתקן ובמקרה ההכי גרוע אני אשלח למעבדה שבספק אם היא תזהה מה שאבא שלי לא זיהה.

יש למישהו אולי סכמה של המגבר? ZAPCO AG200, אני לא הצלחתי להשיג.

023.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטוח שעבר תיקון? נראה שפשוט התחמם יותר מדי :)

בד"כ אני מפרסם אזהרות בפורום לפני כניסה לימי הקיץ החמים כל שנה, כנראה השנה שכחתי :D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לי זה נראה כמו איזה טרנזיסטור (רכיב RCA אם אני לא טועה - שלושה רגליים - יכול להיות גם דיודה) שנשרף וביחד עם זה תושבות פיוז שדורשות החלפה.

תנסה לברר אם זה PCB שניתן לקדוח בו על הנקודות הקיימות של תושבות הפיוז, לנקות ולהלחים לתוכן בית פיוז חדש מכל סוג שתבחר... רצוי כבר לשים בית פיוז שמכיל בתוכו פיוז שכל לרכוש בחנויות רכב - אולי אפילו פיוז אמריקאי שיצא מהשאסי של המגבר.

בכל מקרה - זה רק רעיונות מאיך שזה נראה - אף אחד לא אומר שהנזק מתחיל ונגמר שם - זה יכול להיות תופעת לוואי של הגורם האמיתי שיגרום לזה שוב אם תתקנו רק את הנזקים הנראים לעין.

בקיצור - תעשו בדיקה קפדנית של כל המעגל וכל הרכיבים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתעודד. מצבך נראה טוב בהרבה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מנחש שהטרנזיסטורים בדרגת מוצא התחממו מדי, הפכו לקצר, נשרפו וכתוצאה מכך נשרף גם הפיוז.

זוהי התקלה ברוב מגברי ההספק שמפסיקים לעבוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב להבהיר, הפיוז שלי שלם, לא נשרף אצלי אף פעם ובוודאות זהו לא הפיוז המקורי של המגבר.

המגבר הזה עבר תיקון בעברו, בוודאות. (חבל שאני יודע את זה רק היום).

מה נשרף? רק מחר אנחנו נדע, סכמה אני אנסה להשיג בDIYMA, תודה ישראל.

עוד משהו לחידוד- צד אחד עובד, צד שני לא. מה קרה? לדעת אבא שלי- תיקון גרוע שהוא עבר בעברו, בזמן התיקון לא בדקו את כל הרכיבים, העיקר שעבד בזמן המכירה, אני יודע בוודאות שנפגעו עוד רכיבים מעבר לבית פיוז (שאגב, הכי פחות מדאיג אותי, הוא תקין אחרי בדיקה שעשינו למרות כל הפיח :shock:)

האולדסקול שלי עוד יחזור לתחיה! :twisted:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו באמת הזדמנות טובה להזכיר לאנשים לרענן את המשחה הטרמית במגברים ישנים.

החומרים האלה מתייבשים ומאבדים מתכונות הולכת החום שלהם לאחר כמה שנים (בטח במגברים ישנים שמשתמשים בחומרים פחות מודרניים).

מומלץ מאד, למי שמסוגל טכנית - לפרק את המגבר, לנקות טוב את שיירי החומר בעזרת אלכולוהול, ולמרוח שכבה של משחה טרמית טובה (למשל arctic). המגבר יודה לכם :lol:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה היה לנו?

סכמה- יש.

משחה טרמית- יש.

מגבר מפורק לגורמים- יש.

מלחם- יש.

אבא תותח- יש.

אז ניקינו קצת את הפיח, לא החלפנו כלום, החלפתי פיוז ל20 אמפר במקום 30 (במגבר רשום גג 25 אמפר, החלטתי לנקוט אמצעי זהירות נוסף).

אבא הלחים מחדש חצי מגבר, בעיקר כדי למנוע תקלות בעתיד.

היו נתקים בחלק מהחלקים.

משחה טרמית- הוחלפה לכל הטרנזיסטורים ונמרחה במקומות הדרושים כפי שיצא מהמפעל.

בסופו של דבר- עשינו הכל ללא סכמה. סכמה קיבלתי היום בלילה מבחור בDIYMA שעזר לי מאוד.

לא היה מה לצלם, הלחמות טובות כולנו ראינו בעבר.

החלפת משחה טרמית? אני בטוח שכולם החליפו בעצמם, שום דבר מיוחד, משחה לבנה, דביקה ומגעילה. את המשחה החלפתי לבד... זה הדבר היחידי שעשיתי בכל הפרוייקט הזה! :lol:

בדקנו שוב את כל החיבורים עם פלוק (שזה מזכיר לי שאני צריך לקנות פלוק חדש) והכל נראה בסדר.

קבלים בסדר.

הרכבנו חזרה והכל עובד :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פצצות לתריסים

ריסים לגבות

ינשופים לתנשמות

ושועלים לארנבות

כיף לקרוא ולדעת שעבודת DIY של תיקון מגבר הצליחה - וסביר להניח שקצת קצת שיפרתם אותו.

חשבת אולי לשפר בו קבלים? נגדים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי לנסות לשפר אותו אבל אני לא יודע איזה חלקים לקנות. מה ניתן לשפר? איזה שינוי יורגש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאמר לך את האמת אני בכלל לא בטוח שאתה תרגיש הבדל.

למשל - נגדים - אתה יכול לקנות נגד חול ואתה יכול לקנות נגד קרמי - נגד קרמי יסבול פחות מהשראות אם זאת הטענה היא שבטווח התדרים של האודיו זה בלתי שמיע...

קבלים - אתה יכול לקנות קבלים עם אחוז דיוק גבוה יותר או יכולת להעביר וולטאז' יותר גבוה - איך זה ישפיע על הסאונד - לא יכול לאמר לך בוודאות אבל אני יכול לאמר לך שבתקופה שבה הייתי בונה קרוסים פסיביים פשוטים מקבלים של בניק לעומת קבלים של קארלי שאני עובד איתם היום - נראה שהמערכות שאני משתמש בהם מוציאות צליל הרבה יותר נקי היום.

אני צריך אולי לעשות מתישהו ניסוי פשוט ולהביא שני קבלים כאלה - אחד של בניק ואחד של קארלי ולהחליף אותם אחד מול אחד ולראות אם אני מצליח באמת לעמוד על שינויים. לדעתי, דווקא כאן יש הבדלים שמיעים כי אי מעולם לא הגעתי לתוצאות כאלו (מצד שני לא היה לי את הידע שיש לי היום...)

מעבר לזה איזה עוד חלקים ניתן לשפר במגבר - זה תלוי עד כמה הוא מורכב ואיזה רכיבים יש בו - אולי אתה יכול להביא שנאים יותר שקטים לספק הכוח, אולי אתה יכול לראות אם יש רכיבי IC במגבר שניתן להחליף בטובים יותר (אבל זה מגבר ישן ואני באמת לא יודע אם יש בו מורכבות שכזו)

אולי יש היום מוספטים יותר טובים שאתה יכול להחליף אחד נגד השני (אבל זה צריך להיות ככה שלא תיאלץ לבצע שינויים אחרים במעגל כי אחרת אתה עלול להכנס לסרט שאתה לא תצא ממנו או לפחות לא בקלות).

אם למשל היציאות של המגבר כבר לא במצב טוב אז להחליף אותן בחדשות - מה שבא לך בקיצור.

אני למשל אם הייתי פותח בתהליך של שיפור מגבר - הייתי בודק אם ניתן להסיר ממנו לחלוטין את הקרוס אובר ולעשות מגבר ישיר - אולי אחד ה-שיפורים הכי טובים שניתן לעשות למגבר רגיל.

להוסיף מנגנון של כיבוי והדלקה שקטים (למניעת פריקת DC לרמקולים) לפני היציאות למגברים (זה עניין של הוספת ממסר עם טיימר עד כמה שראיתי ממגבר שעשו לי בו כזה שינוי).

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להוסיף מנגנון של כיבוי והדלקה שקטים (למניעת פריקת DC לרמקולים) לפני היציאות למגברים (זה עניין של הוספת ממסר עם טיימר עד כמה שראיתי ממגבר שעשו לי בו כזה שינוי).

אתה יכול להרחיב? אני חווה את התופעה עם הסטאפ הנוכחי שלי.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...