Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם המנוע טוב ולא גמור ויש לו את כל הפחיות -הוא יקבל את הקירור שלו כמו שצריך ויהיה מאוד אמין.

עזבו את זה שמנוע מאחורה זה תחושה אחרת לגמרי בנהיגה.

סעו על חיפושית עם מנוע טוב ועל רכב הנעה קדמית מלבד הרעש יש בקירור אוויר משהו מיוחד...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך אפשר לטעון שמנועי קירור אויר הם גרועים דפוקים ולא אמינים, אם עד היום קיימות מיליארדי חיפושיות (ועוד כמה סוגים) בעולם שעדיין נוסעות, ונוסעות טוב, על מנוע כזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חיפושית מגיעה לטמפרטורת עבודה של המנוע לאחר כ 2 דקות

למנוע מקורר מים לוקח כ 7 דקות להגיע לנ"ל

זו הסיבה שהבלאי במנוע החיפושית קטן יחסית ,למנוע מקורר מים.

פורסם

אני נוסע באמינות על מנוע 1200 בחיפושית על 110 קמ"ש ש120 קמ"ש מהירות מקסימלית.(שגם אליה אני מגיע בירידה קלה)

אז המנוע כן אמין . רואים זאת לאורך השנים.

הקירור אוויר טוב לכל מקום -במדבר עדיין החיפושיות נוסעות (שחכתם מה עם אפריקה? שם תמיד חם)

דווקא החיפושית ששוארמה שמש/VW1954/פיסטון משמיץ זאת ההמצאה הכי טובה שהייתה עובדה שנמכרו מעל ל20 מיליון חתיכות שנוסעות עד היום באמינות.

בטח הוא שם שמן זבל ועם נזילות והתפלא למה הלך לו מנוע...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
איך אפשר לטעון שמנועי קירור אויר הם גרועים דפוקים ולא אמינים, אם עד היום קיימות מיליארדי חיפושיות (ועוד כמה סוגים) בעולם שעדיין נוסעות, ונוסעות טוב, על מנוע כזה?

האמת היא שיוצרו "רק" 21 מליון חיפושיות...:roll:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

צודק נמרוד והוסיף

מנוע קרור אויר בנוסף לזיהום אויר הוא מנוע רועש

במנוע קרור מים יש עוד דופן עם נוזל קרור באמצע שמשתיק את רעש המנוע

יש לקחת בחשבון שבקרור אויר אין רדיאטור אין משאבת מים צנרת גומי

וזה חסך כסף בעלות יצור

לדעתי מנוע קור אויר הוא מצוין יש לקחת בחשבון שהוא מאוד מזהם בגלל טמפרטורת עבוד גבוה יחסית

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

אגב, ישנם מס' יצרניי אופנועים יחודיים, שמייצרים מנועי קירור אוויר שני פעימות

שאיש מהמקצוענים לא מוכן להחליף, המנועים האלה עובדים בעומסים שמנועי

קירור המים רק יחלמו עליהם בטרם ישיבו שסתומיהם לבוראם...

אין לראות בזה עליונות כלשהי למנוע כזה או אחר אלה, רק אפשרות טכנולוגית,

למנוע קירור אוויר לעשות עבודה קשה בלי נחיתות כלשהי. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם זרקתי מספר ענקי להמחשת כמות רבה, אם מישהו לא הבין...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
צודק נמרוד והוסיף

מנוע קרור אויר בנוסף לזיהום אויר הוא מנוע רועש

במנוע קרור מים יש עוד דופן עם נוזל קרור באמצע שמשתיק את רעש המנוע

יש לקחת בחשבון שבקרור אויר אין רדיאטור אין משאבת מים צנרת גומי

וזה חסך כסף בעלות יצור

לדעתי מנוע קור אויר הוא מצוין יש לקחת בחשבון שהוא מאוד מזהם בגלל טמפרטורת עבוד גבוה יחסית

איזה דופן יש בהונדה קאב ? מדוע המנוע שלה מאוד שקט ?

אני אגיד לך מדוע ,כי המתכנן היפני הרבה יותר מתוחכם מיצרן מנועי האויר האחוריים הגרועים מאוד .

עובדתית הוא ריכז (היפני) הרבה מחשבה בצינון השמן ,זה מה שעניתי לליאור ברוך במקור .

בנתיים שאר התגובות שהיו כאן עד עתה מראות בברור חוסר רצון ליישר קו עם האמת .

נמשיך להקשיב לכם .

לומר מצויין על קרור אויר עם מנוע אחורי למכוניות שהזכרתם כאן זה בפרוש שטות ,צר לי .

פורסם

ל VW1954 :

יכול להיות שהשאיפה שלך זאת חיפושית 1954 ?(זאת אני מבין משם המשתמש שלך לא ?)

אני לא מבין מה אתה רוצה שנגיד שאתה צודק ? ואם נגיד תעזוב אותנו בשקט ?

מה בדיוק אתה מנסה להשיג ? אתה רוצה שכל מי שיש לו מקורר אוויר ימכור אותה לברזל ?

עזוב אותנו ,תן לנו ליהנות ממנוע לא מוצלח .

לא היה צריך לפתוח נושא לדיון אלא 1000 הסיבות של מר VW1954 למה לא ! היה יכול להיות אחלה ספר .

יוסי > דרך אגב זה שמי האמתי !

פורסם
איזה דופן יש בהונדה קאב ? מדוע המנוע שלה מאוד שקט ?

אני אגיד לך מדוע ,כי המתכנן היפני הרבה יותר מתוחכם מיצרן מנועי האויר האחוריים הגרועים מאוד .

עובדתית הוא ריכז (היפני) הרבה מחשבה בצינון השמן ,זה מה שעניתי לליאור ברוך במקור .

בנתיים שאר התגובות שהיו כאן עד עתה מראות בברור חוסר רצון ליישר קו עם האמת .

נמשיך להקשיב לכם .

לומר מצויין על קרור אויר עם מנוע אחורי למכוניות שהזכרתם כאן זה בפרוש שטות ,צר לי .

היי (מה שמך?),

אשמח לשמוע עם המקור למידע הרב שברשותך אודות קירור אוויר הינו היותך בתחום ההנדסי, מכונאות או תחום דומה מעולם הרכב? כתבות ומאמרים שקראת והחכמת במשך השנים או ששמא מניסיון אישי שלך עם מכוניות מקוררות אוויר?

תודה,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

בניגוד למה שנכתב כאן, מנוע קירור אויר עובד (בתאי הבעירה - צילינדרים וראשים - שם נקבעת יעילות הבעירה - לא במגע ביד בחוץ)בטמפ' יותר נמוכות, לא יותר גבוהות מקירור מים.

קירור אויר עד היום פחות יעיל ביחס הספק לצריכת דלק ודוגמת המגירוס לא טובה ,- בציוד צבאי/ציוד לשימוש חירום קצר פחות חשוב שיקול הדלק.יותר חשוב המשקל.

מי מוכן לנסוע היום באוטו ששוקל 800 ק"ג, צורך 1:10 ומוציא 34 כ"ס ? - זאת החיפושית.

פורסם

תיקון :- המאוחרות , שאלה ודאי שנשארו על הכביש שוקלות קרוב ל- 900 ק"ג. 29 שניות ל-100.

הסיבה שעזבו את האויר היא שניצולת טובה של דלק להספק מחייבת טמפרטורות שקירור אויר לא מסוגל לטפל בהן , על אף הסגסוגות החדישות של היום.

פורסם
היי (מה שמך?),

אשמח לשמוע עם המקור למידע הרב שברשותך אודות קירור אוויר הינו היותך בתחום ההנדסי, מכונאות או תחום דומה מעולם הרכב? כתבות ומאמרים שקראת והחכמת במשך השנים או ששמא מניסיון אישי שלך עם מכוניות מקוררות אוויר?

תודה,

ליאור.

ליאור ידידי

זה תחום ההתמחות שלי ,נראה לי מיותר לחלוטין להשיב לתשובות חלק מהגולשים כאן ,יש כאן כאלו מביני דבר ,יש עקשנים סתם,יש אותך שאחרי שהשבתי לך הבאת בדיוק את הדבר הכמעט מתאים (לא כתבת לי היכן תמקם ומי יסחרר את הנוזל).

אשיב לך בפשטות ,יציקות המגנזיום הללו שחלק מהם הם יציקות אלומיניום אינן מסוגלות לעמוד בעומס המכני של המנועים שגם כך הספקם עלוב וחום השמן שלהם והמסבים עצום .

הזמנים לא הועילו למנועים אלו כבר מתחילת יצורם ,חייהם מאוד קצרים ואין לעמידם במבחנים של עומס יום יומי ,שכירי צ'מפיון מוטורס יכולים להעיד אלף פעם עד כמה ירודה רמת המנועים הללו וכמה פעמים השקיעו פתאים מאמינים בשיפוץ ,קשה לאמוד את הסכומים שהושקעו בכל בלוק ובלוק בכל ארכובה בכל מסבי הקרנק בכל הקאמשאפטים שדופקים כמו משוגעים בשל לקויי תכנון .

הבאתי דוגמא מאלפת של הונדה קאב ,כמה כאן בכלל זוכרים או מבינים את איכותו של המנוע ? בודדים ...! מקורר אויר בצורה חכמה שקט בצורה מדהימה ,רוצה לומר לך שמי שקפץ כאן עם תשובות שונות ומשונות על מנת שלא להביכו העדפתי לא לענות ,אלא להביא דוגמא קטנה וייחודית של איך מתכננים קרור אויר בחוכמה מרובה .

מכל מקוררי האויר שאתה ואני מכירים ,הגרועים והבלתי נסבלים באופן קיצוני הם אלו עם המנועים האחוריים של קבוצת צ'מפיון ,שהאכילו מרורים את אותם פתאים שהשקיעו בהם שיפוצים וכסף עד רגעים אלו ממש .

אחד מאותם גורו שנסוב איתי לשיחה בזמנו הודה בפני בפה מלא שעל מנת שפרנסתו תימשך הוא חייב לשחק את משחר האמינות ,הוא לא יחידי ,ותיקי המכונאים יסכימו פה אחד .

לך לדרכך ידידי ,אני אוהב את הקורוויר ,אוהב את הצינון שאתה מעניק לה ,נהגתי לא מעט ברכב הזה ,אהבתי את נוחותו ואת העבירות הפלאה שלו גם בשבילי עפר (מה שסתם בשלב מסוים את צלעות הקרור ).

כאספן אתה מגדל רכב מהנה שטוב עם תשתמש בו לתצוגת אספנות בלבד ולא לעבודה יום יומית .

אין ספק ,יש כאן כמה שיודעים ומבינים ענין ,אלו שלא יעלו על דעתם להביא כדוגמא את האוירון הרדיאלי או את הגנרטורים ,שהם ממש מקוררים מצויןץויש עוד עשרות דוגמאות לטוב ולרע כולל ציוד צבאי ונשק .

כרכב אספנות לא נוח ,בנוי גאומטרית, בטיחותית, ארגונומטרית ,לא טוב ,מנוע עלוב וחלש שמזהם וצורך המון דלק יחסית להספק ,מסכן את היושבים בו בשל מיכל קדמי ולא נוח בעליל מכל בחינה ,טוב יעשו המשמתשים בכאלו מקוררי אויר עם מנוע אחורי,בעיקר מקבוצת צ'מפיון אם רק יעמדו לידו בתצוגות או בנסיעות קלות בין תצוגה לתצוגה .

אשמח אם תואיל להסביר לי היכן אתה ממקם את מחליף החום שרכשת ,ומי מאלץ את הנוזל לנוע במהירות .

ועוד הערה חשובה מחליף החום שלך מסיע בטור ,חשבת על הסעה מקבילה בשלושת שטחי הפנים של המצנן הזה שרכשת או אחר ?

• תוכן חדש...