Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בניגוד למה שנכתב כאן, מנוע קירור אויר עובד (בתאי הבעירה - צילינדרים וראשים - שם נקבעת יעילות הבעירה - לא במגע ביד בחוץ)בטמפ' יותר נמוכות, לא יותר גבוהות מקירור מים.

קירור אויר עד היום פחות יעיל ביחס הספק לצריכת דלק ודוגמת המגירוס לא טובה ,- בציוד צבאי/ציוד לשימוש חירום קצר פחות חשוב שיקול הדלק.יותר חשוב המשקל.

מי מוכן לנסוע היום באוטו ששוקל 800 ק"ג, צורך 1:10 ומוציא 34 כ"ס ? - זאת החיפושית.

קראתי את הטעות הבסיסית והעקרונית הזו של מחשבה שמקורר מים בעל הספק גבוה ,החום שלו נמוך מקרור אויר ,זו בדיוק הסיבה שלא עניתי למי שכתב כך או חושב קרוב לכך ,מעיד הדבר על חוסר ידע והבנה עקרוניים ובסיסיים ברמה יסודית .

הרי כל הקטע של מעבר למים באופנועים הוא העלאת ההספק ,כפי שהשבתי להספל בנימין .

טוב שליאור פתח את הנושא מחדש ,כי יש חסר ענק דוקא אצל אותם אספנים שמשוגעים..על האמינות של מנועי הצ'מפיון שלהם .

הערתך במקומה .

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קראתי את הטעות הבסיסית והעקרונית הזו של מחשבה שמקורר מים בעל הספק גבוה ,החום שלו נמוך מקרור אויר ,זו בדיוק הסיבה שלא עניתי למי שכתב כך או חושב קרוב לכך ,מעיד הדבר על חוסר ידע והבנה עקרוניים ובסיסיים ברמה יסודית .

הרי כל הקטע של מעבר למים באופנועים הוא העלאת ההספק ,כפי שהשבתי להספל בנימין .

טוב שליאור פתח את הנושא מחדש ,כי יש חסר ענק דוקא אצל אותם אספנים שמשוגעים..על האמינות של מנועי הצ'מפיון שלהם .

הערתך במקומה .

תענה מה שתענה:

הוכחנו לך שההסטוריה היא קצת אחרת ושהרכב הכי נפוץ בעולם הוא, מה לעשות, מקורר אויר ומנוע אחורי.

אתה יפה מאד מגיב לי עד שזה מגיע לטנק השרמן (כתגובה לגיוס האוטובוסים על ידך).

אז אם אתה חושב שהעולם זנח את קירור האויר בגלל האמינות, אתה פשוט טועה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
תענה מה שתענה:

הוכחנו לך שההסטוריה היא קצת אחרת ושהרכב הכי נפוץ בעולם הוא, מה לעשות, מקורר אויר ומנוע אחורי.

אתה יפה מאד מגיב לי עד שזה מגיע לטנק השרמן (כתגובה לגיוס האוטובוסים על ידך).

אז אם אתה חושב שהעולם זנח את קירור האויר בגלל האמינות, אתה פשוט טועה.

העולם זנח את מקוררי האויר של צמפיון בשל כשלים מכניים כבדים שהכיס כבר לא היה יכול לסבול .

נקודה .

כל דוגמא של אוירון או גנרטור או כלי אחר אינה במקומה ואינה ברת השוואה .

האוטובוס הוא ההוכחה החותכת שכשבונים נכון ומפנים נכון אויר וגם מספקים אותו נכון העסק עובד נפלא .

השיבו לך כאן כמה רציניים ,רצוי לקרוא את דבריהם .

פורסם
העולם זנח את מקוררי האויר של צמפיון בשל כשלים מכניים כבדים שהכיס כבר לא היה יכול לסבול .

נקודה .

כל דוגמא של אוירון או גנרטור או כלי אחר אינה במקומה ואינה ברת השוואה .

האוטובוס הוא ההוכחה החותכת שכשבונים נכון ומפנים נכון אויר וגם מספקים אותו נכון העסק עובד נפלא .

השיבו לך כאן כמה רציניים ,רצוי לקרוא את דבריהם .

סליחה..השיבו לך.

לא מצאת סיבות אחרות מדוע הזניחו את קירור האויר?

אתה פצחת בנהי ובכי על האמינות.(צ'מפיון? רק המילה הזאת מעידה על חוסר היידע שלך)

ענו לך שהאמינות היא לא הבעיה כאן.

לצטט לך את מה שאמרת על האמינות בדבריך הראשונים?

אז אני לוקח אויר (...) ולא מטריד את עצמי יותר ב"תורה" שלך שמלאה בסתירות.

וד"ש מהשרמן

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

החיפושית יוצרה עד שנת 2005 במקסיקו!

הייצור הופסק כי זה רכב ישן בכל המובנים וקלאסי ,ישנם מתחרים רבים ומודרניים ולכן הפסיקו -לא בגלל בעיות באמינות או בתכנון שהיו מאוד מוצלחים.

אין רכב כמו החיפושית היום!

אישית אני נוסע בחיפושית 1200 יום יום ונהנה מכל רגע ,אף פעם לא נדלקה לי מנורת שמן ,הצריכה היא 1-11 עם פקקים שזה מצויין .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני לא יודע כמה מהמומחים כאן הכירו את השרמן בנזין הראדיאלי (של הסטירמן) בצ"הל או נולדו לפני ההסבה מ-90 ל 105 דיזל ("M-51").

זה היה אחד הסיבות להיארכת המלחמה - השרמן הגבוה מול הפנצרים,טייגר (ואפילו ה-T34 והסטלין של הרוסים הרעבים). היה בו דבר אחד טוב - וכמעט היחיד שעמד בפני מתכנניו - ייצור המוני יעיל. כל השאר רק חסרונות. להביא את השימוש בקונטיננטל קירור אויר הראדיאלי בשרמן כסימן להצלחה יכול רק מי שנולד אתמול. במקומות החמים - המדבר המערבי - היו טנקים בריטיים.

לך ללטרון ולמד. השרמן היה כל כך גרוע שאפילו לערבים היה שכל לשים עליו צריח ותותח של MX 13 כדי להנמיכו.עזר להם די מעט.

וכל זה היה לפני 70 שנה - עם המתכות (בלוקים וראשים מברזל,צילינדרים רטובים) והלחצים של אז.

פורסם

לי אין עמדה ספציפית - שנשפוך קצת דלק למדורה? :wink:

מה בדבר פורש 911?

אני רוכב ביומיום על אופנוע מקורר אוויר מודרני שאמנם מקרין חום על רגל ימין אבל גם רוב האופנועים מקוררי המים מקרינים חום לאנשהו. אצלי המתכננים פתרו בעיה קירור עתיקת יומין בצורה מאד חכמה ופשוטה, האופנוע פועל לפעמים בעומס רב ללא בעיה.

פורסם

מה בדבר פורש 911?

אני רוכב ביומיום על אופנוע מקורר אוויר מודרני שאמנם מקרין חום על רגל ימין אבל גם רוב האופנועים מקוררי המים מקרינים חום לאנשהו. אצלי המתכננים פתרו בעיה קירור עתיקת יומין בצורה מאד חכמה ופשוטה, האופנוע פועל לפעמים בעומס רב ללא בעיה.

לך לשרשור המקורי (פותח השרשור ידריך אותך) כבר שפכתי את חומר הבערה הזה מזמן .

תתחיל לקרוא מהמקור .

פורסם

מה בדבר פורש 911?

יאללה חביבי ,תן גז ותתחיל לקרוא בקשב ולאט .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=381250

פורסם
אני לא יודע כמה מהמומחים כאן הכירו את השרמן בנזין הראדיאלי (של הסטירמן) בצ"הל או נולדו לפני ההסבה מ-90 ל 105 דיזל ("M-51").

זה היה אחד הסיבות להיארכת המלחמה - השרמן הגבוה מול הפנצרים,טייגר (ואפילו ה-T34 והסטלין של הרוסים הרעבים). היה בו דבר אחד טוב - וכמעט היחיד שעמד בפני מתכנניו - ייצור המוני יעיל. כל השאר רק חסרונות. להביא את השימוש בקונטיננטל קירור אויר הראדיאלי בשרמן כסימן להצלחה יכול רק מי שנולד אתמול. במקומות החמים - המדבר המערבי - היו טנקים בריטיים.

לך ללטרון ולמד. השרמן היה כל כך גרוע שאפילו לערבים היה שכל לשים עליו צריח ותותח של MX 13 כדי להנמיכו.עזר להם די מעט.

וכל זה היה לפני 70 שנה - עם המתכות (בלוקים וראשים מברזל,צילינדרים רטובים) והלחצים של אז.

קצת קשה איתי כי אני ילד גדול ונולדתי שילשום ואפילו הדרכתי נהיגה על שרמן רדיאלי. ובנוסף, במדבר המערבי לחמו גייסותיו של פטון והם די הכריעו את המערכה עם...שרמנים. ובכלל השרמנים היו בכל מקום ובכל תנאי האקלים והצטיינו באמינות המיכנית שלהם..

פורסם

באמת קשה אתך, לא מהסיבות שאתה מחמיא לעצמך. עם מי שמתעקש ללמד אותנו ששחור זה לבן הפסקתי להתווכח. לא מונטגומרי היכה את רומל והגנרלים האיטלקים שלו ?

פורסם

ראשית, אל תזלזל בבקשה. רמזת שנולדתי אתמול...לא?

אז לא אלמד אותך מה עשה פטון עם השרמנים שלו במדבר המערבי. את זה תוכל ללמוד לבד. רק אומר שאלמלא הגייס השמיני שלו, גם מונטגומרי לא היה כל כך מצליח. ובנוסף, פתח בבקשה את הויקיפדיה וקרא על האמינות המיכנית (שזה הנושא כאן).

ולבסוף, אינני יודע מה הנסיון שלך עם שרמנים בכלל ורדיאלים בפרט. לי, כקצין שריון במיל, יש. אז אתה יכול להתווכח, זה לגיטימי אבל בלי התנשאות בבקשה.

פורסם

אתה גדול אתה תותח אתה מבין

אתה צודק קרור אויר זה חרה של דבר בגלל זה מקוררי האויר לא מחזיקים

כולם טיפשים

תהיה בריא

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

קצת להחזיר את הדיון לנושאו המקורי - קרור (לא יזיק לכולם להתקרר קצת)

ראשית יש צורך להקדים ולומר אין קרור מים (נוזל) כל הקרור הוא קרור אויר נקודה

נוזל הקרור תפקידו להסיע את החום לאזור בו מוקרן החום ומעביר אותו מהמנוע אל האטמוספירה החיצונית

דרך הרדיאטור שבו מתבצעת ההפרדה בין נוזל לבין החום שהוא אוגר.

ואם נוסיף עוד עניין - אז מתברר שהקרור בכלל הוא פשרה הכרחית לצורך שמירה על מכלולים רגישים לחום, למעשה הקרור

מוריד מהיעילות הטרמודינאמית ובך את הנצילות הכללית של המנוע כך שאם אפשר, היה עדיף לא לקרר כלל

פורסם

קראתי. אשמח אם תפרט איך התגברו בפורש על בעיית ההתחממות, במנוע 6 ציל' שפותח ממנוע 4 ציל' שתוכנן ע"י פרדיננד פורש...

אני דווקא יכול לספר על נסיון רע עם חיפושיות, כולל אחת שעלתה באש מהתחממות.

• תוכן חדש...